-->

Ανθρώπινο αυτί από ιστό ζώων!

Το βιονικό αυτί έχει το κανονικό ανατομικό ανθρώπινο σχήμα και συνιστά το τελευταίο επίτευγμα στο πεδίο της τρισδιάστατης τεχνητής ανασύνθεσης οργάνων.


  

Ένα τεχνητό ανθρώπινο αυτί από ζωντανούς ιστούς αγελάδων και προβάτων, το οποίο αναπτύχθηκε γύρω από ένα εύκαμπτο συνθετικό σκελετό από σιλικόνη και τιτάνιο, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες, πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής. 

Το βιονικό αυτί έχει το κανονικό ανατομικό ανθρώπινο σχήμα και συνιστά το τελευταίο επίτευγμα στο πεδίο της τρισδιάστατης τεχνητής ανασύνθεσης οργάνων, τα οποία στο μέλλον θα μπορούν να αντικαθιστούν τα φυσιολογικά όργανα που έχουν καταστραφεί ή είναι παραμορφωμένα και δυσλειτουργικά εκ γενετής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Θερβάντες του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Interface" της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Ντέιλι Μέιλ», ανέφεραν πως το αυτί βρίσκεται ακόμα σε φάση τελειοποίησης και θα χρειαστεί αρκετή έρευνα προτού χρησιμοποιηθεί ως κλινικό μόσχευμα σε ασθενείς.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια θα μπορούν να παρέχουν πλήρως λειτουργικά συνθετικά υποκατάστατα αυτιών σε παιδιά που πάσχουν εκ γενετής από παθήσεις των αυτιών όπως η μικρωτία (υπερβολικά μικρά και ανεπαρκώς ανεπτυγμένα αυτιά).

Κορμός του συνθετικού αυτιού είναι ένας σκελετός από ειδική σιλικόνη, που έχει ενσωματωμένο σύρμα από τιτάνιο, που επιτρέπει στο αυτί να είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό και εύκαμπτο. 

Ο σκελετός αρχικά σχεδιάζεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στις κατάλληλες διαστάσεις και στη συνέχεια το ψηφιακό μοντέλο του αυτιού εκτυπώνεται με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Ο σκελετός συγκρατεί έναν συνδετικό ιστό κολλαγόνου (η φυσική πρωτεΐνη η οποία δίνει ελαστικότητα και δύναμη στο δέρμα) που λαμβάνεται από αγελάδα και από τον οποίο αναδημιουργείται το πτερύγιο του αυτιού. Στη συνέχεια, στο πορώδες κολλαγόνο εισάγονται κύτταρα χόνδρου που έχουν ληφθεί από αυτί προβάτου και τα οποία σταδιακά αναπτύσσονται.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν το τεχνητό αυτί πάνω σε ποντίκια και αρουραίους, δείχνοντας ότι το συνθετικό όργανο μπορεί να αιματωθεί σωστά και δεν απορρίπτεται από τον οργανισμό του ζώου ως ξένο σώμα, μια διαδικασία που συνολικά πήρε τρεις μήνες. Στην περίπτωση των ανθρώπων, το αυτί-μόσχευμα θα μπορούσε να αναπτυχθεί μέσω βλαστικών κυττάρων του ίδιου του ασθενούς.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τεχνητό αυτί μπορεί να σχεδιαστεί από πλαστικούς χειρουργούς έτσι ώστε να πάρει όσο γίνεται πιο φυσικό σχήμα. Όπως δήλωσαν οι ερευνητές, «η τεχνολογία βρίσκεται πλέον υπό ανάπτυξη για κλινικές δοκιμές».

Προ μηνών, επιστήμονες των πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ δημιούργησαν μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή ένα παρόμοιο τεχνητό αυτί. Μια άλλη ομάδα, του αμερικανικού πανεπιστημίου Πρίνστον, δημιούργησε ένα βιονικό αυτί με ενσωματωμένα τα κατάλληλα ηλεκτρονικά κυκλώματα, το οποίο μπορεί να ακούει ραδιοσυχνότητες πέρα από αυτές της φυσιολογικής ανθρώπινης ακοής, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία βιονικών οργάνων (ή και ολόκληρων βιονικών ανθρώπων), που θα συνδυάζουν στο σώμα τους ζωντανά κύτταρα με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Άλλες ερευνητικές ομάδες έχουν προχωρήσει παράλληλα στην αναγέννηση διαφόρων άλλων ανθρωπίνων οργάνων (πχ της τραχείας).

skai

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο την Πέμπτη και την Παρασκευή

 

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. 

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, μετά από ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου, να προχωρήσει σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγιαστική πολιτική των έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων, που υλοποιεί η Κυβέρνηση, αλλά και στο σχεδιασμό ενταφιασμού των ΟΤΑ, της Δημόσιας Παιδείας και της Υγείας, που σχεδιάζει με το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της χθεσινής εξουσιοδότησης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για λήψη οριστικών αποφάσεων, κατά τη σημερινή σύσκεψη του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών – Μελών της, αποφασίστηκε:

1. Πραγματοποίηση Παναττικής Στάσης Εργασίας αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.00 το μεσημέρι και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

2. Πραγματοποίηση 24ωρης Παναττικής Απεργίας την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013, με συγκέντρωση στις 10.30 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες, ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΕ - ΔΟΥ, ΠΟΕ ΥΕΘΑ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, ΠΟΕΕΚ-Ι, ΟΜΕ-ΕΥΠ και οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων των Υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας, Εμπορίου, Πολιτισμού, Γεωτεχνικών, Γ.Γ. Αθλητισμού, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. 

newsit.

Αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος

   

Το έργο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνοςσυνεχίζεται απρόσκοπτα και ικανοποιητικά -σύμφωνα και με τους ιθύνοντες- με προμελέτες, αυτοψίες και νέες μελέτες να υπόσχονται μια ήπια, καλαίσθητη και συχνά σωτήρια επέμβαση στον «κήπο των θαυμάτων».

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η μελέτη που πήρε χτες το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και αφορά τη διαμόρφωση και ανάδειξη τμημάτων, όπως ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται στο «τρίγωνο» των οδών Κρατύλου και Μοναστηρίου -εκεί όπου βρίσκονται οι υπό κατεδάφιση παλιές αρχαιολογικές αποθήκες- αλλά και η ενοποίηση, ανάδειξη και προστασία των διάσπαρτων σημαντικών μνημείων του άλσους, όπως της «Ιεράς Οικίας» και της «Οικίας του Ακάδημου».

Η «Ιερά Οικία» των γεωμετρικών χρόνων (περίπου 700 π. Χ.), εξολοκλήρου χτισμένη από άψητες πλίνθους, όταν ανευρέθηκε τη δεκαετία του '50 από τον αρχαιολόγο Φοίβο Σταυρόπουλο, ήταν τελείως διαφορετική με ό,τι αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης του χώρου. Όπως πληροφόρησε τα μέλη του ΚΑΣ η Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εκπονεί το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο, μια φοβερή πλημμύρα που έγινε το 1961, η ίδια που ενέπνευσε τον Βασίλη Τσιτσάνη να γράψει το τραγούδι «Με παρέσυρε το ρέμα», οδήγησε στην «πολτοποίηση» του μνημείου, παρά την παρουσία του στεγάστρου. «Μόνον ένας πλίνθος από το κτήριο έχει διασωθεί και αυτός βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», επισήμανε η κ. Μπάνου. Αντίθετα, η παρακείμενη πρωτοελλαδική αψιδωτή οικία (περίπου 2500 π. Χ.), που θεωρήθηκε ως η προϊστορική οικία του ήρωα Ακάδημου, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η πρόταση της μελέτης για τα παραπάνω μνημεία, μοναδικά κατάλοιπα της αραιής κατοίκησης της περιοχής πριν δημιουργηθούν το Γυμνάσιο και η φιλοσοφική σχολή του Πλάτωνα, είναι για την μεν Ιερά Οικία να καταχωθεί και να «δηλωθεί» με ίχνη στο έδαφος, καθώς και με τις κατάλληλες επισημάνσεις, για τη δε πρωτοελλαδική οικία να αναδειχθεί μέσω νέας κατασκευής. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί ένα νέο στέγαστρο, πολύ μικρότερο από το σημερινό, διαστάσεων 12Χ8 μ., που θα περιβάλλεται από μεταλλικά υποστυλώματα και κρυστάλλινα μέτωπα, τα οποία θα προσφέρουν ορατότητα αλλά και προστασία. Επίσης, όπως σημείωσε ο αρχιτέκτονας του έργου, Δημήτρης Κουκουλάς, θα δημιουργηθεί μια στάση θέασης για το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει το μνημείο και την ανάπαυλα συγχρόνως.

Αξιοσημείωτες είναι και οι επεμβάσεις που θα γίνουν σε άλλα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου, όπως στο «τρίγωνο» με τις υπό κατεδάφιση αποθήκες, όπου θα δημιουργηθεί ένας νέος ελεύθερος χώρος πρασίνου 4 στρεμμάτων. Σ' αυτόν θα φυτευτούν είδη ενδημικά της Μεσογείου, όπως ελιές, ροδιές, κυπαρίσσια και κουτσουπιές, καθώς και αρωματικά φυτά, ενώ δίπλα στην περιοχή ένα μικρό στέγαστρο (7Χ7 μ., με περιμετρικό περίβολο 2,5 μ. και χαμηλή περίφραξη περίπου 1,65 μ. ύψους), θα υπάρχει μια μικρή υπαίθρια έκθεση από σαρκοφάγους, εποπτικό υλικό και ενημερωτικές πινακίδες.

Μια νέα μουσειακή αποθήκη 600 τ.μ., επισκέψιμη, θα δημιουργηθεί επί των οδών Ιφιγενείας και Δράκοντος, ενώ ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος θα μπορεί να οδηγείται --μέσω διαδρομών, κάποιες από τις οποίες θα φωτίζονται με χαμηλό φωτισμό ακόμα και το βράδυ-- στα διάσπαρτα μνημεία, σε μια γλυπτοθήκη από λίθινα αντικείμενα, στη μικρή υπαίθρια έκθεση δίπλα στο «τρίγωνο», καθώς και στην ανακαινισμένη αποθήκη επί της οδού Μοναστηρίου 147, στον αύλειο χώρο της οποίας θα φυλάσσονται αρχαιότητες.

newsit.

Ξέρετε ποιο δημοφιλές διαιτητικό σνακ στην ουσία καταστρέφει τη δίαιτα ;

Ξέρετε ποιο δημοφιλές διαιτητικό σνακ στην ουσία καταστρέφει τη δίαιτα ;Δεν βοηθάει στην απώλεια κιλών τόσο όσο πιστεύαμε!



Οι ρυζογκοφρέτες, γιατί ναι, κι όμως, περί αυτών ο λόγος, μπορεί να ήταν το πλέον δημοφιλές διαιτητικό σνακ με χαμηλά έως καθόλου λιπαρά, εκεί γύρω στα τέλη των 80s και καθόλη τη διάρκεια των 90s, αλλά πλέον ξέρουμε καλύτερα.

Οι ρυζογκοφρέτες, βλέπετε, περιέχουν έναν γλυκαιμικό δείκτη που μπορεί να φτάνει μέχρι και το 91 (η καθαρή γλυκόζη έχει βαθμολογία 100), καθιστώντας τις το είδος των υδατανθράκων που θα κάνουν τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα σας να «πιάσουν ταβάνι». Αυτό δεν είναι μόνο κακό για την απώλεια βάρους που έχετε βάλει στόχο αλλά και για την υγεία σας γενικότερα. Για αυτό βάλτε αυτό το «ύπουλο» σνακ στην άκρη και προτιμήστε πιο φυσικές επιλογές, όπως λαχανικά και φρούτα.

queen

4 πράγματα τα οποία οι άντρες λατρεύουν αλλά ντρέπονται να το παραδεχτούν!

4 πράγματα τα οποία οι άντρες λατρεύουν αλλά ντρέπονται να το παραδεχτούν! 
Ήρθε η ώρα να τους ξεσκεπάσουμε κορίτσια!
Το ότι οι άντρες είναι περίεργα όντα και σίγουρα διαφορετικά από εμάς, είναι μία αλήθεια η οποία σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται. Κάτι άλλο που είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό, είναι ότι στα αγόρια και τα κορίτσια αρέσουν εντελώς διαφορετικά πράγματα! Οι γυναίκες αγαπούν τα ψώνια, οι άντρες την μπάλα, οι γυναίκες θέλουν να φορέσουν ότι πιο σέξι και μοδάτο έχουν για να βγουν για ποτό, οι άντρες βάζουν μία βερμούδα και αράζουν για μπύρες στο καφενείο της γειτονιάς! Κι όμως, ίσως τελικά, τα δύο φύλα να μην είναι και τόσο διαφορετικά, ή έστω όχι τόσο όσο πιστεύουμε εμείς! Γιατί κακά τα ψέματα, οι άντρες είναι πολύ λιγότερο απενοχοποιημένοι σε σχέση με εμάς, με αποτέλεσμα συνήθειες, γούστα ή χόμπι τα οποία θεωρούν ότι δεν συμβαδίζουν με την αντρική τους φύση να τα κρατούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους και να ντρέπονται να τα αποκαλύψουν ακόμα και στους φίλους τους! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποια πράγματα που οι άντρες λατρεύουν, αλλά ντρέπονται να... παραδεχτούν!
1. Τα γυναικεία σήριαλ: Sex& The City, Desperate Housewives, Gossip Girl και άλλα παρόμοια σήριαλ τους απωθούν όπως το λιβάνι το διάολο! Κι όμως, μπορεί να παραδέχεται και να δηλώνει με πάθος ότι αντί γι' αυτές τις αηδίες προτιμά να δει ποδόσφαιρο ή κάποιο... αντρικό πρόγραμμα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους, όταν απλά αράζει μαζί σας και κάνει ότι χαζεύει, στην ουσία παρακολουθεί και μάλιστα έχει και αγωνία! Αν τον ρωτήσετε φυσικά θα σας απαντήσει ότι απλά εστιάζει στα οπίσθια της πρωταγωνίστριας, που συνήθως είναι εντυπωσιακή, αλλά κατά βάθος είναι ικανός να χάσει οποιοδήποτε αντρικό και σκληρό πρόγραμμα προκειμένουν να δει τι θα γίνει στη συνέχεια! Στο κάτω κάτω, κι αυτός άνθρωπος είναι! Δεν έχει δικαίωμα στη συγκίνηση, τα ερωτικά μπερδέματα και την ίντριγκα;
2. Οι γάτες: Οι άντρες σιχαίνονται τις γάτες και αγαπούν τους τεράστιους και ζωηρούς σκύλους! Θεωρούν τις γάτες βαρετές, κακές και ύπουλες! Δεν αντιλαμβάνονται γιατί μία γυναίκα να αγαπάει ένα ζωο που το μόνο που κάνει είναι να τεμπελιάζει και να τρώει και μόλις τις αντικρίζουν το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να τις... κυνηγήσουν! Κι όμως, η εξήγηση για το μίσος αυτό υπάρχει και θα σας καταπλήξει! Oι άντρες μισούν τόσο πολύ, φαινομενικά πάντα, τα συμπαθή αιλουροειδή, γιατί πολύ απλά τους θυμίζουν τους εαυτούς τους ή μάλλον αυτό που θα ήθελαν να γίνουν: τεμπέληδες, χουζούρηδες με ανθρώπους να τους αγαπούν και να τους φροντίζουν και μόλις τα πάρουν να τραβάνε και τη γρατζουνιά τους! Την επόμενη φορά που θα σας πει κάτι κακό για γατί, να ξέρετε ότι μόλις γυρίσετε την πλάτη σας θα το κυνηγήσει για να το πάρει αγκαλιά!
3. Η... περιποίηση: Ναι ναι ξέρουμε: Τα αγόρια είναι σκληροπυρηνικά, αγαπούν να κάθονται άπλυτα και να πίνουν μπύρες! Ξέρετε όμως και τι άλλο αγαπούν; Το μασάζ, το πεντικούρ και γενικότερα οποιαδήποτε περιποίηση από επαγγελματία! Πρωτεύουσα θέση κατέχει φυσικά το λούσιμο από επαγγελματία κομμωτή, οποιουδήποτε φύλου δεν τους αφορά. Γενικότερα, μπορεί να είναι πιο χύμα από εμάς, αλλά τους ενδιαφέρει η εμφάνισή τους και με το παραπάνω. Αφήστε δε  που αν δουν την κοιλιά να μεγαλώνει και το παντελόνι να μην κουμπώνει φρικάρουν και πέφτουν σε κατάθλιψη ξεκινώντας αυστηρότατη δίαιτα! Και αν τους ρωτήσεις γιατί τρώνε θα πουν απλά ότι δεν πεινάνε! Οι ψεύτες...
4. Τα μωρά: Οk μπορεί μία γυναίκα όταν δει ένα μωρό να κλάψει και κανείς να μην την παρεξηγήσει, αν συμβεί το ίδιο με έναν άντρα πολλοί είναι αυτοί που θα ανησυχήσουν και χωρίς υπερβολή θα τον τρέξουν στους καλύτερους γιατρούς! Ωστόσο, μπορεί να μην  είναι και το πιο φυσιολογικό ένας άντρας να κλαίει με μαύρο δάκρυ στη θέα ενός μωρού αλλά σας πληροφορούμε ότι κυριολεκτικά τρελαίνονται για μωρά και είναι πρώτοι που θα τρέξουν να παίξουν με ένα πιτσιρίκι. Αφήστε δε που ανιψάκια ή βαφτιστήρια τα έχουν καλύτερα κι από παιδιά τους. 


Πηγή: http://www.queen.gr/ 

Η Ελένη Μενεγάκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί: Βουτιά από το σκάφος στη θάλασσα!

Δείτε την Ελένη αγκαλιά με τον μικρό της αδερφό πάνω στο σκάφος!

Οι διακοπές καλά κρατούν για την Ελένη Μενεγάκη και η ίδια το απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για την παρουσιάστρια, αφού εκτός από τον μεγάλο έρωτα που ζει στην προσωπική της ζωή, πρόσφατα ανανέωσε και το συμβόλαιό της με τον Alpha, για τρία χρόνια παρακαλώ.

Από την Άνδρο όπου συνεχίζει τις διακοπές της η ωραία Ελένη, ανέβασε στο instagram, για πρώτη φορά φωτογραφία της, τη στιγμή που κάνει βουτιά στη θάλασσα από το σκάφος.



"Πρωινές Βουτιές", έγραψε η Ελένη Μενεγάκη στην παραπάνω φωτογραφία, ενώ λίγο αργότερα ανέβασε μία ακόμα, αυτή τη φορά αγκαλιά με τον αγαπημένο της αδερφό Θοδωρή Μισόκαλο.


"Μόνο τα παιδιά μου κατάφεραν να τον στείλουν για ύπνο από τις 12 την νύχτα! Κούραση...", σημείωσε η Ελένη στη λεζάντα.


Η εντυπωσιακή φωτογραφία από την Ελλάδα που δημοσίευσε η NASA

Η εντυπωσιακή φωτογραφία από την Ελλάδα που δημοσίευσε η NASA
 Η εντυπωσιακή φωτογραφία με τους 4 σίφουνες πάνω από την θάλασσα του Ιονίου κάνει το γύρο του κόσμου.
Το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο απαθανάτισε ο Ιταλός φωτογράφος Roberto Giudici, ο οποίος βρισκόταν σε σκάφος κοντά στο νησί Οθωνοί όταν είδε τους 4 σίφουνες.
Όπως ο ίδιος διηγείται, ο καπετάνιος του σκάφους πλησίασε όσο μπορούσε αλλά παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας μέχρι να πάρει τις φωτογραφίες ο Giudici.
Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβήχθηκαν το 1999, ωστόσο η NASA τις έδωσε στη δημοσιότητα μόλις πρόσφατα.
Δείτε τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου:

  http://www.newsbomb.gr 

Toρless η συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά!

Μπορεί να “κρύβεται” πίσω από τα κλασικά ταγιέρ και κοστούμια που πιο πολύ παραπέμπουν σε φιλόλογο παρά σε δημοσιογράφο, ωστόσο το παρελθόν της άλλα φανερώνει! Η Μάγδα Τσέγκου, η αγέρωχησυμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά έχει και αυτή απαθανατιστεί σε τολμηρές πόζες! Πριν πολλά πολλά χρόνια, όταν ακόμη δεν είχε βάψει το μαλλί ξανθό και δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό, η Μάγδα ήταν ένα σέxι μελαχρινό κορίτσι που μάλιστα δε δίσταζε να φωτογραφηθεί toρless στην παραλία αφήνοντας σύξυλο τον ανδρικό πληθυσμό με τα πλούσια προσόντα της!
405

Βίντεο με σκύλους υπάρχουν πολλά! Σαν αυτό όμως κανένα!

Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου - ''Ξύπνησε'' το ρήγμα της Ανατολίας - Η ανησυχία για μεγαλύτερους σεισμούς στην περιοχή


- Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ο πρωινός σεισμός είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ
- Η δόνηση έγινε αισθητή στην Σαμοθράκη, στην ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου και στα τουρκικά παράλια
- Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί - Φοβισμένοι οι κάτοικοι που τον έζησαν
- Τι λένε σεισμολόγοι  που παρακολουθούν με ενδιαφέρον το φαινόμενο
- "Ο σεισμός ενεργοποίησε τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας" δήλωσε στο Newsit o E.Λέκκας
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο σεισμός έγινε στις 08.33 και ταρακούνησε την Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη και την Καβάλα. Το μέγεθός του, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ήταν 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν 29 χιλιόμετρα νότια της Σαμοθράκης, στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Σαμοθράκη και την Τένεδο, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Eυθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας "στις 8.33 το πρωί εκδηλώθηκε μια σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο και 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνων, μεταξύ των νησιών Σαμοθράκης και Ίμβρου, στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

"Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή για προσεισμό" δήλωσε στο Newsit o Eυθύμιος Λέκκας

Ηταν ένας σεισμός που εκδηλώθηκε πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, ενεργοποιόντας ένα τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας, εκεί όπου αυτό βγαίνει από τον Ελλήσποντο και εισέρχεται στον Αιγιακό χώρο. Η δόνηση αυτή έγινε αισθητή σε μια ευρύτερη περιοχή στη Σαμοθράκη, στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στα νησιά του Αιγαίου και στον τουρκικό χώρο.

Η δόνηση αυτή έχει ενδιαφέρον γιατί έγινε πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας καθώς όπως είναι γνωστό το ρήγμα αυτό δίνει πολύ μεγαλύτερους σεισμούς. Αλλά και μεγαλύτερος σεισμός να γίνει οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί το ρήγμα αυτό βρίσκεται στον υποθαλλάσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο τελευταίος σεισμός που έχει δώσει αυτό το ρήγμα ήταν 7,1 ρίχτερ στις 17 Ιανουαρίου 1999 που ηταν ένας σεισμός με μεγάλες καταστροφές αλλά είχε γίνει πολύ πιο ανατολικά, μέσα στην Τουρκία, στην πόλη του Ισμίκ".

Στο ερώτημα αν αυτός ο σεισμός είναι ο κύριος ή όχι, ο κύριος Λέκκας απάντησε "δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή για προσεισμό.

Δεν περνάνει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και βλέπουμε ποια ρήγματα ενεργοποιούνται αλλά σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία". 

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Eυθύμιος Λέκκας:



 



Σε κάθε περίπτωση οι σεισμολογοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί και επιφυλακτικοί. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. 
νεςσιτ

Μεγάλη φωτιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλλιθέα

- Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική μετά τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00
- Η φωτιά καίει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα
- Η φωτιά ξέσπασε στο υπόγειο κατά τη διάρκεια εργασιών σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνεργείο

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι στο κτήριο υπήρχαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά πολλοί εργαζόμενοι.
Όλα δείχνουν ότι κάποιος σπινθήρας προκάλεσε φωτιά σε εύφλεκτα υλικά.
Πυκνός καπνός έχει τυλίξει ολόκληρο το κτήριο ΦΩΤΟ NEWSIT
Πυκνός καπνός έχει τυλίξει ολόκληρο το κτήριο ΦΩΤΟ NEWSIT
Με ειδικό μηχάνημα οι πυροσβέστες  προσπαθούν να αδειάσουν το υπόγειο από τον καπνό ΦΩΤΟ NEWSIT
Με ειδικό μηχάνημα οι πυροσβέστες προσπαθούν να αδειάσουν το υπόγειο από τον καπνό ΦΩΤΟ NEWSIT
Εργαζόμενοι έχουν αναφέρει στους πυροσβέστες ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά πρώτα στο όχημα που βρισκόταν στο συνεργείο και στη συνέχεια να μεταδωθεί σε λάδια και άλλα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο σημείο.

 

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες όμως δεν τα κατάφεραν
Ευτυχώς οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι όλοι οι εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν από το κτήριο.
Αρκετοί πολίτες είχαν το αυτοκίνητό τους στο συνεργείο ΦΩΤΟ NEWSIT
Αρκετοί πολίτες είχαν το αυτοκίνητό τους στο συνεργείο ΦΩΤΟ NEWSIT
Για πολύ ώρα πυκνός καπνός έβγαινε από το υπόγειο του κτηρίου ΦΩΤΟ NEWSIT
Για πολύ ώρα πυκνός καπνός έβγαινε από το υπόγειο του κτηρίου ΦΩΤΟ NEWSIT
Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 7 οχήματα με 21 πυροσβέστες, ωστόσο οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες λόγω των εύφλεκτων υλικών και λόγω του ότι ο χώρος είναι κλειστός και λόγο του καπνού η ορατότητα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.
Το ειδικό μηχάνημα για τον καπνό σε δράση ΦΩΤΟ NEWSIT
Το ειδικό μηχάνημα για τον καπνό σε δράση ΦΩΤΟ NEWSIT
Από το υπόγειο του κτηρίου έχουν ακουστεί μάλιστα κάποιες εκρήξεις, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Μέσω των αεραγωγών ο καπνός τύλιξε το κτήριο απ' άκρη σ' άκρη ΦΩΤΟ NEWSIT
Μέσω των αεραγωγών ο καπνός τύλιξε το κτήριο απ' άκρη σ' άκρη ΦΩΤΟ NEWSIT
Για αρκετή ώρα το ένα ρεύμα της λ. Θησέως ήταν κλειστό ΦΩΤΟ NEWSIT
Για αρκετή ώρα το ένα ρεύμα της λ. Θησέως ήταν κλειστό ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν στο σημείο ειδικό μηχάνημα για να καταφέρουν να αντλήσουν από τον χώρο του υπογείου τον καπνό ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στο χώρο και να σβήσουν τη φωτιά.

Το απίστευτο ποσό που παίρνει η Τζόυς Ευείδη για κάθε επανάληψη του Καφέ της Χαράς!

«Δεν υπάρχει πια μέσος Έλληνας. Υπάρχει αυτός που έχει λεφτά και ο λαουτζίκος…»Στο Πρώτο Θέμα και την Ρομίνα Ξυδά μιλάει η Τζόυς Ευείδη και κάνει αίσθηση με την αναφορά της στα χρήματα που λαμβάνει από κάθε επανάληψη της επιτυχημένης σειράς «Καφέ της Χαράς».

Οικονομικά βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεται ο μέσος Έλληνας;

Δεν υπάρχει πια μέσος Έλληνας. Υπάρχει αυτός που έχει λεφτά και ο λαουτζίκος, διότι αυτό ήταν το σχέδιο εξαρχής: να γίνουμε φτηνά εργατικά χέρια στην Ευρώπη.

Από τις επαναλήψεις των σίριαλ που πρωταγωνιστούσες παίρνεις χρήματα;

Πάρα πολλά, έτσι πήρα και τη βίλα στο Μαλιμπού. Να φανταστείς ότι για το «Καφέ της Χαράς» παίρνω30 λεπτά το επεισόδιο! Τα δικαιώματά μας είναι γελοία.

Έζησες τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Λεφτά γιατί δεν έκανες;

Γιατί πάντα επέλεγα δουλειές στις οποίες έπαιζαν πολλοί και καλοί ηθοποιοί, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να έχω πολύ υψηλό κασέ. Έκανα πάντα σκόντο προκειμένου να είμαι σε μια καλή δουλειά.

freegossip.gr

Τρώς αβγά;;; ! Μάθε τι δεν έμαθες ποτε για αυτά!!!

Τρώς αβγά;;; ! Μάθε τι δεν έμαθες ποτε για αυτά!!!Τα αβγά είναι ένας εύκολος τρόπος να ενισχύσουμε την διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Και ενώ είναι γνωστή η επιστημονική διχογνωμία για την επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς, οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι σε μια υγιεινή διατροφή τα αβγά έχουν τη δική τους θέση.
Μάλιστα,μελέτη έχει αποδείξει ότι τα αβγά στο πρωινό γεύμα, συγκριτικά με τα δημητριακά ή την παντελή απουσία πρωινού, συντελούν στη μείωση της λιγούρας για τροφές με ζάχαρη και λιπαρά, μετέπειτα κατά τη διάρκεια τηςημέρας.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα αβγά είναι πανταχού παρόντα, ελάχιστα είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε γι” αυτά. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω μερικές βασικές πληροφορίες για τα αβγά:
Οικρόκοι των αβγών είναι μια από τις πλουσιότερες διατροφικές πηγές της χολίνης, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που σχετίζεται με την καλύτερη νευρολογική λειτουργία και τη μειωμένη φλεγμονή. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η διατροφική χολίνη συμβάλλει στην εμβρυϊκή εγκεφαλική ανάπτυξη όταν η έγκυος συμπεριλαμβάνει τα αβγά στη διατροφή της. Αλλά μια διατροφή πλούσια επίσης σε χολίνη έχει σχετιστεί επίσης και με την ευτυχία. Η χολίνη αποδομείται σε μπεθανεχόλη, η οποία χρησιμοποιείται κατά τον κύκλο της μεθυλίωσης, ο οποίος με τη σειρά του βοηθά στην παραγωγή των ορμονών (και νευροδιαβιβαστών) της ευτυχίας, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη.
Τααβγά κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τις ποιοτικές διατροφικές πρωτεΐνες. Και αυτό επειδή η πρωτεΐνη που περιέχουν τα αβγά μπορεί να απορροφηθεί απόλυτα από τον οργανισμό μας.

Σε ότι αφορά την ποιότητα, η ηλικία της κότας που παράγει τα αβγά παίζει καθοριστικό ρόλο. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Poultry Science έδειξε ότιοι νεαρές κότες (28 εβδομάδων) και οι μεγαλύτερες (97 εβδομάδων) είναι πιθανότερο να παράγουν αβγά με χαμηλό στέρεο περιεχόμενο, συγκριτικά με τις μεσήλικες.
Το βαθύ κίτρινο ή η θαμπή απόχρωση του κρόκου δεν αποτιμά απευθείας την καταλληλότητά του αβγού. Αντίθετα, είναι ένδειξη της σίτισης της κότας. Οι κότες που σιτίζονται με σπόρους και χόρτο πλούσιο σε καροτενοειδή παράγουν αβγά με πιο ζωντανό κίτρινο κρόκο, χωρίς απαραίτητα αυτό να μεταφράζεται και σε υψηλότερη θρεπτική αξία. Είναι πάντως ενδεικτικό της υγείας της κότας αφού, οι κότες ελευθέρας βοσκής έχουν καλύτερη πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία τροφών, πράγμα που σημαίνει ότι τα αβγά θα έχουν πιο σκουρόχρωμους κίτρινους κρόκους.
Τι καθορίζει το χρώμα που έχει το ασπράδι του αβγού; Μα φυσικά η ηλικία του. Τα παλαιότερα αβγά έχουν πιο καθαρό ασπράδι, ενώ τα φρέσκα έχουν γαλακτώδη απόχρωση.
Το χρώμα που έχει το κέλυφος του αβγού σχετίζεται και πάλι με την τροφή τηςκότας και δεν έχει να κάνει με την θρεπτικότητα του ή την υγεία της κότας που το παρήγαγε.
Τα αβγά τυπικά μπορούν να καταναλωθούν έως και μια εβδομάδα μετά την συσκευασίας τους, αν και οι κανονισμοί επιτρέπουν την κατανάλωση έως και 30 ημέρες μετά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ανάλωση κατά προτίμηση μπορεί να επεκταθεί καιστο δίμηνο, αλλά οι ειδικοί εξηγούν ότι όταν τα αβγά συντηρούνται στο ψυγείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία που συσκευάστηκαν.


Πηγή: http://www.to-mati.net/

Η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα! Που θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία


- Σε Ήπειρο, Πελοπόνησσο κα Στερεά Ελλάδα θα σημειωθούν οι υψηλότερεςθερμοκρασίες
- Μέχρι που θα φτάσει ο υδράργυρος σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Από τις 08:00 ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι σε Αθήνα και Πειραιά
- Την Πέμπτη και από τα βόρεια υποχωρεί ο καύσωνας
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Ο μίνι καύσωνας, ο πρώτος του φετινού καλοκαιριού είναι ήδη εδώ και οπλιστείτε με υπομονή!
Το καλό είναι πως θα μας συντροφεύσει μόνο σήμερα και αύριο, αφού από την Πέμπτη και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα "επιστρέψει" σε κανονικά επίπεδα.

Μέχρι τότε όμως, καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο, να πίνουμε πολλά υγρά, να τρώμε φρούτα, να φοράμε ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Περισσότερες συμβουλές για το πως θα αντιμετωπίσετε τον καύσωνα ΕΔΩ.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων Αθηναίων και Πειραιά βρίσκονται επί ποδός. Σήμερα, στην Αθήνα θα μείνουν ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες από τις 08:00 μέχρι τις 20:00. Στον Πειραιά, θα μείνουν ανοιχτές από τις 08:00 μέχρι τις 22:00 11 αίθουσες ΚΑΠΗ. (Αναλυτικά ΕΔΩ).
Ο καιρός της Τρίτης


Την πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα περιμένουμε αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει οπότε περιμένουμε να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βουνά της βόρειας χώρας και πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ αλλά στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε άνοδο θα φτάσει στο Ιόνιο τους 38 βαθμούς, στην Ηπειρο και στη Στερεά Ελλάδα αλλά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες η μεγαλύτερη θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς κελσίου, η Σάμος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και κυρίως στα νότια παράλια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς. 


Που θα χτυπήσει "κόκκινο" ο υδράργυρος


ΠεριοχέςΘερμοκρασία
Αργος40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Λάρισα40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Σέρρες40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Λαγκαδάς39 βαθμούς κελσίου
Σπάρτη40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Κρανίδι Αργολίδας40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Λαμία40 με 41εναν βαθμούς κελσίου

Αττική
Περιμένουμε αίθριο ουρανό και μεταβλητούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ. Στο νότιο Ευβοϊκό όμως, δηλαδή στις περιοχές από τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, τον Αγιο Ανδρέα, τη Ραφήνα, τη Λούτσα και το Λαύριο, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν έως 36 με 37 βαθμούς κελσίου στην Αθήνα. Στα δυτικά προάστια όμως του νομού, δηλαδή στη Νίκαια, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τα Μέγαρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ιδανικές θερμοκρασίες για...μπουγέλο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ιδανικές θερμοκρασίες για...μπουγέλο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη
Περιμένουμε αίθριο ουρανό και μόνο το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 36 με 37 βαθμούς κελσίου. 

Ακούστε στο Newsit  την πρόγνωση του καιρού της Τρίτης από τον Τάσο Αρνιακό:



Ο καιρός της Τετάρτης


Περιμένουμε αίθριο ουρανό στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας αλλά στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανά καταιγίδες κυρίως τη βορειανατολική χώρα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές μπόρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι και στα βουνά της δυτικής Ελλάδας, δηλαδή στην οροσειρά της Πίνδου. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στο Αγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και αυτό θα έχει σαν συνέπεια τη σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Η θερμορκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 εως 37 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21εναν εως 38 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 22 εως 38 με 39 βαθμούς και στην Κρήτη από 23 εως 35 βαθμούς κελσίου. 


Ποιές περιοχές θα έχουν υψηλές θερμοκρασίες


ΠεριοχεςΘερμοκρασία 
Αγρίνιο 39 βαθμούς κελσίου
 Λάρισα37 με 38 βαθμούς κελσίου 
Σέρρες 37 με 38 βαθμούς κελσίου 
 Κόρινθος 37 με 38 βαθμούς κελσίου
 Σπάρτη39 με 40 βαθμούς κελσίου 
 Κρανίδι Αργολίδας38 με 39 βαθμούς κελσίου 
 Αργος 39 με 40 βαθμούς
 Λαμία38 βαθμοί κελσίου 


Αττική
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά του νομού θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 38 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Περιμένουν αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 24 εως 37 βαθμούς κελσίου. 

Ακούστε στο Newsit τι προέβλεψε για τον καιρό της Τετάρτης ο Τάσος Αρνιακός:






Πέφτει η θερμοκρασία από την Πέμπτη και μετά σε όλη τη χώρα


Περιμένουμε σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Γενικά αίθριος θα είναι δηλαδή ο ουρανός την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο ενώ δεν αποκλείται να εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 54 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 7 μποφόρ ρίχνοντας έτσι τη θερμοκρασία η οποία δε θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου. 

Ακούστε τι καιρό θα έχουμε από την Πέμπτη εως το Σάββατο από τον Τάσο Αρνιακό:



newsit

Συγκλονιστικές εικόνες από τη νέα σύγκρουση τρένων – Φόβοι για έναν νεκρό


Ακόμη μια τραγωδία, ακόμη ένα τρομερό περιστατικό που όπως όλα δείχνουν έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Αυτή τη φορά, συνέβη στην Ελβετία, όπου χθες συγκρούστηκαν μετωπικά δυο τρένα.

Μετά τις τραγωδίες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία ήρθε και εκείνη στην Ελβετία. 
Τρομακτική εικόνα από τη σύγκρουση των δυο τρένων - ΦΩΤΟ REUTERS
Τρομακτική εικόνα από τη σύγκρουση των δυο τρένων - ΦΩΤΟ REUTERS
Στο Γκρανζ πρε Μαρνάν, περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λωζάνης, δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά. Από τους 35 τραυματίες, οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της νέας τραγωδίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της νέας τραγωδίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Εισαγγελέας βρίσκεται στο σημείο αναζητώντας τα αίτια της σύγκρουσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Εισαγγελέας βρίσκεται στο σημείο αναζητώντας τα αίτια της σύγκρουσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Σύμφωνα με πηγές, ο μηχανοδηγός του ενός τρένου είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια. Μέλη των σωστικών συνεργείων που έφτασαν στο σημείο δεν κατάφεραν, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, να τον απεγκλωβίσουν και θεωρείται πλέον νεκρός, αναφέρει η 20 Minutes, επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχου.
Αστυνομικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων βρέθηκαν άμεσα στον τόπο της σύγκρουσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Αστυνομικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων βρέθηκαν άμεσα στον τόπο της σύγκρουσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και όταν νύχτωσε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και όταν νύχτωσε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στις 19:00 (τοπική ώρα), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 
Στον τόπο του ατυχήματος βρίσκεται εισαγγελέας που έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και να καταλογιστούν ευθύνες στους υπαίτιους.
Ο μηχανοδηγός του ενός τρένου θεωρείται νεκρός - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο μηχανοδηγός του ενός τρένου θεωρείται νεκρός - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
newsit

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3