-->

Όταν τα ζώδια "σερφάρουν" στο Internet


Το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας!

Όλοι μας σερφάρουμε καθημερινά στο διαδίκτυο για την δουλειά μας, την ενημέρωσή μας, την ψυχαγωγία μας, τις αγορές μας, την κοινωνική μας δικτύωση αλλά και πολλές φορές... είναι το μέσο για να φλερτάρουμε αλλά και να κάνουμε νέες γνωριμίες. Ποια ζώδια χρησιμοποιούν πιο συχνά το ίντερνετ; Ποιες σελίδες τους αρέσει να επισκέπτονται και με ποιον τρόπο συμπεριφέρονται όταν βρίσκονται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους!
Ας δούμε λοιπόν σήμερα με τρόπο ανάλαφρο και χιουμοριστικό, πώς σερφάρουν τα ζώδια στο internet!
ΚΡΙΟΣ: Το Κριάρι δεν φημίζεται για την υπομονή του αλλά ούτε και για την σταθερότητά του, έτσι λοιπόν μπορεί να ανοίξει πολλά παράθυρα διάφορων σελίδων στον υπολογιστή του, να δει φευγαλέα πολλές πληροφορίες και γρήγορα να τα κλείσει όλα γιατί βαρέθηκε.

Άνδρας Κριός: Ο άνδρας Κριός θα κοιτάξει πολλές φορές μέσα στην ημέρα τα αθλητικά sites, το χρηματιστήριο και τις οικονομικές ειδήσεις. Όταν θέλει να χαλαρώσει θα μπει στο αγαπημένο του site κοινωνικής δικτύωσης, για να φλερτάρει και να το παίξει σπουδαίος! Μην περιμένεις όμως ότι θα τσατάρει μαζί σου πολλές ώρες, θα μιλά και θα απαντά μονολεκτικά πιέζοντας για ένα γρήγορο ραντεβού! Αν έχει τα νεύρα του, τότε θα μπει σε διάφορα blogs για να εκτονωθεί και να ξεσπάσει, καβγαδίζοντας!

Γυναίκα Κριός: Η γυναίκα Κριός θα μπει αρκετές στιγμές στο ίντερνετ και φευγαλέα! Παρακολουθεί όλα τα events που προγραμματίζονται, ενημερώνεται για τα ενδιαφέροντά της και τις δραστηριότητες, όμως βαριέται αφόρητα να πιάσει κουβεντούλες με ανθρώπους μέσω τσατ, προτιμά την άμεση επαφή επικοινωνία! Θυμώνει και εκνευρίζεται εύκολα όταν ένα άτομο στο διαδίκτυο της γίνεται ενοχλητικό ή όταν μπλοκάρει το email της με ενοχλητική αλληλογραφία !

ΤΑΥΡΟΣ: Το Ταυράκι παραμένει πιστό ακόμα και στις προτιμήσεις του στο ίντερνετ! Μπαίνει καθημερινά στις ιστοσελίδες που έχει προσθέσει στα αγαπημένα του και σπανίως θα αναζητήσει κάτι καινούριο. Άμα βολευτεί ένα site δεν πρόκειται ούτε στιγμή να το βαρεθεί!

Ο Άνδρας Ταύρος: Θα αναζητήσει προσφορές, θα κάνει συμφέρουσες αγορές αλλά και θα ενημερωθεί για παραστάσεις σε θέατρα, σινεμά, μουσικές εκδηλώσεις! Όταν κάποιες στιγμές θέλει να χαλαρώσει και να κάνει νέες γνωριμίες, θα είναι πολύ εκλεκτικός στα άτομα που θα μιλήσει και σαφώς είναι αρκετά καχύποπτος και επιφυλακτικός για ένα «ραντεβού στα τυφλά». Θα περιμένει πρώτα να γνωρίσει καλά το άτομο που συνομιλεί, να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά και μετά να κάνει διστακτικά το βήμα μίας απευθείας γνωριμίας!

Η γυναίκα Ταύρος: Η Ταυρίνα θα μπει στο αγαπημένο της site μαγειρικής και αστρολογίας και παράλληλα θα αναζητήσει ρούχα και κοσμήματα από portals με προσφορές! Αρκετές στιγμές θα πάρει ιδέες από σελίδες που γράφουν διακοσμητικές ιδέες – γιατί της αρέσει να δίνει την προσωπική της νότα στο χώρο της-! Σπανίως η Ταυρινά θα κάνει γνωριμίες μέσω ίντερνετ, γιατί είναι αρκετά επιφυλακτική και καχύποπτη! Αν όμως καθώς πλοηγείται στην αγαπημένη της σελίδα, βρεθεί ένα άτομο που θα έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και αναπτυχθεί μία φιλία, τότε κάποια στιγμή θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί μία γνωριμία!

ΔΙΔΥΜΟΙ: Το σερφάρισμα στο ίντερνετ είναι το αγαπημένο χόμπι, τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας Διδύμου! Το Διδυμάκι δεν μπορεί ούτε στιγμή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, γι’αυτό και έχει φροντίσει να έχει και smartphone για να μπορεί όπου και να βρίσκεται να σερφάρει στο internet και να βλέπει όλα τα emails του!

Άνδρας Δίδυμος: Ο άνδρας Δίδυμος του αρέσει πολύ να μπαίνει σε site κοινωνικής δικτύωσης και να έρχεται διαρκώς σε επαφή με τους φίλους του αλλά παράλληλα να κάνει και νέες γνωριμίες. Ενημερώνεται από σελίδες του εξωτερικού για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του και είναι ο πρώτος που θα γνωρίζει όλες τις νέες και ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες! Αρκετές στιγμές «κολλάει» παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια και το χαίρεται σαν να είναι μικρό παιδί! Ένα από τα αγαπημένα του «παιχνίδια» είναι και το φλερτ μέσω ίντερνετ, συνομιλεί και φλερτάρει αρκετά, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα υπάρξει συνέχεια, αρκείται στο παιχνίδι!

Η γυναίκα Δίδυμος: Γνωρίζει τα πάντα για όλους και για όλα! Θα ξέρει πρώτη όλα τα κουτσομπολιά της showbiz παράλληλα όμως έχει την περιέργεια και μαθαίνει τα πάντα για τους φίλους και τις φίλες της! Όπως ο άνδρας έτσι και η γυναίκα Δίδυμος, χρησιμοποιεί το ίντερνετ σε καθημερινή βάση και της είναι χρήσιμο τόσο στη δουλειά της όσο και στην ψυχαγωγία της. Θα κατεβάσει τραγούδια από το YouTube θα σχολιάσει σε όλες τις φωτογραφίες και τα video των φίλων της και θα ανεβάσει τα πιο πρωτότυπα και χιουμοριστικά δημοσιεύματα! Είναι ενήμερη για ότι καινούριο κυκλοφορεί

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος δεν τα πάει και τόσο καλά με την τεχνολογία, για αυτό και δεν θα τον δεις να κάθεται με τις ώρες στο ίντερνετ! Θέλει τον χρόνο του για να εξοικειωθεί με τον υπολογιστή, τον οποίο και προσέχει σαν κόρη οφθαλμού και τον διατηρεί αρκετά χρόνια! Μπαίνει σταθερά σε ιστοσελίδες που τον ενδιαφέρουν και θα επισκεφτεί κάτι νέο μόνο αν του το έχει προτείνει κάποιος φίλος ή συγγενής!

Άνδρας Καρκίνος: Ο άνδρας Καρκίνος, διατηρεί στον υπολογιστή του ένα πολύ προσεγμένο αρχείο με τα τραγούδια του, τις φωτογραφίες του αλλά και τα έγγραφά του! Ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του είναι γεμάτος, αφού δεν του αρέσει να διαγράφει απολύτως τίποτα! Θα συνομιλήσει καθημερινά με τους αγαπημένους του φίλους, τα αδέρφια, τα ξαδέρφια και όλο το σόι, για να μάθει τα νέα τους ενώ παράλληλα θα αναζητήσει και χρηστικές πληροφορίες! Το φλέρτ του Καρκίνου μέσω ίντερνετ, είναι ντροπαλό, συνεσταλμένο αλλά και πολύ διακριτικό! Θα στέλνει τραγούδια με αφιερώσεις στο πρόσωπο που ενδιαφέρεται και θα αναμένει να βεβαιωθεί για την ανταπόκριση για να κάνει το αμέσως επόμενο βήμα!

Γυναίκα Καρκίνος: Η γυναίκα Καρκίνος, διατηρεί ένα μεγάλο αρχείο με φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία, από τις διακοπές της, από όμορφες στιγμές που έζησε στο παρελθόν με φίλους και συγγενείς! Είναι πολύ πιθανό να διατηρεί ημερολόγιο στο pc της και να γράφει τις σημαντικές στιγμές και αναμνήσεις της! Της αρέσει να αναζητά συνταγές και να ενημερώνεται για το ζώδιό της και τις περισσότερες φορές αποφεύγει να φλερτάρει και να μιλά με αγνώστους γιατί δεν της αρέσει ο ανώνυμος τρόπος γνωριμίας!


ΛΕΩΝ: Το λαμπερό Λιονταράκι του αρέσει να μπαίνει στο ίντερνετ και να κάνει «πανικό»! Συνηθίζει να προβάλει τον εαυτό του, να επιδεικνύει τις ικανότητές του και να συγκεντρώνει ένα μεγάλο πλήθος θαυμαστών! Του αρέσει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να παρουσιάζει τη δουλειά του, να κάνει νέες γνωριμίες, να διασκεδάζει αλλά ακόμα και για να κάνει αγορές ….

Άνδρας Λέοντας: Ο άνδρας Λέοντας, θα επισκεφτεί όλες τις σελίδες που αφορούν το αυτοκίνητό του, θα κάνει αγορές από ιστοσελίδες του εξωτερικού και φυσικά θα φλερτάρει πολλές ώρες σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να επιβεβαιωθεί! Του αρέσει να χαζεύει φωτογραφίες από όμορφες και καλλίγραμμες γυναίκες και κάνει τα πάντα προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον σε όμορφα θηλυκά και να έχει τις κατακτήσεις του!

Γυναίκα Λέοντας: Η Λιονταρίνα θα κάθεται με τις ώρες να περνά στο διαδίκτυο τις πιο σέξι αλλά και υπέροχες φωτογραφίες της, στις οποίες θα έχει ποζάρει σαν να είναι φωτομοντέλο! Της αρέσει να ενημερώνεται για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και να κάνει αγορές καλλυντικών, ρούχων και γνωστών brands (μάρκες)! Το φλερτ δεν λείπει από το σερφάρισμα της Λέαινας στο διαδίκτυο, γιατί θέλει να την θαυμάζουν και να την κολακεύουν! Μπαίνει συστηματικά σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, έχει τους περισσότερους φίλους και είναι αρκετά περιζήτητη!



ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σαν γνήσιο παιδί του Ερμή (είναι ο κυβερνήτης του), ο Παρθένος είναι ένα από τα ζώδια που λατρεύουν την επικοινωνία, για αυτό και το διαδίκτυο είναι μία από τις αγαπημένες του ασχολίες! Σερφάρει στο ίντερνετ με μέτρο και γνωρίζει τα πάντα για την ασφάλεια του υπολογιστή και των δεδομένων του! Ξέρει καλά όλες τις νέες ιστοσελίδες που είναι διαθέσιμες, γνωρίζει για όλες τις προσφορές στο ίντερνετ και είναι το κατάλληλο άτομο για να μας πληροφορήσει και να μας δώσει συμβουλές για ότι αφορά το διαδίκτυο!

Άνδρας Παρθένος: Ο άνδρας Παρθένος, με τον πρωινό του καφέ, θα επισκεφτεί όλα τα ειδησεογραφικά sites, θα ενημερωθεί για την πολιτική και την οικονομία και θα διαβάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία της ημέρας! Θα ενημερωθεί για όλες τις προσφορές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και θα αναζητήσει χρήσιμες πληροφορίες για τα ζητήματα που τον απασχολούν! Το φλερτ δεν το συνηθίζει στο διαδίκτυο, αλλά όταν κάποιες στιγμές αφεθεί και ξεκινήσει συνομιλία με κάποιο άτομο, είναι αρκετά συγκρατημένος και επιφυλακτικός! Για να βγει ραντεβού με κάποιο άτομο μέσα από το ίντερνετ, θα πρέπει πρώτα να συνομιλεί πολύ καιρό!

Γυναίκα Παρθένος: Η γυναίκα Παρθένος ξέρει όλα τα «κόλπα» στο ίντερνετ, γνωρίζει να χειρίζεται έξυπνα και γρήγορα τον υπολογιστή της αλλά και το διαδίκτυο αλλά είναι πολύ προσεχτική προκειμένου να μην κάνει λάθη ή να μην παρασυρθεί σε επιπολαιότητες! Της αρέσει να χαζεύει ιστοσελίδες που αναφέρονται σε υγεία, ομορφιά, που παραθέτουν έξυπνα tips για δίαιτες, διατροφή ή για οικιακές εργασίες. Δεν της αρέσει το φλερτ μέσω διαδικτύου, για αυτό και είναι πολύ προσεχτική στις λίστες φίλων που διατηρεί στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να διατηρεί επαφές μόνο με άτομα που πραγματικά γνωρίζει.

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την διασκέδαση και την χαλάρωσή του, παράλληλα παρακολουθεί όλα τα κους κους της showbiz και απολαμβάνει αρκετές ώρες ακούγοντας μουσική και κουβεντιάζοντας με τα φιλαράκια του στα chatrooms!

Άνδρας Ζυγός: Ο άνδρας Ζυγός είναι ανέμελος με το ίντερνετ! Μπορεί να περάσει περιόδους που θα μπαίνει καθημερινά και άλλες στιγμές ξεχνιέται και δεν ανοίγει τον υπολογιστή του! Τις περισσότερες φορές θα ενημερωθεί από το ίντερνετ για νέα που αφορούν τη μουσική, το θέατρο, το σινεμά. Του αρέσει να κατεβάζει ταινίες και να διατηρεί μεγάλο μουσικό αρχείο, αφού είναι λάτρης της τέχνης! Φυσικά δεν ξεχνά να επισκέπτεται το αγαπημένο του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης! Κάνει εύκολα φίλους και συνομιλεί με όλο τον κόσμο! Όταν φλερτάρει μέσω του ίντερνετ, έχει τον τρόπο, την ευγένεια αλλά και «τάκτ» να μπορεί να κατακτήσει όποια γυναίκα βάλει ερωτικό στόχο.

Γυναίκα Ζυγός: Στις σελίδες των αγαπημένων της, η γυναίκα Ζυγός έχει όλες τις ιστοσελίδες που έχουν νέα για μακιγιάζ και μόδα, αφού είναι γνωστό ότι θέλει να ντύνεται σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις και της αρέσει ο καλλωπισμός! Λατρεύει τη μουσική, για αυτό και φροντίζει να έχει πρώτη όλα τα τελευταία CD’S των αγαπημένων της καλλιτεχνών. Γνωρίζει πρώτη από όλους όλα τα κουτσομπολιά της showbiz και ξέρει για όλα τα events και τα party που προγραμματίζονται. Όταν μία γυναίκα Ζυγός φλερτάρει μέσω ίντερνετ, σίγουρα έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να πλανεύει τον άνδρα που έχει βάλει «στο μάτι»!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Το ίντερνετ είναι ένα μέσο που βοηθά τον Σκορπιό να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις γνώσεις του και να αναζητήσει απαντήσεις σε ερωτήματα που τον απασχολούν! Παράλληλα επειδή είναι «μυστικός» αλλά «μυστήριος» τύπος που λατρεύει τον έρωτα αλλά και το σεξ, αρκετές στιγμές θα σκαρφιστεί διάφορες «πατέντες» προκειμένου να χαρεί και να απολαύσει νέες και πολύ αισθησιακές γνωριμίες!

Άνδρας Σκορπιός: Μην παραξενευτείτε αν κάποια στιγμή μπείτε στο αγαπημένο σας site κοινωνικής δικτύωσης και λάβετε ένα καυτό, πονηρό και αρκετά πικάντικο μηνυματάκι από έναν άνδρα Σκορπιό …. Είναι αρκετά ασυγκράτητος και σίγουρα δεν μπορεί εύκολα να αντισταθεί στις ερωτικές προκλήσεις! Ο άνδρας Σκορπιός θα σερφάρει στο ίντερνετ για να βρει γυναίκες που θα τον εξιτάρουν ερωτικά και διψά για νέες περιπέτειες. Παράλληλα τις στιγμές που θα τον πιάσουν οι φιλοσοφικές του αναζητήσεις, θα διαβάσει άρθρα και έρευνες για τους τομείς που τον ενδιαφέρουν!

Γυναίκα Σκορπιός: Η γυναίκα Σκορπιός όταν σερφάρει στο ίντερνετ δεν της ξεφεύγει απολύτως τίποτα! Της αρέσει να μαθαίνει όλα τα κουτσομπολιά των φίλων, των γνωστών και των συναδέλφων της ενώ αυτή από την πλευρά της προσπαθεί να διατηρεί μυστική την δική της προσωπική ζωή! Της αρέσει να αναζητά πληροφορίες για την αστρολογία, τον αποκρυφισμό και την μεταφυσική και θέλει μέσω το διαδικτύου να γίνεται πιο σοφή. Δύσκολα θα χρησιμοποιήσει το ίντερνετ για μία νέα αισθηματική γνωριμία, όταν το κάνει όμως, έχει τον τρόπο να προκαλέσει το άτομο που την ενδιαφέρει και να τον τρελάνει με τα τερτίπια της!

ΤΟΞΟΤΗΣ: Θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας Τοξότης να μην σερφάρει στο ίντερνετ; Μα όχι φυσικά… ο Τοξότης έστω και αν είναι απασχολημένος θα βρει χρόνο για να διασκεδάσει στο διαδίκτυο. Του αρέσει να επισκέπτεται σελίδες του εξωτερικού και να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εγχώριες αλλά και παγκόσμιες ειδήσεις. Παράλληλα λατρεύει τα διαδικτυακά παιχνίδια και χαίρεται σαν μικρό παιδί όταν βρίσκεται μπροστά από την οθόνη!

Άνδρας Τοξότης: Θα κάθεται με τις ώρες να παίζει με τους φίλους του τα αγαπημένα του διαδικτυακά παιχνίδια …έστω και αν έχει «περπατήσει» τα πρώτα (ή και τα δεύτερα άντα)! Λατρεύει την επικοινωνία με άτομα από το εξωτερικό και γενικότερα του αρέσει να αναζητά πληροφορίες για ήθη, έθιμα, παραδόσεις ή και πληροφορίες που σχετίζονται με ξένα κράτη και πολιτισμούς. Αρκετές στιγμές θα κάνει αγορά ταξιδιωτικού πακέτου, προκειμένου να επισκεφτεί αγαπημένους μακρινούς προορισμούς! Παράλληλα του αρέσει πολύ το παιχνίδι και το φλερτ με άτομα όλων των ηλικιών!

Γυναίκα Τοξότης: Η Τοξοτίνα μπαίνει καθημερινά στο ίντερνετ όχι μόνο για την ενημέρωσή της αλλά και για την προσωπική της διασκέδαση! Της αρέσει να επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παίζει μανιωδώς Online παιχνίδια και φυσικά κάνει τα πειράγματά της σε φίλους και φίλες! Μερικές φορές γίνεται ανέμελη και δεν δίνει μεγάλη προσοχή στην ηλεκτρονική της αλληλογραφία ή στα μηνύματα που λαμβάνει από φίλους και από φίλες! Το φλερτ στο διαδίκτυο της αρέσει πολύ, γιατί θέλει να γνωρίζει νέο κόσμο! Είναι η γυναίκα «πειραχτήρι» που με τα κόλπα της και τις έξυπνες ατάκες που «πετά» στις σελίδες που επισκέπτεται κάνει τους πάντες να γελούν και να θέλουν οπωσδήποτε να την γνωρίσουν!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Το Αιγοκεράκι θα το δεις μονίμως μπροστά από έναν υπολογιστή, όχι όμως για ψυχαγωγία, αλλά για δουλειά! Στο ίντερνετ μπαίνει για να ενημερώνεται για τη δουλειά του, για να έρχεται σε επαφή με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του αλλά για να αναζητά συμφέρουσες αγορές και προσφορές ή λύσεις για θέματα που τον αφορούν!

Άνδρας Αιγόκερως: Ο άνδρας Αιγόκερως δεν είναι ο τύπος που θα μπει στο ίντερνετ για να διασκεδάσει ή για να αφιερώσει αρκετό χρόνο για τσατ και γνωριμίες! Θα επισκεφτεί ιστοσελίδες που αναφέρονται στην πολιτική, στο χρηματιστήριο, θα αναζητήσει πληροφορίες για την δουλειά του αλλά θα ενημερωθεί και για επερχόμενες κοινωνικές εκδηλώσεις! Το διαδικτυακό φλερτ δεν είναι το αγαπημένο χόμπι του Αιγόκερω, γιατί είναι λιγομίλητος, σοβαρός και δεν ανοίγεται εύκολα σε άτομα που δεν γνωρίζει καλά!

Γυναίκα Αιγόκερως: Η γυναίκα Αιγόκερως έχει πάντα κοντά της είτε το Laptop της είτε το smartphone της για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και να μπορεί να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στη δουλειά της! Το διαδίκτυο το χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς λόγους, για να διαβάζει τα email της, για να ενημερώνεται για την δουλειά της αλλά και για να επικοινωνεί με πολύ κοντινά και αγαπημένα της πρόσωπα, με τα οποία δεν έχει το χρόνο ή την ευχέρεια να συναντήσει από κοντά! Το φλερτ με αγνώστους στο διαδίκτυο είναι «απαγορευτικό» για την Αιγοκερίνα, αφού δεν εγκρίνει τα blind dates (γνωριμίες στα τυφλά)! Αν κάποιος άγνωστος την προκαλέσει στο ίντερνετ με τα λόγια και τη συμπεριφορά του …τότε τα παγερά της λόγια θα τον βάλουν αμέσως στη θέση του!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Το ίντερνετ είναι το αγαπημένο μέσο επικοινωνίας του Υδροχόου, αφού λατρεύει την τεχνολογία! Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο μπροστά σε μία οθόνη να αναζητά πληροφορίες, να διασκεδάζει, να ακούει μουσική, να κάνει γνωριμίες και να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης επικοινωνίας και διασκέδασης!

Άνδρας Υδροχόος: Αν έχεις στη λίστα των διαδικτυακών σου φίλων έναν Υδροχόο, τότε σίγουρα έχεις να περάσεις πολύ ευχάριστες στιγμές! Ο άνδρας υδροχόος είναι ο πλακατζής του διαδικτύου και το άτομο που έχει τους περισσότερους φίλους! Θα ανεβάσει στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί, τις πιο αστείες φωτογραφίες και βίντεο και θα γράψει τις πιο έξυπνες και χιουμοριστικές ατάκες που υπάρχουν! Εκτός από την δουλειά του, θα χρησιμοποιήσει το ίντερνετ για να γνωρίσει νέους ανθρώπους, για να δραστηριοποιηθεί σε κοινωνικές ομάδες, για να ενημερωθεί για τα κοινωνικά τεκταινόμενα αλλά και για να φλερτάρει! Ο Υδροχόος είναι ο άνδρας που μπορεί εύκολα να σε «σκλαβώσει» με το επιτυχημένο του φλερτ … όμως φύλαγε τα ρούχα σου, γιατί τις ερωτικές εξομολογήσεις που κάνει στο ίντερνετ δεν τις παίρνει και τόσο στα σοβαρά!

Γυναίκα Υδροχόος: Η γυναίκα Υδροχόος ξέρει όλα τα νέα Portals και μπορεί να σου δώσει κάθε χρήσιμη πληροφορία που χρειάζεσαι για την πλοήγησή σου στο διαδίκτυο! Είναι περιζήτητη και αγαπητή στα site κοινωνικής δικτύωσης, αφού είναι αρκετά κοινωνική, ευχάριστη αλλά και δραστήρια! Μοιράζεται στο ίντερνετ με όλους τους φίλους της τις σκέψεις της, τις στιγμές που ζει και είναι αυθεντική και σπιρτόζα! Μέσα από το διαδίκτυο θα κάνει νέες γνωριμίες ή μπορεί και να ερωτευτεί και φυσικά της αρέσει να έρχεται σε επαφή με άτομα από το εξωτερικό ή ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα, ηλικία ή επίπεδο! Αρκετές στιγμές θα οργανώσει από το internet επανένωση (reunion) συμμαθητών, θα δραστηριοποιηθεί για κοινωνικά προβλήματα ή ακόμα και θα εκφέρει σθεναρά την άποψή της για τα προβλήματα της πολιτικής, της οικονομίας και της ανθρωπότητας!


ΙΧΘΕΙΣ: Δεν μπορούμε να πούμε ότι το Ψαράκι είναι ο πιο συχνός επισκέπτης του διαδικτύου … είναι με τις ώρες του! Όταν περνάει τις μοναξιές του και τις απογοητεύσεις του, μπορεί να μείνει κολλημένος μπροστά από μία οθόνη με τις ώρες και όταν περνά καλά θα κάνει να μπει για μέρες στο ίντερνετ!

Άνδρας Ιχθείς: Ο άνδρας Ιχθύς θα ακούσει στο ίντερνετ καψουροτράγουδα, θα χαζεύει με τις ώρες σέξι φωτογραφίες και βίντεο με πανέμορφα θηλυκά αλλά και θα φλερτάρει ασύστολα με όποια κοπέλα του γυαλίσει το μάτι! Μπορεί να είναι ντροπαλός και συνεσταλμένος, όμως επειδή το ίντερνετ είναι ένα κατά βάση ένα απρόσωπο μέσο, το Ψαράκι αφήνει την άκρη του τις αναστολές και τους ενδοιασμούς του και λειτουργεί ακόμα πιο εκφραστικά!

Γυναίκα Ιχθείς: Το θηλυκό Ψαράκι βλέπει ρομαντικές ταινίες, κατεβάζει όμορφες μπαλάντες και διατηρεί συλλογή με φωτογραφίες και τραγούδια που την ταξιδεύουν και την κάνουν να αναπολεί αλλά και να ονειρεύεται! Το ίντερνετ το χρησιμοποιεί για να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους που αγαπά, για να μαζεύει πληροφορίες για τα χόμπι της αλλά και για να φλερτάρει! Είναι η γυναίκα που θα ανεβάσει στο αγαπημένο της site κοινωνικής δικτύωσης στίχους, τραγούδια, αποφθέγματα και όμορφες φωτογραφίες από ειδυλλιακά τοπία! Επειδή η φαντασία της καλπάζει μπορεί να ερωτευτεί διαδικτυακά ένα πρόσωπο που δεν γνωρίζει και δεν έχει δει από κοντά και να αισθάνεται ότι ζει τον μεγάλο έρωτα της ζωή της!



femail.gr

Τα 10 πιο καταστροφικά ναυάγια στην ιστορία!



Με αφορμή το θλιβερό ναυάγιο του Costa Concordia, θυμόμαστε τα ανθρώπινα
λάθη που κόστισαν τις περισσότερες ζωές στη θάλασσα…






Αυτόματα, κάθε φορά που κάποιο δυστύχημα συμβαίνει στη θάλασσα,
μνημονεύουμε τον Τιτανικό, που το 1912 πήρε μαζί του στα βάθη του
Βόρειου Αταλαντικού 1.517 ψυχές. Είναι λογικό. Το γεγονός ότι ήταν το
παρθενικό ταξίδι ενός από τα θαύματα της ναυσιοπλοΐας, ο ατέλειωτος
κατάλογος πλουσίων και σημαντικών ανθρώπων που χάθηκαν, κυρίως Βρετανών
και Αμερικανών πολιτών (των υπερδυνάμεων, δηλαδή, της εποχής), η
δραματοποίηση του ναυαγίου τόσες φορές στον κινηματογράφο και την
λογοτεχνία, το έχουν καταστήσει σύμβολο της καταστροφής στην θάλασσα.
Ήταν η πρώτη παρομοίωση που ανέβηκε στα χείλη όλων με το που μάθαμε για
το δυστύχημα του Costa Concordia στην Τοσκάνη.


Το εντυπωσιακό όμως είναι πως ο Τιτανικός είναι μόλις το πέμπτο πιο
μεγάλο δυστύχημα –από άποψης χαμένων ανθρωπίνων ζωών- που έχει συμβεί εν
καιρώ ειρήνης. Ας ρίξουμε μια ματιά στον θλιβερό αυτόν κατάλογο.
Πρόκειται για μια λίστα, στην ουσία, απίστευτων ανθρωπίνων λαθών που
κόστισαν χιλιάδες ζωές. Μεγάλα ναυάγια είχαμε και κατά την διάρκεια των
πολέμων από επιθέσεις εχθρικών πλοίων ή αεροπλάνων. Αλλά η φρίκη στον
πόλεμο είναι αναμενόμενη. Σε καιρό ειρήνης όμως και μάλιστα σε ένα
ταξίδι με το πλοίο, σε μια ανέμελη θεωρητικά στιγμή, είναι που ένα
τέτοιο δυστύχημα σαν τα παρακάτω ή σαν το πρόσφατο στα ανοικτά της
Τοσκάνης, μάς μαυρίζει την ψυχή.



10. SS Eastland, Σικάγο, 1915: 845 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (11)


Από το πρώτο του κιόλας ταξίδι, το 1903, το επιβατηγό SS Eastland
έπαιρνε κλίση εν πλω. Γι’ αυτό και σύντομα το χρησιμοποιούσαν
αποκλειστικά στα πιο ήρεμα νερά των μεγάλων αμερικανικών λιμνών
Μίσιγκαν, Superior και Huron, όπου έκανε κρουαζιέρες, με αφετηρία το
λιμάνι του Σικάγο. Το 1915, λόγω και του δυστυχήματος του Τιτανικού τρία
χρόνια νωρίτερα, ο Πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον είχε περάσει ένα νόμο
που ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας στα επιβατηγά πλοία. Η ειρωνία είναι πως
ο νόμος αυτός οδήγησε στην καταστροφή το SS Eastland. Η πλοιοκτήτρια
εταιρεία υποχρεωνόταν να αυξήσει τις σωστικές λέμβους. Λόγω του
σχεδιασμού του πλοίου, αυτές έπρεπε να τοποθετηθούν στο επάνω μέρος του,
ψηλώνοντας έτσι το κέντρο βάρους. Στις 24 Ιουλίου του 1915 το SS
Eastland και δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια των λιμνών μισθώθηκαν από την
εταιρεία ηλεκτρικού του Σικάγο για να πάνε ημερήσια εκδρομή τους
υπαλλήλους της στο Μίσιγκαν Σίτι. Για τους φτωχούς εργάτες αυτή ήταν μια
μοναδική εμπειρία, αφού εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν άδειες και
διακοπές. Μόνο που η διασκέδαση σύντομα μετατράπηκε σε τραγωδία. Με το
που γέμισε το SS Eastland (με 2.712 ανθρώπους, όταν ο Τιτανικός είχε
βουλιάξει με 2.223) άρχισε να γέρνει, μέσα στο λιμάνι, προς την αντίθετη
μεριά από αυτήν της αποβάθρας. Οι επιβάτες στην αρχή γελούσαν, αλλά
μέσα στα επόμενα δεκαπέντε λεπτά η κλίση ήταν τόσο έντονη που οι μηχανές
αδυνατούσαν να την επαναφέρουν και η αποβίβασή τους πίσω στην αποβάθρα
ήταν αδύνατη. Ξαφνικά το πλοίο άρχισε να βουλιάζει, με αποτέλεσμα να
χαθούν 845 άνθρωποι, σχεδόν όλοι όσοι δεν είχαν προλάβει να ανεβούν στο
κατάστρωμα. Το γεγονός ότι επρόκειτο κυρίως για φτωχούς
ανατολικοευρωπαίους εργάτες έκανε το δυστύχημα να περάσει απαρατήρητο
ακόμη και στις ΗΠΑ, σε σχέση με το ναυάγιο του Τιτανικού, 3 χρόνια
νωρίτερα.



9. MS Estonia, Βαλτική Θάλασσα, 1994: 852 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (10)


Ένα μεγάλο φέρι μποτ που ναυπηγήθηκε το 1979 στην Γερμανία, ήταν το
1994 το μεγαλύτερο του εσθονικού στόλου και έφερε περήφανο το όνομα της
χώρας. Εξυπηρετούσε τη γραμμή Ταλίν – Στοκχόλμη και το βράδυ της 27ης
Σεπτεμβρίου έφυγε με 989 ανθρώπους (πλήρωμα και επιβάτες) από την
εσθονική πρωτεύουσα με προγραμματισμό να φθάσει στην Σουηδία στις 9 το
επόμενο πρωί. Κατά τα μεσάνυκτα πέτυχε καταιγίδα στη μέση της Βαλτικής
Θάλασσας, αλλά την ξεπέρασε χωρίς πρόβλημα και συνέχισε το ταξίδι του.
Στη 1:15, όμως, ο καταπέλτης του φέρι που προφανώς είχε υποστεί ζημιά
κατά την διάρκεια της καταιγίδας, χωρίς να το αντιληφθεί το πλήρωμα,
αποκολλήθηκε και το πλοίο άρχισε να βάζει νερά σε τεράστιες ποσότητες.
Επτά λεπτά αργότερα στάλθηκε SOS και στη 1:50 το MS Estonia χάθηκε από
τα ραντάρ! Είκοσι λεπτά αργότερα έφθασε στον τόπο του συμβάντος το πρώτο
πλοίο που έλαβε το SOS, αλλά κατάφερε να περισυλλέξει μόνο 137
ανθρώπους. Οι υπόλοιποι 852 πιάστηκαν στον ύπνο και βούλιαξαν μαζί με το
φέρι.



8. MS Al-Salam Boccacio 98, Ερυθρά Θάλασσα, 2006: 1.000 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (9)


Στις 3 Φεβρουαρίου του 2006 το φέρι μποτ ξεκίνησε από την Σαουηδική
Αραβία για να περάσει απέναντι στην Αίγυπτο, μεταφέροντας περίπου 1400
άτομα. Λίγο μετά την αναχώρησή του ξέσπασε φωτιά και οι αντλίες που
χρησιμοποιήθηκαν για να την σβήσουν όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά
προκάλεσαν μεγαλύτερο πρόβλημα: Ήταν χαλασμένες, με αποτέλεσμα το νερό
που τραβούσαν από τη θάλασσα να γεμίζει το αμπάρι του πλοίου. Όταν
άρχισε να παίρνει κλίση, ο καπετάνιος επιχείρησε να επιστρέψει στην
Σαουηδική Αραβία, αλλά η απόσταση ήταν περίπου 62 ναυτικά μίλια. Δεν
είναι γνωστό γιατί δεν εξέπεμψε SOS, πάντως περαστικά πλοία ειδοποίησαν
τις αρχές. Ωστόσο η Αίγυπτος αρνήθηκε να λάβει βοήθεια από τα ισραηλινά
πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή και απευθύνθηκε μόνο στα
αμερικανικά, τα οποία ήταν αρκετά μακριά και δεν πρόλαβαν να σώσουν παρά
μόνο 400 επιβάτες.



7. RMS Εmpress of Ireland, Κεμπέκ, 1914: 1.012 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (8)


Ο ποταμός Σεντ Λόρενς εκβάλει στον Ατλαντικό Ωκεανό στα βόρεια του
Κεμπέκ και τον ενώνει με τη Λίμνη Οντάριο των καναδοαμερικανικών συνόρων
(βρίσκεται στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης). Το υπερωκεάνειο
RMS Empress of Ireland ξεκίνησε στις 28 Μαΐου του 1914 από την καναδική
πόλη με 1.477 επιβάτες και προορισμό το Λίβερπουλ για να συναντήσει το
απόγευμα βαριά ομίχλη όσο ακόμη βρισκόταν στα νερά του ποταμού. Ένα
μικρό νορβηγικό ανθρακοφόρο πλοίο, το Storstad, έπεσε με ορμή επάνω του
και τού άνοιξε μια τρύπα διαμέτρου περίπου 5 μέτρων στη μία πλευρά. Το
υπερωκεάνιο βούλιαξε σε λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά, παρασύροντας στον
πάτο του ποταμού 1.012 ψυχές.



6. The General Slocum, Νέα Υόρκη, 1904: 1.021 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (7)


Επρόκειτο για ένα μεγάλο ατμόπλοιο που εκτελούσε εκδρομές στις
παραλίες γύρω από τη Νέα Υόρκη. Στις 15 Ιουνίου του 1904, μισθωμένη από
την Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, φόρτωσε 1.300
γυναίκες και παιδιά και ξεκίνησε για το Λονγκ Άιλαντ. Τα ανθρώπινα λάθη
ήταν εγκληματικά. Το πλοίο βρισκόταν σε φάση ανακαίνισης, υπήρχαν επάνω
του εύφλεκτα υλικά βαφής και οι σωστικές λέμβοι είχαν μόλις περαστεί
μπογιά και βρίσκονταν δεμένες σε σημεία όπου δεν μπορούσαν να
χρησιμοποιηθούν, για να στεγνώσουν. Επίσης, ποτέ δεν είχαν ελεγχθεί τα
σωσίβια, στα 13 χρόνια που χρησιμοποιούσαν το πλοίο, τα οποία
αποδείχθηκε ότι ήταν προβληματικά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν
ξέσπασε φωτιά, ο καπετάνιος αρνήθηκε να γυρίσει στη Νέα Υόρκη, θεωρώντας
ότι θα το πλήρωμα θα την έσβηνε γρήγορα, συνέχισε προς το Λονγκ Άιλαντ
όπου ισχυροί άνεμοι την αναζωπύρωσαν. Κολύμπι δεν ήξεραν ούτε 300 από
τους επιβάτες. Οι μητέρες άρχισαν να φορούν τα σωσίβια στα παιδιά τους,
μήπως καταφέρουν τουλάχιστον να τα σώσουν από τη φωτιά, τα πετούσαν στην
θάλασσα και τα έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να βουλιάζουν, ανήμπορες
να αντιδράσουν.



5. RMS Titanic, Βόρειος Ατλαντικός, 1912: 1.517 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (6)


Το πιο πολυμνημονευμένο ναυάγιο όλων των εποχών συνέβη στις 14
Απριλίου του 1912, όταν το υπερωκεάνιο, στο παρθενικό του ταξίδι από του
Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε
μέσα σε ελάχιστες ώρες. 1.517 από τους 2.223 επιβάτες και πλήρωμα
χάθηκαν στα βάθη του ωκεανού ή ξεψύχησαν στα παγωμένα νερά μέχρι να τους
βρουν τα πλοία που έσπευσαν σε βοήθεια.


Δείτε το βίντεο




4. Tek Sing, Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 1822: 1.600 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (5)


Ένα μεγάλο κινεζικό ιστοπλοϊκό, περίπου σαν αυτό της φωτογραφίας,
υπερφορτωμένο από κόσμο, ταξίδευε τον Φεβρουάριο του 1822 νοτιοανατολικά
της κορεατικής χερσονήσου. Ο καπετάνιος προσπάθησε να κόψει δρόμο,
περνώντας από αχαρτογράφητα νερά κοντά στο Βόρνεο, κτύπησε έναν ύφαλο
και το πλοίο βούλιαξε. Οι επιβάτες βούτηξαν στο νερό, αλλά εκείνα τα
χρόνια δεν υπήρχε SOS και η περιοχή δεν ήταν πολυσύχναστη. Το πρώτο
πλοίο που πέρασε ήταν ένα αγγλικό, μόλις την επόμενη ημέρα, και κατάφερε
να περισυλλέξει 400 ναυαγούς. Οι υπόλοιποι πνίγηκαν, πέθαναν από
υποθερμία ή κατασπαράχτηκαν από τους καρχαρίες.



3. Sultana, Μισισιπής, 1865: 1.800 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (4)


Το ναυάγιο του ποταμόπλοιου Sultana συνέβη μεν κατά την διάρκεια
πολέμου (του αμερικανικού εμφυλίου), με θύματα στρατιώτες, ωστόσο δεν
ήταν ένα πολεμικό συμβάν. Το αντίθετο, μάλιστα: Ο πόλεμος βρισκόταν στα
τελειώματά του και οι Νότιοι είχαν απελευθερώσει τους περισσότερους από
τους αιχμαλώτους και τους έστελναν πίσω στο Βορρά. Η κυβέρνηση των
Βορείων μίσθωσε το Sultana για να μεταφέρει κάποιους από αυτούς μέσω του
ποταμού Μισισιπή στην πολιτεία του Οχάιο. Αλλά η μοίρα τα έφερε να μην
προλάβουν να γιορτάσουν τη νίκη τους. Αυτό που γλίτωσαν στις μάχες,
τουύς βρήκε από την έκρηξη της μιας από τις ατμομηχανές του πλοίου. Από
τους 2.400 επιβάτες, οι 1.800 σκοτώθηκαν είτε επιτόπου, από την ισχυρή
έκρηξη, είτε πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο, στα ανοικτά του Μέμφις.



2. MV Le Joola, Σενεγάλη, 2002: 1.863 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (3)


Ένα μικρό φέρι μποτ, σχεδιασμένο για να μεταφέρει 580 επιβάτες και
πλήρωμα, ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2002 από το Ζιγκανσώ με
κατεύθυνση το Ντακάρ, με 2.000 ανθρώπους επάνω του! Δεν έφθανε όμως ότι
ήταν τρεις φορές υπερφορτωμένο, αλλά ο καπετάνιος προτίμησε να
ακολουθήσει την πιο σύντομη διαδρομή, την απόλυτη ευθεία ανάμεσα στις
δύο σενεγαλικές πόλεις, βγαίνοντας στα ανοικτά, αντί να κινηθεί κοντά
στην ακτογραμμή. Εκεί πέτυχε φουρτούνα, με αποτέλεσμα το πλοίο να
αναποδογυρίσει, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Ήταν μετά τα μεσάνυκτα και οι
ελάχιστοι τυχεροί που βρίσκονταν στο κατάστρωμα έπεσαν στην θάλασσα και
στη συνέχεια σκαρφάλωσαν στην κοιλιά του πλοίου, ακούγοντας τους
συνανθρώπους τους να πνίγονται από κάτω τους. Το Le Joola έμεινε έτσι
για 12 ώρες, ωστόσο σωστικά πλοία κατέφθασαν μόλις το πρωί, λίγο πριν
βουλιάξει τελικά. Και δεν μπόρεσαν να διασώσουν κανέναν απ’ όσους
βρίσκονταν μέσα του…



1. MV Dona Paz, Φιλιππίνες, 1987: 4.375 νεκροί

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία (2)


Για να συμβεί το τραγικότερο δυστύχημα όλων των εποχών, έπρεπε να
ισχύσει ο νόμος του Μέρφι σε όλο του το μεγαλείο. Ό,τι μπορούσε να πάει
στραβά, πήγε στην περίπτωση του φέρι μποτ Dona Paz, στις 20 Δεκεμβρίου
του 1987. Ο αριθμός των νεκρών είναι πραγματικά εξωπραγματικός, κάνοντας
την τραγωδία αυτή όχι μόνο το μεγαλύτερο ναυτικό δυστύχημα στην
Ιστορία, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα γενικώς. Μόνο σεισμοί και τσουνάμι
το έχουν ξεπεράσει. Κι όμως, παρά το απίστευτο αυτό γεγονός, συνέβησαν
κι άλλα μεγάλα δυστυχήματα στην θάλασσα μετά από αυτό, αποδεικνύοντας
ότι ο άνθρωπος δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Παίζει, βέβαια, ρόλο πως το
συμβάν δεν πήρε ποτέ την δημοσιότητα του ναυαγίου του Τιτανικού –είναι
άλλο να πεθαίνουν πλούσιοι Βρετανοί και Αμερικανοί και άλλο φτωχοί
Φιλιππινέζοι. Ας δούμε όμως τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην
συγκλονιστική αυτή τραγωδία:


Κατ’ αρχάς οι επιβάτες, όπως καταλαβαίνει κανείς από τον αριθμό των
νεκρών, ήταν υπεράριθμοι σε τεράστιο βαθμό. Το πλοίο μπορουσε να
μεταφέρει 1.424 ανθρώπους και πλήρωμα, αλλά εκείνη την ημέρα είχε πάνω
του περισσότερους από 4.400! Δεν έφθανε αυτό, αλλά το πλοίο συγκρούσθηκε
κιόλας, στην διαδρομή από το Τακλομπάν στη Μανίλα, με ένα μικρό τάνκερ,
στο οποίο ξέσπασε αμέσως φωτιά που σύντομα μεταδόθηκε και στο φέρι.
Ήταν νύχτα, οπότε οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν. Ακόμη όμως κι
αυτοί που ήταν ξύπνιοι, δεν είχαν περισσότερες ελπίδες. Το πλοίο
βυθίστηκε σε δύο ώρες από τη ώρα που ξέσπασε η φωτιά και οι περισσότεροι
βούτηξαν στο νερό.


Η θάλασσα μπορεί να μην ήταν πολύ κρύα παρ’ ότι βρισκόμασταν στην
καρδιά του Δεκέμβρη, λόγω του γεωγραφικού πλάτους της, αλλά φιλοξενούσε
έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο: τους καρχαρίες. Οι φιλιππινέζικες αρχές
έμαθαν για το συμβάν οκτώ ολόκληρες ώρες μετά και… άργησαν άλλες οκτώ
ώρες μέχρι να οργανώσουν μια σωστική αποστολή! Τελικά σώθηκαν μόλις 21
επιβάτες του Dona Paz και οι 13 που αποτελούσαν το προσωπικό του Vector.
Από τα πτώματα που περισυνελέγησαν, μόνο 21 μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν
και από αυτά μόνο ο ένας είχε εισιτήριο για το πλοίο, κάνοντας τις αρχές
να πιστεύουν ότι είναι πιθανόν το πραγματικό νούμερο των υπεράριθμων
επιβατών και άρα και των νεκρών να είναι ακόμη μεγαλύτερο!
24wro

Ένα κόλπο για να τρώμε λιγότερο!


Οι ερευνητές βρήκαν ένα τέλειο κόλπο που μπορεί να βοηθήσει να σταματήσουμε το τσιμπολόγημα...








σε χρόνο μηδέν και μάλιστα χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό!



Σε μελέτη στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες έδωσαν στους συμμετέχοντες να φάνε ποπ κορν ενώ έβλεπαν μια ταινία και τους είπαν με ποιο χέρι να το κάνουν...





Αυτοί που χρησιμοποιούσαν το μη κυρίαρχο χέρι τους (αριστερό για τους δεξιόχειρες και δεξί για τους αριστερόχειρες) έφαγαν 30% λιγότερο από τους άλλους!



«Αυτή η αλλαγή διαταράσσει το ασυνείδητο μοτίβο που συνδέει το χέρι με το στόμα. Επιβραδύνεις και συνειδητοποιείς ότι η συγκεκριμένη τροφή δε σου κάνει καλό» επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, David Neal, Ph.D.



Έτσι, την επόμενη φορά που θα καθίσεις μπροστά στην τηλεόραση, διάλεξε το σωστό χέρι.



frappedoupoli.blogspot.com

Facebook: Δεν θέλεις να κάνεις «like», πλέον έρχεται και το «hate»!


Αν σου αρέσει κάποιο σχόλιο, ή φωτογραφία στο Facebook αμέσως κάνεις «like».

Τί γίνεται όμως εάν...

κάποια δημοσίευση δεν μας αρέσει;





Πλέον με την εφαρμογή EnemyGraph δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν και ..

λίστα εχθρών, καθώς και να πατούν «hate» σε κάτι που δεν τους αρέσει.



Στην εν λόγω λίστα μπορούν να συμπεριληφθούν πρόσωπα, προϊόντα, 
εταιρείες ή γκρουπ, ενώ τα στοιχεία που περιλαμβάνει η λίστα είναι ορατά
από τους υπόλοιπους χρήστες που έχουν την εφαρμογή.



Την εφαρμογή δημιούργησε ο καθηγητής Dean Terry του University of Dallas
ο οποίος προβλέπει ότι το Facebook θα φροντίσει πολύ σύντομα να την… 
εξαφανίσει.
tsantiri

Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την απώλεια βάρους


Μπορεί η απώλεια βάρους, να σας φαίνεται το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός, υπομονή και επιμονή. Με τις παρακάτω 10 συμβουλές, θα φτάσετε πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα…

 
Το θέμα του βάρους και της απώλειας κιλών, απασχολεί πολλά άτομα και αφορά, τόσο θέματα εμφάνισης, όσο και υγείας. Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με τα παραπάνω κιλά είναι ήσσονος σημασίας, όπως το κοινό κρυολόγημα και ο πόνος στα γόνατα και τις αρθρώσεις. Άλλοι όμως κίνδυνοι για την υγεία που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα υπέρβαρα άτομα, είναι σημαντικοί, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης.
Δυστυχώς, ο… δρόμος για την απώλεια βάρους, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να εγκαταλείψετε ή θα απογοητεύεστε. Εκτός από την τακτική άσκηση και την κατάλληλη επιλογή τροφίμων, είναι επίσης σημαντικό να είμαστε πειθαρχημένοι και να εφαρμόζουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα.
Η απώλεια βάρους είναι μια δέσμευση που επηρεάζει τους τομείς της ζωής μας και είναι πιθανό να χρειάζεται αρκετό χρόνο, ώστε να εξαλειφθούν οι πιθανότητες να ξαναπάρουμε το βάρος που χάσαμε. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους δεν είναι μια γραμμική διαδικασία, καθώς το σωματικό βάρος μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Και πάλι θα πρέπει να στοχεύουμε να χάνουμε περισσότερα κιλά απ’ όσα παίρνουμε.
Για κάθε κιλό που θα μας προστίθεται, θα πρέπει να στοχεύουμε να χάνουμε δύο. Με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρουμε να έχουμε αποτέλεσμα και να φτάσουμε γρήγορα πιο κοντά στο επιθυμητό βάρος.
Ακολουθούν οι 10 σημαντικότερες συμβουλές, για να φτάσουμε πιο κοντά στο επιθυμητό βάρος:
1. Αυξήστε την ποικιλία στις μη διαλυτές φυτικές ίνες στη διατροφή σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα φρούτα και τα λαχανικά όταν ακούνε για ίνες, αλλά στην πραγματικότητα, όταν οι ειδικοί στην απώλεια βάρους προτείνουν ίνες, εννοούν το πίτουρο σιταριού. Η ίνα στα φρούτα και τα λαχανικά, αν και αρκετά χρήσιμη, είναι σε πολύ μικρότερη ποσότητα. Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού πίτουρο σιταριού ή να βράσετε 1 κουταλάκι του γλυκού πίτουρο σιταριού σε γάλα (αποβουτυρωμένο γάλα) για το βράδυ. Η κατανάλωση φυτικών ινών συμβάλει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην πρόληψη κατά ορισμένων μορφών καρκίνου και της παχυσαρκίας.

2. Πίνετε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να πίνετε 4 με 6 ποτήρια ζεστό νερό τη διάρκεια της ημέρας, για να βοηθήσετε την πέψη και την απώλεια βάρους. Προσθέτοντας μια πρέζα μάραθο ή κάρδαμο, θα μπορείτε πιο εύκολα να πιείτε το ζεστό νερό και θα χάσετε πιο γρήγορα βάρος.
3. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί και τα δημητριακά, με κουάκερ που είναι από ανεπεξέργαστο σιτάρι. Μπορείτε να βάλετε 1-2 κουταλιές κουάκερ μαζί με μέλι και ξηρούς καρπούς ή φρούτα στο γάλα ή το γιαούρτι σας, ή να το προσθέσετε στη σαλάτα με μυρωδικά και διάφορα λαχανικά όπως κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι κ.τ.λ.

4. Μειώστε το πλήρες γάλα και το λιπαρό τυρί και για να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου, προσθέστε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο και μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο σουσάμι στη διατροφή σας.

5. Τρώτε ωμά καρότα, ντομάτες και ραπανάκια. Αυτά τα ωμά τρόφιμα είναι πλούσια σε ένζυμα, τα οποία παρέχουν πρόσθετη δύναμη μεταβολισμού στο ήπαρ, για να βοηθήσει στη διάσπαση του λίπους. Το μαγείρεμα αυτών των λαχανικών, μειώνει τη θρεπτική αξία τους.

6. Τα ελαφρά βραδινά γεύματα, είναι το κλειδί στην απώλεια βάρους. Όταν λέμε ελαφρύ βραδινό, εννοούμε, όχι σιτηρά ή όσπρια, αλλά μόνο λαχανικά, σούπες και σαλάτες (ιδίως για τις γυναίκες).

7. Διατηρήστε ένα διατροφικό πρόγραμμα. Ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα έχει δημιουργηθεί από κάποιον ειδικό και θα τηρείται από εσάς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την απώλεια βάρους.
8. Αποφύγετε τη ζάχαρη εντελώς, αν μπορείτε. Επίσης αποφύγετε τα διαιτητικά ποτά που είναι γεμάτα αλάτι και άλλες χημικές ουσίες που εμποδίζουν την απώλεια βάρους.

9. Μην αφήνετε ποτέ το σώμα σας αφυδατωμένο. Το νερό συμβάλλει στην ομαλή κυτταρική λειτουργία και ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος. Επίσης αντικαθιστά την κατανάλωση αναψυκτικών και χυμών που περιέχουν σάκχαρα και αυξάνουν την ενεργειακή- θερμιδική κατανάλωση και μπορεί να δημιουργήσει κορεσμό και έτσι να αποτραπεί η υπερκατανάλωση φαγητού στο προσεχές γεύμα.

10. Τέλος, μην είστε ανυπόμονοι και άπληστοι. Εάν η προσπάθειά σας είναι… 70%, μην περιμένετε να χάσετε… 150%. Οι επιθυμίες σας θα πρέπει να ταιριάζουν με τις προσπάθειές σας.




Αθήνα η πόλη των αστέγων

 
Τα νούμερα σοκάρουν… Ιδιαίτερα όταν δεν αναφερόμαστε σε οικονομικά στοιχεία αλλά σε ψυχές…Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε., η Αθήνα μετατρέπεται σε πόλη αστέγων, με τους άστεγους να έχουν αυξηθεί κατά 25% τη διετία 2009-2011.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, αποτέλεσμα της μεγάλης ύφεσης στην Ελλάδα, η οποία το 2011 έφτασε το 6,8% και το 2012 αναμένεται να είναι 4,7% είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 15% συνολικά από την αρχή της κρίσης.
Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στη μείωση των μισθών κατά 22% γενικά και κατά 32% για τους νέους.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και υπογραμμίζεται η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, η οποία, πλέον, έχει φτάσει το 21% το Δεκέμβριο του 2011, από 14,4% το Δεκέμβριο του 2010 και 10,3% το Δεκέμβριο του 2009.
Η ανεργία στην Ελλάδα πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους μεσαίων προσόντων (20,1% έναντι 8,7% στην ΕΕ) και χαμηλών προσόντων (14,6% έναντι 5,7% στην ΕΕ).
Όπως προκύπτει ακόμη από την έκθεση της Επιτροπής, η μακροχρόνια ανεργία έχει αυξηθεί στο 9,1% του εργατικού δυναμικού (355.000 άτομα) και αφορά το 50% των ανέργων.
Παράλληλα, η ανεργία των νέων έχει διπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια και έφτασε το 48% τον Νοέμβριο του 2011.
Μακριά από τα προγράμματα κατάρτισης
Όπως επισημαίνει ακόμη η Επιτροπή, η συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ.
Το 2010, μόνο το 3% του ενεργού πληθυσμού συμμετείχε σε παρόμοια προγράμματα, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 9%.
Το ποσοστό των νέων 25-34 ετών που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης είναι στο 7% στην Ελλάδα, όταν στην ΕΕ είναι 15%. Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής σε αυτά τα προγράμματα παρατηρούνται και στις ηλικίες 55- 64 ετών: 0,5% στην Ελλάδα και 4,5% στην ΕΕ.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση της Επιτροπής, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 9,3% το 2010, ενώ στα όρια της φτώχειας ζει το 27,7% του πληθυσμού, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 23,4%.
Επίσης, το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο τέλος του μήνα να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις αυξήθηκε από 19% το 2007 σε 24% το 2010.

pinnokio

Stelios Rokkos - Eimai Dikos sou (FULL NEW SONG) 2012 / Είμαι δικός σου

8 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!

1) Καίς θερμίδες ...
Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε
(ή ακόμα και όχι, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης), αλλά με το σεξ μπορείτε να κάψετε μέχρι και 150 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα!
2) Είναι ένα φυσικό παυσίπονο
''Όχι σήμερα αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο.'' Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την ατάκα από τη σύντροφό σας? Λοιπόν είναι ώρα να ξεχάσετε πια αυτή τη...
φθηνή δικαιολογία. Έρευνες έχουν δείξει πως το να φτάνεις σε οργασμό είναι ένα φυσικό και πανίσχυρο παυσίπονο. Την στιγμή του οργασμού, γίνεται παραγωγή κάποιον χημικών που ονομάζονται οξυτοσίνες. Οι οξυτοσίνες είναι γνωστές για την ανακούφιση όλων των κοινών πόνων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του πονοκέφαλου.
3) Μειώνει το άγχος
Χάρη σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Σκωτία, βρήκε πως οι συμμετέχοντες που ήταν πιο σεξουαλικά ενεργείς, ήταν κατά πολύ πιο ικανοί να αντιμετωπίσουν και να ελέγξουν μια στρεσογόνο κατάσταση, σε σχέση με αυτούς που απείχαν.
4) Βοηθάει στον ύπνο
Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας οι ειδικοί προτείνουν μεταξύ άλλων πραγμάτων, να κόψετε τον καφέ και το αλκοόλ, να βλέπετε λιγότερη τηλεόραση και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσετε στο κρεβάτι. Τώρα σε αυτή τη λίστα έρχεται να προστεθεί και το σεξ. Γνωρίζουμε πως οι άντρες αποκοιμιούνται σχεδόν αμέσως, αλλά έρευνες υποδεικνύουν πως η οξυτοσίνη που αναφέρθηκε προηγουμένως και απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό για όλους μας.
5) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
. Σύμφωνα με επιστήμονες, το να κάνουμε σεξ τουλάχιστον μία ή δυο φορές την εβδομάδα αυξάνει την παραγωγή ενός αντισώματος που ονομάζεται ιμμιουνογλομπουλίνη Α ή IgA, η οποία προστατεύει το σώμα από μολύνσεις όπως το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη!
6) Προστατεύει την καρδιά
Η σκέψη και μόνο του να κάνεις σεξ με κάποιον που σου αρέσει ή που είσαι ερωτευμένος, μπορεί να στείλει στα ύψη τους καρδιακούς παλμούς σου, οπότε φανταστείτε τα ωφέλη όταν βρίσκεσαι στην πραγματικότητα σε μια ενεργή και υγιή σεξουαλική σχέση. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Queens στο Belfast βρήκε πως το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού. Στις γυναίκες, το σεξ αυξάνει την παραγωγή οιστρογόνων, που είναι γνωστό ότι προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα. Υπάρχουν όμως και για τους άντρες καλά νεά: μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health, υποστηρίζει πως το σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο θανάσιμου εμφράγματος, πάλι κατά 50% σε σχέση με τους άντρες που το κάνουν λιγότερο από μία φορά το μήνα.
7) Σε κρατάει νέο (!)
Το σεξ δεν σε κάνει απλά να νιώθεις νεότερο αλλά έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης. Όταν φτάνεις σε οργασμό, εκρίνεται η DHEA, μία ορμόνη που είναι γνωστή για την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας, βοηθάει στην επιδιόρθωση των ιστών και κρατάει το δέρμα υγιές. Η DHEA επίσης βοηθαέι στην παραγωγή και άλλων ορμονών όπως των οιστρογόνων, που όπως ξέρουμε μπορεί να παρατείνουν την ζωή βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή υγεία. Και, όπως έχουμε ήδη δει, το σεξ είναι μία μορφή άσκησης - κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε σε τακτική βάση για να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε νεότεροι.
8) Καταπολεμά την κατάθλιψη
Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή τη θεωρία από το γεγονός πως το ικανοποιητικό σεξ μπορεί να σχηματίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Σε μια μελέτη του 2002 που συμμετείχαν 300 γυναίκες, βρέθηκε πως οι σεξουαλικά ενεργοί συμμετέχοντες που δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό για αντισύλληψη ήταν λιγότερο πιθανόν να υποφέρουν από κατάθλιψη σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούσαν. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ορμόνη προσταγλανδίνη, που βρίσκεται μόνο στο σπέρμα, μπορεί να απορροφηθεί μέσα στο γυναικείο σώμα, όπου βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών της και συνεπώς στη μείωση του κινδύνου μιας ψυχικής ασθένειας!! 
 
antidimos.blogspot.com

Έρχεται το «Κωνσταντίνου και Ελένης» με νέα επεισόδια!

Συνέχεια φαίνεται πως θα έχει το δημοφιλές σήριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» το οποίο παίζεται ανελλιπώς πάνω από μια δεκαετία καθηλώνοντας ακόμη και σήμερα τους τηλεθεατές.



Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο Χάρης Ρώμας αποκάλυψε πως γράφει ήδη τα καινούργια επεισόδια του «Κωνσταντίνου και Ελένης» μόνο που ο νέος κύκλος δεν θα έχει τους ίδιους ηθοποιούς αλλά νέους πρωταγωνιστές.
on-news

Έτσι ο επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και η άσπονδη συγκάτοικός του Ελένη Βλαχάκη επιστρέφουν στη μικρή οθόνη μαζί με όλη την παρέα τους αλλά δεν είναι σαφές προς στιγμήν ποιοι θα τους υποδυθούν.

Η μυστηριώδης φυλή των.. Dzopas


Για περισσότερα από 40 χρόνια, μυστήριο καλύπτει την επονομαζόμενη φυλή Dzopas, που εντοπίζεται κάπου στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Θιβέτ. Εξωγήινοι που ζουν πλάι μας ή απλά μια πολύ διαφορετική από εμάς φυλή;

Βουνά Bayankara - Ula. Σύνορα Κίνας και Θιβέτ. Μια ομάδα αρχαιολόγων διερευνά εξονυχιστικά ένα δίκτυο πολύπλοκων σπηλιών που συνδέονται μεταξύ τους με στοές όταν βρίσκεται μπροστά σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Μέσα στις σπηλιές βρίσκουν μια ατέλειωτη σειρά τάφων, ο ένας δίπλα από τον άλλον, όπου οι σκελετοί ανταποκρίνονται σε πλάσματα με ανώτερο ύψος 1,30 μ. και με ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό : υπερμεγέθη κρανία. Οι πρώτες σκέψεις που ακολούθησαν ήταν να πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι εκείνη την στιγμή είδος πιθήκου. Ένας όμως από τους επικεφαλής της αποστολής, ο Κινέζος αρχαιολόγος Δρ. Chi Pu Tei, απέκλεισε αυτή την θεωρία, με το σκεπτικό ότι είναι αδιανόητο οι πίθηκοι να θάβονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Τα μέλη της αποστολής συνέχισαν την αναζήτηση και την εξερεύνηση των στοών, όταν μια δεύτερη έκπληξη ήρθε να προστεθεί στην προηγούμενη. Δίπλα από ένα θαμμένο σκελετό ένας μεγάλος πέτρινος δίσκος με μια τρύπα στο κέντρο του. Ο μισός ήταν θαμμένος στο έδαφος και ο υπόλοιπος ξεχώριζε πάνω από αυτό. Το δεύτερο αυτό εύρημα ήρθε να κορυφώσει το μυστήριο, για το τι τελικά ήταν όλο αυτό που είχαν ανακαλύψει. Γύρω από την τρύπα υπήρχε μια σπειροειδής χάραξη που στο πλαίσιό της ακτινοβολούσε, και που μια προσεκτικότερη ματιά έδειχνε ότι στο εσωτερικό της υπήρχε μια σειρά από γραφικούς χαρακτήρες (σαν ιερογλυφικά), που έδιναν την εντύπωση ενός κειμένου.

Έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι μαζί με κάθε νεκρό έχει θαφτεί και ένας τέτοιος δίσκος. Συνολικά ο αριθμός τους είναι 716.
Οι δίσκοι που βρέθηκαν μέσα στους τάφους
Οι δίσκοι που βρέθηκαν μέσα στους τάφους
Παράλληλα, μέσα στις σπηλιές και πάνω στα πετρώματα βρέθηκαν πλήθος από χαράξεις συμβόλων και παραστάσεων πλανητών που περιέπλεξαν το μυστήριο. Φαίνεται ότι αυτοί που τις δημιούργησαν ήθελαν να αποδώσουν την κίνηση του ήλιου, της σελήνης καθώς και πλήθος άλλων ουράνιων σωμάτων που τα ένωναν μεταξύ τους με μια λεπτή χάραξη, προφανώς για να συμβολίσουν την αλληλεπίδρασή τους.

Η αδυναμία επί 20 χρόνια να κατανοηθεί το τι ήταν αυτό που βρέθηκε (τόσο οι σκελετοί όσο και οι δίσκοι ), ατόνησε το όποιο ενδιαφέρον γι΄ αυτήν την ανακάλυψη και οι δίσκοι περιέπεσαν συσσωρευμένοι σε μια γωνιά στο μουσείο του Πεκίνου. Το επόμενο όμως διάστημα ένας καθηγητής, ο Δρ. Tsum Um Nui, εργάστηκε σχολαστικά πάνω στους δίσκους, και όπως αργότερα ισχυρίστηκε πως εξετάζοντας τους περισσότερους από αυτούς και συνδέοντας με την δική του μέθοδο το περιεχόμενο τους, κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα σύμβολα της ιερογλυφικής μορφής (ίσως γραφής), που βρίσκονταν μέσα στις αυλακώσεις. Ο Δρ. Tsum Um Nui ζήτησε το 1963 την άδεια από την Ακαδημία του Πεκίνου να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του, αλλά κάτι τέτοιο του απαγορεύτηκε. Δύο όμως χρόνια αργότερα, το 1965 δόθηκε η άδεια στον καθηγητή και στους τέσσερις συνεργάτες του να τα δημοσιοποιήσουν.

Η ανακοίνωσή τους εξέπληξε, καθώς αυτά ανάγουν σε μια ιστορία πριν 12000 χρόνια και κάνουν λόγο για το πέρασμα μια εξωγήινης φυλής από τον πλανήτη μας, τους Dzopas και την αναγκαστική κατοίκησή της σ΄ αυτόν. Αρχικά, οι κάτοικοι της περιοχής πανικοβλήθηκαν στην θέα αυτών των άγνωστων εισβολέων που ήρθαν με ένα ιπτάμενο όχημα ξεπροβάλλοντας μέσα από τα σύννεφα και πανικόβλητοι κατέφυγαν στις βαθιές σπηλιές των βουνών για να προφυλαχθούν. Μάλιστα μέσα στα κείμενα αναφερόταν ότι σε πολλές περιπτώσεις με την παρεξηγημένη αίσθηση του κινδύνου που νόμιζαν ότι διέτρεχαν οι ντόπιοι επιτέθηκαν και θανάτωσαν κάποιους από αυτούς. Με την πάροδο του χρόνου αντιλήφθηκαν ότι η παρουσία των ξένων δεν ήταν απειλή και αποδέχτηκαν την συνύπαρξη μαζί τους.

Οι δίσκοι "μιλούν" για την αιώνια καταδίκη που ένιωθαν για τους εαυτούς τους αυτοί οι επισκέπτες καθώς θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα είχαν ποτέ την δυνατότητα να γυρίσουν στον πλανήτη τους, ύστερα από την καταστροφή του οχήματος που επέβαιναν.
Οι ερευνητές δεν στάθηκαν μόνο στην αποκρυπτογράφηση των κειμένων των δίσκων, αλλά με συνεχείς επισκέψεις στην περιοχή των βουνών Bayankara Ula, προσπάθησαν να συγκεντρώσουν - αν υπήρχαν - ανεξάρτητες πληροφορίες και στοιχεία για το αντικείμενο της αναζήτησής τους. Και πράγματι, ακόμα και εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν σε γνώση των κατοίκων των χωριών που κρέμονταν στις πλαγιές των βουνών, ο μύθος για τα άγνωστα άτομα που ήρθαν από ψηλά. Το μακρινό παρελθόν δεν έσβησε τον μύθο για τα κοντά, αδύναμα, κίτρινου δέρματος πλάσματα που στην αρχή τρομοκράτησαν αλλά αργότερα έζησαν αρμονικά με τις άλλες φυλές των βουνών. Διακρίνονταν για την άσχημη έως απωθητική εμφάνισή τους, με κυριότερα χαρακτηριστικά, το πολύ μεγάλο κρανίο και τα πολύ κοντά σώματα. Και ήρθε η ανακάλυψη των σκελετών για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του μύθου, και να δημιουργεί ουσιαστικά ερωτήματα για το αν πρέπει να αναφερόμαστε σε μύθο ή ένα ιστορικό γεγονός.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ομάδα του Δρ. Tsum Um Nui ήρθε να ταράξει αρνητικά τα νερά στους επιστημονικούς κύκλους. Ο καθηγητής και η ομάδα του τέθηκαν στο περιθώριο, χλευάστηκαν και διαπομπεύτηκαν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο καθηγητής Tsum εγκατέλειψε την Κίνα και κατέφυγε στην Ιαπωνία όπου και πέθανε το 1965.
Το τέλος του καθηγητή Tsum δεν έκλεισε το θέμα παρά την αδιαφορία του Κινεζικού κατεστημένου. Σοβιετικοί επιστήμονες είδαν τους δίσκους στο μουσείο της Κίνας, και ζήτησαν κάποιους από αυτούς να τους πάρουν στη Μόσχα για περισσότερες έρευνες και αναλύσεις. Η Κίνα δέχτηκε το αίτημα, έστειλε μερικούς από τους δίσκους (προφανώς υπήρξε ανταλλαγή ευρημάτων), και οι Σοβιετικοί προέβησαν σε σχολαστικές και λεπτομερείς έρευνες.

 Αφού προχώρησαν σε μια προσεκτική και λεπτομερή αποκόλληση όλων των ξένων σωμάτων που με την πάροδο των αιώνων "κάθισαν " πάνω στους δίσκους, τους τοποθέτησαν πάνω σε μια ειδική περιστρεφόμενη πλάκα.

Όπως καταγράφτηκε, οι δίσκοι άρχισαν να πάλλονται έντονα και να παράγουν ήχους με έναν ασυνήθιστο ρυθμό, κάτι που έδινε την εντύπωση ότι μέσα από τους δίσκους περνούσε ηλεκτρισμός. Μέρος των ερευνών και των πειραμάτων από τους Σοβιετικούς δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Σπούτκιν από τον Δρ. Vyatchslav Saizev, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι δίσκοι των Dzopas πρέπει να ήταν μέρος ενός ευρύτερου ηλεκτρικού κυκλώματος άγνωστης χρήσης, και κάποια στιγμή εκτέθηκαν σε υψηλές τάσεις, στα πλαίσια της λειτουργίας του.
Ήταν αρκετοί οι ερευνητές που προσπάθησαν να εξετάσουν και να ερμηνεύσουν τους δίσκους των Dzopas, και να ανακαλύψουν το βαθύ παρελθόν αυτής της μυστηριώδους φυλής. Σκόνταφταν όμως σε αυτή την προσπάθειά τους, στο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας και στο απομονωτισμό της επιστημονικής έρευνας, που ακολουθούσε και αυτή την μοναχική πορεία της χώρας σε όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής της ζωής.

Ανάμεσα στους επιστήμονες που ασχολήθηκαν (στα περιθώρια που τους άφηνε το καθεστώς και πάντα με βάση ότι το Κινεζικό επιστημονικό κατεστημένο έκανε τα πάντα τόσο για να διαψεύσει όσο και να εξαφανίσει τελείως τα ίχνη των δίσκων και της ανακάλυψης των σκελετών), περιλαμβάνονται ο μηχανικός ο Αυστριακός μηχανικός Ερνεστ Βέγκερερ (φωτογράφισε το 1974 δύο δίσκους στο μουσείο Μπάνπο στην πόλη Ζιάν), και ο Ελβετός συγγραφέας Εριχ Φον Νταίνεκεν , που μέσα από τα έργα του δίνει νέες διαστάσεις στην ήδη υπάρχουσα πίστη σε μεγάλη μερίδα των λαών, περί ύπαρξη άλλων κατοικημένων πλανητών και επίσκεψη κάποιων από τους κατοίκους τους στη γη.

Μια σημαντική ανακάλυψη που συνδέθηκε άμεσα με την φυλή των Dzopas έγινε μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Άγγλος αρχαιολόγος Δρ. Κ.Ρ.΄Έβανς πήρε στα χέρια του μέσω του Πολωνού καθηγητή Λόλαντορφ έναν δίσκο από πέτρα ακτίνας 12 εκ. και πάχους 5 εκ. (βρέθηκε στην Μυσώρη της Ινδίας) κατασκευασμένος από σκληρότατο πέτρωμα και στη σπειροειδή χάραξη που είχε διέκρινε παραστάσεις, ανθρώπων, ερπετοειδών πλασμάτων, και μια σειρά γραμμάτων, μιας άγνωστης γραφής που θύμιζε όμως σε πολλά σημεία της διάφορες ελληνικές.

Ο Πολωνός καθηγητής είπε στον Έβανς ότι η πέτρα αυτή προερχόταν από μια άγνωστη και μυστηριώδη φυλή που κατοικούσε στην οροσειρά της Bayankara Ula, στα σύνορα της Κίνας με το Θιβέτ.
Ο Έβανς, εντυπωσιασμένος και με μεγάλο πάθος για την έρευνα και την αναζήτηση άγνωστων πολιτισμών, ήταν από αυτούς που επισκέφτηκαν την περιοχή. Μετέβη σ' αυτή το 1947. Αν και είχε την υποστήριξη του 12 χρονου τότε Λάμα, που του έδωσε εφόδια και συνοδεία ανδρών, εγκαταλείφθηκε στην πορεία από αυτούς, αλλά κατάφερε μόνος του, μέσα από αντιξοότητες και κακουχίες να φτάσει τον στόχο του και να αντικρίσει του κατοίκους αυτής την άγνωστης φυλής, σε απρόσιτα σημεία της οροσειράς. Κατοίκους που το ύψος τους έφτανε μόλις το 1,30 μ.

Ο Έβανς συμβίωσε για αρκετό διάστημα μαζί τους, έμαθε την γλώσσα τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να μάθει πολλά για την ιστορία αυτής της φυλής, και να μπορέσει να ακούσει από τον θρησκευτικό της ηγέτη Lourgan La, για τα δύο ταξίδια που πραγματοποίησαν οι προγονοί τους από τον δικό τους πλανήτη στη γη. Το ένα πριν από 20.000 χρόνια, και το άλλο το 1014 μ,χ. Το δεύτερο ήταν και το μοιραίο γι' αυτούς, αφού η καταστροφή του διαστημόπλοιού τους, τους παγίδευσε για πάντα στην γη.

Οι Ντζόπας αναβίωσαν στον βαθμό που μπόρεσαν τον πολιτισμό τους, και οι απόγονοί τους είναι οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού.

Ο Έβανς, όταν ανέβαινε τις ψηλές οροσειρές για να φτάσει στο όνειρό του, αρχικά είχε τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς του για αυτό που θα συναντούσε. Στον γυρισμό όμως και με τα όσα άκουσε και είδε στην διάρκεια αυτής της μοναδικής, συγκλονιστικής εμπειρίας του, είχε βαθιά πια μέσα του την πεποίθηση για την αλήθεια της ιστορίας και του παρελθόντος των Dzopas. Η διαφοροποίηση στις χρονικές στιγμές που πραγματοποιήθηκαν οι αποστολές των Dzopas στην γη, όπως ήξερε μέχρι εκείνη την ώρα (και η αναφορά δύο αποστολών), δεν κλόνισε αυτήν του την πεποίθηση, καθώς εκτίμησε ότι το μακρό χρονικό διάστημα που συνέβησαν ήταν πολύ πιθανό να έχει μπερδέψει τα γεγονότα στο πέρασμα τους από γενιά σε γενιά (αυτή η διαφοροποίηση ήταν και η αιτία κάποιοι ερευνητές να μιλούν για δύο διαφορετικές φυλές).

Τα όσα αφηγήθηκε ο Έβανς, αμφισβητήθηκαν έντονα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για προϊόν της φαντασίας του. Πάντως σε αναπάντητο ερώτημα εξακολουθεί να μένει η φωτογραφία που βρέθηκε μετά τον θάνατό του, ανάμεσα στα συγγράμματα του, που φαίνεται να εικονίζει ένα κοντόσωμο περίεργο ζευγάρι που το είχε σημειώσει σαν το βασιλικό ζεύγος της μυστηριώδους φυλής (ο άνδρας 1,20 μ. ψηλός περίπου και η γυναίκα 1,10).
Η φωτογραφία του Έβανς
Η φωτογραφία του Έβανς
Σε εργαστηριακό επίπεδο ο Εβανς χρησιμοποίησε σε μια σειρά πειραμάτων τον δίσκο, όπου έκπληκτος διαπίστωσε ότι αυτό το μυστηριώδες, ερχόμενο από το παρελθόν αντικείμενο ( η ηλικία του προσδιορίστηκε σε χιλιάδες χρόνια ), δεν είχε σταθερό βάρος αλλά αυτό αυξομειωνόταν με μια συχνότητα που έκλεινε κύκλο περίπου κάθε τρισήμισι ώρες. Τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύτηκαν 4 χρόνια μετά το θάνατο του, το 1978, σε μια μελέτη υπό το τίτλο "Η εξορία των θεών του ήλιου".

Το μυστήριο της φυλής των Dzopas, εξακολουθεί να παραμένει και αυτό διότι στην ανθρωπογεωγραφία της Κινεζικής επικράτειας, η φυλή αυτή φαίνεται σαν να μην υπάρχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει άρνηση και αποκλεισμό της ύπαρξή της από τους ερευνητές, καθώς δεν είναι η μόνη φυλή που από την πλευρά της Κινεζικής κυβέρνησης τυγχάνει για λόγους εθνολογικούς αυτής της αντιμετώπισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακάλυψη μόλις το 1995 μια ανύπαρκτης και άγνωστης μέχρι εκείνη την στιγμή φυλής με πληθυσμό 120 ατόμων και με ύψος 0,65 έως 1 μέτρο. Και αυτή η φυλή βρέθηκε στο ίδια περιοχή που φαίνεται να ζουν και οι απόγονοι των Dzopaz. Την οροσειρά Bayankara-Ula.

Αν και oi ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν απλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τις θάλασσες, τα ψηλά βουνά, τις ερήμους, τα βαθιά δάση, τις αφιλόξενες ζούγκλες και τα απομακρυσμένα νησιά, εν τούτοις οι ερευνητές επιστήμονες και ανθρωπολόγοι, βρίσκονται πολύ συχνά απέναντι σε εκπληκτικές ανακαλύψεις. Άγνωστες φυλές, διαφορετικοί άνθρωποι, ξεχωριστοί πολιτισμοί, που πολλοί από αυτούς κρύβουν ερμητικά κλεισμένα και ασφυκτικά φυλαγμένα τα μυστικά τους. Μυστικά που αν κάποια στιγμή αποκρυπτογραφηθούν, ίσως αλλάξει όλη η γνώση για την ιστορία της ανθρωπότητας και την ιστορία του πλανήτη μας όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Ίσως η μυστηριώδης φυλή των Dzopas αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους σε αυτή την εξέλιξη, και ταυτόχρονα την πιστοποίηση για την ύπαρξη και ενός ακόμα είδους ευφυούς πλάσματος πάνω στον πλανήτη μας. Που συμβιώνει δίπλα μας, μαζί μας, για χιλιάδες χρόνια...



http://news.pathfinder.gr
http://wwwaporrito.blogspot.com

Όσα θέλει κάθε άντρας σε μια γυναίκα


Νομίζεις πως το μόνο που θέλει είναι μια γυναίκα Μπίμπο στο πλευρό του που να μην έχει άποψη και να χαζογελάει διαρκώς!

Θα εκπλαγείς αν σου πούμε πως δεν είναι αυτά τα κριτήρια για ένα αρσενικό, ειδικά στην περίπτωση που θέλει να κάνει σχέση μαζί σου. Άλλα είναι τα προτερήματα και χαρακτηριστικά που ψάχνει!



1. Εκείνος θέλει μια σχέση που η καλή επικοινωνία είναι δεδομένη:
  

Μην νομίζεις πως σε προτιμά κρυψίνους, να καταπιέζεις τα θέλω σου. Ίσα ίσα, που μέσα στη σχέση σε προτιμά ειλικρινή, να λες τι θες κι όχι να μαζεύεις παράπονα για να σκάσεις και να τον σκάσεις. Καλή επικοινωνία σημαίνει μιλάμε ανοιχτά για ό,τι μας απασχολεί, καλό ή και κακό (ειδικά τα δύσκολα θέματα τα αγόρια τα αποφεύγουν και τα κορίτσια τα φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεων πλαγίως). Προσοχή: όταν μιλάμε για επικοινωνία, αυτή πρέπει να γίνεται με όρους διαλόγου. Το να ξεκινάς τον εξάψαλμο, φυσικά και τον ωθεί να κλείσει τα αυτιά του σε κάθε σου ανάγκη. 

 
2. Εκείνος θέλει στο πλευρό του μια γυναίκα ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση  
Ναι, θέλει να κάνετε πράγματα μαζί. Ναι, θέλει να ζητάς τη γνώμη του πάνω σε κάτι που σε απασχολεί. Αυτό δεν σημαίνει πως το σχήμα σιαμαίοι του ταιριάζει. Αυτό που ζητά είναι να διατηρήσετε την διαφορετική σας ταυτότητα, να συνεχίσει δηλαδή να κάνει (και να κάνεις φυσικά) τα πράγματα που συνηθίζατε προτού γνωριστείτε. 
Προσοχή: το σχήμα στο οποίο εκείνος κάνει ό,τι θέλει με τους φίλους του κι εσύ οργανώνεις τη ζωή σου γύρω από το πρόγραμμά του ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. Κάπου θα σου βγει ένα παράπονο, κάπου θα κουραστεί να σε βλέπει να μιζεριάζεις, κάπου θα το χάσετε το τρένο.

 
3. Εκείνος θέλει να του μιλάς ανοιχτά για ό,τι σε απασχολεί  
Το να του δίνει ρόλο μάντη που πρέπει να διαβάσει τα μηνύματα που στέλνεις και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, είναι ότι χειρότερο. Έτσι, μέσα από τέτοιες παρεξηγήσεις, αρχίζουν οι μεγαλύτεροι καυγάδες σε ένα δεσμό. Μην τον κατηγορείς διαρκώς – που δεν έπλυνε τα πιάτα, που δεν προχωράει η σχέση σας, που ξέχασε να σε πάρει τηλέφωνο- πάρε στα χέρια σου τα θέλω σου και έκφρασέ τα. Αν κι εκεί παίξει τον κωφό, τότε μάλλον η σχέση αυτή δεν πάει πουθενά. Προσοχή: άσε τα τερτίπια και τους πλάγιους τρόπους για να τον παγιδεύσεις σε μια σχέση. Μίλα ανοιχτά για όσα θέλεις, κι αυτό θα το εκτιμήσει σίγουρα. 
  
4. Εκείνος θέλει να υπάρχει και λίγο χιούμορ στη σχέση 
Τα πολύ σοβαρά και παρεξηγησιάρικα κορίτσια, τα τρώει η μαρμάγκα. Εκείνος θέλει να έχει δίπλα του ένα κορίτσι αληθινό, που και θα γελάει, και λάθη θα κάνει και το χαβαλέ της και θα δεχτεί και ένα σχόλιο παραπάνω, χωρίς να πιάνεται από λέξεις. Όχι, δεν σε θέλει σούπερ μοντέλο αλλά αντίθετα λατρεύει τα πιασίματά σου. 'Όχι, δεν θέλει να περάσει καλά και να σε αφήσει. Αντίθετα, θέλει να δει πόσο ταιριάζετε για να δεις αν μπορεί να προχωρήσει! Προσοχή: μην συγχέεις το χιούμορ με την διαρκή πάλη ανάμεσά σας. Άλλο να πειράζεστε χαριτωμένα διαρκώς, άλλο να κάνετε κακεντρεχή σχόλια ο ένας για τον άλλο. 
 
 5. Εκείνος θέλει να πιστεύει στη σχέση και στην πίστη σου σε εκείνον 
Η εμπιστοσύνη στη σχέση, όσο κι αν φαντάζει εξωπραγματικό, είναι και για εκείνον πολύ σημαντική. Η δέσμευση (εφόσον την πάρει απόφαση) είναι για τον καλό σου θεμέλιος λίθος, για αυτό το πράγμα που έχετε μαζί. Προσοχή: πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να το παίξουμε άνετες στη σχέση ή να τον κάνεις να ζηλέψει, καταλήγεις να γκεμίζεις τα θεμέλια της σχέσης σας και της εμπιστοσύνης που σου όχι. Μην νομίζεις πως όλα είναι μάταια: όχι, δεν είναι σίγουρο πως θα σε απατήσει! 

 
6. Εκείνος θέλει να ξέρεις πως να τον περιποιηθείς  
Τη σήμερον ημέρα, με εσένα να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και να έχεις να διαχειριστείς χιλιάδες πράγματα, ο ρόλος του άντρα αφέντη έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Ο καημένος και σε σκέφτεται και ξέρει ότι κουράζεσαι. Έλα όμως που θέλει να τον περιποιείσαι και λίγο. Ένα χάδι, ένα ωραίο φαγητό, ένα πλυμένο και σιδερωμένο πουκάμισο, είναι πράγματα μικρά αλλά αρκετά για να κολλήσει μαζί σου. 
 

 Προσοχή: δεν χρειάζεσαι να μεταμορφωθείς σε σούπερ γούμαν για να του δείξεις ότι τα μπορείς όλα. Κάνε το καλύτερο δυνατό αλλά μην το παρακάνεις. Αν είσαι σούπερ θηλυκό και στο δρόμο (ειδικά μετά από μια πρόταση γάμου) τα φορτώσεις όλα στον κόκορα, θα τον κάνεις να τρέχει με ελαφρά πηδηματάκια.


Αντιεξουσιαστές μαζί με λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε κατοίκους του κέντρου που κάνουν περιπολία κατά των ναρκωτικών!!


Η συγκεκριμένη επιτροπή κατοίκων δεν είναι του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι της περιοχής του Μουσείου και κάνει εδώ και καιρό αγώνα κατά των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας.. Τα άτομα που επιτέθηκαν στους κατοίκους ήταν αντιεξουσιαστές και λαθρομετανάστες...καθοδηγούμενοι από τις ομάδες αντιεξουσιαστών που είναι στα κτίρια της περιοχής που έχουν κάνει καταλήψεις.


Βεβαια σε ανάλογη περίπτωση που οι κάτοικοι των Εξαρχείων πήραν με τα καδρόνια πρεζέμπορους και χρήστες από την περιοχή της πλατείας, οι ίδιοι άνθρωποι...έκαναν τους "κινέζους".
Πήγαμε που λες την καθεβραδινή μας περιπολία και πριν στρίψουμε καλά καλά την οδό Σμύρνης, να σου τα παλληκάρια της φακής με τα καδρόνια. Στην πρώτη γραμμή της μάχης φυσικά οι Ασιατομαύροι -ως πιο ντούροι, γιατί τα δικά μας τα χαϊβάνια τα πόδια τους δεν μπορούν να πάρουν- να επιτίθενται σε ηλικιωμένους κατοίκους που ζητούν πίσω τη ζωή τους. Μόλις ορμήξαμε και μεις, κάνανε πίσω. Ηρθε η Αστυνομία γρήγορα γρήγορα και πήγαμε όλοι μαζί στο τμήμα Ομονοίας. Ανεβήκαμε 4 επάνω και εκεί μάθαμε ότι η περιπολία μας θεωρείται αυτοδικία (ξεβόλεμα θα το μετέφραζα). Εννοείται ότι τα παιδιά κατανοούν το πρόβλημά μας, συμπαραστέκονται και πλέον γίναμε και γνωστοφίλοι. Ωστόσο είναι 'θέμα άνωθεν' και η περιοχή 'επιλέχθηκε' όπως μου είπαν κάποιοι ένστολοι. Οσους αναγνωρίσαμε κρατήθηκαν για αυτόφωρο,το υπόλοιπο κοπάδι αφέθηκε ελεύθερο. 2 τύποι με κοίταζαν καλά καλά και μου καναν απειλητικά νοήματα.Εμείς θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας.Αύριο στις 8πμ θα έρθουν τα κανάλια στο σχολείο της Αριστοτέλους...


eglimatikotita

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3