-->

Ιαπωνία: Επιχείρηση για την περισυλλογή των πτωμάτων

Tην έναρξη γιγαντιαίας επιχειρήσης, με τη συμμετοχή χιλιάδων Ιαπώνων και Αμερικανών στρατιωτών, για τον εντοπισμό και περισυλλογή των πτωμάτων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, ανακοίνωσε ο ιαπωνικός στρατός.
Στην περιοχή επιχειρούν 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 65 πολεμικά πλοία σε αναζήτηση των 16.441 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού στο νησί Χονσού και κατά πάσα πιθανότητα έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Θα επικεντρώσουμε τις έρευνες κατά μήκος των ακτών, στις εκβολές των ποταμών και στις περιοχές που έχει καλύψει η θάλασσα ... Τα πτώματα που έχει παρασύρει η θάλασσα, συχνά αυτήν την εποχή βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από λίγες εβδομάδες. Οι έρευνές γίνονται για να εντοπιστούν», διευκρίνισε αξιωματούχος για τη διεξαγωγή της επιχείρησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri, στην επιχείρηση συμμετέχουν 17.000 Ιάπωνες και 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Οι έρευνες πάντως δεν θα καλύψουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ραδιενέργειας. Επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι τουλάχιστον χίλια πτώματα βρίσκονται ακόμα στη ζώνη αυτή. Επειδή όμως έχουν εκτεθεί σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, οι αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην περισυλλογή τους.
Περίπου 28.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά την καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον επίσημο προσωρινό απολογισμό.
Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική εφημερίδα Μαϊνιτσί ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της Τepco, διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ενισχύοντάς την με ενέσεις ρευστότητας από κρατικά κεφάλαια.
Ωστόσο, όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η κυβερνηση δεν προτίθεται να συμμετέχει με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην εταιρεία διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε επί της ουσίας κρατικοποίησή της.
Η εφημερίδα που βασίζει το ρεπορτάζ στις αναφορές του ίδιου κυβερνητικού στελέχους, επισημαίνει την τοποθέτηση του ότι η βοήθεια προς την εταιρεία «θα είναι υπό μορφή ένεσης ρευστότητας μέσω επένδυσης κεφαλαίων, που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να έχει ισχυρή συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας».

http://www.naftemporiki.gr/ 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3