-->

Η ΝΑΣΑ κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει εξωγήινο μήνυμα 80χιλ. ετών








Ένα μήνυμα από το διάστημα, που ελήφθη το 1998 κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να αποκρυπτογραφήσει η NASA σύμφωνα με ...
έγγραφο από το Βρετανικό Υπουργείο ‘Αμυνας.

Ο Ρώσος αστροφυσικός Βίκτορ Κουλάκοφ πιστεύει ότι το σήμα εστάλη από εξωγήινο πολιτισμό, γειτονικού γαλαξία, και είναι …ηλικίας 80.000 ετών (χρόνος που απαιτείται για να φθάσει στη Γη).

Στο μήνυμα, σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, έδιναν την ακριβή τοποθεσία τους με κρυπτογραφημένη απεικόνιση ενός πλανητικού συστήματος, με ένα ή δύο κυρίαρχα άστρα, ενώ καθόριζαν και την υλική σύσταση του πλανήτη.

Ο άγνωστος πολιτισμός προειδοποιούσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, χωρίς ωστόσο να εξηγεί την αιτία.

Ο Ρώσος καθηγητής εκτιμά ότι με βάση τα γήινα δεδομένα, πιθανότερη αιτία να είναι ένας πυρηνικός πόλεμος.

Παράλληλα διαπιστώνεται αδυναμία των κατοίκων του άγνωστου πλανήτη να τον εγκαταλείψουν, είτε επειδή δεν υπήρχε η τεχνολογική ανάπτυξη που θα επέτρεπε τη δυνατότητα μαζικών ταξιδιών στο διάστημα, είτε γιατί δεν υπήρχε γειτονικός κατοικήσιμος πλανήτης.

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό «World News» και όπως σημειώνεται αντλήθηκε από επίσημα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.




magiki-avli.blogspot.gr diadrastiko: http://periergaa.blogspot.gr

ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA - Strange news: Η ΝΑΣΑ κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει εξωγήινο μήνυμα 80χιλ. ετών

Μέσα στο «μυστικό» εργαστήριο της Google οι μηχανές αντιγράφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο


Ένα νευρωνικό δίκτυο, που δημιουργήθηκε συνδέοντας 16.000 επεξεργαστές υπολογιστών, φαίνεται να ακολουθεί, ως προς τη λογική τους, τις θεωρίες βιολόγων που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ένας ανθρώπινος εγκέφαλος αναγνωρίζει αντικείμενα.
Ερευνητές της Google, που εργάζονται στα μυστικά «X Labs» της εταιρείας και ασχολούνται εκτεταμένα με θέματα«υπολογιστικής νοημοσύνης», φαίνεται πως έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο να κάνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές να μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Τα εργαστήρια «X» της Google έχουν έρθει αρκετές φορές στην επικαιρότητα τελευταία, χάρη σε «εφευρέσεις», όπως τααυτοκίνητα που μπορούν να οδηγούν μόνα τους ή τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Φαίνεται, όμως, πως στις «δραστηριότητες» των »μυστικών» εργαστηρίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός νευρωνικού δικτύου μηχανικής μάθησης, το οποίο έχει συνδέσει 16.000 υπολογιστές και, στη συνέχεια, τους έχει δώσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στην πορεία, το δίκτυο μαθαίνει να αναγνωρίζει… γάτες.
Κι ενώ η πράξη της ανεύρεσης… γατών στο Internet δεν ακούγεται ως μία ιδιαίτερη… πρόκληση, φαίνεται πως η σημαντική εξέλιξη είναι το ότι η απόδοση του δικτύου σ’ αυτό το κομμάτι ξεπέρασε τις προσδοκίες των ερευνητών, διπλασιάζοντας το ποσοστό ακρίβειας στον εντοπισμό αντικειμένων από μία λίστα 20.000 διαφορετικών, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της New York Times.
Για να εντοπιστούν οι γάτες, η ομάδα τροφοδότησε το δίκτυο με μικρογραφίες φωτογραφιών, επιλεγμένες τυχαία από 10 δισ. Youtube videos. Τα αποτελέσματα φαίνεται να συμφωνούν με τις θεωρίες βιολόγων που σημειώνουν ότι οι νευρώνες στον εγκέφαλο μας εκπαιδεύονται, ώστε να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα αντικείμενα. «Δεν αναφέραμε ποτέ κατά τη διάρκεια της εκμάθησης ότι αυτή είναι μία γάτα» αναφέρει ο Jeff Dean από τη Google στη NYT. «Το σύστημα βασικά φαίνεται ότι… ανακάλυψε την έννοια της γάτας μόνο του»
Η μείωση του κόστους των υπολογιστών, που έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα διαθεσιμότητας τεράστιων συστάδων υπολογιστών σε γιγαντιαία κέντρα δεδομένων, έχει οδηγήσει σε σημαντικές προόδους στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών, όπως η μηχανική όραση, η αναγνώριση φωνής και η αυτόματη μετάφραση γλωσσών, σημειώνουν οι NYT.
Οι θεωρίες περί μηχανικής μάθησης μπορούν να είναι χρήσιμες στο κομμάτι βελτίωσης των αλγορίθμων μετάφρασης και σημασιολογικής κατανόησης, ενώ φαίνεται ότι αποτελούν και ένα αγαπημένο θέμα ενασχόλησης των συνιδρυτών της Google, Sergey Brin και Larry Page.
Πηγή: CNET

Στόχος hacker έπεσαν ιστοσελίδες Πανεπιστημίων!


Η ομάδα hacking “ TeamDig7tal”, παραβιάζει ιστοσελίδες Πανεπιστημίων και διαρρέει τα δεδομένα τους. Πρόσφατα πραγματοποίησαν επιθέσεις στο πανεπιστήμιο της Florida, το Stanford και της Nebraska.



























Οι hackers διέρρευσαν ένα μέρος της βάσης δεδομένων που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Florida, καθώς και του πανεπιστημίου της Nebraska.
 
Τα δεδομένα περιείχαν ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και πολλές άλλες πληροφορίες.


newsit

Τα δύο νέα laptops της Dell στη σειρά XPS ήρθαν για να μείνουν


Dell επεκτείνει την σειρά XPS, που αποκαλεί και ναυαρχίδα τους, με δύο νέα laptops στις 14 και 15,6 ίντσες, χωρίς το μέγεθος να είναι αυτό που τα διαφοροποιεί και κάνει τη Dell να αισθάνεται ικανοποίηση που λανσάρει τις δύο νέες συσκευές. Η διαφοροποίηση είναι στην εξωτερική εμφάνιση που είναι αρκετά πιο στιβαρή καθώς το σασί των λαπτοπ είναι unibody από αλουμίνιο, αλλά και στη χρήση επεξεργαστών Ivy Bridge.
Το XPS 14 είναι το παρ’ ολίγον ultrabook που βρίσκεται στην ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στα XPS 13 και XPS 15 και στο δίλημμα, επιδόσεις ή φορητότητα, το δυνατό σημείο του είναι η φορητότητα. Είναι λίγο πιο παχύ από το XPS 13 και ανεξάρτητα από τις επιλογές σε χωρητικότητα και επεξεργαστές, η ανάλυση της οθόνης είναι στα 1600 x 900, η επεξεργασία ήχου είναι η Waves MaxxAudio 4, διαθέτει card reader 3 σε 1, USB 3.0 και θύρες HDMI. Τα XPS 14 με τις διάφορες εκδοχές επεξεργαστών και καρτών γραφικών που μπορείτε να επιλέξετε, διαθέτουν τόσο HDD όσο και SSD δίσκους, οι επιλογές που θα έχετε στους επεξεργαστές είναι ανάμεσα σε i5 και i7, και οι μνήμες «παίζουν» ανάμεσα σε 4 και 8 GB. Στις ΗΠΑ τουλάχιστον οι τιμές θα ξεκινήσουν από τα 1099 δολάρια.
Το XPS 15 είναι περισσότερο η επιλογή των επιδόσεων. Το μοντέλο των 15.6 ιντσών με κάρτες γραφικών της NVidia θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 6, 8 και 16 GB RAM ενώ οι επιλογές στην αποθήκευση ξεκινούν από 500GB HDD έως και 1TB! Οι οθόνες των  XPS 15 έχουν ανάλυση 1920 x 1080 και οι τιμές τους ξεκινούν από 1299 δολάρια.
Θα τα δούμε στην Ελλάδα; Πιστεύουμε πως ναι. Πότε; Τυπικά μιλώντας, άμεσα. Οι Αμερικανοί έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν τα νέα laptop από σήμερα, ήδη.
 
















digitALife

Το μέλλον είναι εδώ με τα φουτουριστικά γυαλιά της Google


google-hud-glasses


Εάν τα νέα γυαλιά της Google έχουν την αναμενόμενη επιτυχία, ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα αλλάξουν τον κόσμο κυριολεκτικά. Τα γυαλιά έρχονται κατευθείαν από το μέλλον και δίνουν δυνατότητες που ούτε οι πιο δημιουργικοί σεναριογράφοι ταινιών επιστημονικής φαντασίας δεν είχαν σκαρφιστεί.
Η πρώτη εμφάνιση των γυαλιών έγινε τον περασμένο Απρίλιο και καθώς φαίνεται τα πράγματα κινούνται γρηγορότερα από ότι θα περιμέναμε. Χθες ήρθε η ανακοίνωση της Google που ανοίγει το δρόμο στους απανταχού αγοραστές. Πλέον τα γυαλιά είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία και η τελική τους τιμή ανέρχεται στα 1.500$. Οι παραδώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο.
Αξίζει πραγματικά να δείτε το παρακάτω βίντεο.

salt

Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας που έπεσε από την Ακρόπολη

 

 Άγνωστο αν ήταν ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας
- "Πάρτε με από εδώ! Πονάω παντού", έλεγε στους διασώστες του
- Τραγικές στιγμές μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών
- Έπεσε σε βράχια δίπλα στο χώρο του θεάτρου του Διονύσου
- Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για να ανασυρθεί και να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις εννιά το πρωί στον Ιερό Βράχο καθώς κάτω από άγνωστες συνθήκες ένας άνδρας βρέθηκε στο κενό.
Ο άνδρας έπεσε από τα τείχη της Ακρόπολης για να καταλήξει πέφτοντας πολλά μέτρα κάτω, στα βράχια ακριβώς πίσω από τον χώρο του θεάτρου του Διονύσου.
Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών που επισκέπτονταν εκείνη την ώρα τον Ιερό Βράχο.
Οι φύλακες ενημέρωσαν άμεσα τόσο την αστυνομία όσο και την πυροσβεστική που έστησε μεγάλη επιχείρηση καθώς το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο.
Αρχικά όλοι πίστεψαν ότι ο άνδρας σκοτώθηκε ακαριαία καθώς από το σοκ της πτώσης ήταν ακίνητος και δεν έδινε σημεία ζωής.
Οι διασώστες όμως που τον πλησίασαν διαπίστωσαν πως ήταν ζωντανός και σήμαναν συναγερμό. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν ως το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας έχει πολλά κατάγματα σε όλο το σώμα από την πτώση. "Πάρτε με από εδώ!Πονάω παντού", έλεγε στους διασώστες του.


Μάρτυρες λένε στο newsit ότι ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο σημείο πλάι στον τελευταίο κίονα του Ναού στο σημείο κοντά στον γερανό. Ίσως, λένε, έκανε κάποια παρακινδυνευμένη κίνηση, έχασε την ισορροπία του και έτσι βρέθηκε στο κενό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο άνδρας είναι ηλικίας περίπου 45 ετών. Μιλάει ελληνικά, είπε χαρακτηριστικά στους πυροσβέστες όταν τον προσέγγισαν “θέλω να φύγω από εδώ”, αλλά ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστα τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
newsit

Φωτογραφία Σταγόνων




Απαιτείται μεγάλο ταλέντο και πολύ καλός τεχνικός εξοπλισμός για να δημιουργήσει κανείς παγωμένα στον χρόνο «υδάτινα γλυπτά», κάθε καρέ αποκαλύπτει την συμφυή ενέργεια και την όμορφη δυναμική της ροής, του επικαλυπτόμενου νερού που στάζει. Μερικοί καλλιτέχνες αποφασίζουν να υποκαταστήσουν το νερό με υγρά μεγαλύτερου ιξώδους, το οποίον οδηγεί σε πιο ψυχεδελικά, «lava lamp» εφέ. Πιο συχνά, απλώς παίζοντας με τα χρώματα του περιβάλλοντος και την κατανομή του φωτισμού είναι αρκετό να παράγει ένα εξαιρετικό εφέ. Ας δούμε την πλήρη ποικιλία της υψηλής ταχύτητος «υγρής» φωτογραφίας και την έξαψη του αποτελέσματος με αφηρημένες μοντερνιστικές συνθέσεις.

Κάνε κλικ πάνω στις εικόνες να τις δεις μεγάλες





Ο Luiz Luxvich φτιάχνει εξαιρετικά καθαρές εικόνες του πιτσιλίσματος του νερού, εικόνες 1-2.

Ο καλλιτέχνης της υγρής φωτογραφίας κάτω, ζει στο Rio de Janeiro στην Βραζιλία και έχει μια φανταστική γκαλερί online, με μια εκρηκτική ποικιλία χρωματικών δημιουργιών, εικόνες κάτω.





Είναι εκπληκτικό ότι ακόμα και χωρίς τα πρόσθετα χρώματα, το απλό νερό δείχνει υπέροχα, όπως αυτά τα παραδείγματα από τον Γάλλο φωτογράφο με τα Υγρά Γλυπτά του Martin Waugh Ο Martin Waugh και η Υγρή Γλυπτική του. Είναι ίσως ο πλέον διάσημος καλλιτέχνης σε αυτό το είδος υγρής φωτογραφίας. Οι δουλειές του επαινούνται ως γεμάτες διασκέδαση, κέφι και κατάπληξη! Απολαύστε τον.







Περισσότερες Σουρεαλιστικές Έγχρωμες Σταγόνες. Αυτές οι σταγόνες έχουν αποκτήσει ζωή από μόνες τους. Οι υγρές φόρμες καθώς ρέουν η μια μέσα στην άλλη μου θυμίζουν τις παρόμοιες έγχρωμες εικονογραφήσεις του διάσημου καλλιτέχνη του 1950 Richard M. Powers. Οι φωτογραφίες του Fotoopa, ενός καλλιτέχνη της υγρής τέχνης από το Βέλγιο, είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο καλύτερες από την λάμπα λάβας και περισσότερο μαγευτικές. Απολαύστε τις











Έχετε γάλα; Χύστε το, στάξτε το, στριφογυρίστε το! (φυσικά καλλιτεχνικά). Μια σταγόνα Γάλακτος, Σταγόνες τροφής από τον Peter Ovesny εικόνες κάτω.





Δεν είναι υδράργυρος, ούτε πάγος που λειώνει … απλώς νερό … το εκπληκτικό νερό, πρώτη εικόνα κάτω.
Ο Καφές συναντά το Γάλα εικόνες κάτω. Κοιτάξτε την πανέμορφη Υγρή Τέχνη στις φωτογραφίες της Irene Muller, που μετασχηματίζει τον καφέ και το γάλα σε ένα μυστηριώδες σύνολο, φτάνοντας το σε νέα ύψη καλλιτεχνικής εκφράσεως.











Κι άλλες εικόνες με το υγρό στοιχείο να πρωταγωνιστεί.
















terrapapers

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3