-->

Τα 50 καλύτερα φαγητά του κόσμου


Το διαδίκτυο μίλησε και οι χρήστες του CNNGO ψήφισαν την λίστα με τα 50 αγαπημένα τους φαγητά από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Ποιος είναι όμως, ο τελικός νικητής;


Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους αντιπαραθέσεων στο διαδίκτυο έχει να κάνει με το φαγητό. Συχνά, θα εμφανιστούν οι υπέρμαχοι της μιας ή της άλλης κουζίνας για να πείσουν τους υπόλοιπους ότι η δική τους παραδοσιακή κουζίνα είναι η «καλύτερη» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αίσθηση της γεύσης βέβαια, είναι ελεύθερη από εθνικούς περιορισμούς και ξεχωρίζει μόνο το νόστιμο από το λιγότερο νόστιμο! Εσείς πόσα από αυτά τα πιάτα έχετε δοκιμάσει;
50. Goi cuon, Βιετνάμ
Tο συγκεκριμένο σνακ αποτελείται, μεταξύ άλλων, από χοιρινό, γαρίδες, μυρωδικά και ρύζι τα οποία τυλίγονται σε ριζόχαρτο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεία μιας γλυκιάς σάλτσας από καβουρδισμένα φιστίκια.
49. Lechon, Φιλιππίνες
Πρόκειται για χοιρινό γάλακτος, διαλεχτό για το τρυφερό κρέας του, το οποίο σουβλίζεται σε φωτιά για αρκετές ώρες. Είναι έτοιμο όταν πάνω από το τρυφερό και ζουμερό κρέας υπάρχει μια λεπτή και τραγανή πέτσα.
48. Ζαμπόν Πάρμας, Ιταλία
Ίσως το πιο «ευέλικτο» αλλαντικό, το οποίο ταιριάζει πολύ με πεπόνι. Ταιριάζει επίσης, άψογα στην πίτσα ή στα σάντουιτς. Το αλμυρό αυτό αλλαντικό οφείλει τη χαρακτηριστική του γεύση στην αποξήρανσή του με αέρα.
47. Φετουτσίνι alfredo, Ιταλία
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιταλικές μακαρονάδες, με βασικά συστατικά το βούτυρο και την παρμεζάνα. Μέσα σε δεκαπέντε περίπου λεπτά έχετε έτοιμο ένα απλό, αλλά γευστικότατο, πιάτο.
46. Maple Syrup, Καναδάς
Πρόκειται για το χαρακτηριστικό σιρόπι που περιχύνει τηγανίτες και βάφλες, με καταγωγή από τον Καναδά, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα που σέβεται τον (αμερικανικό) εαυτό της.
45. Roti prata, Σιγκαπούρη
Χωρίς το χαρακτηριστικό ψωμί Roti prata, το κάρυ ομολογουμένως θα ήταν κάπως «λειψό», αφού δεν θα είχαμε τίποτα να βουτήξουμε μέσα στις πλούσιες και πικάντικες σάλτσες του.
44. Laksa, Σιγκαπούρη
Ένα μπολ Laksa μας ταξιδεύει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες, αφού περιέχει καλά βρασμένα ζυμαρικά, πικάντικο ζουμί με άρωμα καρύδας, κομματάκια κοτόπουλου και γαρίδες.
43. Fajitas, Μεξικό
Η μεξικάνικη εκδοχή του σουβλακιού είναι η αποθέωση της φιλοσοφίας «κάν'το μόνος σου»: Αφού ζεστάνουμε τις λεπτές πίτες από καλαμπόκι, τις γεμίζουμε με όποια υλικά θέλουμε. Παραδοσιακά γεμίζονται με κιμά ή κοτόπουλο με σάλτσα, καυτερές πράσινες πιπερίτσες, φρέσκια ντομάτα, τυρί, sour cream και γουακαμόλε (ντιπ από αβοκάντο).
42. Hamburger, Γερμανία
Το διασημότερο σάντουιτς που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έχει τις ρίζες του στη Γερμανία, αλλά καθιερώθηκε στα φτωχικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης της αρχής του 20ού αιώνα.
41. Galbi, Κορέα
Το Galbi είναι μια από τις πιο απολαυστικές λιχουδιές που θα βρείτε στην Κορέα, που συνδυάζει ιδανικά το γλυκό και το αλμυρό με τα παϊδάκια, χοιρινά ή μοσχαρίσια.
40. Bibimbap, Κορέα
Ο συνδυασμός λαχανικών και μοσχαρίσιου κρέατος δεν είναι τόσο πρωτότυπος, όσο το πώς «δένονται» μαζί στη συγκεκριμένη περίπτωση, με ένα μισοψημένο αυγό! Σερβίρεται με ρύζι στον ατμό.
39. Masala dosa, Ινδία
Το Masala dosa είναι μια τραγανή κρέπα με γέμιση πουρέ πατάτας, η οποία σερβίρεται με διάφορες σως από καρύδα, πίκλες, ντομάτα και φακές. Ό,τι πρέπει για πρωινό.
38. Βrownie με παγωτό βανίλια, ΗΠΑ
Ένα «παγκόσμιας» αποδοχής γλύκισμα που δίνει λύση στο αιώνιο δίλημμα μεταξύ κέικ και παγωτού. Μόνο προσοχή, γιατί οι θερμίδες του δε λυπούνται κανέναν.
37. Chips, ΗΠΑ
Δεν είναι τυχαίο που μια τόσο απλή συνταγή (τηγανιτές λεπτοκομμένες πατάτες με αλάτι) έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.
36. Moo nam tok, Ταϊλάνδη
Αυτό το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο αποτελείται από χοιρινό στη σχάρα με χυμό λεμονιού, πράσινα κρεμμύδια, τσίλι, μέντα, σάλτσα ψαριού και ψητό ρύζι.
35. Πίτσα ναπολιτάνα, Ιταλία
Η καλύτερη και αυθεντικότερη πίτσα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στην Νάπολη και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά ζυμάρι, ντομάτες, λάδι, αλάτι, βασιλικό και ένα φούρνο.
34. Dumpling γαρίδας, Χονγκ Κονγκ
Αυτό το απλό είδος ντιμ σαμ με ζουμερές, αχνιστές γαρίδες τυλιχτές σε διάφανο ριζόχαρτο, είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα ψαρικών στο Χονγκ Κονγκ.
33. Paella θαλασσινών, Ισπανία
Το πιο διάσημο πιάτο από την Ισπανία συνδυάζει φρέσκα φρούτα της θάλασσας όπως γαρίδες, στρείδια και αστακούς, με λευκό ρύζι, μπαχαρικά, λάδι και αλάτι.
32. Αστακός, παντού
Έχει περάσει ο καιρός που ο αστακός ήταν απλησίαστος για τους περισσότερους από εμάς λόγω τιμής. Για να βγάλετε τα καλύτερα αρώματά του, απλά βράστε τον και σερβίρετε με βούτυρο και λεμόνι.
31. Τηγανητό κοτόπουλο, ΗΠΑ
Αυτή η αμερικανική λιχουδιά έχει πολλούς θαυμαστές ανά τον κόσμο, χάρη στην απλότητα της. Μόνο μην το παρακάνετε αν έχετε θέμα με την... χοληστερίνη σας.
30. Cheeseburger, ΗΠΑ
Το τσιζμπεργκερ είναι η απόδειξη της δυνατότητας που έχει μια φέτα τυρί να πάρει κάτι τέλειο και να το κάνει ακόμα καλύτερο.
29. Chili καβούρι, Σιγκαπούρη
Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η λιχουδιά από τη Σιγκαπούρη είναι πολύ δύσκολη συνταγή. Το πιο δύσκολο πάντως, είναι σίγουρα το πως θα σταματήσετε να την τρώτε.
28. BBQ Χοιρινό, Χονγκ Κονγκ
Η κινέζικη εκδοχή του μπάρμπεκιου δεν υστερεί σε τίποτα, αφού με όλα τα κρέατα γίνονται μελωμένα και αποκτούν μια θεσπέσια τρυφερή υφή που ταιριάζει με τα πάντα.
27. Tacos, Μεξικό
Άλλη μια μεξικάνικη νότα, με τραγανές τορτίγιες γεμιστές με κιμά, σάλτσα γουακαμόλε, κρεμμύδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
26. Penang assam laksa, Μαλαισία
Αυτό το πιάτο παίρνει κομμάτια από σκουμπρί και με τσίλι, μέντα, λεμονόχορτο και ανανά, καταφέρνει να ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο διστακτικό τουρίστα.
25. Σοκολάτα, Μεξικό
Σταθερά καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις όλων μας, από την εποχή που οι Μάγια την έκαναν... ρόφημα.
24. Τηγανιτό ρύζι, Ταϊλάνδη
Όλοι μπορούν να τηγανίσουν ρύζι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το τηγανίσει όσο καλά το τηγανίζουν στην Ταϊλάνδη.
23. Bulgogi, Κορέα
Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει φωτιά και κρέας και αυτό το κορεάτικο πιάτο αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μόνο του: ρύζι, μοσχάρι, αυγό και ανάμικτα λαχανικά.
22. Τάρτα αυγού, Χονγκ Κονγκ
Αυτή την γλυκιά τάρτα θα την βρείτε σε όλο το Χονγκ Κονγκ, από τα πιο πολυτελή ξενοδοχείο μέχρι τους πιο μικρούς φούρνους, οπότε δεν έχετε δικαιολογία να μην το φάτε φρέσκο.
21. Fish 'n' chips, Αγγλία
Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό αγγλικό πιάτο, μαζί με το... πρωινό. Η απλότητα του χυλωμένου τηγανιτού μπακαλιάρου με αλάτι και ξύδι, παρέα με μια χούφτα πατάτες τηγανιτές δεν γνωρίζει σύνορα.
20. Pho, Βιετνάμ
Ένα εξαιρετικά απλό και λιτό πιάτο από το Βιετνάμ, το οποίο σας παρέχει ό,τι χρειάζεστε με ζωμό, φρέσκα νουντλς από ρύζι, λίγα μπαχαρικά και συνήθως κοτόπουλο ή μοσχάρι.
19. Πράσινο κάρυ, Ταϊλάνδη
Το πράσινο κάρυ με την κρεμώδη αλλά παράλληλα καυτερή σάλτσα είναι από τα πιο δημοφιλή ταϊλανδέζικα πιάτα σε όλο τον κόσμο.
18. Κρουασάν, Γαλλία
Το πάντρεμα της σφολιάτας με το βούτυρο είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός, πόσο μάλλον όταν το γαλλικό αριστούργημα συνοδεύεται από έναν καφέ.
17. Gelato, Ιταλία
Μια μεγάλη ανακάλυψη για τους λάτρεις του καλοκαιριού, αφού η πιο αυθεντική εκδοχή του παγωτού έχει μια πιο πλούσια γεύση, αλλά με λιγότερα λιπαρά.
16. Kebab, Τουρκία
Ο στενός συγγενής του δικού μας σουβλακιού έχει κατακτήσει τον κόσμο με την απλότητα και τις δυνατές γεύσεις του.
15. Παγωτό, ΗΠΑ
Το παγωτό δεν είναι τυχαία το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Για την απόλυτη εμπειρία, σερβίρετε το παγωτό σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς, σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας.
14. Satay, Ινδονησία
Ανάλογο concept με το σουβλάκι. Οι Ινδονήσιοι μαρινάρουν τα καλαμάκια τους με τα δικά τους αρώματα και τα σερβίρουν με μια σάλτσα φιστικιού.
13. Chicken rice, Σιγκαπούρη
Το «ανεπίσημο» εθνικό πιάτο της Σιγκαπούρης αποτελείται από βραστό κοτόπουλο με μυρωδάτο ρύζι και αγγούρι. Η «μαγεία» γίνεται με τις συνοδευτικές καυτερές σάλτσες από σόγια, τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ.
12. Kimchi, Κορέα
Το συγκεκριμένο πιάτο λαχανικών είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και δημοφιλή ορεκτικά στην Κορέα, το οποίο θα δείτε σχεδόν σε κάθε γεύμα.
11. Λαζάνια, Ιταλία
Λίγα φαγητά μπορούν να συναγωνιστούν το μεγαλείο ενός ταψιού λαζάνια. Τα στρώματα ζυμαρικών, σάλτσας ντομάτας, κιμά και μπεσαμέλ συνθέτουν ένα γαστρονομικό ποίημα.
10. Massaman curry, Ταϊλάνδη
Μπορεί να μην είναι το πιο νόστιμο φαγητό στο κόσμο, αλλά είναι ο βασιλιάς των κάρυ. Πικάντικο, γλυκόξινο και με αρώματα καρύδας, είναι ένας άξιος πρεσβευτής της Ταϋλάνδης.
9. Πάπια Πεκίνου, Κίνα
Κάποτε ήταν αποκλειστικό φαγητό των Κινέζων αυτοκρατόρων, αλλά πλέον έχει κατακτήσει τον κόσμο ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και νόστιμα κινέζικα πιάτα.
8. Ramen, Ιαπωνία
Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρωτόκολλο, όσο πιο γευστική είναι η σούπα ζυμαρικών σας, τόσο περισσότερο θόρυβο πρέπει να κάνετε όταν την τρώτε, ως ένδειξη τιμής στον σεφ.
7. Dim sum, Χονγκ Κονγκ
Κανένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να γευτείτε αυτό το διασκεδαστικό και παραδοσιακό καντονέζικο ορεκτικό.
6. Som tam (σαλάτα με παπάγια), Ταϋλάνδη
Η τυπική ταϋλανδέζικη σαλάτα έχει, μεταξύ άλλων, σκόρδο, τσίλι με σάλτσα ψαριού, φιστίκια, γαρίδες, ντομάτες, φασόλια και ασφαλώς, τριμμένη πράσινη παπάγια.
5. Pad thai, Ταϋλάνδη
Πρόκειται για παραπλήσιο πιάτο του bulgogi. Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που δημιουργούν ενα απολαυστικό πιάτο με noodles, ενώ όλη η «μαγεία» του κρύβεται στην σάλτσα των ζυμαρικών.
4. Tom yam goong, Ταϋλάνδη
Αυτό το ταϋλανδέζικο αριστούργημα συνδυάζει γαρίδες, μανιτάρια, ντομάτες, λεμονόχορτο, γκαλανγκάλ και φύλλα καφίρ λάιμ, για μια ξινή, αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά εμπειρία.
3. Sushi, Ιαπωνία
Δύσκολα θα βρείτε κάτι που να αντικατοπτρίζει την Ιαπωνία τόσο εύστοχα όσο το sushi. Μπορεί η ιδέα του ωμού ψαριού να φαίνεται απλή, αλλά όποιος έχει επιχειρήσει να το φτιάξει μόνος του, ξέρει καλά πόση τεχνική χρειάζεται.
2. Nasi goreng, Ινδονησία
Ο συνδυασμός ρυζιού, αυγού, κοτόπουλου και γαρίδας είναι συνηθισμένος στην Ασία, αλλά φαίνεται ότι οι Ινδονήσιοι βρήκαν τον ιδανικό συνδυασμό αυτών των υλικών.
1. Rendang, Ινδονησία
Αυτή η λιχουδιά έχει βάση το σιγοψημένο μοσχάρι και το γάλα καρύδας, το οποίο, μεταξύ άλλων, εμπλουτίζεται με λεμονόχορτο, γκαλανγκάλ, σκόρδο και καυτερές πιπεριές για μια γεμάτη και χορταστική γεύση. Θα το βρείτε παντού, σχεδόν σε κάθε τραπέζι της χώρας, πιστοποιώντας το μεγαλείο του.





http://www.clickatlife.gr/

Έρευνα: 1 στους 5 κάνει έρευνα αγοράς μέσω Facebook προτού αγοράσει ένα προϊόν!

Έρευνα: 1 στους 5 κάνει έρευνα αγοράς μέσω Facebook προτού αγοράσει ένα προϊόν!

Σε πολλούς από εμάς έχει συμβεί, πριν πραγματοποιήσουμε μια αγορά να στραφούμε στο internet για να αναζητήσουμε πληροφορίες για κάποιο προϊόν. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, σταδιακά, όλο και περισσότεροι προτιμούν προτού ανοίξουν το πορτοφόλι τους, να «ανοίξουν» το Facebook!
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Beyond and M Booth, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην οποία συμμετείχαν 1500 καταναλωτές, ένας στους πέντε αναζητά τα υποψήφια προς αγορά προϊόντα στα social media προκειμένου να εντοπίσει κριτικές φίλων ή άλλων αγοραστών.
Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα παραδέχτηκαν πως οι μηχανές αναζήτησης έχουν αντικατασταθεί από την αναζήτηση του Facebook, όπου και βρίσκουν τις επίσημες σελίδες των εταιριών, «εμπλουτισμένες» όμως με σχόλια χρηστών!
Επίσης, λιγότερο συχνά αγόραζαν προϊόντα για τα οποία δυσκολεύτηκαν ή δεν βρήκαν καθόλου πληροφορίες στο διαδίκτυο.
Οι περισσότεροι από εκείνους που αναρτούν πληροφορίες για προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποίησαν, είναι νεαρής ηλικίας και έχουν φυσικά καλή σχέση με την τεχνολογία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση πως στις καταναλωτικές αποφάσεις των συμμετεχόντων φαίνεται να βαρύνει περισσότερο η άποψη των social media.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές εμπιστεύονταν περισσότερο το Facebook, το YouTube, καθώς και review sites ιδιαίτερα στις αγορές μουσικής ή ηλεκτρονικών ειδών και λιγότερο για οικονομικές επενδύσεις, ταξίδια ή εστιατόρια.
Μικρότερη επιρροή έχουν το Twitter, το Foursquare και η Wikipedia.
Όσον αφορά, τώρα, το ποσοστό των τελικών αγοραστών, μόνο το 30% θα πραγματοποιήσει την αγορά, μετά από αναζήτηση μόνο στο διαδίκτυο, το 25% δεν θα αγοράσει τελικά το προϊόν, ενώ οι υπόλοιποι πιθανόν να αναζητήσουν συμπληρωματικές πληροφορίες και από άλλες πηγές

Jobs.......










   








GUEST STAR:







Τι είναι αυτό που μας κάνει κι ανατριχιάζουμε;


nuxia1_259534609
Νύχια που σέρνονται πάνω στον μαυροπίνακα, πιρούνια που γδέρνουν την επιφάνεια του πιάτου. Ορισμένοι ήχοι ακούγονται ανατριχιαστικοί λόγω ψυχολογικών παραγόντων, αλλά και λόγω της ανατομίας του ανθρώπινου ακουστικού πόρου, που τον κάνει πιο ευαίσθητο σε ορισμένες συχνότητες.
Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη Ευρωπαίων μουσικολόγων, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο της Ακουστικής Εταιρείας Αμερικής.
Συχνότητες ανατριχίλας
Η ερευνητική ομάδα, μοιρασμένη ανάμεσα Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο Μέσων και Επικοινωνίας της Κολονίας, ήθελε να διερευνήσει περαιτέρω τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, οι οποίες είχαν δείξει ότι οι ανατριχιαστικοί θόρυβοι περιέχουν ήχους μεσαίων συχνοτήτων.
Θέλοντας να μάθουν γιατί οι ήχοι αυτοί είναι ανατριχιαστικοί, ή ακόμα και επώδυνοι στο ανθρώπινο αφτί, οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να ακούσουν μια σειρά ηχογραφημένων ήχων και να βαθμολογήσουν το πόσο ανατριχιαστικοί ήταν.
Το ρεπερτόριο του τρόμου περιείχε μεταξύ άλλων τις «στριγκλιές» που αφήνουν οι σκληρές πλαστικές συσκευασίες των χάμπουργκερ, καθώς και τον ήχο μιας κιμωλίας που σέρνεται στον μαυροπίνακα· αυτός ήταν μάλιστα ο ήχος που οι εθελοντές θεώρησαν πιο δυσάρεστο.
Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι ερευνητές επεξεργάστηκαν τους ήχους στον υπολογιστή, αφαιρώντας για παράδειγμα ορισμένες συχνότητες.
Οι εθελοντές κλήθηκαν εκ νέου να ακούσουν και να βαθμολογήσουν τους ήχους, την ώρα που οι ερευνητές μετρούσαν τους φυσιολογικούς δείκτες του στρες, όπως την πίεση του αίματος, την καρδιακή συχνότητα και την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δέρματος.
Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science, η ανάλυση έδειξε ότι οι ανατριχιαστικοί ήχοι περιέχουν συχνότητες οι οποίες περιέργως μοιάζουν με τις συχνότητες της ανθρώπινης φωνής. Συγκεκριμένα, οι ανατριχιαστικοί ήχοι είχαν συχνότητες από 2.000 έως 4.000 hertz, εντός του εύρους της ανθρώπινης ακοής, το οποίο κυμαίνεται από τα 150 έως τα 7.000 hertz.
Εξίσου περίεργη φαίνεται η διαπίστωση ότι η απομάκρυνση του «τονικού», ή μουσικού μέρους των ήχων τούς έκανε να ακούγονται ελαφρώς πιο ευχάριστοι, ενώ αντίθετα η απομόνωση των συχνοτήτων που ακούγονται σαν θόρυβος δεν είχε σημαντική επίδραση.
Υποκειμενικοί και φυσιολογικοί παράγοντες
Ακόμα, οι βαθμολογίες που έδωσαν οι εθελοντές επηρεάζονταν ανάλογα με το ποια νόμιζαν ότι ήταν η προέλευση του θορύβου: Όταν οι ερευνητές τούς έλεγαν ότι οι ήχοι προέρχονταν στην πραγματικότητα από μουσικές συνθέσεις, οι εθελοντές ήταν λιγότερο πιθανό να χαρακτηρίσουν τον ήχο ανατριχιαστικό.
Ωστόσο, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που οι εθελοντές δεν χαρακτήριζαν ανατριχιαστικούς τους ανατριχιαστικούς ήχους, το σώμα τους εκδήλωνε σημεία άγχους, όπως αύξηση της πίεσης και της καρδιακής συχνότητας.
Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι το κατά πόσο ένας ήχος θα θεωρηθεί ανατριχιαστικός εξαρτάται και από ψυχολογικούς παράγοντες -τη γνώση της προέλευσης του ήχου.
Το φαινόμενο, όμως, δείχνει να έχει σχέση και με την ανατομία του αφτιού: Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι ο ακουστικός πόρος ενισχύει ορισμένες συχνότητες, συμπεριλαμβανομένων αυτών από 2.000 έως 4.000 hertz.
Ορισμένοι ήχοι είναι ανατριχιαστικοί ακριβώς επειδή ενισχύονται μέσα στο αφτί σε επώδυνα επίπεδα, καταλήγει η ερευνητική ομάδα.
ΤΑ ΝΕΑ

Τόλης Βοσκόπουλος: Είσαστε ψεύτες, δεν με αγαπάτε

Τόλης Βοσκόπουλος: Είσαστε ψεύτες, δεν με αγαπάτε
Την πρεμιέρα του Σάκη Ρουβά, των Onirama, και της Ελένης Φουρέιρα επέλεξε ο Τόλης Βοσκόπουλος για να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το σάλο που είχε προκληθεί από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές οφειλές του στο δημόσιο. Ο θρύλος του ελληνικού τραγουδιού ο οποίος δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου μίλησε στην κάμερα του STAR για τον Αντώνη Ρέμο με τον οποίο θα εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.
Ο Τόλης Βοσκόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει να μάθει τίποτα "γιατί ξέρει πολλά" ενώ φάνηκε ενοχλημένος με τις συνεχείς ερωτήσεις του δημοσιογράφου του STAR. "Με αγαπήσατε ξαφνικά; Είσαστε ψεύτες! Δεν με αγαπάτε" είπε ο Τόλης Βοσκόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι "άλλη φορά" θα πει τους λόγους για τους οποίους είναι ενοχλημένος.

Στη θερινή ώρα παρέμεινε η Ρωσία


Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη άλλαζε τους δείκτες των ρολογιών της μπαίνοντας στη χειμερινή ώρα, η Ρωσία με απόφαση του Προέδρου της Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, παρέμενε στη θερινή σύμφωνα με το BBC.
Σε σχετική ανακοίνωσή του τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι προχωράει σε αυτή την απόφαση με στόχο να ανακουφίσει τους πολίτες από το άγχος της αλλαγής της ώρας. Η ανακοίνωσή του είχε έρθει ως μέτρο καταπολέμησης των δεικτών που σημείωναν σημαντική αύξηση των ετήσιων αυτοκτονιών στη Ρωσία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτό το χειμώνα στη Ρωσία τα πρωινά θα είναι σκοτεινά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά θα υπάρχουν περισσότερες ώρες φωτός κατά τα απογεύματα. Έτσι, η Ρωσία θα παραμείνει στη θερινή ώρα για ολόκληρο το χρόνο.
Εν τω μεταξύ, επειδή η Ρωσία είναι σχεδόν η μόνη χώρα που δεν υιοθέτησε τη χειμερινή ώρα, επιχειρήσεις όπως τράπεζες, και ιδίως αεροπορικές εταιρείες και σιδηρόδρομοι, αντιμετώπισαν επιπλοκές στη δραστηριότητά τους.

exothema

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3