-->

Το πραξικόπημα που δεν έγινε


Φωτογραφία για Το πραξικόπημα που δεν έγινε
«Το Βήμα» φέρνει στο φως παρασκηνιακές διεργασίες, πρόσωπα, ονόματα και επιδιώξεις

Παπαδόπουλος Παύλος

Ακροδεξιές ομάδες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούν «ανοιχτή γραμμή» με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εκείνοι που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τότε κυβέρνησης, στις 26 Οκτωβρίου 2011 αποδοκίμασαν άγρια τον κ. Π. Μπεγλίτη στη Θεσσαλονίκη . Δύο ημέρες μετά, ανήμερα της εθνικής επετείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς ταραγμένος, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την παρέλαση

Η ελληνική ιστορία βρίθει στρατιωτικών κινημάτων και επαναστάσεων παντός είδους. Κίνημα ήταν η απελπισμένη στάση των Βενιζελικών του 1935 που κατέληξε στη δικτατορία του Ι. Μεταξά. Πραξικόπημα ήταν η αποκαθήλωση του Γ. Παπαδόπουλου από τον ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη που τελείωσε με την κατάρρευση της απρ

 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=477185


ΣΟΚ! Σενάρια για πραξικόπημα στρατιωτικών!

Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου! Το ΒΗΜΑ της Κυριακής έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποία προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012. Άμεση και έντονη  ήταν η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας  Παναγιωτόπουλου. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος μέσω Twitter. Ο ίδιος έγραψε "Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον  Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι". Σύμφωνα με το onalert είναι απολύτως βέβαιο ότι η επαναφορά του σεναρίου πραξικοπήματος θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στις ΕΔ, το προσωπικό των οποίων περιμένει τη νέα βάναυση περικοπή των αποδοχών του. Όλα αυτά την ώρα που οι στρατιωτικοί αποφάσισαν νέα κινητοποίηση μαζί με τους αστυνομικούς.


Τι δηλώνει ο πρωην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

ΕΥΠ: Κανένα ενδεχόμενο πραξικοπήματος

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Το πραξικόπημα που δεν έγινε και οι αντιδράσειςΟ υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τα στοιχεία περί πραξικοπήματος. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…», είπε ο υπουργός Άμυνας.

http://www.pro.com.gr

Το πραξικόπημα που δεν έγινε πέρυσιΣχέδια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας και οργάνωσης στρατιωτικού πραξικοπήματος φέρνει στο φως το Βήμα της Κυριακής, και τα συνδέει με την αποστράτευση και των τριών αρχηγών (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) πέρυσι το Νοέμβριο, λίγο πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου.


Το ρεπορτάζ – χωρίς να διατυπώνει προσωπική κατηγορία εναντίον ουδενός- εμφανίζει ως κεντρικό πρόσωπο των αποστρατειών τον τότε αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο, αναφέροντας ότι σε εκείνον αποδίδονταν «κριτικές» απόψεις απέναντι σε μιά πολιτική τάξη που διαφθείρεται από οικονομικά σκάνδαλα και, παράλληλα, υπαναχωρεί διαρκώς σε ό,τι αφορά την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Οι σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη χαρακτηρίζονταν από «ακραία καχυποψία», όπως επισημαίνει το ΒΗΜΑ, ενώ σημειώνει ότι τόσο ο κ. Φράγκος όσο και οι αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ή μικρότερη πίστη σε εθνικιστικά και πατριωτικά ιδεώδη!

Αποδίδει δε σε πηγές προσκείμενες στον κ. Μπεγλίτη τη φράση «έπρεπε να φτάσουμε βαθιά στην ιεραρχία για να βρούμε στρατιωτικούς που πιστεύουν στη Δημοκρατία χωρίς αστερίσκους»!

Ιδιαίτερα για τον στρατηγό Φράγκο, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι αποτελούσε «σημείο αναφοράς για προσωπικότητες της λεγόμενης ‘πατριωτικής πτέρυγας’ σχεδόν όλων των κομμάτων», αποκαλύπτει ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κάρολο Παπούλια, τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αλλά και τη Λιάνα Κανέλη. «Ήταν για τον στρατό ό,τι ο Χριστόδουλος για την Εκκλησία», λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του!

Η εφημερίδα τονίζει, πάντως, ότι ο ίδιος ο στρατηγός στις ιδιωτικές συζητήσεις του χαρακτηρίζει αστείες και προσβλητικές τις συζητήσεις και τις φήμες ότι «σχεδίαζε παραξικόπημα» ή ότι είναι «ακροδεξιός».

Κανείς, άλλωστε, δεν επικαλείται αποδείξεις ότι σχεδίαζε ή πολύ περισσότερο οργάνωνε πραξικόπημαΩς γεγονότα, που αποδεικνύουν την επιδιωκόμενη αποσταθεροποίηση, η τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ανέφερε τα επεισόδια σε βάρος του Πάνου Μπεγλίτη στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από ακροδεξιές ομάδες και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων -απόστρατους και μηΑνέφερε, επίσης, τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη από εισβολή εκατοντάδων πολιτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρου, καθώς και την αποδοκιμασία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι «πολιτικός της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της Δεξιάς είχε δεχθεί βολιδοσκόπηση από απόστρατο αξιωματικό για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μεταβατική κυβέρνηση στρατιωτικών!

Πότε; Λίγα 24ωρα πριν από την 28η Οκτωβρίου…
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: «Τα νησιά της Ελλάδας- Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος- Η αύξηση του πληθυσμού»




Στην τελευταία συνάντηση τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ , η οποία θεωρείται παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση του πιο...ισχυρού παγκόσμιου οργάνου των Μασόνων, συμφώνησαν στην έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.



Στο συμπέρασμα αυτό…. κατέληξαν οι ‘σοφοί’ μετά τη διαπίστωση ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν μειώνεται με την δυναμική που βρίσκεται σε ισχύ και τίθεται η ανάγκη ανακοπής της αυξητικής τάσης του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω ενός πολέμου.






Ο Όμιλος Bilderberg από παλαιότερα προέβλεπε στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως έχουν, άλλωστε, γράψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εδώ και αρκετά χρόνια.


Σύμφωνα με τα σχέδιά της Λέσχης, λ.χ. η Ρωσία εδώ και πολλές δεκαετίες θα έπρεπε να έχει μόνον 20 εκατομμύρια κατοίκους.


Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η διαπίστωση ότι οι χώρες των οποίων οι πληθυσμοί είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν αρνητική φυσική αύξηση. Οι πληθυσμοί των χωρών αυτών κάθε χρόνο παρουσιάζει μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.


Μόνο στη Ρωσία, η οποία είναι μια Ορθόδοξη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της των απογραφικών μέτρων που εφάρμοσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσιάζει πληθυσμιακή μείωση κατά 700 χιλιάδες ανά έτος.


Σύμφωνα, εξάλλου, με ορισμένες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αυτής της ισχυρής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει νυν και πρώην πολιτικούς, τραπεζίτες, αριστοκράτες, επιχειρηματίες, είχαν μιλήσει για πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με σκοπό την ανακατανομή των πετρελαϊκών πηγών.


Στη σύνοδο του St.Moritz, συζήτησαν, ακόμη, την υποστήριξη του ευρώ, τη βοήθεια της Ελλάδας για το χρέος της, το οποίο πρέπει να πληρώσει με τα νησιά της.


Συμφώνησαν ακόμη τη συνέχιση της κατοχής στο Ιράκ, την πρόκληση οικονομικής κρίσης σε Ρωσία και Κίνα, με στόχο το ‘τίναγμα’ των χρηματοπιστωτικών τους συστημάτων.


Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» γράφει ότι αυτό το έτος η ομάδα Bilderberg ήταν αναβαθμισμένη και ότι μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων παραβρέθηκε και ο εκφραστής της ρωσικής ολιγαρχίας Alexei Mordashov.


Η συνάντηση στο St. Moritz, φέτος, βρισκόταν υπό την αιγίδα του David Rockefeller. Στο ανώτατο όργανο της Συμβουλευτικής Επιτροπής υπήρξαν μέλη κατά καιρούς οι Edmund Roshtild, Zbignjev Brzezinski, Paul Wolfowitz,Richard Holbrooke και ο Romano Prodi.


Η συνεδρίαση της ομάδας στο Σαιντ Μόριτζ, όπως πάντα, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με υψηλότατα μέτρα ασφαλείας.


Καμία διεθνής συνάντηση στο κόσμο δεν γίνεται με τόση μυστικότητα όπως της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


http://anti-ntp.net/
http://logia-tou-aera.blogspot.gr/

ΔΕΙΤΕ:16 άσχημοι άνθρωποι που κατάφεραν να γίνουν διάσημοι!!!




Μερικές φορές το ταλέντο κάποιων ανθρώπων υπερβαίνει την εξωτερική τους εμφάνιση κάνοντας τους διάσημους στον χώρο της δραστηριοποίησης τους.

Άλλες φορές βέβαια η… ανάδειξή τους σε σημαντικά πρόσωπα, φέρνει και την καταστροφή στο πραγματικό τους πρόσωπο!





Στη συνέχεια θα δείτε τους πιο διάσημους άσχημους που δοκιμάστηκαν απο τον χώρο του θεάματος, αλλά… τελικά -σχεδόν- οι περισσότεροι βγήκαν αλώβητοι από τον έντονο κακοσχολιασμό. Δείτε τους και πείτε μας αν κι εσείς αντέξατε να μην σχολιάσετε το θέαμα τόσης… ασχήμιας!

Οι πιο αστείες φωτογραφίες που κυκλοφορούν

+Bonus Videos:
- Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά Fails του Ιανουαρίου
- Γάτα αποτυγχάνει σε ύπουλη επίθεση εναντίον Husky
- Γάμος… υπερπαραγωγή!
- Τα πιο απίστευτα Fails με τρακτέρ

Αστείες Φωτογραφίες (2)
Αστείες Φωτογραφίες (3)
Αστείες Φωτογραφίες (4)
Αστείες Φωτογραφίες (5)
Αστείες Φωτογραφίες (6)
Αστείες Φωτογραφίες (7)
Αστείες Φωτογραφίες (8)
Αστείες Φωτογραφίες (9)
Αστείες Φωτογραφίες (10)
Αστείες Φωτογραφίες (11)
Αστείες Φωτογραφίες (12)
Αστείες Φωτογραφίες (13)
Αστείες Φωτογραφίες (14)
Αστείες Φωτογραφίες (15)
Αστείες Φωτογραφίες (16)
Αστείες Φωτογραφίες (17)
Αστείες Φωτογραφίες (18)
Αστείες Φωτογραφίες (19)
Αστείες Φωτογραφίες (20)
+Bonus Video #1
Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά Fails του Ιανουαρίου
+Bonus Video #2
Γάτα αποτυγχάνει σε ύπουλη επίθεση εναντίον Husky
+Bonus Video #3
Γάμος… υπερπαραγωγή!
+Bonus Video #4
Τα πιο απίστευτα Fails με τρακτέρ
 ΠΗΓΗ: otherside.gr

Απίστευτο! Κάτοικοι του Πολύδροσου Θεσπρωτίας πήραν φτυάρια και φτιάχνουν έργα στο χωριό!



Κάτοικοι μικρού χωριού, του Πολυδρόσο Θεσπρωτίας, με όχι περισσότερες από 30 ψυχές το Χειμώνα, πήραν φτυάρια και φτιάχνουν μόνοι τους έργα.
Αντιστέκονται με αυτό τον τρόπο στην ερήμωση σε καιρό κρίσης, δίνοντας το παράδειγμα, όπως διαβάζουμε στην "Κάτοψη".. Ο ιερέας του χωριού π. Δημήτριος Μαρτίνης περιγράφει γλαφυρά την τελευταία δραστηριότητά τους: "5 άτομα, 3,5 ώρες δουλειάς και η εικόνα του τοπίου άλλαξε εντυπωσιακά. Πριν όχι μόνο να προσεγγίσει άνθρωπος ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και να αντικρίσει κανείς το χώρο ήταν αδύνατο .
Αλλά το πιο σπουδαίο είναι η ικανοποίηση και η ψυχική ωφέλεια που αποκόμισαν τα μέλη του συνεργείου . Και οι ιδιότητες τους παρακαλώ  ήταν κάτι σαν αυτές που κατά κόρον κατηγορούνται τούτες τις εποχές ότι φταίνε για τα κακά χάλια της οικονομίας:  δυο  συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και ένας τραπεζικός, ένας μηχανικός , ένας κληρικός. Έχει  δουλειά ακόμη πολύ και για πολλούς! Η πρώτη δράση της Α.Μ.Κ.Ε.Π. ξεκίνησε. Τίτλος έργου " Ανάδειξη παραδοσιακής πηγής - διάνοιξη μονοπατιού ". ( Για όσους δεν τάχουν καλά με τις συντομογραφίες , η ΑΜΚΕΠ είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με μέλη και φίλους , που έχει στόχο  έναν διαφορετικό τρόπο ανάδειξης και αξιοποίησης  του χωριού με  την προσέλκυση επισκεπτών ήπιας τουριστικής δραστηριότητας)".

Βότανα για θεραπεία ή Φάρμακα-Φαρμάκια


Ο άνθρωπος γεννιέται υγιής κι άν αποκλείσουμε τις βλάβες από τη γέννηση η την κακή κληρονομικότητα, θα μπορούσε να παραμένει γιά πάρα πολλά χρόνια υγιής,

Αν αποφεύγαμε τα περισσότερα από τα φάρμακα που κυκλοφορούν θα αποφεύγαμε και τη γέννηση των περισσοτέρων ασθενειών (!…).

…γράφουν οι Σοβιετικοί καθηγητές Φ. Ρομάσωφ και Β. Φρόλωφ οτο βιβλίο τους «Να ζούμε χωρίς φάρμακα».

Περιγράφοντας την επίδραση των βλαβερών ερεθιομών καθώς και τις αντιδράσεις των αμυντικών και επανορθωτικών μηχανισμοί του οργανισμού μας, «κατηγορούν» ανοιχτά πολλά φαρμακευτικά παρασκευάσματα και αντιβιοτικά σαν υπεύθυνα γιά πολλές ασθένειες και αλλεργίες.

Οι δυό έμπειροι αυτοί γιατροί βεβαιώνουν ότι, αν αποφεύγαμε τα περισσότερα από τα φάρμακα που κυκλοφορούν θα αποφεύγαμε και τη γέννηση των περισσοτέρων ασθενειών (!…).

Αυτή η καταγγελία έρχεται να συμπληρυρώσει μιά ολό­κληρη αλυσίδα παρόμοιων, που γίνονται από για­τρούς όλων των χωρών, από τις οποίες ίσως η γενική και πιό ευκολοκατανόητη από τον μέοο αναγνώστη να είναι αυτή των 250 γνωστότερων, γιατρών, που συγ­κεντρώθηκαν πριν δέκα χρόνια στο Πουατιέ της Γαλλίας, γιά να συζητήσουν για την μεγάλη πληγή της εποχής μας, την υπερκατανάλωση φαρμάκων. Με πολύ απλά λόγια, από εκείνο το επιστημονικό συνέ­δριο βγήκαν διαπιστώσεις όπως αυτές:

“Με τα φάρμακα υπάρχει ο κίνδυνος να αρρωστήσει πιό πολύ ο ασθενής και, συχνά, το χειρό­τερο δεν είναι ν’ αρρωστήσεις, αλλά να υποβλη­θείς σε θεραπεία”.

Μιά από τις πιό πρόσφατες αποδείξεις, που δεν σηκώνουν συζήτηση μας δόθηκε το Μάρτη του 1980, όταν35 Ιάπωνες έπαθαν παράλυση των κάτω άκρων και τύφλωση, από φάρμακο γιά τη διάρροια και μη νομίζετε ότι αυτό ήταν μιά σπάνια εξαίρεση.

“Τα περισσότερα φάρμακα, ακόμη κι αυτά που θεωρούνται αθώα, όταν τα παίρνουμε ανεξέλεγ­κτα, ενώ μπορεί να θεραπεύουν προσωρινά, ή μακροχρόνια μιά ασθένεια, προκαλούν μακροπρό­θεσμα μιά άλλη, που όχι σπάνια είναι πολύ πιό επικίνδυνη”.

…και να σκεφθεί κανείς ότι στην Ελλάδα ξοδεύουμε κάθε χρόνο πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο δρα­χμές γιά αντιβιοτικά και ιδιοσκευάσματα χωρίς καμιά ιδιαίτερη θεραπευτική αξία.

Ωστόσο, στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν θ’ ασχοληθούμε με την μανία των Νεοελλήνων γιά τα φάρμακα, τ’ αντιβιοτικά, τα ηρεμιστικά και τα κάθε είδους χαπάκια, σταγόνες ή ενέσεις.

Αλλά σας καλούμε να σκύψουμε μαζί προσεκτικά στη γή και να μαζέψουμε τα πιό πολύτιμα, τα πιό ανόθευτα, τα πιό φθηνά και πάνω απ’ όλα τα πιό αποτελεσματικά «φάρμακα» που έχει να μάς προσφέρει.

Βότανα και φυτά που μπορούμε να βρούμε στην εξοχή αρκεί να ψάξουμε λίγο. Γιατί σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι στη φύση υπάρχει ένα «φαρμακείο», όπου τα «φάρμακα» (τα διάφορα φυτά, βότανα, λαχανικά και φρούτα) έχουν πολύ πιό σίγουρη θεραπευτική επίδραση στον οργανισμό μας από τα κάθε λογής χάπια.

Μόνο που πολύ λίγοι έχουν τη διάθεση, το χρόνο και την υπομονή να ψάξουν στα ποικίλα βοτανολογικά λεξικά γιά ν’ αναζητήσουν μιά λύση με βότανα, επειδή είναι πολύ πιό εύκολο να πάνε στο φαρμακείο και να πούν: «Μου δίνετε κάτι γιά τη διάρροια».

Ή, όταν πρόκειται γιά μιά πιό δύσκολη ασθένεια παίρνουνε το βιβλιάριο υγείας και πάνε στο γιατρό που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους επειδή γράφει ακριβά φάρμακα στις συνταγές του.

Φυσικά, δεν θα βρείτε στην έρευνα αυτή καμιά επί­θεση κατά της Ιατρικής ή των γιατρών, γιατί πιστεύ­ουμε πως τη μεγαλύτερη ευθύνη γιά την κατάχρηση φαρμάκων την έχουν οι ίδιοι οι ασθενείς.

Να με τι θ’ ασχοληθούμε λοιπόν. Με τις σοφές θεραπείες που μας προσφέρει το φαρ­μακείο της φύσης.Οχι με τους κομπογιαννιτισμούς και τους τσαρλατανισμούς ούτε με τα «θαυμα­τουργά» μαντζούνια των παλιών γυρολόγων, αλλά με τις πιό δοκιμασμένες από τις συνταγές που έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς επιστήμονες. Φαρ­μακευτικά ροφήματα, κομπρέσες και ιαματικά μπά­νια με φυτά.

Με το απόσταγμα της πείρας των ανθρώπων που ασχολήθηκαν μιά ζωή με θεραπευτικά βότανα. Με τις πιόενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από τις θαυματουργές ιδιότητες των βοτάνων. Ιστορίες και περιγραφές που άντεξαν στους αιώνες και έφθαοαν ως εμάς δικαιωμένες μιά και η σύγχρονη φαρμακολόγια χρησιμοποιεί η μιμείται με χημικά παράγωγα ακριβώς αυτές πς ιδιόττητες των φαρμακευτικών βότανων.

Με μερικά μυστικά των φυτών που χρησιμοποιούν οι μεγάλες βιομηχανίες καλλυντικών και μερικές καλές φυσικές συνταγές ομορφιάς. Αν και γι ’ αυτό το θέμα θα βρείτε πιο πολλά στο δεύτερο βιβλίο της «εγκυκλοπαίδειάς» μας, με τον τίτλο «Τα βότανα και η υγεία μας». (Το γνωρίζεις πως η πανακριβη la prairie χρησιμοποιεί σαν βάση το σιτἐλαιο; Πανίσχυρος φορέας βιταμίνης Ε και περιέχει όλες τις τοκοφερόλες )

Ακόμη, στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, καταπιανόμαστε: Με ορισμένα «γιατροσόφια», που πρέπει να τα απο­φεύγουμε γιατί όχι μόνο είναι ξεπερασμένα, αλλά και επικίνδυνα.

Τέλος, σας δί­νουμε πρακτικές ιδέες που να βρί­σκετε τα βότανα που σας ενδιαφέ­ρουν και ποιος είναι ο πιό σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε το καθένα, με λεπτομέρειες που θάπρεπε να διαβά­σετε π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ α από 100 βιβλία για να τις συγκεντρώ­σετε…

«από το βιβλίο 100 βότανα 1000 θεραπείες»









Υπάρχουν έξι βασικά λάθη στη διατροφή µας που µπορεί να µας οδηγήσουν σε προβλήµατα υγείας όταν γεράσουµε κι αυτά είναι τα εξής:
Δεν τρώµε τροφές που θα µας δώσουν τα 800 µιλιγκράµ Ασβεστίου που χρειαζόµαστε καθηµερινά.
Τρώµε περισσότερη τροφή από όση χρειαζόµαστε, στοιβάζοντας έτσι περισσότερο βάρος, σε µορφή λίπους, πάνω στα κόκκαλά µας.
Δεν δίνουµε καθόλου προσοχή στις ανάγκες του οργανισµού µας για Ασβέστιο και αποφεύγουµε τις τροφές που µας προστατεύουν λόγω του φόβου του πάχους, όταν είµαστε παιδιά.
Πίνουµε πολλά αναψυκτικά µε φωσφορικό οξύ αντί απλό σκληρό νερό της βρύσης.
Για να αδυνατίσουµε ακολουθούµε µη ισορροπηµένες δίαιτες, ειδικά δίαιτες µε πολλές πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες.
Οι έγκυες δεν παίρνουν το Ασβέστιο και τον Σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισµός τους και προσπαθούν να τα αναπληρώσουν µε φάρµακα.

Μπορεί οι πατροπαράδοτες συνήθειες, που κάνουν να µας αρέσει ή να µη µας αρέσει ένα φαγητό, να περνούν από τους γονείς στα παιδιά και γι’ αυτό να είναι δύσκολο ν’ αλλάξουν αλλά το µεγάλο πρόβληµα όταν θέλεις να βελτιώσεις στις συνθήκες της διατροφής σου είναι η έλλειψη γνώσεων. Όσο το καταναλωτικό κοινό δεν έχει αρκετές σωστές πληροφορίες, θα εξακολουθεί να αγοράζει ότι του σερβίρουν οι βιοµηχανίες τροφίµων.

Το πρωινό θα αποτελείται από δηµητριακά µε άφθονη ζάχαρη, άσπρο αφρολέξ ψωµί, µαρµελάδα µε συντηρητικά, χρώµα και άρωµα φρούτου, τσάι ή καφέ µε ζάχαρη. Στο µεσηµεριανό θα σερβίρουµε άσπρο ψωµί, που θα συνοδεύει το κονσερβοποιηµένο ή κατεψυγµένο κρέας ή ψάρι, το βιοµηχανοποιηµένο τυρί, και αν τρώµε σε καντίνες ή εστιατόρια πατάτες τηγανισµένες σε κακής ποιότητας στραγγισµένα καµένα λάδια ή λίπη. Ας µην πούµε για τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τα µπισκότα κ.λπ. Για βραδινό θα έχουµε επίσης άλλο ένα «τρόφιµο ευκολίας», που δεν χρειάζεται πολύ κόπο να ετοιµασθεί.

Δύσκολα µπορεί κανείς να καταλάβει τις ελλείψεις και τα κακά αποτελέσµατα που του προκαλούν αυτά τα τρόφιµα και που φαίνονται αρκετά χρόνια αργότερα, όταν εµφανισθούν οι χρόνιες ή άλλες αρρώστιες κι όπως πάνε τα πράγµατα, η παγκόσµια συγκοµιδή που έχει πέσει πολύ, τα οικονοµικά προβλήµατα, η αύξηση του πληθυσµού, όλα µας σπρώχνουν να αλλάξουµε (προς το χειρότερο βέβαια) τη διατροφή µας. Γι’ αυτό είναι τώρα σηµαντικό όσο ποτέ να µάθουµε όσο γίνεται περισσότερα για τα τρόφιµα και τις βιταµίνες.

Η υγεία µας είναι το αποτέλεσµα των τροφών που τρώµε. Το σώµα µας, από το κεφάλι ως τα ακροδάχτυλα, από µέσα ως έξω, η συναισθηµατική µας υγεία, το νεανικό µας σφρίγος εξαρτώνται από το είδος της τροφής µας.

Μια ισορροπηµένη δίαιτα πρέπει να µας εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην ιδανική ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισµός µας. Μη νοµίζετε όµως ότι χρειάζεται να γίνουµε παντογνώστες για να κάνουµε µια σωστή δίαιτα. Αρκεί να µάθουµε τη βασική αρχή, ότι µαζί µε όποια άλλη πηγή πρωτεϊνών δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι µας τα λαχανικά, τα φρούτα, τα σιτηρά στη φυσική τους κατάσταση, στην εποχή τους, και χωρίς κατάλοιπα φυτοφαρµάκων.

Το δεύτερο βασικό σηµείο που πρέπει να καταλάβουµε όλοι οι καταναλωτές και ιδιαίτερα όσοι έχουν παιδιά είναι ότι το αφράτο ψωµί, η άσπρη ζάχαρη και τα αναψυκτικά µας ξεγελούν, κάνοντάς µας να νοιώθουµε χορτάτοι και καλοταϊσµένοι, ενώ στην πραγµατικότητα µας δηµιουργούν υποσιτισµό!

Γιατί µας γεµίζουν µε θερµίδες, χωρίς να µας δίνουν και τα ανάλογα θρεπτικά συστατικά, και έτσι µας οδηγούν αναπόφευκτα σε ανεπάρκεια βιταµινών και ανόργανων συστατικών.Το σώµα και το µυαλό µας χρειάζονται βιταµίνες και ανόργανα συστατικά. Αυτά διευκολύνουν χιλιάδες απαραίτητων αντιδράσεων αλλά δεν είναι τα ίδια πηγές ενέργειας. Χρειαζόµαστε τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στα όσπρια και πολλές φυτικές πηγές. Οι πρωτεΐνες έχουν πάνω από είκοσι αµινοξέα, από τα οποία οκτώ είναι απαραίτητα. Το σώµα µπορεί να συνθέσει τα υπόλοιπα δώδεκα από τα άλλα αµινοξέα. Εάν όµως λείπει ένα από τα οκτώ απαραίτητα αµινοξέα, τα άλλα δεν µπορούν να χρησιµοποιηθούν αποτελεσµατικά.

Το ανθρώπινο σώµα είναι «προγραµµατισµένο» να παίρνει από τις τροφές τα 40 µε 45 θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται και δεν τα συνθέτει µόνο του, όπως κάνουν τα φυτά. Χρειαζόµαστε λίπη για θερµίδες και για τον σχηµατισµό δοµικών στοιχείων. Οι υδατάνθρακες που αποτελούνται από άµυλο και σάκχαρα χρησιµοποιούνται από το σώµα µας για ενέργεια.

Μετά από ένα γεύµα πλούσιο σε υδατάνθρακες εµφανίζεται µια γρήγορη αύξηση θρυπτοφάνης στον εγκέφαλο, που ακολουθείται από αύξηση της σεροτονίνης. Και επειδή η σεροτονίνη είναι ένα ισχυρό αγγειοσυσταλτικό, που βοηθάει τον εγκέφαλο στον έλεγχο των λειτουργιών, βλέπουµε ότι µε το ανάλογο είδος τροφής µπορούµε να αυξήσουµε, να διατηρήσουµε ή να ελαττώσουµε τα επίπεδα της σεροτονίνης κι έτσι να επηρεάσουµε θετικά ή αρνητικά βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως την αντίληψη και τη σκέψη.

από το βιβλίο «Συνδιασμοί-Βιταμίνες Τα Μυστικά της Υγιεινής Διατροφής» αμφότερα του Κώστα Μπαζαίου.

Κώστας Μπαζαίος

Ο Διατροφολόγος Κώστας Μπαζαίος, Σύμβουλος Διατροφής, c.n.c a.a.n.c, με πολύχρονες σπουδές και μετεκπαίδευση στην Αμερική, ισόβιο μέλος της «The American Association of Nutritional Consultants», ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Εναλλακτικής Ιατρικής και καθιερωμένος συγγραφέας, ειδικευμένος σε θέματα διατροφής και υγείας, με 20 best seller βιβλία στο ενεργητικό του και με δική του σελίδα στην Ελευθεροτυπία επί 20 χρόνια, ως το καλοκαίρι του 1996.

Επίσης έγραψε και παρουσίασε στην τηλεόραση τηνεκπομπή της ΕΤ 1 «Ποι-Κοιλία» και ήταν ιδρυτής / διευθυντής του περιοδικού «Διατροφή & Υγεία» από το 1987 ως το 1994.

«Και να σκεφτείτε», έλεγε ο ίδιος, «ότι είχα ξεκινήσει την καριέρα μου ως δη μοσιογράφος, επειδή ήθελα να δουλεύω χωρίς ωράρια. Δεν ήξερα τότε ότι χω ρίς ωράρια σημαίνει να δουλεύεις αδιάκοπα, μέρα και νύχτα. Όπως και έκανα τα τελευταία 45 χρόνια, (μη μετράτε, 15 χρονών ήμουνα διευθυντής σύντάξης πε ριοδικού, 19χρονών διεύθυνα τοπική εφημερίδα…» Και ανέβηκε σε όλα τα σκαλιά της δημοσιογραφίας, από συντάκτης μέχρι αρχισυντάκτης και διευθυντής.

Συνεργάστηκε με πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του επαγγέλματος, αλλά όταν ανακάλυψε τις δυνατότητες της διατροφής αποφάσισε ότι ήταν καιρός να σπουδάσει τα πάντα για την διατροφή και να αφοσιωθεί σε αυτήν. Και ευτυχώς, μετά από αυτή την στροφή, τον κάλεσε κοντά του ένα ανοιχτό μυαλό, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, που του έδωσε το ελεύθερο να γράφει χωρίς λογοκρισία κα έτσι γεννήθηκε η σε λίδα «Αν ξέραμε τι τρώμε» στην Ελευθεροτυπία και ακολούθησαν όλα τα άλλα, που άλλαξαν τη ζωή του.

Βιβλιογραφία
Αν ξέραμε τι τρώμε…
100 βότανα 2000 θεραπείες
Συνδυασμοί βιταμίνες
Οι τροφές που χαρίζουν υγεία
Τι να φάμε σήμερα;
Πώς να τον σκοτώσεις
Οδηγός Πώς θα αποφύγετε το Έμφραγμα
Καφέ, κατηγορείσαι ότι…
Ξανανιώστε μετά τα 40
Οδηγός Υδατανθράκων – Ινών
Ο Πλήρης οδηγός θερμίδων



http://www.terrapapers.com

8 υγιεινοί συνδυασμοί τροφών


Το να συνδυάζουμε μερικές συγκεκριμένες τροφές μεταξύ τους, δεν είναι μόνο καλό για την γεύση που θα προκύψει, αλλά και για την υγεία μας και την καταπολέμηση ασθενειών.





Οι τροφές επηρεάζουν την υγεία μας με μια σειρά από πολύπλοκους τρόπους και μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο ωφέλιμες, όταν καταναλώνονται μαζί με κάποια άλλα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν γίνει πολλές έρευνες για την κατανόηση της συνέργειας των τροφών. Πριν από μια δεκαετία, δε γνωρίζαμε καν για φυτοχημικά όπως το λυκοπένιο (που έχει κάνει διάσημες τις ντομάτες) ή τις ανθοκυανίνες και την πτεροστιλβένη (που ανέδειξε της αξία των μύρτιλων) και υπάρχουν πολλά ακόμη που δε γνωρίζουμε.

Η έρευνα έχει αποδείξει πάντως ότι τα παρακάτω τρόφιμα είναι καλύτερα όταν τρώγονται μαζί.

Ντομάτες και αβοκάντο

Τον Ιούνιο, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Purdue, απέδειξε ότι οι θρεπτικές ουσίες των καροτενοειδών που βρίσκονται στα πολύχρωμα προϊόντα, όπως οι ντομάτες, δεν μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό, αν δε συνδυάζονται με ένα ποσοστό λίπους.

Οι ντομάτες είναι γνωστές για το καροτενοειδές λυκοπένιο, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Για να πάρετε όλα τα οφέλη τους, συνδυάστε τες με περίπου το ένα τέταρτο ενός αβοκάντο, που διαθέτει μονοακόρεστα λίπη. Άλλα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, D και Ε, απορροφώνται επίσης καλύτερα με λίγο λίπος, γι’ αυτό αναμίξτε τα, π.χ, με ελαιόλαδο, ελιές, τυρί ή άλλα υγιή λιπαρά στη σαλάτα σας.

Βρώμη και χυμός πορτοκαλιού

Εάν σας αρέσει αυτό το πρωινό, είστε στο σωστό δρόμο. Η βρώμη βοηθά στην υγεία της καρδιάς, αλλά αν την συνδυάσετε με βιταμίνη C, θα βοηθήσετε στη σταθεροποίηση των επιπέδων χοληστερόλης για να κρατήσετε τις αρτηρίες καθαρές.

Δεντρολίβανο και ψητά κρέατα




Αν και δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το μπάρμπεκιου στην αυλή, είναι αλήθεια ότι αυτός ο τρόπος ψησίματος μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει καρκινογόνες χημικές ουσίες στο φαγητό σας. Όμως, μια μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει. Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά φαίνεται να σταματά τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών κατά το μαγείρεμα. Ακόμη και λίγο εκχύλισμα δενδρολίβανου, το οποίο δεν έχει συνήθως ένα άρωμα, μπορεί να είναι αποτελεσματικό.

Σπανάκι και λεμόνι

O χυμός του λεμονιού μπορεί να νοστιμίσει μια σαλάτα, αλλά και να μετατρέψει τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε μια super υγιεινή τροφή. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτού του είδους τα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τα σέσκουλα κ.ά., περιέχουν σίδηρο, ο οποίος είναι ευκολότερα απορροφήσιμος από το σώμα μας, όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού, λίγες φράουλες ή ακόμη, μερικές πιπεριές, μπορούν να βοηθήσουν να μετατραπεί το λαχανικό με σίδηρο, σε μια τροφή, παρόμοια με τα ψάρια και το κρέας. Και αυτό θα μας δώσει ενέργεια και θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μπρόκολο και ντομάτες




Συνδυάστε το λυκοπένιο της ντομάτας που καταπολεμά τον καρκίνο, με μπρόκολο, για επιπλέον προστασία κατά του καρκίνου του προστάτη. Το μπρόκολο, από μόνο του, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Αλλά σε μια μελέτη του 2007, έδειξε ότι τα οφέλη του είναι ακόμη μεγαλύτερα, όταν συνδυάζεται με κάποια άλλη υπερτροφή.

Μήλα και σταφύλια

Θέλει κανείς φρουτοσαλάτα; Το φλαβονοειδές κερκετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα μήλα, καθώς επίσης και στα μούρα, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων και κάποιων μορφών καρκίνου και να κρατήσει τη μνήμη ισχυρή.

Αλλά, όταν αυτές οι τροφές καταναλώνονται σε συνδυασμό με την κατεχίνη, ένα άλλο φλαβονοειδές που βρίσκεται στα μοβ σταφύλια, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να εμποδίσει τους θρόμβους στο αίμα και να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς. Άλλες καλές πηγές κατεχίνης είναι το κόκκινο κρασί, η σοκολάτα και το πράσινο τσάι.

Κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι

Το «χρυσαφένιο» αυτό μπαχαρικό που συχνά συναντάμε στα πιάτα με κάρυ, έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας, ανάμεσα στα οποία και η προστασία από τον διαβήτη. Αλλά, τα οφέλη του αυξάνονται σημαντικά όταν η κατανάλωσή του συνδυάζεται με την κατανάλωση μαύρου πιπεριού, το οποίο αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητα του κουρκουμά.




Γι’ αυτό, τα συμπληρώματα διατροφής της κουρκουμίνης (βασικής ένωσης του κουρκουμά) παρασκευάζονται συνήθως, σε συνδυασμό με εκχύλισμα μαύρου πιπεριού ή πιπερίνη (ένωση του πιπεριού).

Σκόρδο και ψάρι

Όποιος αναζητά επιπλέον προστασία για την καρδιά, θα ήταν καλό να αντικαταστήσει στο διαιτολόγιό του το κρέας με το ψάρι. Το σκόρδο από την άλλη, μπορεί να καταπολεμήσει ορισμένες μορφές καρκίνου και αποτελεί μια φυσική ενίσχυση για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, ένα πιάτο με θαλασσινά μαγειρεμένα με σκόρδο θα είναι ακόμα πιο ωφέλιμο για την καρδιά και θα βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης. Το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την αύξηση της «κακής» χοληστερόλης, κάτι που παρατηρείται επίσης και σε όσους λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο.




click@life

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3