-->

Βασικοί κανόνες διατροφής




Αν και η διατροφή είναι μαζί με τη σωματική άσκηση οι πιο βασικές παράμετροι που επηρεάζουν την υγεία,τα επίπεδα ενέργειας,την παραγωγικότητα και τελικά το ευ ζην μας, οι περισσότεροι από εμάς είναι εγκληματικά αδαείς γύρω από τα  θέματα της διατροφής.


Και το χειρότερο είναι ότι περνάμε την αδαημοσύνη μας και στα παιδιά μας με αποτέλεσμα τις γνωστές σε όλους πια αρνητικές πρωτιές.


Πάντα με εντυπωσίαζε αρνητικά - γιατί είχα από πολύ μικρός εμπλοκή στα θέματα του fitness - το ότι στα σχολεία μας μαθαίναμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα και δεν υπήρχε τίποτα απολύτως πάνω σε θέματα διατροφής. 
Τα εκάστοτε υπουργεία Παιδείας και Υγείας ήταν στη νιρβάνα τους!


Πιστεύω ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και σήμερα και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν κάποιος που γνωρίζει την κατάσταση εκ των ένδον, με διέψευδε!


Τέλος πάντων αυτά τα θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ! Η προσέγγισή μου στα θέματα αυτά δεν είναι η απλή επάρκεια αλλά στοχεύω πολύ ψηλά για μένα,τους δικούς μου και τους αναγνώστες μου.


Θεωρώ ότι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο να κατακτούμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα fitness και αυτό για τους εξής απλούς λόγους:


- Βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και ισχυρή συμβολή στη οικονομική μας ευμάρεια


- Καλύτερη διάθεση που μεταφράζεται σε καλύτερες συμπεριφορές και κοινωνικές σχέσεις


- Ελάφρυνση του κοινωνικού συνόλου λόγω της χαλιναγώγησης των ανεξέλεγκτων δαπανών για την υγεία.


Δεν είμαι κοινωνικός ρατσιστής και μη παρεξηγήστε γι αυτό που θα πω!


Το να είμαι παχύσαρκος,τελείως αδιάφορος σε θέματα υγείας,καπνιστής,αλκοολικός κλπ. δεν είναι καθαρά προσωπικό μου θέμα αλλά έχει σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις. Δεν βλάπτω μόνο τον εαυτό μου αλλά και ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.


Απλοποίηση των κανόνων διατροφής


Δεν μου αρέσουν τα πολύπλοκα και δυσνόητα πράγματα και γι αυτό θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο απλός γίνεται


Κανόνας διατροφής νο 1


Δεν υπάρχουν δίαιτες! Υπάρχει διατροφή!


Ο κόσμος αρέσκεται στο να ψάχνει μικρής διάρκειας λύσεις σε εξωτικές δίαιτες. Κατά καιρούς πέρασαν σαν κομήτες πριν χαθούν οριστικά στη συμπαντική λήθη του fitness - ή απλά απομυθοποιηθούν - πολλές "πολλά υποσχόμενες δίαιτες",όπως η δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος,η δίαιτα Άτκινς,η δίαιτα South Beach κλπ.


Μην εμπλέκεστε σε τέτοιες δίαιτες! Γενικά μη δουλεύετε με μικρούς χρονικούς ορίζοντες!
 Φτιάξτε τη διατροφή σας βάσει αυτής των προγόνων μας.


Δώστε βάση σε ψάρια,βιολογικό κοτόπουλο και γαλοπούλα,μεγάλα ζώα ελεύθερης βοσκής,αυγά,όσπρια,ινώδη λαχανικά - λιγότερα αμυλώδη- ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους,εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κλπ.


Μπορείτε να τρώτε γαλακτοκομικά και δημητριακά αλλά θα πρότεινα να μην είναι η βάση της διατροφής σας.


Δεν πειράζει αν περιοδικά κάνετε κάποιες ατασθαλίες. Η Σπαρτιατική αγωγή δεν ταιριάζει άλλωστε στις μέρες μας. Η βάση να είναι σωστή! Το 85% θα έλεγα από την πείρα μου.




 
Κανόνας διατροφής νο 1


Εστιάστε σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας όπως:


ψάρια ανοιχτής θαλάσσης με προεξάρχοντα τα μικρά λιπαρά ψάρια.Πρώτη επιλογή είναι η σαρδέλα,το σκουμπρί,ο γαύρος κλπ. Ο τόννος ναι αλλά με μέτρο λόγω της σωρευτικής σου επιμόλυνσης. Όχι στα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών!


αυγά ολόκληρα και ασπράδια αυγών. Οι κρόκοι είναι πολύτιμοι αλλά περιοριστείτε στους δύο την ημέρα μέχρις νεωτέρων ερευνών.


Αν μπορείτε να τρώτε βιολογικά - η παρατήρηση ισχύει για όλες τις τροφές - εννοείται ότι είναι καλύτερα αλλά μέσα σε τέτοια κρίση τι να λέμε τώρα...


κρέας από μεγάλα ζώα μόνο όταν μπορείτε να βρείτε ελεύθερης βοσκής. Όχι σ' αυτά τα κλασικά κρέατα από τα εργοστάσια ζώων ή τις φάρμες της πλάκας ταϊσμένα στην καλύτερη περίπτωση με αφύσικα μεγάλες ποσότητες δημητριακών. Για να μη μιλήσω για τα υπόλοιπα και σας κάνω να σιχαθείτε τελείως τα κρέατα αυτού του είδους!


- στήθη κοτόπουλου ή γαλοπούλας


γαλακτοκομικά με μέτρο και κυρίως κεφίρ ή γιαούρτι. Θα πρότεινα γαλακτοκομικά από μικρά ζώα και βιολογικά.


Μπορείτε να συμπληρώνετε με μικρές ποσότητες από whey protein υψηλής ποιότητας.


Πόσο πρωτεΐνη;


Πραγματικά δεν είναι 100% ξεκαθαρισμένο αλλά καλό είναι αν κάνετε συστηματικά βάρη να παίρνετε τουλάχιστον 1,5 γρ/κιλό βάρους σας και για σιγουριά να μην ξεπερνάτε τα 2 γρ/κιλό βάρους.
Ξέρουμε ότι πολλοί bodybuilders παίρνουν άνετα διπλάσιες ποσότητες αλλά είναι κάτι που μπορεί να δώσει προβλήματα.


Επίσης παράγοντες όπως το φύλο,η ηλικία,η φάση εκγύμνασης,η ένταση και η διάρκεια της άσκησης κλπ. επηρεάζουν σαφώς τις απαιτούμενες ποσότητες πρωτεΐνης.


Πολύ σπουδαίο είναι και το σωστό timing!


 Είναι λογικό να χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες πριν και μετά από την προπόνηση.


Όσοι βρίσκονται σε υποθερμιδικές δίαιτες θα πρέπει να αυξάνουν κάπως την πρωτεΐνη για να διατηρούν τη μυική τους μάζα και να αυξάνουν τις πιθανότητες κορεσμού τους.


Τώρα όσον αφορά στα ποσοστά των μακροθρεπτικών στοιχείων θα πρότεινα να μη χολοσκάτε με την έννοια ότι στην πράξη δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα μετρήσουμε με ικανοποιητική ακρίβεια. 


Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες και να μην πονοκεφαλιάζουμε με τις λεπτομέρειες.
 
 
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

Έγινε πράσινος για να μοιάζει στον Hulk αλλά η μπογιά δεν βγαίνει με τίποτα



Ένας Βραζιλιάνος θέλησε να προκαλέσει τον 


εαυτό του και να γίνει Hulk. Για το λόγο αυτό πήρε μπογιά και έβαψε με αυτή το πρόσωπο και το σώμα του. Ο νεαρός...



Paulo
Henrique dos Santos ντύθηκε μάλιστα και όπως ο γνωστός κόμικ ήρωας και 
έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση. Ωστόσο έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι η 
μπογιά δεν βγαίνει με τίποτα! 

Ο απεγνωσμένος ... σούπερ ήρωας επέλεξε μπογιά που χρησιμοποιείται για 
τη συντήρηση των υποβρυχίων! Ήδη έχει ξεπεράσει τα 20 μπάνια και 
συνεχίζει...
 









tsekouratoi.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ "ΜΕΓΑΛΕ" ΒΑΣΙΛΗ.....


Οι παλαιοί στρατιωτικοί συντάκτες τον λέγαμε “Έλληνα 007”. Όχι μόνο για το παρουσιαστικό του ,αλλά και για τις πολλές μυστηριώδεις αποστολές που είχε κατά καιρούς αναλάβει. Ο Βασίλης Ντερτίλης ο επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Αποστολών που γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 90 ,δεν υπάρχει πια. Μετά από μία τελευταία δύσκολη μάχη ηττήθηκε και αναχώρησε για την τελευταία αποστολή. 
Ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης απεγκλωβισμού ομογενών από το Σοχούμι. Η περίφημη επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας, που σχεδόν κάθε φορά που συναντιόμαστε κάποιοι δημοσιογράφοι μαζί του τον βάζαμε να μας την διηγηθεί ,ξανά και ξανά. Και πάντα μέναμε στα σχέδια ,ότι πρέπει να γίνει βιβλίο. Από εκείνες τις διηγήσεις του “κολλήσαμε” και το 007 ,αφού η συνεργασία του με τη Βιργινία Τσουδερού, σ΄ εκείνη την επιχείρηση ήταν ένα ακόμη στοιχείο που θύμιζε τις ταινίες Τζέημς Μποντ. Δική του έμπνευση ήταν η ενεργοποίηση ενός Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων, για το οποίο τον στήριξαν Αρχηγοί που πίστευαν σ΄ αυτόν με πρώτο το ναύαρχο Χρίστο Λυπέρη. Ο Βασίλης Ντερτιλής δεν “κουβάλησε” ποτέ την υπόθεση του πατέρα του. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα να μιλήσει γι΄ αυτό.
Είχε καταφέρει με τη παρουσία του, τη συμπεριφορά του και τελικά με την δράση του να είναι αποδεκτός απ΄ όλους στο Πολεμικό Ναυτικό. Μετά από την ενεργοποίηση του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων και τις αποστολές που ανέλαβε σε πάρα πολλές φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη (Βοσνία-Σομαλία-Ερυθραία αλλά και αλλού) ο Βασίλης Ντερτίλης απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε πάσης φύσεως “ανορθόδοξες” επιχειρήσεις. Υπουργοί Άμυνας τον εμπιστεύονταν τυφλά για θέματα που είχαν να κάνουν με τις περιοχές των Βαλκανίων ,της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, τις οποίες τις είχει “περπατήσει” ο ίδιος. Μετά από τη κρίση των Ιμίων ο Βασίλης Ντερτιλής υπέβαλε παραίτηση και ξενιτεύθηκε. Βρέθηκε μεταξύ Αυστρίας όπου ζούσε με την οικογένειά του και του Βελιγραδίου ,όπου δραστηριοποίηθηκε επιχειρηματικά και εξελέγη και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων επιχειρηματιών εκεί. Ερχόταν συχνά στην Αθήνα και πάντα συναντούσε κάποιους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ.
Οι πληροφορίες που είχε και οι αναλύσεις που έκανε ήταν πάντα ακριβείς και γι΄ αυτό πολύτιμες. Εκτός από την επιχείρηση στο Σοχούμι , ο Βασίλης δεν έλεγε πολλά για όλες τις άλλες αποστολές του. Ωστόσο συνάδλεφοι που κάλυψαν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία δεν μπορούν να ξεχάσουν την άνεση με την οποία ο Βασίλης Ντερτιλής προσέγγιζε όλες τις μεγάλες προσωπικότητες των αντιμαχόμενων πλευρών. Στενή η σχέση του ακόμη και με τον Κάρατζιτζ, ενώ ήταν άνθρωπος που τον εμπιστευόταν μέχρι και ο Αρκάν. Είναι βέβαιο ότι ο Βασίλης Ντερτιλής έζησε μια ζωή κάτι παραπάνω από συναρπαστική και ενδιαφέρουσα. Δύσκολη σε κάποιες φάσεις αλλά πάντα συναρπαστική. Έφυγε πολύ νωρίς… 



ΑΝΙΩΘΟΙ

Το θανατηφόρο σκίσιμο του φορέματος της Πενέλοπε Κρουζ [είκονες]


Mια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στο «κόκκινο χαλί» έκανε η χολιγουντιανή ηθοποιός, Πενέλοπε Κρουζ, η οποία, φορώντας ένα φόρεμα με βαθύ σκίσιμο ως πολύ, πολύ, πολύ ψηλά στο πόδι, τράβηξε επάνω της όλα τα φλας των φωτογράφων, αλλά και τα ανδρικά βλέμματα.

Φορώντας ένα μακρύ, ροζ φόρεμα που αναδείκνυε το μπούστο της αλλά και τα καλλίγραμμα πόδια της που ξεπρόβαλαν από το βαθύ σκίσιμο, η Πενέλοπε Κρουζ «έκλεψε» για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και έκανε μια εμφάνιση που θα θυμούνται όλοι για πολύ, προωθώντας, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο τη νέα της ταινία «Twice Born», στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.





http://www.iefimerida.gr

Δεν αφήνουν τον Στρατηγό Ντερτιλή να πάει στη κηδεία του παιδιού του!!!



Οι Δημοκράτες του κώλου που αφήνουν τους δολοφόνους των αστυνομικών να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με τη βούλα ..

Οι ανίκανοι να διοικήσουν , απαγορεύουν στον 90χρονο Πατέρα Στρατηγό Ντερτιλή να νεκροφιλήσει το Βασίλη Αξιωματικό ήρωα γιο του , Τον ''Έλληνα 007” που έσωσε (Εκατοντάδες Παλιννοστούντες ) ...Τι φοβούνται μην πάρει να άρματα ο Γέρνοντας ...Ντροπή σας σε εσάς και την Δημοκρατία σας !

Τώρα θα μου πείτε όταν Υπουργός της Δικαιοσύνης που διόρισε την Άρτα και Γιάννενα αλλά και τα καημένα Τρίκαλα έφερε τροποίηση του νόμου ,όταν έβγαλε χιλιάδες αλβανούς απο την φυλακή και προέβλεπε ο νόμος και την αποφυλάκιση όσων είναι πάνω απο 80 ετών ,έφερε τροποίηση να μην συμπεριλάβει ο νόμος και τον Στρατηγό ΝΤερτιλή ...Στα μούτρα σας !

veteranos.gr
 

Λάρισα: Αφαίρεσαν έμβρυο από την ωοθήκη 10χρονης ! ειδήσεις : Λάρισα: Αφαίρεσαν έμβρυο από την ωοθήκη 10χρονης !

Ένα «έμβρυο» το οποίο δεν είχε σχηματιστεί, αφαιρέθηκε από την ωοθήκη μιας 10χρονης από την περιοχή της Καρδίτσας η οποία διακομίστηκε πριν οκτώ ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ισχυρούς πόνους στην κοιλιά.



Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΜΠΕ) ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας Ανδρέας Μάρκου, το μόρφωμα που αφαιρέθηκε μαζί με την ωοθήκη της 10χρονης ήταν μία μάζα, βάρους περίπου 1200 γραμμαρίων , η οποία είχε μακριά μαλλιά, οστά και δέρμα.
Τέτοιου είδους μορφώματα στην ιατρική ορολογία ονομάζονται τερατώματα, παρατηρούνται σπάνια στην παιδική ηλικία και δημιουργούνται από την παραμονή εμβρυικών κυττάρων πιθανόν από δίδυμη κύηση κατά την οποία το ένα από έμβρυα δεν αναπτύχθηκε.
«Το κοριτσάκι είναι καλά , πήρε χτες εξιτήριο και θα μπορέσει να τεκνοποιήσει κανονικά όταν μεγαλώσει, αφού της αφαιρέθηκε μόνο η ωοθήκη η οποία είχε αυτό το μόρφωμα» πρόσθεσε ο κ Μάρκου.

πηγή:flashnews

Βίντεο φωτιά!!! Κασιδιάρης προς αξιωματικούς αστυνομίας: "Τον παίζετε και δεν κάνετε την δουλειά σας σωστά!!! Παίζετε παιχνίδια εναντίον της Χρυσής Αυγής!!"







Το βίντεο απο το stoxos.gr

Ετοιμάζουν 12 μνημόνια - Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια!!




Το επόμενο Μνημόνιο δεν θα είναι ένα που θα αφορά την γενική κυβέρνηση, αλλά 12. Ένα για κάθε υπουργείο. Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωθυπουργός αυτοπροσώπως ο Ράιχενμπαχ ; Θα ήταν πιο έντιμο για τους Έλληνες. Μόνον μέσω του κυνισμού, μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί το....

αίσχος, που χαρακτηρίζεται επικοινωνιακά, παραμονή της Ελλάδας στον «σκληρό πυρήνα» της ευρωζώνης. Και μόνον με σκληρή ειρωνεία οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ελληνικής διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Ουσιαστικά αντί για Μνημόνιο 3, έχει γίνει συμφωνία και αποδοχή του εξής σχεδίου του Βερολίνου. Κάθε υπουργείο θα αποδεχθεί ένα ειδικό Μνημόνιο για τους τομείς αρμοδιότητας του. Το ειδικό αυτό Μνημόνιο θα αποτελεί υποχρεωτικό «οδικό χάρτη» στο επίπεδο των δράσεων, των υποχρεωτικών νόμων και ρυθμίσεων που θα πρέπει να προωθήσει, αλλά και την διαδικασία που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του προϋπολογισμού της Γενικής κυβέρνησης που το αφορούν.

Με τον τρόπο αυτό εκτός από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, θα συνυπογράψουν τα λεπτομερειακά Μνημόνια , όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Οι δεσμευτικές αυτές υπογραφές, των 12 Μνημονίων, θα αφορούν και τους επόμενους υπουργούς, αφού η διοίκηση είναι ενιαία. Πέραν των υποχρεώσεων και του χρονοδιαγράμματος, τα Μνημόνια αυτά συμπληρώνονται από ειδικές φόρμες, όπου κοστολογούνται και προεξοφλούνται οι δράσεις. Οι φόρμες έχουν έλθει από το εξωτερικό, μέσω Τρόικας και οι Έλληνες υπουργοί θα πρέπει απλά να τις συμπληρώσουν.

Τα 12 Μνημόνια θα συμπληρώνονται από διορισμένους Επιτρόπους ανά υπουργείο, αλλά και στο επίπεδο του Λογιστηρίου του Κράτους, που θα διορίζονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιτηρούν τους υπουργούς και την καλή εκτέλεση των Μνημονίων ανά υπουργείο. Οι Επίτροποι αυτοί θα είναι επιπλέον των κλιμακίων της Τρόικας, της task force του Ράιχενμπαχ, των κλιμακίων του Φούχτελ και της ειδικής ομάδας των Γάλλων για την αναδιάταξη του ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης τα 12 Μνημόνια και οι Επίτροποι ανά υπουργείο συμπληρώνονται από τον ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα διαχειρίζονται τα ποσά των δόσεων οι ίδιοι οι πιστωτές και στον οποίο θα εντάσσονται τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων και το 30% των πλεονασμάτων που τυχόν θα επιτευχθούν από την οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων. Στο πρώτο τρίμηνο του 2013, αναμένεται εξάλλου ως προαπαιτούμενο των τριών δόσεων των 10 δις ευρώ, ο διορισμός του Επιτρόπου επί του ελληνικού Προϋπολογισμού. Ο «πρωθυπουργός» των Επιτρόπων δηλαδή, με πολύ πιο αποφασιστικές αρμοδιότητες από τον ίδιο τον Α. Σαμαρά.

Με αυτά τα δεδομένα προφανώς στο Μαξίμου κατοικοεδρεύει πλέον ο διορισμένος από την τρόικα και το Βερολίνο, Νομάρχης Αθηνών, ενώ στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν οι μεταφραστές των ξένων επιτρόπων τους. Και όλα αυτά με την Ελλάδα να τρέχει ασθμαίνουσα να υιοθετήσει 15 «μεταρρυθμίσεις» μέσα σε 9 ημέρες, να παρακαλάει για την επαναγορά του χρέους , οι όροι της οποίας ενώ δεν έχουν ορισθεί από το Eurogroup, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για να αποφασισθεί η εκταμίευση των 34, 4δις ευρώ, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Και αν όλα αυτά συμβούν στη Σύνοδο Κορυφής θα αποφασισθεί η εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 44 δις ευρώ, την ίδια ώρα που η Ευρώπη θα αποδέχεται και η Ελλάδα θα συμφωνεί, τα Σκόπια να ονομασθούν Macedonia- Skopje. Η πλέον θλιβερή λήξη δηλαδή του Σκοπιανού, για την Ελλάδα. Η απόλυτη ήττα… newsbomb

stoxos.gr


 

Δείτε τον μισθό του ανθρώπου που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό στους βουλευτές και βάλτε τα... κλάματα!!!




Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον...
Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν 3 χιλιάρικα και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!!!!


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον παραπάνω κύριο με τα νερά μέσα στη Βουλή! 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτό παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα από τον νερουλά της Βουλής! Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας των Υπουργείων παίρνει 400 ευρώ περισσότερα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που σύμφωνα με το Σύνταγμα κανείς δεν μπορεί να παίρνει περισσότερα ούτε καν οι Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν τα διπλάσια και αν προσθέσουμε και τα προνόμια των Βουλευτών που ο ΠτΑΠ δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, τότε τριπλασιάζονται οι αποδοχές των Βουλευτών οι οποίες θα έπρεπε να είναι τρεις φορές μικρότερες σύμφωνα με το Σύνταγμα εφόσον θα έπρεπε να είναι ισότιμες με αυτές του ΠτΑΠ!!!


Φυσικά θα γίνουν χιλιάδες ομαδικές και μαζικές προσφυγές στο μισθοδικείο και οι δικαστές θα πάρουν και αναδρομικά και εντόκως τους μισθούς τους πίσω και θα διεκδικήσουν και τα προνόμια των Βουλευτών και θα τα κερδίσουν για να μάθουν κάποτε οι κύριοι της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας να σέβονται το Σύνταγμα, όμως θα πρέπει να φτάνουμε στα δικαστήρια για να σέβονται οι κυβερνώντες το Σύνταγμα το οποίο μετέτρεψαν σε κουρέλι και σκουπίδι;


Εάν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρονται οι βουλευτές μας για τη σωτηρία της Πατρίδας, ας κόψουν τους μισθούς τους εδώ και τώρα κατά 70% και στα επίπεδα του Προέδρου του Αρείου Πάγου καθώς και όλα τα προνόμια τους, για να μη κατατεθούν οι χιλιάδες προσφυγές στο μισθοδικείο και φυσικά τους νερουλάδες της Βουλής να τους πάνε εκεί που πρέπει μισθολογικά. Στα 800 ευρώ και πολλά τους είναι. Δεν μπορεί ο νερουλάς της Βουλής να παίρνει 4 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον Ανθυπολοχαγό. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Μπαγκλαντές, δεν συνέβησαν ποτέ ούτε καν στην Σοβιετία...
makeleio.gr
http://www.aniwthoi.nethttp://periergaa.blogspot.com

Χειροπέδες στον Μπάμπη Βωβό για χρέη στο Δημόσιο – Πάνω από ένα εκατ. ευρώ οι όφειλες του




 Τον Οκτώβριο η εταιρεία είχε καταθέσει αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99
- Η εταιρεία σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται ακίνητα εμβαδού 200.000 τ.μ.
- Η εταιρεία είχε ζημιωθεί από την καθυστέρηση στην υλοποίηση του γηπέδου στον Βοτανικό
- Στις 17/12/2012 η εταιρεία θα συζητήσει την αύξηση ή μη του μετοχικού της κεφαλαίου










Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στα γραφεία του στο Μαρούσι, ο 79χρονος γνωστός επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού.

Ο πρόεδρος της γνωστής Τεχνικής Εταιρείας συνελήφθη και κατηγορείται για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο οι οποίες φτάνουν το συνολικό ποσό των 1.009.666,11 ευρώ.

Ο κ. Βωβός είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάζεται στην εταιρεία από το 1992 έτος από το οποιο διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τεχνικής Εταιρείας, επί του παρόντος, πάνω από 200.000 τ.μ. σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες βρίσκονται στην κατοχή ή υπό τη διαχείριση του Ομίλου και η εταιρεία του κ. Βωβού έχει αποκτήσει τεράστια φήμη για την ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων κατά μήκος κεντρικών αρτηριών στην Αθήνα.

Eν τω μεταξυ, στη δημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2011 προχώρησε η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ», ενέργεια που άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά το δυνατόν συντομότερα, η εταιρεία θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, έτσι ώστε, αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α., για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της και τα εξής:

«Η εταιρεία υπέγραψε με εταιρείες του ομίλου της «Alpha Bank» σύμβαση εκχωρήσεως της σύμβασης leasing, που είχε υπογραφεί με την «Alpha Leasing», για το ακίνητο επί της Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Μωραϊτίνη 3 στο Δέλτα του δήμου Παλαιού Φαλήρου, επιτυγχάνοντας περαιτέρω μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναμένεται, την 28η Νοεμβρίου 2012, η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο έργο, που η εταιρεία έχει αναλάβει στην περιοχή του Βοτανικού, αναμένεται από το Ε’ τμήμα του ΣτΕ η συζήτηση και η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, που συντάχθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3983/2011, για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

Σε μήνυμά του, ο διευθύνων σύμβουλος, Αρμόδιος Βωβός επισημαίνει:

«Διοίκηση και εργαζόμενοι της εταιρείας μας, ενεργώντας συντεταγμένα, προσπαθούμε, τα τελευταία χρόνια, να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά και ποικίλα προβλήματα, που μας δημιούργησαν η οικονομική κρίση και η εμπλοκή του εγχειρήματος στην περιοχή του Βοτανικού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ανακάμψουμε. Ιδιαίτερα, η απεμπλοκή και η συνέχιση των εργασιών του μεγαλύτερου εν εξελίξει έργου της εταιρείας μας, του εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Βοτανικού, σε συνδυασμό με το σχέδιο εξυγίανσης, που έχουμε εκπονήσει, έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτών μας, αποτελεί σημείο κλειδί και προτεραιότητά μας.

Η εταιρεία μας, με γνώμονα επιχειρηματικό και κοινωνικό, επένδυσε στο συγκεκριμένο εγχείρημα, προσδοκώντας οφέλη για τους μετόχους της και διαβλέποντας το, κατά κοινή αποδοχή, θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μίας τέτοιου μεγέθους παρέμβασης-εξυγίανσης σε μία εξαιρετικά υποβαθμισμένη περιοχή της πρωτεύουσας. Συνταχθήκαμε με τις επιταγές της ακυρωτικής αποφάσεως του ΣτΕ και του νέου νόμου, που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, την άνοιξη του 2011 και, με πνεύμα συναίνεσης, συμβάλλαμε, τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, στις διαβουλεύσεις, που ακολούθησαν με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο Αθηναίων & Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό), οι οποίες, σε συνδυασμό με τις θετικές γνωμοδοτήσεις διαφόρων σημαντικών φορέων της Πολιτείας, οδήγησαν στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, που βρίσκεται σήμερα στο ΣτΕ προς γνωμοδότηση.

Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω προς τους μετόχους της εταιρείας μας ότι η διοίκηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά τους».

Παράλληλα, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Βωβός, στις 17/12/2012, καλείται να εγκρίνει την υλοποίηση ή μη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, που αποφάσισε η Β΄ επαναληπτική ΓΣ, στις 22/07/2011.

newsit.

Από σήμερα μόνο με άδεια κυκλοφορίας και ΑΦΜ στις τράπεζες για το σήμα!


Ξεχάστε τα ειδοποιητήρια που έφταναν κάθε χρόνο μέσω ταχυδρομείου. Μην μπείτε καν στη διαδικασία να το εκτυπώσετε από το TAXISnet. Από σήμερα, μπορείτε να παραλάβετε πολύ εύκολα το τέλος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας για το 2013.

Χρειάζεται να έχετε μαζί σας μόνο την άδεια κυκλοφορίας και το ΑΦΜ σας. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας θέλετε ή στα ΕΛΤΑ, πληρώνετε, παίρνετε την απαραίτητη απόδειξη και φεύγετε.

Οι τράπεζες όπου μπορεί κανείς να πληρώσει για το σήμα κυκλοφορίας είναι:
Γενική
Εθνική
Πειραιώς
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Αlpha
Κύπρου
Eurobank
Νέα Proton
Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα
Marfin Egnatia
Millennium
ROBANK

Η πληρωμή των τελών μπορεί αν γίνει και ATM ή web-banking.

Φέτος, οι πολίτες δε θα παραλάβουν αυτοκόλλητα σήματα. Οι τράπεζες θα δίνουν αποδεικτικό πληρωμής.

Η προθεσμία για να πληρώσει κανείς είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν το κάνουν, θα πληρώσουν πρόστιμο, το οποίο θα είναι ίσο με το διπλάσιο τέλος. Δεν αποκλείεται, σε όσους δεν πληρώσουν, να μην επιτρέπεται η υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσω του TAXISnet.

Στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους ή αν δε μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα στοιχεία του οχήματός τους ή αν τα στοιχεία έχουν αφαιρεθεί λόγω παλαιότερης οφειλής.


Να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας 2013 έχουν ως εξής:
 
από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε.
22 €
από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε.
55 €
από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε.
120 €
από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε.
135 €
από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε.
240 €
από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε.
265 €
από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε.
300 €
από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε.
660 €
από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε.
880 €
από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε.
1100 €
από 4001 κ.ε. και άνω
1320 €

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: 

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε €
0 - 100 (γρ./χλμ.)
0 €
101 - 120 (γρ./χλμ.)
0,90 €
121 - 140 (γρ./χλμ.)
1,10 €
141 - 160 (γρ./χλμ.)
1,70 €
161 - 180 (γρ./χλμ.)
2,25 €
181 - 200 (γρ./χλμ.)
2,55 €
201 - 250 (γρ./χλμ.)
2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.)
3,40 €

http://www.newsit.gr/

5 χαράτσια που πρέπει να πληρώσουμε μέσα στον Δεκέμβρη!

 



- Ούτε ένα - ούτε δυο αλλά 5 χαράτσια θα πληρώσουμε το Δεκέμβριο
- Συνολικά το κράτος περιμένει να εισπράξει 5,36 δισ. ευρώ από τους πολίτες μέσω φόρων και τελών
- Και τον Ιανουάριο θα έρθει το ΦΑΠ του 2011! 

Οι φορολογούμενοι καλούνται μέσα στις επόμενες ημέρες να πληρώσουν φόρους και τέλη που συνολικά ανέρχονται σε 5,36 δισ. ευρώ. 

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα τα νοικοκυριά θα πρέπει να εξοφλήσουν την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια στους φορολογουμένους για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Τα σημειώματα θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα σε όσους δεν πλήρωσαν το περασμένο καλοκαίρι το ΕΤΑΚ του 2009.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να εισπράξει:

- 1,11 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι με δόσεις. Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που αφού θα τους πέσουν μαζεμένα, θα αφήσουν απλήρωτες τις δόσεις και θα περιμένουν αργότερα να κάνουν διακανονισμό.
Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 11 δισ.

- 1,12 δισ. ευρώ από ΦΠΑ. Όμως, πολλοί επιχειρηματίες, ενώ μεν εισπράττουν τον ΦΠΑ δεν τον αποδίδουν τελικά στην εφορία, καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και χρησιμοποιούν τα ποσά του ΦΠΑ για την πληρωμή μισθών, αγορά εμπορευμάτων κ.ά.

- 1,8 δισ. ευρώ από τον ειδικό φόρο που επιβάλλεται στα τσιγάρα, τα ποτά τα καύσιμα και ειδικά από τον ΕΦΚ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης. Όμως η κατανάλωση πετρελαίου σημειώνει κάμψη αφού δεν υπάρχει σάλιο για πετρέλαιο.

- 231 εκατ. ευρώ από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων και από τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010.

- 1,1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31Δεκεμβρίου 2012.

Οσον αφορά στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, υπόχρεοι στην καταβολή του είναι περίπου 350.000 φορολογούμενοι. Η ΓΓΠΣ εκτιμά ότι τα περισσότερα σημειώματα για την καταβολή του ΦΑΠ του 2010 θα ταχυδρομηθούν μέσα στον Δεκέμβριο και τα υπόλοιπα μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο.

Και άλλο χαράτσι μέσα στον Ιανουάριο


Την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Ο ΦΑΠ του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες, καθώς το αφορολόγητο όριο είναι χαμηλότερο, στις 200.000 ευρώ, ενώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,2%. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011. 
Ο μεγαλύτερος όγκος των ειδοποιητηρίων για την καταβολή του ΦΑΠ του 2011 θα αποσταλεί μέσα στον Ιανουάριο. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους δεν πλήρωσαν τον ΦΑΠ του 2010, καθώς το ακίνητό του ήταν κάτω από το αφορολόγητο όριο.

Να μην ξεχάσουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταφθάσει και η τρίτη από τις πέντε δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που έχει ενσωματωθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ειδικό τέλος θα πληρώνεται σταδιακά κάθε δίμηνο έως και τον Ιούνιο του 2013, με στόχο να εισπραχθούν έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

http://www.newsit.gr/

Είδηση ΣΟΚ για το χάπι της επόμενης ημέρας!



Η Alyce Clark, ετών 19 κατέρρευσε μέσα στο σπίτι
της ένα μήνα αφού πήρε το χάπι. Μέσα στο ασθενοφόρο έπαθε 7 απανωτές καρδιακές προσβολές και οι γιατροί πίστεψαν πως δεν πρόκειται να συνέλθει ποτέ....
Οι εξετάσεις έδειξαν εκατοντάδες θρόμβους στο αίμα της και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει από που προέρχονται. Όταν η άτυχη κοπέλα συνήλθε μετά από 2 μέρες στην εντατική, και μετά από ισχυρές δόσεις αντιπηκτικών αίματος, είπε στους γιατρούς πως ένα μήνα πριν είχε πάρει το Χάπι!



Το γεγονός αυτό έφερε στο φως πολλές νέες έρευνες για τις πάρα πολύ κακές επιδράσεις του Χαπιού. Σύμφωνα με μία από αυτές οι 15 από τις 30 γυναίκες που θα το πάρουν ανάμεσα σε 100,000 θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους θανατηφόρους θρόμβους στο αίμα τους.




Η νεαρή κοπέλα δήλωσε πως αφού έγινε καλά οι γιατροί της ομολόγησαν πως αν ήταν άνω των 25 δεν θα είχε επιζήσει. Ήταν πολύ τυχερή που έκανε αυτό το λάθος στα 19 της.







kamikaze.gr

115 προσαγωγές και 18 συλλήψεις από την μεγάλη επιχείρηση σε Ζεφύρι και Λιόσια


Είναι η δεύτερη επιχείρηση στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Ανω Λιοσίων σε διάστημα 2 μηνών στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί.


Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την αστυνομία προσήχθησαν 115 άτομα και συνελήφθησαν 18 για ναρκωτικά, όπλα και καταδικαστικές αποφάσεις.

Η πρώτη ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει τον Οκτώβριο και το αποτέλεσμά της ήταν 167 προσαγωγές και 9 συλλήψεις.

Κλειστοί είναι πολλοί δρόμοι στην περιοχή ειδικά γύρω από τους καταυλισμούς των Ρομά. Οι αστυνομικοί σταματούν όλα τα ΙΧ για έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ










http://www.newsit.gr/

Δείτε πως ήταν η Μαρία Ηλιάκη δέκα χρόνια πριν! Αγνώριστη [φωτο]


Καλεσμένη στο «Όλα» βρέθηκε η Μαρία Ηλιάκη το βράδυ της Τρίτης και μίλησε με τον Θέμο Αναστασιάδη για την πρώτη της γνωριμία και συνεργασία με τη… Ρούλα Κορομηλά.

Οι συνεργάτες, μάλιστα, της εκπομπής της τής έκαναν και μία έκπληξη, παρουσιάζοντας στον αέρα μια φωτογραφία από εκείνη την εποχή… με μια Μαρία Ηλιάκη αρκετά διαφορετική συγκριτικά πάντα με τη σημερινή της εικόνα!


Πηγή: http://www.to-mati.gr

Και όμως το κατακάθι του καφέ μπορεί να είναι χρήσιμο



Την επόμενη φορά που θα έχετε πιει τον καφέ σας, μη βιαστείτε να ξεπλύνετε την κούπα σας. 
Το κατακάθι του μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο. Τα υπολείμματα του καφέ είναι ιδανικά για το δέρμα, καθώς οι κόκκοι του ενδείκνυνται για μασάζ στο πρόσωπο.

Επίσης, αν το χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας, αφού τα λούσετε με σαμπουάν και πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα μαλλιών, θα δείτε το χρώμα σας να παίρνει μια φυσική λάμψη.

Παράλληλα, θεωρείται ιδανικό καθαριστικό για επίμονους και λιπαρούς λεκέδες, που έχουν απομείνει στα κουζινικά σας σκεύη. Αναμείξτε λίγο ζεστό νερό με το κατακάθι και τρίψτε με μία βούρτσα ή σφουγγάρι το επίμαχο σημείο.

Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε ως αρωματικό χώρου. Αν η ντουλάπα σας μυρίζει άσχημα, απλά γεμίστε μία...παλιά κάλτσα με το κατακάθι του καφέ και αφήστε την εκεί για αρκετό καιρό.

Τέλος, είναι εξαιρετικό ως λίπασμα για τα φυτά σας, ειδικά τις τριανταφυλλιές. Πασπαλίστε λίγο στο χώμα και θα έχετε δημιουργήσει ένα φυτικό λίπασμα. Αν πάλι θέλετε να διατηρήσετε το δόλωμα για τα σκουλήκια, απλά προσθέστε κατακάθια του καφέ στο έδαφος.

tsekouratoi.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3