-->

ΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Μετά από την ανάγνωση της είδησης για ερωτικές περιπτύξεις μαθητών μέσα στις σχολικές τουαλέτες, και τους καθηγητές του σχολείου στην Πάτρα να τους τσακώνουν την ώρα της ερωτικής πράξης, το μπλόγκ Αθέατη γνώση έλαβε την αφορμή να γράψει αυτό το άρθρο.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
28 Φεβρουαρίου 2014


Εχουν ισοπεδωθεί τα πάντα στην προσπάθειά των εκπροσώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων να διαφθείρουν ακόμη περισσότερο τη νεολαία. Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι τωρινό, υπάρχει εδώ και 30 χρόνια. Ολοι όσοι έχουμε φοιτήσει από τη δεκαετία του 80 και μετά στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας, σίγουρα έχουν πέσει στην αντίληψή μας παρόμοια φαινόμενα, με τους καθηγητές να κάνουν τα στραβά μάτια.


Η αρχή του κακού ξεκίνησε από το 1982 όταν καταργήθηκε η μπλε σχολική ποδιά, που χρόνια ολόκληρα στο παρελθόν, δήλωνε την ιδιότητα του μαθητή, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας, κατά ορισμένες απόψεις και την συνοχή της.


Η σχολική ποδιά έπαψε να είναι υποχρεωτική το 1982, και ήταν απόφαση του αειμνήστου εντολοδόχου νεοταξίτη πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και του υπουργού παιδείας Λευτέρη Βερυβάκη. Τότε έγινε και το γλωσσικό, μεταμεσονύκτιο, πραξικόπημα του1982, ἐπιβάλλοντας στη γραπτή γλώσσα μας το μονοτονικό, που της στέρησε τον γενετικό κώδικα των λέξεών της.


Κατέστρεψαν τα πάντα, και τα ελληνικά σχολεία κατάντησαν δημόσια πορνεία ανηλίκων. Οι μαθήτριες μετά την απαλλαγή της ποδιάς, σταδιακά άρχισαν να βάφονται και να ντύνονται προκλητικά στο σχολείο. Αλλά και τα αγόρια σήμερα φορούν μέχρι και σκουλαρίκι στ' αυτί εν ώρα μαθήματος. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός.

Κάποτε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι είχαν υπερεξουσίες και παράλληλα με την γνώση επέβαλλαν κι όσα απαιτούσε ένα σύστημα, όσον αφορά τον κώδικα της αμφίεσης και της συμπεριφοράς, δίνοντας βαρύτητα στην γνώση κι όχι στην κοινωνικοποίηση ή την ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσα από άλλους διαύλους.


Στην Αμερική, τη χώρα που ο Σαμαέλ χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο για τα σατανικά σχέδια του, αυτή την εβδομάδα σε νηπιαγωγείο του New Jersey στις ΗΠΑ, μία δασκάλα ανέφερε στον διευθυντή της ότι βρήκε δύο παιδιά του νηπιαγωγείου να κάνουν σεξ μέσα στις τουαλέτες του σχολείου! Απο εκεί ξεκινάει ότι πιό βρώμικο υπάρχει, και μετά από μερικά χρόνια εξαπλώνεται σαν αρρώστια και στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.


Κάποτε ο Γέροντας Παίσιος είπε ότι:


Είναι μεγάλη υπόθεση ο σωστός δάσκαλος, ιδίως στις μέρες μας! Τα παιδιά είναι άγραφες κασέτες ή θα γεμίσουν βρώμικα τραγούδια ή βυζαντινή μουσική. Το έργο του δασκάλου είναι ιερό. Έχει μεγάλη ευθύνη και, αν προσέξη, μπορεί να πάρη μεγάλο μισθό από τον Θεό.


Γι’ αυτό λέω ότι καλοί είναι οι γονείς που γεννούν πολλά παιδιά και γίνονται πολύτεκνοι, αλλά καλύτεροι είναι οι σωστοί εκπαιδευτικοί που αναγεννούν του κόσμου τα παιδιά και γίνονται υπέρ-υπέρ-πολύτεκνοι! Δίνουν αναγεννημένους ανθρώπους στην κοινωνία, και έτσι γίνεται καλύτερη.


Αυτες οι αξίες δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον, κι αν υπάρχουν είναι σταγόνες στον ωκεανό.



atheatignosi


Το είδαμε εδώ>>

ΠΗΓΗ

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;

Οι γιατροί όταν θέλουν να πείσουν κάποιον καπνιστή να κόψει το κάπνισμα του λένε πως κάθε τσιγάρο που καπνίζει, του κόβει 10 λεπτά από τη ζωή.
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;
Είναι ένα επιχείρημα το οποίο εκείνη τη στιγμή ο θεριακλής καπνιστής δεν το καταλαβαίνει και δεν του δίνει σημασία, αλλά ισχύει πέρα για πέρα. Γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας, όταν αποφασίσουμε μια “Δευτέρα, να κόψουμε το κάπνισμα”; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ξανασκεφτείτε να ανάψετε το επόμενο τσιγαράκι. Σίγουρα δεν θα το ευχαριστηθείτε.
 Όταν λοιπόν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας “δεν θα ξανακαπνίσω”, τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε, τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα
 Χωρίς τσιγάρο λοιπόν τα πρώτα 20 λεπτά, η πίεση του αίματος αλλά και οι σφυγμοί, πέφτουν στο φυσιολογικό και το κυκλοφορικό “ανασαίνει”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα
και η θερμοκρασία των άκρων μας (χέρια και πόδια) να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
 Μέσα στις 8 πρώτες ώρες που δεν έχουμε καπνίσει το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας, υποχωρεί αισθητά σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αύξηση του οξυγόνου, στα επίπεδα που έχει κάποιος μη καπνιστής.
 Μια ημέρα χωρίς τσιγάρο, και έχει μειωθεί στο μισό η πιθανότητα να πάθουμε καρδιακή προσβολή.
 Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι “ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση”, καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του.
 Αν συνεχίσουμε χωρίς να ανάψουμε τσιγάρο για 72 ώρες, τότε θα νιώσουμε πως αναπνέουμε διαφορετικά. Θα ρουφάμε κυριολεκτικά τον αέρα. Η αναπνοή λειτουργεί ομαλά, ενώ παρατηρείται αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων μας.
 15 ημέρες μέχρι 2 μήνες χωρίς τσιγάρο, σταματάμε να λαχανιάζουμε με το παραμικρό, περπατάμε πιο εύκολα και δεν κουραζόμαστε. Μέσα σε 3 μήνες η χωρητικότητα στα πνευμόνια μας τα οποία σιγά σιγά “καθαρίζουν”, έχει αυξηθεί κατά 30%.
 Στους 9 μήνες, πριν καν δηλαδή συμπληρώσουμε χρόνο, οι πνεύμονες αναπλάθονται, για την ακρίβεια το ενδοθήλιο των βρόγχων. Επίσης έχει υποχωρήσει, σχεδόν έχει εξαφανιστεί, ο περίφημος “τσιγαρόβηχας”.
 Εάν καταφέρουμε να μην καπνίσουμε για 5 χρόνια, τότε έχουμε ανεβάσει τις πιθανότητες μας να μην προσβληθούμε από καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα, κάποιος που έχει κόψει το τσιγάρο για 5 χρόνια, έχει μειώσει τις πιθανότητες από το 132 στο 72, ανά 100.000 καπνιστές.
 Στα 10 χρόνια πια, είμαστε σχεδόν καθαροί. Οι προκαρκινικές κυψέλες έχουν εξαφανιστεί και οι πιθανότητες για καρκίνο του φάρυγγα, του στόματος και του οισοφάγου, σχεδόν έχουν εκμηδενιστεί.
 Σκεφτείτε καλύτερα εάν θα συνεχίσετε να καπνίζετε. Η ζωή είναι υπέροχη δίχως τσιγάρο…


http://yahoo.com/

Πως επιδρά η κοκαΐνη στον εγκέφαλο - Δείτε το απίστευτο βίντεο



Με απίστευτη ταχύτητα λειτουργούν οι νευρώνες στον εγκέφαλο κάνοντας χρήση κοκαΐνης...





Στις 9 Μαρτίου αναμένεται να προβληθεί από το BBC ένα ντοκιμαντέρ με διηγήσεις από χρήστες κοκαΐνης.



Το ναρκωτικό αυτό πλέον δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους πλούσιους και τους διάσημους. Σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια πολιτών κάνει χρήση κοκαΐνης.



Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τρεις χρήστες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των υπολογιστών μας δείχνουν πως επιδρά το ναρκωτικό στον εγκέφαλο του. Κάνοντας χρήση κοκαΐνης οι νευρώνες λειτουργούν με απίστευτη ταχύτητα.




Σύμφωνα  ερευνητικές ομάδες του University of California στο Berkeley και του UC San Francisco,  η χρήση κοκαΐνης μπορεί να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου μέσα σε λίγες ώρες, δημιουργώντας το "πρώτο βήμα".



Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η κοκαΐνη μπορεί να "φτιάξει" την βραδινή τους έξοδο, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να τους καταστρέψει ή και να τους στερήσει τη ζωή.



Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνοντας χρήση έπαθαν καρδιακή προσβολή, είχαν ψυχοσωματικά προβλήματα ή έφτασαν μέχρι την αυτοκτονία.



tromaktiko

8 τύποι φίλων που αξίζει να έχουμε

Σκόπελος: Η γυναικεία φιλία δεν ήταν αθώα - Οι κάμερες έδειξαν την αλήθεια!"Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε" λέει ένα ρητό και πράγματι, στην πράξη ο κοινωνικός μας περίγυρος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Προκειμένου αυτή να κυλάει ομαλά, υπάρχουν οκτώ τύποι φίλων που κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει.

Δείτε ποιοι φίλοι είναι αυτοί και αναρωτηθείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε εσείς για τους γύρω σας.

1. Ενας πιστός κολλητόςΜερικές φορές, ένας πιστός καλύτερος φίλος είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε για να μείνετε υγιής . Ο καθένας χρειάζεται έναν μη επικριτικό φίλο που θα τους υποστηρίξει στα πάντα. Αλλωστε οι καλοί φίλοι δε σε αφήνουν να κάνεις βλακείες...μόνος σου! Αυτό είναι το είδος του φίλου που γνωρίζει όλα τα βαθιά και σκοτεινά μυστικά σας, αλλά εξακολουθεί να σας αγαπάει το ίδιο .

2. Ατρόμητος, περιπετειώδης, τυχοδιώκτηςΖούμε σε έναν μεγάλο κόσμο όπου υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για να δείτε, ανθρώπους να συναντήσετε και νέες εμπειρίες να δοκιμάστε, αλλά πολλοί από εμάς έχουμε κολλήσει στη δική μας ρουτίνα και ξεχνάμε να ζήσουμε. Ολοι χρειαζόμαστε έναν περιπετειώδη φίλο που θα μας τραβήξει έξω από τα σπίτια μας και θα μας βάλει σε νέες ιδέες, νέες κουλτούρες, φιλοσοφίες και δραστηριότητες .

3. Ο υπερβολικά (έως και βάναυσα) ειλικρινήςΥπάρχουν ορισμένες καταστάσεις στη ζωή όπου πρέπει να ακούσουμε τη σκληρή αλήθεια. Αν είστε σε μια κακή σχέση και ο καθένας σας λέει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να σας απατάει το αγόρι σας για 8η φορά τα τελευταία 2 χρόνια, ο βάναυσα ειλικρινής θα σας βγάλει τα ροζ γυαλιά σας και θα σας αφυπνίσει θυμίζοντας ότι αξίζετε κάτι καλύτερο.

4. Ο σοφός μέντοραςΟ Τζέσε Τζάκσον είπε κάποτε «ποτέ σου μην κοιτάς κάποιον αφ' υψηλού, αν δεν σκοπεύεις να τον βοηθήσεις να ανέβει». Αν έχετε κάποιον φίλο έξυπνο, εμπνευσμένο και αξιοθαύμαστο που εφαρμόζει αυτή τη φιλοσοφία είστε τυχεροί. Ολοι χρειαζόμαστε ένα φίλο που μας εμπνέει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, χωρίς να μας κάνει να αισθάνομαστε ανεπαρκείς. Η συναναστροφή με ένα τέτοιο άτομο θα αποτελέσει πρόκληση για μας να βελτιώνουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.

5. Ενα φίλο από διαφορετική κουλτούραΤο τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κάποιος που είναι κολλημένος με τους τρόπους τους. Αν ο καθένας είχε ένα φίλο από μια διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Μία διαπολιτισμική φιλία σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τα έθιμα, τις αξίες και τις παραδόσεις, έξω από το δικό σας πολιτισμό. Μερικές φορές μπορεί να υιοθετήσετε ακόμη και νέους τρόπους για να κάνετε πράγματα.

6. Ενα φίλο ακριβώς αντίθετο από' σαςΕάν αναπτύξετε μόνο φιλίες με άτομα που ακολουθούν τις ίδιες πεποιθήσεις, έθιμα και αξίες με σας, οι πιθανότητες είναι να είστε κάπως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και να διαιωνίζετε στερεότυπα για όποιον κατέχει μια διαφορετική κοσμοθεωρία από εσάς. Αντί, λοιπόν, συνεχώς να περιστρέφεστε γύρω από τον εαυτό σας και τους ομοϊδεάτες σας, προσπαθήστε να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσης σας και να συναναστραφείτε με ανθρώπους που έχουν αντίθετες απόψεις. Θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τα μάτια σας σε διαφορετικές θεωρήσεις του κόσμου και να μάθετε να αποδέχεστε ανθρώπους που δεν βλέπουν τον κόσμο ακριβώς με τον τρόπο που τον βλέπετε εσείς.

7. Εναν φίλο γείτοναΣτις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τους γείτονες τους. Είναι κρίμα, γιατί κάποιοι γείτονες μπορεί να είναι υπέροχοι άνθρωποι και καλοί φίλοι. Αν είστε σε διακοπές, και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι έχετε ξεχάσει να κλειδώσετε την πόρτα, μπορείτε να καλέσετε τον γείτονα σας και να του ζητήσετε να σας βοηθήσει. Οι καλοί, αξιόπιστοι γείτονες που βοηθούν τους άλλους είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, γι' αυτό είναι σημαντικό να δημιουργούμε καλές σχέσεις με τους γύρω μας.

8. Ο φίλος από τη δουλειάΞέρατε ότι με μια εργασία πλήρους απασχόλησης , θα περάσετε τουλάχιστον το 50% των ωρών που είστε ξύπνιοι στη δουλειά; Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πιο απομονωμένοι εργαζόμενοι εμφανίζουν συχνά κατάθλιψη. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχετε ένα φίλο στη δουλειά, για να περνάτε ευχάριστα μαζί την ώρα στο γραφείο ή να βγαίνετε για φαγητό μετά.

Εχοντας μία ομάδα με όλους αυτούς τους τύπους φίλων γύρω σας, είναι σίγουρο ότι θα περάσετε μία ευχάριστη ζωή.

Πηγή

Ο συνδυασμός του λεμονιού και η μαγειρική σόδα έχει 1000 φορές πιο ισχυρή επίδραση από τη χημειοθεραπεία!

λεμονι-και-σόδα

Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό?
Όντας εντελώς γνωρίζουν τις ισχυρές ιδιότητες λεμόνι προσφέρει είναι εντελώς αντίθετο προς το συμφέρον σε κάποιες παγκόσμιες οργανώσεις που έχουν.

Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να βοηθήσει ένα φίλο που το χρειάζεται!


λεμόνι και-σόδα-ο συνδυασμός-που σώζει ζωές

Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το Λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων ισχυρή δύναμη της στη θεραπεία κύστεων και όγκων.
Τα Λεμόνια έχουν την δύναμη να θεραπεύσει τον καρκίνο, δεδομένου ότι έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τύπους καρκίνου. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα το κάνει ακόμα πιο ισχυρό, γιατί η μαγειρική σόδα φέρνει pH στο κανονικό επίπεδο.
Το λεμόνι έχει επίσης ισχυρή αντιμικροβιακή επίδραση στην αγωγή βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων. . ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ αποτελεσματικό καταπολέμηση ΣΤΑ Εσωτερικά παράσιτα ΚΑΙ ΤΗΝ ρυθμίζει αρτηριακή πίεση ΤΟ   Λεμόνι ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ευεργετικό νευρικό Σύστημα, καθώς και – αυτό είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό, μείωση του στρες και κατευναστικό των νευρικών κρίσεων.

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων ισχυρίζεται ότι σε 20 εργαστηριακά πειράματα, που διεξάγονται από το 1970 μέχρι πρόσφατα, απέδειξε ότι:
Το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα σε 12 τύπους καρκίνου. Αποτρέπει μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και είναι 10 000 ισχυρότερη από φάρμακα όπως αδριαμυκίνη, χημειοθεραπεία και ναρκωτικές προϊόντα.
Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός του εκχυλίσματος λεμονιού και της μαγειρική σόδα καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα μόνο, χωρίς να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και τους ιστούς.
Τα πειράματα έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο θα πρέπει να πίνουν χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αυτή η θεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει τις καταστροφικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας.
Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα λεμόνια είναι βιολογικά, χωρίς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι να αυξηθεί αυτό το φρούτο στο δικό σας κήπο ή σε μια κατσαρόλα Βιολογικά λεμόνια είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τα λεμόνια που καλλιεργούνται με χημικά λιπάσματα και αντιμετωπίζεται με χημικά.
συνταγή
Προσθέστε ένα ή δύο κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο  χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό. Στη συνέχεια θα πρέπει να   ανακατεύετε σε λίγο την σόδα, μέχρι περίπου 1/8 του κουταλιού του γλυκού. Κρατήστε την προσθήκη λίγο κάθε φορά μέχρι το σφυρίγματος  να επιβραδύνει.
Υπάρχει επίσης και ένας  άλλος συνδυασμός:. 1/2 λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 350 γρ νερού -
πηγη
www.healthyfoodhouse.com

Αντώνης Κανάκης – Σωτήρης Καλυβάτσης: Ο άγριος καβγάς και η παρέμβαση για να τους χωρίσουν!



Κάποτε υπήρξαν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες, καρντάσια που λένε και στη Θεσσαλονίκη, αλλά...

σήμερα ο ένας δεν θέλει να δει τον άλλον ούτε ζωγραφιστό.


Αν και μαζί έγραψαν ιστορία ως τηλεοπτικό δίδυμο μέσα από την εκπομπή «ΑΜΑΝ τα καθάρματα», πλέον ανάμεσα τους επικρατεί ψυχροπολεμικό κλίμα.

Οι κακές γλώσσες μιλούσαν για τόσο άγριο καβγά που μπήκαν στη μέση πολλοί για να τους χωρίσουν. Πρόσφατα ο Σωτήρης σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», λέγοντας:

«Προτιμώ να δημιουργώ την εικόνα παρά να την παίρνω έτοιμη και να την κριτικάρω». Μάλιστα τους χαρακτήρισε «ως μια τηλεοπτική παρέα που κάθονται πίσω από ένα γραφείο και λένε τα δικά τους», ενώ έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο νέας συνεργασίας.

http://ksipnistere.blogspot.gρ

Η Δούκισσα Νομικού ακομπλεξάριστα φωτογραφίζεται χωρίς μακιγιάζ [εικόνες]

Η Δούκισσα Νομικού είμαι μια γυναίκα που προβάλει ακομπλεξάριστα την ομορφιά της χωρίς τα απαραίτητα φτιασίδια.

Η παρουσιάστρια και προσφάτως ηθοποιός, μιας και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τρωικός Πόλεμος», ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δυο φωτογραφίες όπου ποζάρει τελείως αμακιγιάριστη.

Στο πλευρό της έχει τον μακιγιέρ Πάνο Καλίτση και τη σύζυγό του Ελενα Χριστοπούλου.







Πηγή:  iefimerida.gr 

Το νέο λουκ του Σάκη Ρουβά: Εκπλήσσει με το ασπρισμένο μουσάκι [εικόνα]

Το νέο λουκ του Σάκη Ρουβά: Εκπλήσσει με το ασπρισμένο μουσάκι [εικόνα]Ο Σάκης Ρουβάς εξέπληξε τους θαυμαστές και φίλους του με το νέο του λουκ το οποίος αποκάλυψε ο ίδιος μέσω social media.
Ο Ελληνας τραγουδιστής βρέθηκε σε πάρτι που διοργάνωσε η Ρούλα Κορομηλά και φωτογραφήθηκε με φίλους και παλιούς συνεργάτες.
Βέβαια, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το μουσάκι που έχει αφήσει μένοντας μακριά από την «καθαρή» εμφάνιση με την οποία τον είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια.


Πηγή: iefimerida.gr 

Ο χάρτης με τα πιο συνηθισμένα ονόματα και επίθετα στην Ευρώπη [εικόνες]

Αν βρεθεί κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και φωνάζει Smith ή στην Ισπανία και πει Garcia θα γυρίσουν το κεφάλι τους πολλοί, αφού αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα επίθετα στις συγκεκριμένες χώρες.

Οπως γράφει και το GeoCurrents στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1,26% του πληθυσμού ονομάζεται Smith. Στην Ισπανία περίπου το 3,5% του πληθυσμού ονομάζεται Garcia (1.378.000 άνθρωποι). Φυσικά στην Ελλάδα όπως ξέρουν όλοι είναι το Παπαδόπουλος.

Ο χάρτης με τα πιο κοινά επίθετα



Ο χάρτης με τα πιο κοινά αντρικά μικρά ονόματα:




Πηγή: iefimerida.gr

Ο έρωτας είναι εγκεφαλικός: 5 τρόποι με τους οποίους το συναίσθημα επηρεάζει το μυαλό μας

«Η αγάπη δεν κοιτάζει με τα μάτια, αλλά με το μυαλό» είχε πει η Ελενα στο «Ονειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ και σίγουρα οι νευροεπιστήμονες θα συμφωνούσαν. Ο έρωτας λειτουργεί με μυστήριους τρόπους, αλλά οι επιστήμονες κατάφεραν να «διαβάσουν» ακριβώς τι κάνει στον εγκέφαλο μας.

Ο εγκέφαλος των ερωτευμένων πλημμυρίζει με χημικές ουσίες και ορμόνες που παράγουν τα συναισθήματα της ευχαρίστησης, της εμμονής και της προσήλωσης, ωστόσο οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζεται ένας «ερωτευμένος» εγκέφαλος

Οι ορμόνες τρελαίνονταιΟι νευροεπιστήμονες διαιρούν την αγάπη σε τρεις φάσεις: λαγνεία, έλξη και προσκόλληση. Κατά τη διάρκεια της φάσης λαγνεία, οι ορμόνες πλημμυρίζουν το σώμα με αισθήματα έντονης επιθυμίας. Η αδρεναλίνη και η νορεπινεφρίνη κάνουν την καρδιά να χτυπά και να ιδρώνουν οι παλάμες, ενώ η χημική ουσία του εγκεφάλου ντοπαμίνη δημιουργεί αισθήματα ευφορίας. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ντοπαμίνη και όταν δέχεται άλλα ευχάριστα ερεθίσματα συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων ναρκωτικών, γεγονός που εξηγεί το ερωτικό ντοπάρισμα.

Λειτουργεί σαν ναρκωτικόΠριν καν οι άνθρωποι ερωτευτούν, όταν βλέπουν ένα ελκυστικό πρόσωπο ενεργοποιείται το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιούν τα παυσίπονα όπως η μορφίνη: το οπιοειδές σύστημα. Αυτό το τμήμα του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα της «αρεσκείας». Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έλαβαν μικρές δόσεις μορφίνης έβλεπαν φωτογραφίες γυναικών ως πιο ελκυστικές σε σχέση με αυτούς που δεν πήραν μορφίνη, γεγονός που αποδεικνύει ότι το οπιοειδές σύστημα αντιλαμβάνεται την ελκυστικότητα.

Αυξάνει τη ροή του αίματοςΣτους ερωτευμένους παρατηρείται μία αύξηση στη ροή του αίματος προς το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου, τον επικλινή πυρήνα. Μαγνητικές τομογραφίες (MRI) δείχνουν ότι η περιοχή αυτή ανάβει όταν οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι. Η αύξηση της ροής του αίματος συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια της φάσης έλξης.

Δημιουργεί Ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφοράΟ έρωτας μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, χημικής ουσίας του εγκεφάλου, ένα κοινό χαρακτηριστικό της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής. Η πτώση της σεροτονίνης μπορεί να εξηγήσουν γιατί οι ερωτευμένοι παρουσιάζουν τέτοια προσκόλληση στο αντικείμενο της αγάπης τους. Αυτά τα συναισθήματα ευθύνονται επίσης για το γεγονός ότι εθελοτυφλούμε στα αρνητικά χαρακτηριστικά του συντρόφου μας στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, επιλέγοντας να επικεντρωθούμε μόνο στα καλά τους στοιχεία.

Οι ορμόνες δημιουργούν δεσμούςΑφού οι άνθρωποι είναι μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα, το σώμα αναπτύσσει μια ανοχή στις ευχάριστες χημικές ουσίες. Η φάση της έλξης δίνει τη θέση της στη φάση προσκόλλησης, όταν οι ορμόνες της ωκυτοκίνης και της βαζοπρεσσίνης διαπερνούν τον εγκέφαλο και δημιουργούν συναισθήματα ευημερίας και ασφάλειας.



Πηγή: iefimerida.gr

Ήταν στο δρόμο, χρεωμένος και αλκοολικός, κέρδισε Ήταν στο δρόμο, χρεωμένος και αλκοολικός, κέρδισε το Λόττο και έκανε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν

Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...

Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο:όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, o Λάζλο Άντρασεκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.

Με τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Λόττο, το οποίο συμπλήρωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί.

Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!

Πλέον, ο άνεργος και άστεγος Άντρασεκ όχι μόνο έχει τα μέσα για να αποκτήσει μία στέγη για την οικογένειά του, αλλά επιπλέον έχει την πολυτέλεια να το κάνει σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα του κόσμου.

Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:

Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ πέρασε στα πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων, έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.

Και αυτό σε μία δύσκολη συγκυρία για την ήδη διασαλευμένη ουγγρική κοινωνία, η οποία είδε προσφάτως το κοινοβούλιό της να περνάει νόμο που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης



Πηγή: iefimerida.gr  

Αποκάλυψη - βόμβα από τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο: Είμαι φορέας του AIDS [εικόνα]

Σαν βόμβα «έσκασε» η είδηση την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Ο κ. Βαλλιανάτος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανακοίνωσε ότι είναι οροθετικός κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια θετικά και αρνητικά.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε δημότη και δημότισσας(!!), να είναι αδελφή, γκέουλας, λεσβία, τρανς, κουηρ, μπάι, στρέιτ ή όπως αλλοιώς ποθεί η ψυχούλα του της του, και να το λέει!!! Οπως και το δικαίωμα κάθε οροθετικού όπως εγώ, να το λέει Η να μην το λέει!!! Τέλος!! Οι άλλοι να μη με ψηφίσετε!!!»




Πηγή: iefimerida.gr

Παντρεύτηκε ο Πούτιν την Αλίνα Καμπάγιεβα; -Ενα δαχτυλίδι φουντώνει τις φήμες [εικόνες]

Παντρεύτηκε, τελικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την καλλονή, πρώην Ολυμπιονίκη της γυμναστικής, Αλίνα Καμπάγεβα; Οι σχετικές φήμες οργιάζουν στη Ρωσία εδώ και μήνες, αλλά τις τελευταίες ώρες αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης στο Σότσι και σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Αφορμή στάθηκε ένα πλάνο της 30χρονης γυμνάστριας, που δεν κρατήθηκε και έδειξε στις τηλεοπτικές κάμερες το δεξί της χέρι, στολισμένο με βαρύτιμο δαχτυλίδι, αλλά και με μια βέρα.
Οι φήμες για το ειδύλλιο του Ρώσου προέδρου με την πανέμορφη Αλίνα κυκλοφορούσαν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αλλά μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πολιτικός του αντίπαλος, Αλεξέι Ναβάλνι, είχε αναρτήσει στο Twitter την είδηση πως το ζεύγος παντρεύτηκε μυστικά, στο μοναστήρι Iver στην πόλη Valdai.
Τότε η είδηση διαψεύστηκε επισήμως από το Κογκρέσο, αλλά τώρα έρχεται το πλάνο της Καμπάγεβα να φοράει βέρα, για να αναστατώσει στο έπακρο τη ρωσική -και τη διεθνή- κοινή γνώμη. Πηγή dailymail.com



Εντονη η παρουσία της Καμπάγιεβα στο Σότσι:















Πηγή: iefimerida.gr

«Μην έρθετε στη Λέσβο»: Ενα άκρως «προσβλητικό» βίντεο, που είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό νησί

«Μην έλθετε στη Λέσβο»: Ενα άκρως προσβλητικό βίντεο που είναι η καλύτερη διαφήμ Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και έχει τον τίτλο «Μην έρθετε στη Λέσβο», φράση μάλλον προσβλητική η οποία, όμως, έχει εντελώς αντίθετο στόχο.
Το βίντεο είναι πόνημα μιας ομάδας τουριστών που βρέθηκαν στο νησί για διακοπές έξι εβδομάδων και αποφάσισαν να εξιστορήσουν τα προβλήματά τους.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται προσβλητικό, ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες, με χιουμοριστικό τρόπο, χαρακτηρίζουν ως «προβλήματά» τους τον εκτυφλωτικό ήλιο, την υπέροχη θέα και τις εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.
Παρά τις φωνές και τα δήθεν κλάματα, οι συμπαθέστατοι τουρίστες έχουν φτιάξει μια πρώτης τάξεων διαφήμιση για το νησί.



Πηγή:   iefimerida.gr  

Σάλος στην Τουρκία από τη βία της αστυνομίας -Χτύπησαν γυναίκα δημοσιογράφο

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η φωτογραφία μίας δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού, την οποία χτυπά κανόνι νερού της αστυνομίας, τη στιγμή που κάνει ρεπορτάζ μπροστά στην κάμερα και καλύπτει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της κυβέρνησης στην Αγκυρα.


Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους 3.000 συγκεντρωμένους, που διαδήλωναν κατά της δίκης για την απόπειρα πραξικοπήματος, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα.
Ένα από τα θύματα της βίαιης καταστολής ήταν η Χούσνα Σάρι από το τηλεοπτικό κανάλι Ulusal, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Χουριέτ".
Η ίδια λέει ότι προσπάθησε να πει στους αστυνομικούς ότι ήταν δημοσιογράφος, αλλά αυτοί έστρεψαν κατά πάνω της το κανόνι νερού.
«Ηταν μία ειρηνική διαδήλωση. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενώ στεκόμουν μπροστά από τα οδοφράγματα της αστυνομίας, οι αστυνομικοί άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και νερό με πίεση χωρίς ειδοποίηση» λέει η δημοσιογράφος στην Χουριέτ.
«Εκείνη τη στιγμή, ήμουν μπροστά στην κάμερα του εικονολήπτη μας. Εδειξα το μικρόφωνο και προσπάθησα να εξηγήσω στους αστυνομικούς ότι είμαι δημοσιογράφος. Το νερό με χτύπησε με τρομερή πίεση στην πλάτη. Με σήκωσε στον αέρα και έπεσα κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά με χτύπησαν με το κανόνι μερικές φορές ακόμα. Ενιωσα τρομερό πόνο στα πλευρά μου. Οι φίλοι μου με πήγαν στο νοσοκομείο. Πιστεύω ότι η αστυνομία στοχεύει επίτηδες τους δημοσιογράφους».



Πηγή:iefimerida.gr 

Τι ζητούν οι «58» από το ΠΑΣΟΚ για να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές

Δύο προϋποθέσεις θέτουν οι «58» για κοινή κάθοδό τους με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές: να υπάρξουν νέα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ένα πολιτικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου.

Οι 58 δυσανασχέτησαν με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσουμε με σταυρό προτίμησης στις προσεχείς ευρωεκλογές, διότι έτσι πριμοδοτούνται οι επώνυμοι πολιτικοί. Είναι πιθανόν, με την προϋπόθεση που θέτουν ως όρο να υπάρξουν νέα πολιτικά πρόσωπα στις ευρωεκλογές, οι 58 θέτουν -έμμεσα- βέτο στην επιλογή της Φώφης Γεννηματά για το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εκλεγεί λόγω ονόματος, ενώ θα μείνουν εκτός άλλα στελέχη της κεντροαριστεράς, που εργάζονται για τη δημιουργία της «Ελιάς».

Οι «58» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επικροτούν την πρόταση που έκανε ο άτυπος επικεφαλής των «58» Γιάννης Βούλγαρης στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την δίωρη συνάντησή τους την προηγούμενη Πέμπτη: να συμφωνηθεί πρώτα το όνομα, το σήμα του ψηφοδελτίου και η φυσιογνωμία της συνδιάσκεψης κι έπειτα να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της.
Οι Κινήσεις που συνεργάζονται με τους «58» (Δυναμική Ελλάδα, Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές) ζήτησαν να επιταχυνθούν οι συζητήσεις και να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στη διαδικασία και δεν υπέγραψαν την ανακοίνωση. Στην ίδια κατεύθυνση διαφοροποιήθηκε και ο Νίκος Μπίστης. Η διαφοροποίηση αυτή έγινε γιατί τόσο ο Νίκος Μπίστης, όσο και οι κινήσεις δεν αποδέχονται την απόφαση να γίνουν οι ευρωεκλογές με σταυρό. Γεγονός που ισχυροποιεί τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι τα νέα, αλλά άγνωστα, πρόσωπα της ευρύτερης κεντοαριστεράς.

Οι «58» όρισαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής, η οποία θα κάνει τις συνεννοήσεις με το ΠΑΣΟΚ Πρόκειται για τους Σ. Καρουζίδη, Χρ. Λάζο και Β. Βαμβακά.

Η ανακοίνωση της ολομέλειας των «58» είναι η εξής:
Οι 58 στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια των δυνάμεων του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου στις ευρωεκλογές. Καθώς η αντιπαράθεση παίρνει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, είναι ανάγκη να μην περάσει η πόλωση που επιδιώκει ο μικρός δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το σκηνικό οι πολίτες, τα κόμματα, οι κινήσεις και τα στελέχη της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης πρέπει να αντιτάξουν το όπλο της συνεργασίας και της ανανέωσης ταυτόχρονα. Οι 58 αγωνίζονται μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ηπείρου μας και με ιδιαίτερη αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, για μια αλλαγή στην Ευρώπη που θα πει ούτε λιτότητα ούτε λαϊκισμός.

Ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί στο όνομα της Παράταξης και με το πνεύμα παράταξης. Θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα ψηφοδέλτιο αξιοκρατικό, ανανεωτικό που θα προκύψει από συναινετική διαδικασία και θα έχει την έγκριση όλων των μερών. Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με την ανάδειξη στελεχών από τις νεώτερες γενιές είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας και το ΠαΣοΚ ήταν και είναι ο κατεξοχήν δέκτης της κριτικής και του αιτήματος. Ως 58 δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά μας ενδιαφέρουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου ώστε να ανταποκρίνεται στο πολιτικό σχέδιο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου. Με αυτό το πνεύμα συνομιλούμε με τις άλλες δυνάμεις της Παράταξης για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινή συνδιάσκεψη με την παρουσία του ΕΣΚ. Χωρίς αυτές, δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή μας.

Οι 58 συμμετέχουν στις προσπάθειες διατηρώντας τον χαρακτήρα της Πρωτοβουλίας πολιτών για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, με βάση το τετράπτυχο: εθνική ανασυγκρότηση και δουλειές – αλλαγή του πολιτικού συστήματος - γενναία στήριξη των αδύναμων και των φτωχών - περισσότερη αλλά διαφορετική Ευρώπη. Δεν μετατρεπόμαστε σε πολιτικό οργανισμό ή πολιτική κίνηση. Οι στόχοι και το αίτημα που μας συνένωσαν πηγαίνουν πολύ πέρα από τις ευρωεκλογές.



Πηγή: iefimerida.gr

Τα ζώδια της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου

Τα ζώδια της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου Κριός
Για σας η μέρα είναι αρκετά σημαντική, αφού θα μπορείτε να ρυθμίσετε θέματα που έχουν σχέση με την εργασία ή την υγεία σας, είτε τη δική σας είτε ατόμων της οικογένειάς σας. Ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο σας και να δημιουργεί εντάσεις, πριν αρχίσει την ανάδρομη πορεία του. Αυτό ισχύει μόνο όμως για σας που είστε γεννημένοι γύρω στις 17 Απριλίου. Με τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας μπορεί να έχετε διαπληκτισμούς. Επίσης προφυλαχθείτε από κρυολογήματα και μικροατυχήματα. Η κοινωνική σας ζωή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, αν είστε γεννημένοι γύρω στις 8 Απριλίου, ενώ φίλοι ή άνθρωποι που σας αγαπούν σας συμπαραστέκονται στους προβληματισμούς σας, αν είστε γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας. Βέβαια η πορεία του ανάδρομου Ερμή δείχνει ότι θα δείτε φίλους από τα παλιά ή θα αναθεωρήστε κάποιες σκέψεις ή κάποιες θέσεις που έχετε στον κοινωνικό σας τομέα ή στη συλλογική δουλειά. Αποδεχθείτε προσκλήσεις και αποφύγετε συναισθηματικές και οικονομικές υπερβολές αν είστε γεννημένοι γύρω στις 8 Απριλίου.
Ταύρος
Για σας τους Ταύρους, είναι μια πάρα πάρα πολύ καλή Σελήνη σήμερα και σας φέρνει πιο κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα. Η Αφροδίτη εξακολουθεί να ευνοεί εσάς που είστε γεννημένοι γύρω στις 9 Μαΐου. Έχετε ακόμη ένα 15ημερο, κατά το οποίο εσείς που είστε γεννημένοι από τις 9 Μαΐου και μετά μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, να δείτε ανθρώπους που βρίσκονται μακριά, να έρθετε σε επαφή με αγαπημένα σας πρόσωπα ή να προγραμματίσατε ταξίδια. Στο χώρο της δουλειάς σας εξακολουθούν να υπάρχουν εντάσεις. Αν είστε γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας, επαγγελματικά και θέματα σχέσεων επανέρχονται στο προσκήνιο, ειδικά αν είστε γεννημένοι γύρω στις 14 Μαΐου. Αποφύγετε την Τετάρτη να κάνετε συζητήσεις, οι οποίες καίνε και οι οποίες θα μπορούσαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο ένα επαγγελματικό θέμα, το οποίο σας απασχολεί. Προσέχετε την υγεία σας και γενικότερα το άγχος που μπορεί να έχετε για τον επαγγελματικό σας τομέα. Φερθείτε όσο γίνεται πιο ψύχραιμα και περιμένετε βοήθεια από αγαπημένα σας πρόσωπα στο τέλος του μήνα, ειδικά αν είστε γεννημένοι γύρω στην 1η Μαΐου.
Δίδυμοι
Για σας τους Διδύμους σήμερα (μετά από το διήμερο που σας είχε απασχολήσει το σπίτι και η οικογένειά σας) είναι μια μέρα, κατά την οποία έχετε πολύ δουλειά να κάνετε και αυτό σας φορτίζει. Ο Ερμής, κυβερνήτης σας, έχει επιστρέψει στον Υδροχόο. Έτσι εσείς που είστε γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας γυρίζετε στα παλιά, αναθεωρείτε κάποιες απόψεις σας. Ειδικά αν είστε γεννημένοι 16-18 Ιουνίου, είστε πάρα πολύ δυνατοί. Επαφές με το εξωτερικό, γραπτά ή συζητήσεις ευνοούνται. Αποφύγετε όμως την Τετάρτη να κλείσετε συμφωνίες ή να κάνετε συζητήσεις, οι οποίες δεν θα είναι όσο ευχάριστες θέλετε. Αν προγραμματίζετε ένα ταξίδι, ίσως ακυρωθεί ή ίσως προκύψουν κάποια θέματα που θα σας απασχολήσουν. Τα οικονομικά βελτιώνονται όπως επίσης και η ζωή σας, αν είστε γεννημένοι γύρω στην 1η Ιουνίου, αφού η κατάσταση δείχνει γενικότερα να αλλάζει.
Καρκίνος

Για σας τους Καρκίνους σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα, για να δείτε πρόσωπα του περιβάλλοντός σας, τα οποία είναι σημαντικά, συγγενείς ή φίλους και να συζητήσετε μαζί τους. Αν είστε γεννημένοι τις τελευταίες μέρες, σταθεροποιούνται κάποια σχέδιά σας, έστω και μετ΄ εμποδίων. Μάλιστα θα έλεγα ότι εσείς που είστε γεννημένοι γύρω στις 16 Ιουλίου μπορείτε να δείτε τα σχέδιά σας να σταθεροποιούνται. Αντίθετα να είστε γεννημένοι γύρω στις 20 Ιουλίου, έχετε εντάσεις, μετακινήσεις, ίσως να διαμορφώνετε το σπίτι, να δημιουργείτε δουλειές, μετακομίσεις, τέτοιου είδους πράγματα, τα οποία όμως είναι λιγάκι φορτισμένα και τα οποία δεν θα μπορούσαν να σας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλετε, μια και πρόσωπα του περιβάλλοντός σας σας εμποδίζουν. Θέματα τα οποία έχουν σχέση με την συναισθηματική σας ζωή φαίνεται να βελτιώνονται, ενώ ένα οικονομικό σας θέμα σας αγχώνει και επιστρέφει από τα παλιά. Ίσως πρέπει να είστε πολύ συγκεντρωμένοι στο πώς πρέπει να ρυθμίσετε ένα θέμα οικονομικό. Από τις 19 του μήνα, που ο Ήλιος μπαίνει στους Ιχθύς, είστε ιδιαίτερα ευνοημένοι εσείς που είστε γεννημένοι τις πρώτες μέρες του ζωδίου σας. Πολύ δε περισσότερο σε λίγες μέρες εσείς που είστε γεννημένοι στις αρχές Ιουλίου μπορεί να έχετε εξαιρετικές καταστάσεις, οι οποίες είναι σημαντικές . Αν έχετε πολύ σημαντικά πράγματα, ρυθμίστε τα τώρα, πριν έλθει ο Απρίλιος που ίσως τα εμποδίσει. Έτσι, ασχοληθείτε με τα πολύ προσωπικά σας θέματα και ζητήστε από ανθρώπους και φίλους να σας βοηθήσουν. Όσο για την συναισθηματική σας ζωή, αυτόν τον καιρό φαίνεται να βελτιώνεται.
Λέων
Για σας τους Λέοντες είναι μια μέρα πολύ σημαντική, η οποία σας φέρνει πιο κοντά σε φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα. Έχετε την ευκαιρία να δράσετε σε ένα οικονομικό θέμα, στο οποίο ή η οικογένειά σας θα σας βοηθήσει ή εσείς θα βοηθήσετε την οικογένειά σας με τις ατελείωτες μετακινήσει που κάνετε. Από την Τετάρτη ο Ήλιος, δικός σας κυβερνήτης, μπαίνει στους Ιχθύς, που σημαίνει ότι στην κυριολεξία θα «βουτηχτείτε» μέσα σε θέματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά ή ακόμα και με την υγεία σας, την οποία πρέπει να προσέχετε. Την Τετάρτη αποφύγετε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας ένα οικογενειακό θέμα το οποίο είναι σημαντικό, ειδικά αν είστε γεννημένοι γύρω στις 16 Αυγούστου. Δεν είναι μια καλή μέρα για να κάνετε μια συζήτηση, σε σχέση με το σύντροφό σας, πολύ δε περισσότερο να μην αναμείξετε και φίλους σ' αυτή.
Παρθένος
Σήμερα είναι μια πάρα πολύ καλή μέρα για σας, ειδικά αν είστε γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο της Παρθένου, δηλαδή μετά τις 10 Σεπτεμβρίου. Η Αφροδίτη ευνοεί τη συναισθηματική σας ζωή, ενώ η Σελήνη σας φέρνει κοντά σε φίλους, οι οποίοι σας βοηθούν. Γενικότερα φίλοι σας βοηθούν. Ένα θέμα που έχει σχέση με τη δουλειά σας είτε καθυστερεί και αυτό σας ενοχλεί, είτε προκύπτει και σας αναστατώνει. Από την Τετάρτη, που ο Ήλιος περνά απέναντι από το ζώδιο σας, θα ασχοληθείτε με τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας. Την Τετάρτη όμως αποφύγετε να κάνετε μια συζήτηση σε ένα εργασιακό θέμα, πολύ δε περισσότερο μην αναμίξετε πρόσωπα του περιβάλλοντός σας ή αγαπημένα σας πρόσωπα στη συζήτηση αυτή. Γενικότερα η εβδομάδα αυτή θα κυλήσει αρκετά καλά, με τα έξοδά σας βέβαια να τρέχουν.
Ζυγός
Για σας τους Ζυγούς είναι μέρα, κατά την οποία θα έχετε μια έγνοια για την επαγγελματική ή κοινωνική σας ζωή. Οι Ζυγοί των τελευταίων ημερών είστε σε μια φάση, κατά την οποία συζητάτε και πάλι με τον σύντροφό σας ή τα παιδιά σας ένα θέμα παλιό, που είχε προκύψει τον τελευταίο καιρό. Είστε έτοιμοι με την δική σας δράση να διαμορφώσετε το κλίμα, ενώ η οικογενειακής σας ζωή εξακολουθεί να σας απασχολεί. Μετά τις αρχές Μαρτίου, που η Αφροδίτη, κυβερνήτης σας, θα περάσει στον Υδροχόο, η συναισθηματική σας ζωή θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ό,τι είναι τώρα, που σας φορτίζουν πολλά «πρέπει» ή σας αναγκάζουν να κάνετε αρκετά έξοδα. Μην υπερβάλλετε, αν είστε γεννημένοι γύρω στις 4 Οκτωβρίου. Η υπερβολή βλάπτει αυτόν τον καιρό στα επαγγελματικά σας, για τα οποία δεν θα πρέπει να πάρετε οριστικές αποφάσεις τώρα. Από αύριο η Σελήνη είναι στο δικό σας ζώδιο, ώστε να μπορέσετε να ασχοληθείτε με τα πολύ προσωπικά σας θέματα.
Σκορπιός
Σήμερα για σας τους Σκορπιούς είναι μια πολύ καλή μέρα, για να αφήσετε φίλους να σας βοηθήσουν στα προβλήματα που μπορεί να έχετε εσείς που είστε γεννημένοι μετά τις 13 Νοεμβρίου. Ένα άγχος που έχετε για την εργασία σας εξακολουθεί να υπάρχει. Τα οικογενειακά απασχολούν εσάς που είστε γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας. Μάλιστα την Τετάρτη μην συζητήσετε τέτοιου είδους θέματα . Η είσοδος του Ήλιου από τα μέσα της εβδομάδας στους Ιχθύς θα σας κάνει πάλι να έρθετε πιο κοντά στους αγαπημένους σας. Μετακινήσεις, συζητήσεις, μικρά ταξιδάκια ευνοούνται για σας που είστε γεννημένοι μετά τις 12 Νοεμβρίου, αφού οι συναντήσεις με πρόσωπα που αγαπάτε θα μπορούσαν να κάνουν ένα καλύτερο κλίμα στη ζωή σας. Οτιδήποτε έχει σχέση με ένα οικονομικό θέμα που συνδέεται με την οικογένειά σας επανέρχεται στο προσκήνιο για να επιλυθεί, αν και μέχρι τις αρχές Μαρτίου δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση. Αυτή τη στιγμή αναθεωρείτε κάποιες απόψεις σας, κάποιες σκέψεις σας και τις αποφάσεις που έχετε πάρει, ή τα πράγματα καθυστερούν χωρίς να ευθύνεστε εσείς γι' αυτό.
Τοξότης
Για σας τους Τοξότες αυτές είναι μέρες επικοινωνίας. Τα ταξίδια, οι επαφές και οι συμφωνίες ευνοούνται. Μια κοινωνική σας επαφή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ενώ οτιδήποτε έχει σχέση με την κοινωνική σας ζωή φαίνεται ότι σας απασχολεί. Θα δείτε φίλους ή συγγενείς από τα παλιά. Γενικότερα τα οικονομικά σας μπορεί να ευνοηθούν. Θέματα τα οποία έχουν σχέση με την οικογένειά σας εξακολουθούν να σας απασχολούν, ενώ η συναισθηματική σας ζωή υπόσχεται πολλά για σας που είστε γεννημένοι 1 – 2 Δεκεμβρίου.  
Αιγόκερως
Σήμερα είναι μια πάρα πολύ μέρα για σας τους Αιγόκερους, τόσο για σας που είστε γεννημένοι τις πρώτες μέρες του ζωδίου σας, αφού η διαίσθηση και ο οραματισμός σάς βοηθά να βάλετε σε μια τάξη τη ζωή σας, όσο και εσάς που είστε γεννημένοι μετά τις 7-8 Ιανουαρίου περίπου. Τώρα μπορείτε να συζητήσετε με τον ερωτικό σας σύντροφο ή γενικότερα με τα παιδιά σας, αλλά και να έχετε ευχάριστες ημέρες. Αν είστε γεννημένοι γύρω στις 17 Ιανουαρίου, προσέχετε, γιατί ο Άρης εξακολουθεί να είναι απειλητικός για εσάς. Κρυολογήματα, μικροατυχήματα και καβγαδάκια δεν λείπουν. Από τα μέσα της εβδομάδας, από την Τετάρτη συγκεκριμένα, αποφύγετε να κάνετε μια συζήτηση οικονομικού περιεχομένου με πρόσωπα κύρους. Η νέα θέση του Ήλιου στους Ιχθύς θα ευνοήσει την καθημερινή σας ζωή.
Υδροχόος
Για σας τους Υδροχόους είναι μια ευχάριστη μέρα, για να ρυθμίσετε θέματα οικονομικά, ενώ προγραμματίζετε καινούργια σχέδια είτε για ταξίδια είτε για επαφές και συμφωνίες. Οι Υδροχόοι των τελευταίων ημερών είστε σε μια πάρα πολύ καλή φάση. Ταξίδια στο εξωτερικό, επαφές, βλέπετε παλιούς φίλους, ειδικά αν είστε γεννημένοι γύρω στις 16 Φεβρουαρίου. Αντίθετα, αν είστε γεννημένοι γύρω στις 12 του μήνα, την Τετάρτη αποφύγετε να κάνετε συζητήσεις οι οποίες έχουν άμεση σχέση είτε με τα συναισθηματικά σας είτε με τα επαγγελματικά σας, γιατί δεν θα σας αρέσει η έκβαση της συζήτησης. Από τις 19 Φεβρουαρίου, που ο Ήλιος περνά στους Ιχθύς, θα ασχοληθείτε με ένα οικονομικό σας θέμα το οποίο μάλιστα θα αποδώσει.
Ιχθείς
Για σας τους Ιχθύς σήμερα είναι μια πάρα πολύ καλή μέρα, για να συζητήσετε με τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας, οι οποίοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί . Σταθεροποιούνται σχέδια και συνεργασίες, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές, ενώ φροντίστε να μην δώσετε αφορμές για σχόλια. Ένα οικογενειακό θέμα σάς αγχώνει. Ίσως θα πρέπει να συμπαρασταθείτε σε πρόσωπα της οικογένειάς σας. Από μεθαύριο, Τετάρτη, που αρχίζει ο μήνας των γενεθλίων σας, θα δείτε ότι έχετε δύναμη και ζωντάνια. Μην αφήσετε για την Τετάρτη μια μυστική συνάντηση ή συζήτηση, γιατί μάλλον δεν θα αποδώσει. Αντίθετα εσείς που είστε γεννημένοι μετά τις 9 Μαρτίου θα έχετε συναντήσεις γλυκές, οι οποίες σας αφορούν, ή θα περάσετε πολύ όμορφα με φίλους. 

Πηγή: astrologos.gr 

Συγκλονίζει η στυγερή δολοφονία Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας-Ολυμπίας - Τον ''έσφαξαν'' με κουζινομάχαιρο


Συγκλονισμένη παραμένει η ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και της Ολυμπίας από την στυγερή δολοφονία Αρχιμανδρίτη, που βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του, φέροντας πολλαπλά τραύματα από κουζινομάχαιρο που όπλισε το χέρι του δράστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το έγκλημα συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου ή νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής. Κάτοικοι που δεν τον είδαν το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία ανησύχησαν και γείτονάς του που πήγε στο σπίτι,βρήκε τον Αρχιμανδρίτη νεκρό με αρκετές μαχαιριές στο σώμα του.

Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης είναι ηλικίας 52 ετών και ανήκε στη Μητρόπολη Ολυμπίας-Τριφυλίας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ενώ λειτουργούσε στην Μονή Αγίου Δημητρίου αλλά και σε εκκλησίες της περιοχής.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα λειτούργησε σε εκκλησία της περιοχής σε γιορτινή ατμόσφαιρα και τον είδαν για τελευταία φορά το απόγευμα του Σαββάτου (15-02-2014) όταν επέστρεψε στην οικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τα κίνητρα του δράστη, καθώς το σπίτι ήταν άνω κάτω.

Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας δήλωσε ότι αναμένει την ιατροδικαστική έκθεση εκφράζοντας την οδύνη και θλίψη αλλά και τον αποτροπιασμό της για το τραγικό συμβάν που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει βυθίζοντας στο πένθος τον ιερό κλήρο, δεδομένου ότι ο 53χρονος παπα-Φώτης ήταν γνωστός και αγαπητός παντού...




Πηγή: newsit

Πηγή: Συγκλονίζει η στυγερή δολοφονία Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας-Ολυμπίας - Τον ''έσφαξαν'' με κουζινομάχαιρο ~ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΙ

Ετσι θα είναι η Πατησίων και η Ακαδημίας μετά την ανάπλαση [εικόνες]

Ετσι θα είναι η Πατησίων και η Ακαδημίας μετά την ανάπλαση [εικόνες]  Σημαντικές αλλαγές στον δημόσιο χώρο, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό θα φέρει η υλοποίηση του Rethink Athens, στο πλαίσιο του οποίου θα επανέλθει το πράσινο στο κέντρο της Αθήνας (θα φυτευτούν 800 δένδρα κατά μήνα του έργου ανάπλασης των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων) και οι δρόμοι θα μετατραπούν σε μεικτής κυλοφορίας πεζών, ποδηλάτων, του τραμ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας.
Ανασχεδιασμός της πλατείας Ομόνοιας, επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, δημιουργία ποδηλατοδρόμων από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Ομονοίας και κατασκευή υπόγειων ταμιευτήρων βρόχινου νερού, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και θα αλλάξουν το πρόσωπο του κέντρου της πρωτεύουσας. 
Αναλυτικά, οι κυριότερες παρεμβάσεις του έργου συνοψίζονται ως εξής:
  • Επέκταση της γραμμής του τραμ από το Σύνταγμα έως την πλατεία Αιγύπτου, διά μέσου των οδών Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Πατησίων.
  • Ανασχεδιασμός του δημόσιου χώρου μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Σταδίου, καθώς και ανασχεδιασμός της λεωφόρου Αμαλίας και της οδού Πατησίων μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, με κριτήριο την προτεραιότητα στον πεζό.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία της επηρεαζόμενης περιοχής και την επίτευξη των στόχων του έργου.
  • Ανασχεδιασμός της δημόσιας συγκοινωνίας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της πρόσβασης στο κέντρο με δημόσια μέσα μεταφοράς.
  • Ανασχεδιασμός της πλατείας Ομονοίας από την οδό Πατησίων έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε το Σύνταγμα και η Ομόνοια να αποτελούν δύο πράσινες αστικές πλατείες, ενώ η πλατεία Δικαιοσύνης να φιλοξενεί δραστηριότητες σε ένα σκιασμένο προαύλιο με δυνατότητες στάσης και παραμονής.
  • Ανάπλαση οδού Πατησίων (φωτορεαλιστική απόδοση γενικής διάταξης)
  • Ανασχεδιασμός της οδού Κοραή ως ελεύθερου δημόσιου χώρου, με τη γραμμικότητά της να τονίζει την οπτική σύνδεση με την Τριλογία.
  • Εισαγωγή υδάτινων στοιχείων στις πλατείες Ομονοίας και Δικαιοσύνης, στην Κοραή και στον χώρο εμπρός από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
  • Διαμόρφωση ενός συνεκτικού δικτύου πρασίνου που θα ενώνει τον δημόσιο χώρο προς κάθε κατεύθυνση, με επίκεντρο την Πανεπιστημίου, στην οποία το πράσινο θα προσδίδει τον χαρακτήρα γραμμικού αστικού πάρκου με επιμέρους πράσινα «αστικά δωμάτια».
  • Ανάπλαση οδού Πανεπιστημίου (φωτορεαλιστική απόδοση γενικής διάταξης)
  • Αειφόρος διαχείριση νερών μέσω της αξιοποίησης ομβρίων για την άρδευση του πρασίνου.
Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 78,5 εκατ. ευρώ, μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, βρίσκεται πλέον σε φάση ωρίμασης.
Εντωμεταξύ, από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου έως και τις 10 Μαρτίου οι πολίτες μπορούν να δουν τη φωτορεαλιστική απεικόνιση από την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, σε έκθεση της Στοάς Αρσακείου, όπου παρουσιαστούν οι οριστικές μελέτες του έργου Rethink Athens.


Πηγή: iefimerida.gr

Επιστρέφει το δώρο Πάσχα για μισθωτούς και συνταξιούχους -Ποιοι το δικαιούνται

Μέσω του πλεονάσματος, η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει το δώρο Πάσχα για μια μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων. Μάλιστα, υπολογίζει πως θα δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο Βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, το πλεόνασμα αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι το διαθέσιμο -βάσει της συμφωνίας με την τρόικα- θα μπορεί να είναι άνω του 1 δισ.

Ετσι, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και χαμηλοσυνταξιούχους, δώρο Πάσχα, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα είναι μόνιμη η επιστροφή του δώρου.

Πηγή:iefimerida.gr

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος: 700% αυξήθηκαν οι φόροι

Στα 5.5 εκατομμύρια φτάνει ο αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο στα ακίνητα. Μάλιστα, οι φόροι για τα ακίνητα τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται με αποτέλεσμα σε σχέση με το 2009 να βρίσκονται κατά επτά φορές πάνω.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, πως κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν 715 ευρώ σε φόρους. Ενδεικτικό είναι πως αυτός ο φόρος το 2009, ήταν στα 105 ευρώ.

Και οι αριθμοί συνεχίζουν να δείχνουν το μέγεθος της αύξησης του φόρου στα ακίνητα, αφού το 2009 οι εισπράξεις που είχε το Δημόσιο έφταναν τα 536 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φετινή πρόβλεψη για τα έσοδα, από την ακίνητη περιουσία, είναι στα 3,937 δισ. ευρώ. Πρόκειται για αύξηση που αγγίζει το 748%.

Πώς διαμορφώνεται η φορολογία για τους ιδιοκτήτες
Για μια κατοικία 80 τ.μ. σε μία περιοχή της Αθήνας, με μέση αντικειμενική αξία, ο φόρος που θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης φτάνει τα 600 ευρώ το χρόνο. Αν μάλιστα το ακίνητο αποφέρει κιόλας εισόδημα στον ιδιοκτήτη η συνολική επιβάρυνση θα είναι πιο αυξημένη και θα φτάνει στο 1,48% της αντικειμενικής του αξίας, ενώ πριν ήταν στο 0.6%.

Η αύξηση αυτή σημειώνεται γιατί οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν φόρους όχι με βάση τις πραγματικές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, αλλά με βάση τις πλασματικές φουσκωμένες αξίες.

Η φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα
Χαρακτηριστικό της αύξησης στο φόρο ακινήτων πως ανέβαιναν οι αριθμοί κάθε χρονιά.
  • Το 2009 έφτανε στα 526 εκάτ. ευρώ
  • Το 2010 έφτανε στα 487εκάτ. ευρώ
  • Το 2011 έφτανε στα 1,172 εκάτ. ευρώ
  • Το 2012 έφτανε στα 2,857 εκάτ. ευρώ
  • Το 2013 έφτανε στα 2,784 εκάτ. ευρώ
  • Το 2014 θα φτάσει στα 3,937 εκάτ. ευρώ

Ιδιοκτήτες παραχωρούν τα ακίνητα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν
Οι φόροι και τα χαράτσια με τα οποία έχουν επιβαρυνθεί τα ακίνητα έχουν μετατραπεί σε αγκάθια που κάνουν τις τσέπες πολλών ιδιοκτητών να... αιμορραγούν, με αποτέλεσμα αυτοί να υποχρεώνονται να τα παραχωρούν προκειμένου να γλιτώσουν από τις φορολογικές επιβαρύνσεις.
Οπως αναφέρουν μεσίτες στο Εθνος, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που ζητούν απλώς από τους ενοικιαστές να συντηρούν τα ακίνητα. Δηλαδή, αντί για ενοίκιο να πληρώνονται οι φορολογικές τους επιβαρύνσεις και τα υπόλοιπα έξοδα όπως λογαριασμοί, κοινόχρηστα και συντηρηση.

Ο Σαμαράς μίλησε για σχέδιο αποκλιμάκωσης
Η φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να πέσουν ως και 38%, μέχρι το 2016, όπως αποκάλυψε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο "Βήμα", όμως ως τότε εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκτός της άλλης φορολογίας, πρέπει να βρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ μόνο για το σπίτι τους.

Μια μικρή ελάφρυνση θα δουν οι ιδιοκτήτες από το 2015, καθώς δεν θα υπάρχουν αναδρομικοί φόροι όπως το 2013, αλλά και τους πρώτους φετινούς μήνες (τρεις ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ).

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ...KAI ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντω

Στο εν λόγω βίντεο που αποτελεί απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, περιγράφεται μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.

H τρανσγλουταμινάση είναι ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εύκολο -με την χρήση του ενζύμου- υπολείμματα κρεάτων να μετατραπούν σε ενιαία μάζα κρέατος.
Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ακριβά φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.
Η χρήση αυτών των πρώτων υλών έχει δύο συνέπειες.





Κατ αρχήν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επαγγελματιών, που πουλούν ωμά ή μαγειρεμένα, τέτοιου είδους κρέατα, χωρίς να διευκρινίζουν ότι περιέχεται η συγκεκριμένη ουσία στις πρώτες ύλες τους.
Ο καταναλωτής συγκρίνει τις τιμές θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύουν την ίδια ποιότητα, και συνήθως αγοράζει το φθηνότερο κρέας, τιμωρώντας τον τίμιο επαγγελματία.
Αν ο κρεοπώλης μας είχε ενημερώσει ότι η κόλλα είναι παράγωγο του αίματος των ζώων, μάλλον θα αποφεύγαμε να την καταναλώσουμε συνειδητά, πόσο μάλλον όταν ουσιαστικά «μεταμφιέζει» το κρέας σε κάτι που δεν είναι.
Δυστυχώς η νομοθεσία δεν είναι τόσο αυστηρή ώστε να υποχρεώνεται το σούπερ μάρκετ ή το εστιατόριο να πληροφορεί τον καταναλωτή για τις ξένες ουσίες που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα εύκολα να παρασυρόμαστε από ασυνείδητους «επαγγελματίες» και να αγοράζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες πιστεύοντας ότι πετύχαμε καλή τιμή.
Το δεύτερο πρόβλημα που πιθανότατα δημιουργείται έχει σχέση με την υγεία μας. Είναι προφανές ότι η τρανσγλουταμινάση δεν βελτιώνει την διατροφική αξία του κρέατος και πιθανότατα μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί ότι έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.
Αν και δεν γνωρίζουμε επίσημα στοιχεία, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κέρδη είναι τόσο μεγάλα που θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μάθουμε την επίδρασή της στον οργανισμό μας και ίσως τότε να είναι αργά, αφού θα έχουμε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες από την περιβόητη «κόλλα κρέατος».
Αυτό που γνωρίζουμε από επίσημα χείλη είναι ότι τα κρέατα που δημιουργούνται με τέτοιες τεχνικές, πρέπει να μαγειρευτούν με συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς κινδυνεύουμε από μικρόβια που μπορούν να στοιχίσουν ακόμη και την ζωή μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το e-coli και η σαλμονέλα, δεν σκοτώνονται όταν τα «συγκολλημένα» φιλέτα καταναλωθούν ελαφρώς ψημένα, κάτι που συνηθίζεται από τους καλοφαγάδες. Αν λοιπόν άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά, ηλικιωμένοι ή έγκυες νοσήσουν από τα παραπάνω, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους.
Μέχρι λοιπόν η νομοθεσία να αλλάξει και να γνωρίζουμε τι πραγματικά τρώμε, καλό θα ήταν να μην εμπιστευόμαστε τις προκλητικές προσφορές ή τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα τρόφιμα, γιατί ίσως κρύβουν παγίδες για την υγεία μας και βέβαια αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το φιλέτο δεν είναι «Φρανκενστάιν» καλό είναι να το προτιμούμε καλοψημένο.
πηγή:parapolitika.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3