-->

Γενετικά τροποποιημένα - Να τι μοσχάρια τρώμε τα μοσχάρια

 
τροποποιημενα μοσχαρια
Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας. Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.

Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.
Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο.
τροποποιημενα μοσχαρια
Νέες φυλές
Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες έχουν στην ουσία δημιουργήσει δύο νέες φυλές αγελάδων, την Ελληνική κόκκινη και την Ελληνική ξανθόχρωμη. «Πρόκειται για διασταυρώσεις Ελληνικών ειδών με γαλλικές και ολλανδικές φυλές.
Στο παρελθόν, οι διασταυρώσεις αυτές γίνονταν χωρίς κανένα πρόγραμμα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Σήμερα, με τον προγραμματισμό της αναπαραγωγής, μία αγελάδα δίνει πλέον έως και 8 τόνους γάλακτος το χρόνο, σε σχέση με τους 4 τόνους που έδινε στο παρελθόν».

«Οι Ελληνικές φυλές αγελάδων είναι πιο μικρόσωμες από αυτές που ζουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, τρώνε λιγότερο και είναι πιο ανθεκτικές σε διάφορες ασθένειες. Ο γενετικός συνδυασμός τους με τις εισαγμένες αγελάδες μας έχει δώσει ζώα που παράγουν αρκετό γάλα, αλλά ζουν λιγότερο και γεννούν σχεδόν τα μισά μοσχάρια».
τροποποιημένα μοσχαρια

Απαιτούνται βελτιώσεις
Παρά τη μεγάλη της συμβολή στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, οι επιστήμονες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι και οι ίδιες οι πρακτικές γενετικής βελτίωσης ζώων επιδέχονται... βελτιώσεων.
«Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, η έμφαση των γενετικών βελτιώσεων δινόταν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της παραγωγής κρέατος και γάλακτος.

Τι γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα

Θετικός είναι ο απόηχος της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα όπως φαίνεται από τα όσα γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες. Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να μείνει ενωμένη η ελληνική κυβέρνηση γράφει η Wall Street Journal.

Τα συμπεράσματα των Αμερικανών δημοσιογράφων είναι θετικά.
Wall Street Journal


«Ο Ομπάμα εκφράζει τη στήριξή του για τον οικονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας, είναι ο τίτλος της Wall Street Journal, τονίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος παρείχε στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «για τη μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση, καθώς και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπαράκ Ομπάμα «ελπίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του για χρονικό διάστημα αρκετό ώστε να εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επόμενη δόση του δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ».

Υπογραμμίζει ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η «τρομακτική ανεργία».

Washington Post


«Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα με την ανάπτυξη, ενόσω η χώρα βγαίνει από την ύφεση», γράφει η Washington Post και συμπληρώνει πως Ομπάμα διεμήνυσε στον Σαμαρά ότι «ακούει τις φωνές στην Ελλάδα ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν τόσα πολλά και επιβλήθηκαν πολύ σύντομα.

Associated Press


«Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε χθες την Ελλάδα να εξισορροπήσει την λιτότητα με ανάπτυξη καθώς αναζητά την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι χρειάζεται οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τέλος του τούνελ».

Bloomberg


Σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θα στηρίξει τα βήματα της Ελλάδας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της την ώρα που ετοιμάζεται για συνομιλίες με τους πιστωτές της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Financial Times


Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Αντώνη Σαμαρά για την «τολμηρή και δύσκολη δράση του» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση για τη διαχείριση του χρέους, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι ότι βρίσκονται στο επίκεντρο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας». 

New York Times


«Ο Ομπάμα προτρέπει τον Σαμαρά να αναπτύξει την οικονομία», είναι ο τίτλος της εφημερίδας. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρει τρόπους για να χτίσει μια υγιή και δυνατή οικονομία, ακόμη και συνεχίσει τις περικοπές στις δαπάνες, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης. 

newsit

4,9 Ρίχτερ ο ισχυρός μετασεισμός της Αμφίκλειας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

 Επιφανειακός ο μετασεισμός που σημειώθηκε στις 14:49, 10 χλμ το εστιακό βάθος
- Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο "έδωσε" ισχύ 4,6 Ρίχτερ
Επίκεντρο ξανά η Αμφίκλεια, 8 χλμ από την Ελάτεια
- Είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων
- Αισθητός και στην Αττική
- 60 σπίτια δε μπορούν να κατοικηθούν εξαιτίας του σεισμού της περασμένης Τετάρτης

Την ώρα που οι κάτοικοι της Αμφίκλειας και των κοντινών περιοχών μετρούν τις πληγές τους από το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή συνεχίζεται.

Σήμερα, στις 14:49 το μεσημέρι, η γη στην Αμφίκλεια έτριξε ξανά.

Ο μετασεισμός που σημειώθηκε ήταν ισχυρότατος. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας είχε ένταση 4,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 123 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την Αθήνα, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός και 28 βόρεια βορειοδυτικά της Αταλάντης.
Η περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός
Η περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από την Ελάτεια, 118 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας. 
Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα, όπως και του σεισμού της Τετάρτης. 

νεςσιτ

Δείτε πως μας... πίνουν το αίμα τα κουνούπια!!!VIDEO



Για τους περισσότερους από εμάς, τα κουνούπια είναι μόνο μερικά ενοχλητικά έντομα που πρέπει να ανεχτούμε τα καλοκαίρια.
Αλλά η κυριότερη δραστηριότητά τους που είναι να χώνουν το κεντρί τους μέσα στο δέρμα μας και να πίνουν το αίμα μας, μόνο τρομακτική και αηδιαστική είναι.
Η πλήρης διαδικασία αλλά και ο τρόπος που το κάνουν φαίνεται εμφανώς στο παρακάτω βίντεο....

που τράβηξαν επιστήμονες χρησιμοποιώντας μια μικρο-κάμερα.
Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να δούμε από πολύ κοντά την... προβοσκίδα των κουνουπιών να εισχωρεί στο δέρμα και να αναζητεί το πλησιέστερο αιμοφόρο αγγείο.
Βλέποντας το βίντεο, κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν λιποθυμήσετε από το σοκ την επόμενη φορά που θα εντοπίσετε ένα κουνούπι να τρέφεται από εσάς:



ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
http://periergaa.blogspot.com 

Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγια στην περιοχή Λέπουρα - Πλησιάζει σπίτια! ΦΩΤΟ

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο Βέλος μιας και για άλλη μία φορά έρχονταιαντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη. 

Όπως διαβάζουμε στο EviaNews, η φωτιά καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή
ενώ αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται προς τον οικισμό Κατακαλού και πλησιάζει τα σπίτια!
To μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο - ΦΩΤΟ από το EviaGreen
To μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο - ΦΩΤΟ από το EviaGreen

Στην περιοχή επικρατούν δυνατοί άνεμοι που κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. 

ΦΩΤΟ από το EviaGreen
ΦΩΤΟ από το EviaGreen

Στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικότερο. Η φωτιά ξέσπασε στις 11:15 το πρωί.

"Στο πόδι" είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι με κλαριά στα χέρια και με λάστιχα, βρέχουν τις περιουσίες τους. 

http://www.newsit.gr/

Ηλίας Κασιδιάρης: Κάποιοι ανόητοι και ανθέλληνες αμφισβήτησαν την ελληνικότητα του συμβόλου που έχω χαραγμένο εδώ και μία και πλέον δεκαετία στον αριστερό μου ώμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmKalvuXIWjMv48rp_5fS4i9R2VHMX-QrX-OABiCMTRM4V9OvsPEZyyIjhd9ARwgpStbGDprztHcQTQiqYulaH5auqvupq7irc5keB_E0gTY3XKsrYy2EkGyEreRy79r8uK2BijLIMQ8/s320/kas.PNGhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNb4Wn9PeqvuTjOGSpMnlZMTFcjkPbpdOgsCUg0vxwQPpZ9MSza0QuNp_85t7nxIu5pa7qf2FSIpa8oybjibFYpBn1cq-9lFZjasRLv11bv8A5DmLuUT1P7qOVjTj4wg9L-SbVsGBKTWTy/s1600/ARGOS_Mouseio+024.jpg

Η ελληνικότητα των συμβόλων
Του Ηλία Κασιδιάρη 
Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε για ένα σύμβολο που έχω χαραγμένο εδώ και μία και πλέον δεκαετία στον αριστερό μου ώμο. Κάποιοι ανόητοι και ανθέλληνες αμφισβήτησαν την ελληνικότητα αυτού του συμβόλου.Επειδή τα λόγια συνθλίβονται από την Αλήθεια που εμπεριέχουν οι εικόνες, θα παραθέσω ως απάντηση μία σειρά έργων της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Έτσι απλά, για να καταρρεύσει η γελοία προπαγάνδα δεκαετιών, που μοναδικό σκοπό έχει να ...

αμαυρώσει τη μοναδική Ιδέα που οδηγεί τα έργα, τις πράξεις και τις ζωές μας. Η Ιδέα αυτή είναι η Ελλάδα.
Η χρυσελεφάντινη ασπίδα του Φιλίππου Β’

  

Αγγεία των γεωμετρικών χρόνων (8ος π.Χ. αιώνας)




Πολεμικό κράνος από την Μεγάλη Ελλάδα (συγκεκριμένα από τον Τάραντα της Σικελίας, 350 π.Χ.)


Αρχαία Ολυμπία: Ευρήματα από το εργαστήριο του Φειδία

 

Μία από τις Κόρες του Παρθενώνα (Μουσείο Ακρόπολης)




Μαρμάρινα μνημεία και ψηφιδωτά




 





Για το τέλος - και για να εξάψω την φαντασία των γελοίων υβριστών μας – κράτησα τις σύγχρονες απεικονίσεις του συμβόλου, που συναντώνται στα περισσότερα νεοκλασικά κτίρια των Αθηνών

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών
 

Βουλή των Ελλήνων





Όσον αφορά την έννοια «ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ» που συναντάται ως μία και μόνη αποκομμένη λέξη στα άπαντα του σκοτεινού Εφεσίου σοφού, παραθέτω την ερμηνεία που δίνει ο Διογένης Λαέρτιος στους Βίους Φιλοσόφων: «Η εγρήγορση του όντος εκ της λήθης προς τον συμπαντικό λόγο εξ ου αντλεί και ενέργεια». Το «ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ» αποτελεί σύμβολο της αξεπέραστης φιλοσοφίας των προσωκρατικών, που πριν από 2.500 χρόνια ανέπτυξαν συμπαντικές και κοσμολογικές θεωρίες, που σήμερα απλά καταφέρνουμε να επαληθεύσουμε. Η παράσταση συνολικά εμφανίζει τρία επίπεδα: το αρχαίο κορινθιακό κράνος, τους πλεκόμενους μαίανδρους και το «ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ», που σηματοδοτούν τις τρεις διαστάσεις της ελληνικής αρχαιότητας: Την Αρετή, την Τέχνη και την Σοφία.

Υ.Γ.1: Όσοι καραγκιόζηδες επιμένουν να μιλάνε για «απαγορευμένο σύμβολο», θα πρέπει - αφού μου κόψουν το χέρι - να καταστρέψουν την ασπίδα του Φιλίππου Β’, τους αρχαίους αμφορείς και τα αγγεία, ό,τι απέμεινε από το εργαστήριο του Φειδία, τα ψηφιδωτά, τις Κόρες του Παρθενώνα και φυσικά τη βουλή…

Υ.Γ.2: Υπενθυμίζω ότι η λήψη και δημοσίευση φωτογραφιών χωρίς την έγκριση των προσώπων που απεικονίζονται είναι πράξη παράνομη. Σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα, κάποια δεκανίκια του πολιτικού κατεστημένου μεταχειρίζονται τις πιο άθλιες και χαμηλού επιπέδου μεθόδους για να πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να πουλήσουν τις φυλλάδες τους. Θα τα πούμε με όλους αυτούς εν ευθέτω χρόνω…

http://mikromeseos.blogspot.gr/

Εμφανίστηκε γιγαντιαία μαύρη τρύπα πάνω στον ήλιο! Aνησυχία για τη σύγκρουση Ήλιου - Γης [video]

Οι επιστήμονες ανησυχούν, καθώς οι τελευταίες εικόνες δείχνουν μία γιγαντιαία μαύρη τρύπα πάνω στον ήλιο. Αναφέρουν ότι το κομμάτι του ήλιου έρχεται προς εμάς με περίπου 2 εκατομμύρια μίλια την ώρα...


Το κομμάτι που λείπει είναι περίπου 80 φορές πιο μεγάλο από τη Γη.

Προφανώς αυτό το είδος των πραγμάτων συμβαίνει συχνά, αλλά όχι στο μέγεθος της παρούσας κατάστασης.

«Έξι Βομβες θα σκάσουν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη»


Καυτό φθινόπωρο αναμένει την κυβέρνηση καθώς, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της η Real News, το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει “έξι βόμβες”:

• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

• Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ

• Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων

• Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

• Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%

• Νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μόρς δηλώνει ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους”.


Ταυτόχρονα ο Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στη Real News εξηγεί ότι οι απολύσεις είναι προϋπόθεση για τις επόμενες δόσεις.

“Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσει η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις”, δηλώνει.

Και όλα αυτά ενώ το κλίμα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ηλεκτρισμένο, παρά την εξήγηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών ότι με τα περί κόπωσης βουλευτών απευθυνόταν στους δανειστές που πιέζουν για νέα μέτρα.



“Το Κοινοβούλιο στάθηκε όρθιο σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο βάθος του τούνελ είναι ορατό η πλειοψηφία δεν θα λυγίσει”, διαβεβαιώνει.


tragiko
hellas-now.com

Ελλάδα: Ψάρια πηδάνε έξω από την θάλασσα, είναι αυτό κάποιο σημάδι;

Συνέβη στην Βάρκιζα πριν δυο μέρες ! 
Οι άνθρωποι σταμάτησαν να χορεύουν και άρχισαν να μαζεύουν ψάρια με γυμνά χέρια! 
Είναι ένα σημάδι κάποιου γεωλογικού φαινομενου που έρχεται;






katohika
hellas-now.com

9 τρόποι για να γυμνάζεστε στον καύσωνα

Αντί να χρησιμοποιείτε την ζέστη ως  δικαιολογία για να αποφύγετε την άσκηση, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους για να ασκηθείτε ενώ έξω ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη.


1.       Ασκηθείτε σε κλιματιζόμενο χώρο

Η άσκηση σε ένα κλιματιζόμενο χώρο (σπίτι ή γυμναστήριο) είναι ο καλύτερος τρόπος για να με κρατηθείτε σε φόρμα.

2.       Τρέξτε στη βροχή

Όταν έξω βρέχει και εσείς τρέχετε είναι μια συναρπαστική αλλά και διασκεδαστική εμπειρία. Τολμήστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα!

3.       Άσκηση σε πισίνα

Το αερόμπικ στο νερό (στην  πισίνα ή στη θάλασσα) αποτελεί ένα εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης με πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

4.       Δροσιστείτε και ασκηθείτε με τα παιδιά σας

 Τα παιδιά παίζουν μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια με μπαλόνια νερού, ψεκαστήρες και έτσι μπορείτε και εσείς να παίξετε μαζί τους και να σας χαρίσουν το καλύτερο είδος άσκησης.

5.       Προγραμματίστε μια μέρα στο πάρκο νερού

Τα πάρκα νερού δεν είναι μόνο για τα παιδιά! Μπορείτε να παίξετε στις πισίνες με τα κύματα, να κολυμπήσετε και γενικότερα να αθληθείτε χωρίς καν να το καταλάβετε!!

6.       Προγραμματίστε μίνι τρίαθλο

Δοκιμάστε αυτό: Τρέξτε για 20 λεπτά, κάντε ποδήλατο για 30 λεπτά, και στη συνέχεια κολυμπήστε ώστε να δροσιστείτε..

7.       Βρείτε ένα δροσερό σημείο

Ένας περίπατος κοντά στη θάλασσα ή σε ένα κοντινό  πάρκο είναι τα ιδανικά μέρη για να ασκηθείτε ευχάριστα

8.       Ασκηθείτε το βράδυ

Είναι πολύ πιο ευχάριστο να γυμνάζεστε όταν ο ήλιος έχει δύσει και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά.

9.       Ολοκληρώστε τη μέρα σας με μια βόλτα

Μια βραδινή βόλτα στη γειτονιά σας είναι ένας ωραίος τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα.
boro.gr

Τα πάνω κάτω στην Παιδεία: Αλλάζει ριζικά το Λύκειο και το σύστημα Πανελλαδικών

 Από τον Σεπτέμβριο αλλάζει το Λύκειο όπως το ξέραμε
- Νέο μοντέλο και στις πανελλαδικές εξετάσεις
- Τέσσερα πλέον τα μαθήματα των πανελλαδικών, τέσσερα και τα επιστημονικά πεδία
- Θα υπολογίζονται οι βαθμοί και των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Κοινά για όλους τους μαθητές τα μισά μαθήματα των πανελληνίων 






Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και για άλλη μια φορά, έρχονται τα πάνω κάτω για τους μαθητές.
Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να έχουν επιλέξει δυο πεδία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί άμεσα στο νομοσχέδιο και οι αλλαγές να ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές που θα μπουν φέτος στο Λύκειο. 
Οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα κατεύθυνσης θα είναι περισσότερες μόνο στη Γ’ τάξη και αυτό γιατί στόχος είναι να σταματήσει το Λύκειο να είναι... φροντιστήριο. 

Οι ώρες διδασκαλίας


Η πρώτη Λυκείου θα είναι αποκλειστικά Γενικής Παιδείας και οι ώρες διδασκαλίας θα είναι 34, με εννέα υποχρεωτικά μαθήματα και ένα επιλογής. 
Στη Β’ τάξη προβλέπονται 30 ώρες Γενικής Παιδείας, 5 ώρες μαθήματα προσανατολισμού και στην Γ' Λυκείου 12 ώρες γενικής παιδείας και 20 ώρες μαθήματα προσανατολισμού.

Η βαθμολογία


Μια από της σημαντικότερες αλλαγές είναι πως για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα «μετράει» και ο βαθμός απολυτηρίου όλων των τάξεων του Λυκείου! Ο βαθμός της Α’ Λυκείου θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5, της Β' τάξης με 0,7 και της Γ' τάξης με 0,9. Το άθροισμα θα διαιρείται δια τρία και το πηλίκο θα αποτελεί τον βαθμό προαγωγής και απόλυσης.

Τα σενάρια είναι δυο... 

Πρώτο σενάριο: Αν ο βαθμός του απολυτηρίου είναι μεγαλύτερος του μέσου όρου βαθμολογίας των 4 πανελλαδικών μαθημάτων. Τότε: ο μέσος όρος των μαθημάτων πολλαπλασιάζεται με συντελεστές 0,5, 0,7, και 0,9 και τα γινόμενα αυτών αθροίζονται και διαιρούνται δια τρία. Μετά, το πηλίκο που προκύπτει θα θεωρείται ως πέμπτος βαθμός για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Όσοι επιλέγουν παιδαγωγικά τμήματα θα εξετάζονται επίσης σε: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Αρχές Φυσικών Επιστημών
Δεύτερο σενάριο: Αν ο βαθμός απολυτηρίου είναι μικρότερος του μέσου όσου των πανελλαδικών. Ο βαθμός της Α’ Λυκείου προσαυξάνεται κατά μια μονάδα και πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5. Ο βαθμός της Β’ Λυκείου με συντελεστή 0,7 και της Γ’ τάξης με 0,9. Και εδώ, το πηλίκο θα λογίζεται ως πέμπτος βαθμός για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πανελλαδικές – Αλλάζουν πεδία και μαθήματα


Τα επιστημονικά πεδία μειώνονται από πέντε σε τέσσερα: 

1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές επιστήμες2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Υγείας4ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας, Διοίκησης και Πολιτικές Επιστήμες
Νεοελληνική Γλώσσα

Αρχαία

Ιστορία

Λατινικά ή Αρχές Φυσικών Επιστημών
Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία
Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Βιολογία ή Μαθηματικά
Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Οικονομία ή Ιστορία

Οργάνωση Λειτουργία της Πολιτείας ή Οργάνωση και Διοίκηση ή Λατινικά


Με πληροφορίες από τις εφημερίδες: ΤΑ ΝΕΑ – ΕΘΝΟΣ 

Σε ρυθμούς... Ρίχτερ τη νύχτα η Κρήτη – Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες

Αναστατώθηκαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Σητείας και των Χανίωναπό τρεις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν στη Σητεία και μια στην άλλη πλευρά του νησιού, στα Χανιά.

Σύμφωνα με το prismanews, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00.23 με επίκεντρο 4 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Σητείας και ήταν μεγέθους 2.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τρεις ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 03.28 νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη Σητεία με επίκεντρο αυτή τη φορά 37 χλμ βόρεια της περιοχής με μέγεθος 2.9 Ρίχτερ.

Η τρίτη σεισμική δόνηση μεγέθους 2.8 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 4.34 αυτή τη φορά από την πλευρά των Χανίων και συγκεκριμένα 58 χλμ Νοτιοδυτικά των Χανίων. 

ΝΕςΣΙΤ

Τι κρύβουν σήμερα Πέμπτη 8/8 τα Ζώδια!

ΚΡΙΟΣ
Προσπαθείτε να κάνετε κάποια εκκαθάριση η οποία σας δημιουργεί ένταση, αλλά πρέπει να έχετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπίσετε όλα τα πρακτικά που σας κουράζουν αφόρητα. Η επαφή μ' έναν Παρθένο ίσως φέρει κάποια από αυτά τα αποτελέσματα που περιμένατε, μ' έναν τρόπο όμως περίεργο και ίσως ιδιόρρυθμο. Θα γίνουν όλα πιο εύκολα αν η θέλησή σας παραμείνει στο αρχικό σχέδιο, που γενικά είναι κάτι το καινούργιο και το ξεκάθαρο.

ΤΑΥΡΟΣ
Έχετε μεγαλύτερη δύναμη από άλλες φορές, για αυτό τα καταφέρνετε κυρίως σε θέματα ερωτικά και πιο πολύ με τα θέματα ενός παιδιού. Η επαγγελματική σας συγκρότηση θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις και πιο εύκολες οικονομικές λύσεις. Τα ταξίδια και οι επαφές θα είναι στην πρώτη γραμμή. Κυρίως θα βελτιωθούν οι οικογενειακές σας σχέσεις και θα έρθετε πιο κοντά με ένα πρόσωπο που ίσως να είχατε κάπως χαθεί. Η συναισθηματική επικοινωνία θα είναι ότι πιο κατάλληλο για την δική σας εξέλιξη. Μια πτυχιακή ή μελέτη πάνω σε ένα γνωστικό αντικείμενο που έχετε αποφασίσει να ολοκληρώσετε, θα γίνει πιο εύκολα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Έχετε κάπως γίνει κουραστικοί ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό, γιατί αναλύετε συνέχεια και ίσως κρίνετε παραπάνω τις σχέσεις σας και κυρίως το άτομο που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να έχετε μια απόμακρη στάση απέναντί του και αυτό τελικά να σας απαγορεύει να έρθετε πιο κοντά. Λόγω μη καταλλήλων συνθηκών, θα νιώθετε κάπως περίεργα και θα είστε αρκετά διεκδικητικοί σε θέματα οικονομικών. Η οδήγηση και το θέμα ενός αμαξιού θα σας απασχολήσει. Αν έχετε χρόνο, οριοθετείστε κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είναι μια ημέρα που θα βάλετε τα πράγματα σε τάξη και θα ζητήσετε με την λογική σας να λύσετε κάποια προβλήματα που σας έχουν κάνει και ζορίζεστε. Είναι αναγκαίο να πατήσετε στα πόδια σας για να είστε σίγουροι για τις κινήσεις σας. Παρόλο που έχετε ένα είδος προσωπικής απαίτησης για ελευθερία μερικοί που είστε μόνοι θα προσπαθήσετε να φτιάξετε την ζωή σας και να καταλήξετε ακόμα και σε μια συμβίωση ή σε γάμο. Τα οικονομικά σας προβλήματα με μια κίνηση συγκεκριμένη μπορεί να λυθούν πιο εύκολα.

ΛΕΩΝ
Κάνετε κάποια θελήματα εξυπηρέτησης σε άλλα άτομα. Αυτό κάπως σας ανακουφίζει και κυρίως αν αφορά ένα πρόσωπο από την οικογένειά σας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε μια έστω και μικρή οργάνωση στα οικονομικά σας. Η λογική χρειάζεται για να κατεβάσετε τον πήχη τόσο χαμηλά ώστε να κερδίσετε το στοίχημα. Γενικά αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο για σας. Γιατί έχετε ευαισθησίες και συναισθηματικές ανάγκες που ίσως δεν καλύπτονται. Από την άλλη ο Ιχθύς μπορεί να σας αναμίξει σε ένα οικονομικό θέμα ή μια συνεργασία. Χρειάζεται όμως να είστε πολύ ξεκάθαροι για να βγάλετε το σωστό συμπέρασμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σήμερα είναι η ημέρα σας, αφού θα δείξετε με πιο εύκολο τρόπο τα προσωπικά σας θέλω και το κυριότερο θα παρουσιάσετε δείγματα αυτονομίας. Η σχέση μ' έναν Καρκίνο θα πάρει άλλη τροπή και οτιδήποτε σας ενοχλεί θα το πείτε έξω από τα δόντια, επειδή νιώθετε ότι αρκετές φορές καταπατάει τα δικά σας όρια. Τα έντονα συναισθήματα που νιώθετε με την οικογένεια σας θα αλλάξουν κάπως τη μεταξύ σας σχέση και θα σας φέρουν πιο κοντά. Βέβαια υπάρχουν κάποια θέματα που «σκάνε» αιφνίδια και ίσως να μη σας δίνουν την ευκαιρία να προλάβετε μια κατάσταση. Αλλά δεν πειράζει, αυτό είναι τελικά για το καλό σας.

ΖΥΓΟΣ
Είστε πολύ προσεκτικοί σε κάποιες αποφάσεις και μάλιστα μερικοί αναμασάτε συνέχεια τα λόγια κάποιων ατόμων που μπορεί να σας έχουν ενοχλήσει. Η ιδιαιτερότητα της μέρας είναι ότι εσείς θα πάρετε κάποιες αποφάσεις χωρίς να επηρεάζεστε από τρίτους, επειδή νιώθετε την ανάγκη να αποσυρθείτε. Η σχέση με Παρθένο ή Ιχθύ βρίσκετε υπό εξέλιξη και θα πρέπει να κάνετε κινήσεις εσείς, με δική σας πρωτοβουλία, παρόλο που θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο και μερικές φορές επώδυνο. Ίσως γίνονται κάποια ξεκαθαρίσματα τα οποία σας πιέζουν συναισθηματικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχετε την δυνατότητα να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους και να γίνετε αρκετά πρακτικοί σε κάποια θέματα που είναι πέρα για πέρα του χεριού σας. Οτιδήποτε σας στεναχωρεί λόγω της μεγάλης ευαισθησίας σας θα δείτε ότι μπορεί να το διυλίσετε και να το βάλετε στην άκρη, αρκεί να έχετε διάκριση και θετικότητα. Το θέμα ενός σπιτιού που ίσως να σχετίζεται με το εξωτερικό, μπορεί να λυθεί άμεσα, χωρίς τελικά να χρειαστεί να μετακινηθείτε. Η κρίση μοναχικότητας, που πιθανό να σας έχει πιάσει και περνάτε τους φίλους σας από κόσκινο, θα συνεχιστεί, μέχρι να απομείνουν οι πιο ποιοτικοί.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Επενδύετε σε κάτι καλό, για αυτό ίσως χρειαστεί να γίνετε περισσότερο λογικοί και πρακτικοί. Η κοινωνική σας εικόνα μπορεί να έχει το ρόλο της προσφοράς αλλά και ενός ψυχικού καθαρισμού. Για να νιώσετε καλύτερα οφείλετε να χαμηλώσετε αρκετά τον πήχη αυτό τον καιρό και να δεχτείτε τη ροή των γεγονότων. Αυτό θα σας φέρει σε επαφή με το ρεαλιστικό κομμάτι της ζωής και θα σας βοηθήσει σε ένα νέο σχεδιασμό που δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξετε και να είστε πιο πολύ ο εαυτός σας. Μπορεί, άλλωστε, στην προκειμένη φάση, να μην χρειάζεται η καταπίεση που μερικές φορές υποβάλετε τον εαυτό σας από την καλή σας την καρδιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Πατάτε σε στέρεο έδαφος και είναι μια στιγμή πολύ καλή για σας, αφού τα πράγματα θα ρέουν με τη δική σας βούληση. Είναι σημαντική η ανιδιοτέλεια που θα δείξετε αυτές τις ημέρες, γιατί χωρίς να το καταλάβετε μπορεί να κριθείτε ακόμα και στη δουλειά σας. Η ποιότητα που αναζητάτε μερικές φορές στα άτομα ίσως να είναι ουτοπική και να βρίσκεστε σε ετοιμότητα για ψύλλου πήδημα. Η σχέση με Λιοντάρι θα μπει σε άλλη φάση, αρκεί να εκφράσετε και τα δικά σας θέλω και κάπου να βρείτε μια μέση λύση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Συνεχίζεται η προσφορά υπηρεσίας επί πρακτικών θεμάτων, τα οποία καλείστε να λύσετε άμεσα. Η σχέση με Ζυγό μπορεί να βελτιωθεί γιατί θα βρείτε κάτι κοινό να σας φέρει πιο κοντά. Η διαδρομή σας πάντως είναι πολύ δυναμική αυτή την περίοδο, αλλά χρειάζεται να μην παραδίνετε τη δύναμή σας στους άλλους και κυρίως σε ένα άτομο που βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής σας. Ο Παρθένος σας προβληματίζει, αλλά τουλάχιστον για σήμερα θα βρείτε ένα σημείο επαφής για να έρθετε πιο κοντά.

ΙΧΘYΕΣ
Έχετε αναλάβει χρέη διαιτητή ανάμεσα στον... εαυτό σας και σε κάποιον άλλον, προκειμένου να λύσετε θέματα που τελικά σας βάζουν να ζείτε στο «εδώ και τώρα». Εσείς έχετε ανάγκη να ξεφεύγετε που και που και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, πάντα όμως κάποιος μπαίνει στην μέση και σας προσγειώνει. Η εύνοια που έχετε από έναν Παρθένο ίσως σας φέρει και κάποια δουλειά στο προσκήνιο, όπου σίγουρα θα κερδίσετε έδαφος ξαφνικά και χωρίς να το περιμένετε. Όσο και να μην το αναγνωρίζετε έχετε εύνοια αυτή την περίοδο, είτε μικρή είτε μεγάλη. Για αυτό εστιαστείτε αποκλειστικά στην καλή ενέργεια.


ΠΗΓΗ: astrology.gr


Είστε έτοιμοι;;; Δείτε την Αγγελική Νικολούλη με μαγιό...



Φωτογραφίες από τις διακοπές της παρουσιάστριας...
Στον Αγιόκαμπο της Εύβοιας περνάει το καλοκαίρι της η Αγγελική Νικολούλη. Η δημοσιογράφος ξεκουράζεται και προετοιμάζεται, καθώς οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις, τόσο οι τηλεοπτικές, όσο και οι συγγραφικές από το φθινόπωρο θα είναι αυξημένες.

Δείτε την σέxι σιλουέτα της Αγγελικής Νικολούλη στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το περιοδικό YOU:





ΠΗΓΗ: gr.omg.yahoo.com

Με τι μπορείς να τσιγκλίσεις το κάθε ζώδιο;

Σου αρέσει να τσιγκλάς τους άλλους πού και πού; Είτε για ρεβάνς επειδή σου την έσπασαν, είτε απλώς για πλάκα, όλο και θέλεις μια ευκαιρία να τους τσαντίσεις, έστω και λιγουλάκι. Εμείς λοιπόν σου δίνουμε τέσσερις απλούς τρόπους για να ενοχλήσεις τον άλλο, ανάλογα με το ζώδιό του και με τη σχέση που έχεις μαζί του, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο ενώ οδηγεί, στο φαγητό, και στο κρεβάτι. Δεν μπορεί κάτι απ’ όλα θα πιάσει…




Πως να εκνευρίσεις έναν...




ΚΡΙΟ

Στη δουλειά: Κάνε οτιδήποτε έχει σχέση μαζί του σε slow motion. Όταν σε ρωτάει αν έγινε κάτι, π.χ. ήρθε κάποιο χαρτί ή κάνατε ένα σημαντικό τηλεφώνημα, θα απαντάς «όχι ακόμα», τις δυο λέξεις που… τον σκοτώνουν.

Στο αυτοκίνητο: Με το πρόσχημα ότι ζαλίζεσαι, βαλ’ τον να πηγαίνει με 50 χιλιόμετρα. Αν τολμήσει να επιταχύνει, ούρλιαζε: «Πιο σιγάαα!!!»

Στο τραπέζι: Κάθισέ τον στο στρωμένο τραπέζι, όπου υπάρχουν μόνο σερβίτσια και ψωμί, και ανακοίνωσέ του ότι το φαγητό θα είναι έτοιμο σε ένα εικοσαλεπτάκι.

Στο κρεβάτι: Ενώ σε περιμένει (ανυπόμονα ως συνήθως), πήγαινε στο μπάνιο και περιποιήσου τον εαυτό σου για μια αιωνιότητα. Για χάρη του, φυσικά.




ΤΑΥΡΟ

Στη δουλειά: Παίρνε του πράγματα από το γραφείο του (συρραπτικό, σελοτέιπ, στιλό) χωρίς να τον ρωτάς. Ξέχνα να τα επιστρέψεις.

Στο αυτοκίνητο: Ρώτησε τον ανέμελα αν το δίπλωμα οδήγησης το πήρε νόμιμα ή με «λάδωμα». Αν ρωτήσει προς τι η απορία σου, απάντησε αόριστα «Α, έτσι ρώτησα».

Στο τραπέζι: Εκεί που είναι έτοιμος να φάει, πες πως το φαϊ είναι ανάλατο και άδειασέ του μέσα τη μισή αλατιέρα, πριν προλάβει να βάλει μπουκιά στο στόμα του.

Στο κρεβάτι: Όταν τελειώσετε, ρώτα «Αυτό ήτανε; Να σηκωθούμε τώρα;». Και σήκω χωρίς να περιμένεις απάντηση.




ΔΙΔΥΜΟ

Στη δουλειά: Για ό,τι και να μιλάει, διέκοπτέ τον συνέχεια με χαζές ερωτήσεις, όπως «δηλαδή; Τι εννοείς;», λες και μιλάει αλαμπουρνέζικα.

Στο αυτοκίνητο: Σχολίασε για το πώς, εκτός από το ντύσιμο, πρέπει και το αυτοκίνητο που οδηγεί κανείς να συμβαδίζει με την ηλικία του. Θα «τσιμπήσει» σίγουρα.

Στο τραπέζι: Φάε πρώτος (εύκολο, εκείνος θα καθυστερεί με τη φλυαρία) και μετά πρήξε τον με τα «Ακόμα; Άντε, τελείωνε καμιά ώρα.».

Στο κρεβάτι: Πες του να μη μιλάει καθόλου κατά τη διάρκεια, γιατί αποσυντονίζεσαι....







ΚΑΡΚΙΝΟ

Στη δουλειά: Ανακοίνωσέ του ότι μια δουλειά που εκείνος είχε προθεσμία να την τελειώσει σε μια βδομάδα, πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα. Αφού πανικοβληθεί για τα καλά, πες του ότι τελικά ήταν λάθος πληροφορία.

Στο αυτοκίνητο: Γραπώσου από κάθε χειρολαβή και βγάζε πνιχτές κραυγούλες ή κοφτούς αναστεναγμούς, όποτε φρενάρει ή διασταυρώνεται με άλλο αυτοκίνητο.

Στο τραπέζι: Πες του ότι καλό είναι να κάνει και λίγη δίαιτα, γιατί έχει ψιλοπαχύνει τελευταία. Σέρβιρέ του κοτόπουλο με κολοκύθια, όλα νερόβραστα εννοείται.

Στο κρεβάτι: Αν σου ζητάει διαβεβαιώσεις για την αγάπη σου ή για το πώς σου φαίνονται όσα διαδραματίζονται στην ερωτική φάση, απάντησε μονολεκτικά ή με υπεκφυγές.




ΛΕΟΝΤΑ

Στη δουλειά: Παίξε τον κουφό όταν μιλάει. Αγνόησέ τον μέχρι να το ξαναπεί και μετά κοίτα τον απλανώς, χωρίς να απαντήσεις.

Στο αυτοκίνητο: Κάνε του συνέχεια υποδείξεις, λες και μόλις πήρε δίπλωμα οδήγησης: «Κόκκινο, πάτα φρένο!», «Περίμενε, θα σου πω εγώ πότε να βγεις στη διασταύρωση».

Στο τραπέζι: Σέρβιρέ του τη μισή ποσότητα φαγητού απ’ ό,τι σε εσένα και, όταν παραπονεθεί, πες ένα κρύο αστειάκι ότι θέλει «τη μερίδα του λέοντος».

Στο κρεβάτι: Κλείσε όλα τα φώτα, κατέβασε τα παντζούρια, σβήσε τα κεριά και απαίτησε να γίνουν όλα στο απόλυτο σκοτάδι.




ΠΑΡΘΕΝΟ

Στη δουλειά: Ανακάτεψέ του το γραφείο, ψάχνοντας τάχα κάτι επείγον ενώ έλειπε.

Στο αυτοκίνητο: Τρώγε τσιπς, μπισκότα και άλλα ρυπογόνα, αναφωνώντας πότε πότε «Αχ μου’ πέσε, δεν το βρίσκω». Γίνεται ωραία και με παγωτό ξυλάκι στο κατακαλόκαιρο.

Στο τραπέζι: Ενώ έχει φάει δυο-τρεις μπουκιές από τη σαλάτα, αναρωτήσου μήπως ξέχασες να πλύνεις το μαρούλι, που όχι μωρέ, δεν ήταν βιολογικό.

Στο κρεβάτι: Μετά το σεξ, πρότεινε να κάνετε ένα ντους μαζί, γιατί κι εσύ έχεις να πλυθείς από προχτές.




ΖΥΓΟ

Στη δουλειά: Ανακάτευε τον σε όλες τις άσχετες διαφωνίες σου με τρίτους που προκύπτουν, λέγοντας «Να, και ο Κώστας συμφωνεί μαζί μου, έτσι δεν είναι Κώστα;»

Στο αυτοκίνητο: Με ανοιχτά παράθυρα, βάλε να ακούγονται στη διαπασών σκυλάδικα, σκυλοδημοτικά και ό,τι άλλο προσβάλλει τη δημόσια εικόνα του.

Στο τραπέζι: Σέρβιρε μόνο τον εαυτό σου και παίρνε προς το μέρος σου όλα τα πιάτα, σαλάτες, ορεκτικά κλπ.

Στο κρεβάτι: Όταν τελειώσουν όλα, απλώς μείνε σε απόλυτη ακινησία και απόλυτη σιωπή, ατενίζοντας το ταβάνι.




ΣΚΟΡΠΙΟ

Στη δουλειά: Σε ό,τι και να σε ρωτάει, δίνε του την απάντηση «Δεν μπορώ να σου πω».

Στο αυτοκίνητο: Κοίταζε ανήσυχα πίσω σου, μέσα από τον πλαϊνό καθρέφτη, μέσα από τον μεσαίο καθρέφτη κι αν ρωτήσει τι τρέχει, απάντησε «Τίποτα».

Στο τραπέζι: Άρχισε να βρίσκεις περίεργες όλες τις γεύσεις των φαγητών, ρωτώντας μήπως είναι χαλασμένο ή έχει τίποτα μέσα. Είναι μεταδοτικό, ιδίως σε ένα Σκορπιό.

Στο κρεβάτι: Ρώτα πόση ώρα υπολογίζει να πάρει η «φάση», γιατί αύριο πρέπει να σηκωθείς νωρίς.




ΤΟΞΟΤΗ

Στη δουλειά: Εκθείασε πόσο ωραία είναι τα γραφεία-σταθμοί εργασίας, με τα χωρίσματα σαν κουτιά. Πες ότι θα εισηγηθείς να σας βάλουν τέτοια.

Στο αυτοκίνητο: Σταμάτησέ τον σε τρία διαδοχικά περίπτερα γιατί χρειαζόσουν επειγόντως χαρτομάντιλα, μετά θυμήθηκες ότι δίψασες και έπρεπε να πάρεις νερό και τέλος ήθελες ένα περιοδικό.

Στο τραπέζι: Φάε απελπιστικά αργά, χαζολογώντας και φλυαρώντας, και άσε τον καθηλωμένο στην καρέκλα να περιμένει να τελειώσεις.

Στο κρεβάτι: Αγκάλιασέ τον όσο πιο σφικτά μπορείς και πες του «Αχ, τι ωραία να μπορούσαμε να μείνουμε έτσι ενωμένοι για πάντα».




ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Στη δουλειά: Ρώτα διαρκώς τη γνώμη του και τη βοήθειά του και μην τον αφήνεις στιγμή να συγκεντρωθεί στη δική του δουλειά.

Στο αυτοκίνητο: Βλέπε διαρκώς ότι κάνει οδικές παραβάσεις: «Μα, δεν είχε Stop η διασταύρωση; Σίγουρα είχε ανάψει πράσινο όταν πέρασες; Μήπως αυτός ο «Ζητάς» σου έκανε νόημα να σταματήσεις;»

Στο τραπέζι: Σε ό,τι σχόλιο κάνει για το φαγητό, εσύ ισχυρίσου επίμονα το αντίθετο. Αν βρίσκει κάτι ωραίο πες πως είναι χάλια και αντίστροφα.

Στο κρεβάτι: Άρχισε να υπολογίζεις φωναχτά πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σεξ και σχολίασε ότι το διάστημα ήταν «τόσο πολύ; Και δεν μου φάνηκε…».




ΥΔΡΟΧΟΟ

Στη δουλειά: Ανάλυσέ του το πώς η κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων θα βγάλει την οικονομία από την κρίση.

Στο αυτοκίνητο: Άρχισε να ψαχουλεύεις τις θήκες και να σχολιάζεις ό,τι υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο, από τα cd μέχρι το κρεμαστό γούρι του καθρέφτη.

Στο τραπέζι: Σέρβιρέ του κάτι απροσδιόριστο ως «εξωτική έκπληξη» και αφού δοκιμάσει, πες του πως ήταν κρέας δελφινιού.

Στο κρεβάτι: Ρώτα τον συνέχεια αν σ’ αγαπάει «μέχρι τον ουρανό» και αν σου υπόσχεται ότι θα είστε για πάντα μαζί.




ΙΧΘΥ

Στη δουλειά: Ρώτησέ τον αν έχει έτοιμο κάτι που δεν του ζητήθηκε ποτέ. Καθυστέρησε να λύσεις την παρεξήγηση όσο περισσότερο γίνεται.

Στο αυτοκίνητο: Πες του για ένα μαγαζί που πουλάει διακοσμητικά για το αυτοκίνητο και λούτρινα ζωάκια με βεντούζες, όλα εμπνευσμένα από ταινίες της Disney.

Στο τραπέζι: Ενώ είναι έτοιμος να απολαύσει το λαχταριστό φαγητό του, κάνε ένα κήρυγμα για τα παιδάκια που λιμοκτονούν «ενώ ευτυχώς εμείς έχουμε απ’ όλα».

Στο κρεβάτι: Απλώς μην τον εκθειάζεις σε τίποτα, καθ’ όλη τη διάρκεια. Κράτα… σιγήν ιχθύος.

Πηγή: astrologos.gr 

Στη φυλακή και βαριά πρόστιμα όποιος καλλιεργεί «παράνομους» σπόρους !!


Απίστευτο και όμως Αληθινό. 
Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και πραγματικός ο ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά.

Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.
Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας!!!

Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του «Real Seed Catalogue» ,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. «Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η «τελική λύση» της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους τις καλλιέργειες και τα φυτά του πλανήτη.»!!!

Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams «η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto (Εβραϊκή πολυεθνική εταιρία)».

Το πρόβλημα, όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: «Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι». Επομένως, «δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του «Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών» ,ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες».

Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. «Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα», λέει ο Adams.

Πόσο μάλλον που «οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.»

Την επεξεργασία των αιτημάτων, τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι ώστε να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη και να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τεράστιες πολυεθνικές.

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ» και οι Παγκόσμιοι Δυνάστες είναι εδώ.

Παναγόπουλος Π.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3