-->

Θύμα ληστείας έπεσε Αλβανός στην Κρήτη! Του πήραν 11.500 ευρώ


Θύμα ληστείας έπεσε ένας Αλβανός, την ώρα που έβγαινε από υποκατάστημα τράπεζας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Την ώρα που ο αλλοδαπός κατευθυνόταν με ποσό 11.500 ευρώ στο αυτοκίνητο του, δύο ένοπλοι τον πλησίασαν και με απειλές επιβιβάστηκαν μαζί του στο όχημά οδηγώντας τον στο χωριό Καβροχώρι.

Εκεί του αφαίρεσαν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή με μηχανή που είχαν αφήσει στο σημείο.

Δύο αδέρφια - οινοπαραγωγοί πέθαναν στην δεξαμενή μούστου

Τραγικό τέλος είχαν δύο αδέρφια – οινοποιοί, που… πνίγηκαν μέσα σε δεξαμενή με μούστο, ενώ προετοίμαζαν την παρασκευή κρασιών. Πρόκειται για τον Αγαμέμνονα και τον Αντώνη Μελιτζανή, ηλικίας 83 και 75 ετών, απογόνων γνωστής οικογένειας αναπαραγωγών.

Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο, πιθανότατα ο 83χρονος προσπάθησε να ανακατέψει το μούστο, αλλά ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα στη δεξαμενή.

 Ο αδελφός του προσπάθησε να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να βρει και ο ίδιος τον θάνατο.Τα δύο αδέρφια ανέσυρε νεκρά η Πυροσβεστική, μετά από τηλεφώνημα συγγενών που τους άκουσαν να φωνάζουν και κάλεσαν σε βοήθεια.

Συγκλονιστική διάσωση 6χρονου που παγιδεύτηκε σε ρόδες αμαξιού!

Από θαύμα έζησε ένα εξάχρονο αγοράκι, που παγιδεύτηκε κάτω από τις ρόδες διερχόμενου αυτοκινήτου, την ώρα που έβγαινε από το αμάξι του παππού του.

Ώρες αγωνίας πέρασαν οι δικοί του άνθρωποι στην Φλόριντα των ΗΠΑ μέχρι να απεγκλωβιστεί.

Παρόλο που σώθηκε, ο μικρός φέρει σοβαρά τραύματα στους πνεύμονες και στο αυτί, ωστόσο οι γονείς του ευχαριστούν τον Θεό που είναι ζωντανός.


Δείτε λεπτομέρειες για την συγκλονιστική διάσωση στο βίντεο που ακολουθεί…

star.gr

Απίστευτο! Άκουσε για πρώτη φορά την φωνή της στα 29 της

Τις συγκινητικότερες στιγμές της ζωής της έζησε μια 29χρονη που… άκουσε για πρώτη φορά  στην ζωή της την φωνή της.

Η κοπέλα, που είναι εκ γενετής κωφάλαλη, τόσα χρόνια έψαχνε να βρει έναν τρόπο να μπορέσει να ακούσει τους ήχους της φύσης, την μουσική που άκουγαν οι φίλοι της…

Η τεχνολογία της έδωσε αυτή την δυνατότητα μετά από 29 χρόνια και η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί την χαρά της με όλο τον κόσμο!!Έτσι μαγνητοσκόπηση την στιγμή και την «ανέβασε» στο youtube, προκειμένου να δώσει ελπίδα και σε άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, ένα ειδικό εμφύτευμα τοποθετήθηκε στο αυτί της. Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε μετά από οκτώ μήνες και η ίδια κατάφερε να ακούσει την φωνή της.Η 29χρονη, που ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά  ξέσπασε σε κλάματα με το που άκουσε την πρώτη της φράση.

Δείτε το συγκινητικό στιγμιότυπο…

Ένας πολύχρωμος εξωτικός παράδεισος


Το Willemstad είναι μια τυπική πόλη-λιμάνι. Είναι η πρωτεύουσα ...του
νησιού Curacao στην Καραϊβική, το οποίο ανήκει στις Ολλανδικές
Αντίλλες. Είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και μια
από τις πιο πολυσελλεκτικές στον πλανήτη, καθώς στον πληθυσμό των
155.000 κατοίκων αντιπροσωπεύονται 55 εθνικότητες! Από το 1997 είναι
μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.











http://tsekouratoi.blogspot.com/

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια για την Παρασκευή 30/9


Γενικό Προφίλ 
Η σημερινή μέρα είναι κάπως καλύτερη επικοινωνιακά αλλά αισθηματικά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι υπάρχει μια τάση ...αρνήσεων. Γενικότερα, οι απαιτήσεις σας ίσως «σκοντάψουν» στα θέλω των άλλων.



Κριός
Η σημερινή μέρα σας εξιτάρει αλλά με την σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στον Ζυγό στο 7ο οίκο ίσως κάποιοι σας αρνηθούν πράγματα που δικαιωματικά σας ανήκουν. Στα επαγγελματικά, πολλές συζητήσεις ίσως οδηγηθούν σε αδιέξοδο γι’ αυτό εσείς, ως προϊδεασμένοι , κοιτάτε μόνο την δουλειά σας. Αισθηματικά, κάνετε πράγματα που θέλετε αλλά το ζήτημα είναι πως δεν αρκούν για την σχέση σας. Οι γεννημένοι του 1989 θα βγάλετε τα κάστανα από την φωτιά.
Ταύρος 
Η Σελήνη απέναντί σας επιβάλλει κανόνες συμπεριφοράς. Συναισθηματικά, ίσως νοιώσετε, πως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζατε ενώ κάποιες λανθασμένες επιλογές του συντρόφου σας πιθανόν να σας ενοχλήσουν. Επαγγελματικά, αφήστε το ταλέντο σας να δημιουργήσει και οι άλλοι θα μείνουν άφωνοι. Κάποιοι θα σας εμπιστευθούν τα μυστικά τους. Οι γεννημένοι το 1980 ίσως τραβήξετε «κόκκινη γραμμή» απέναντι σε τρίτους.
Δίδυμοι 
Ο ενθουσιασμός σήμερα δεν έχει θέση, αντίθετα λειτουργείτε με πρακτικότητα. Τα επαγγελματικά ζητήματα ίσως σας προβληματίζουν αλλά δεν θα σας εμποδίσουν να αποδώσετε καλύτερα στα συναισθηματικά. Μέσα από τον έρωτα παίρνετε δύναμη για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις. Η οικογένεια σας ίσως σας ζητήσει μια βοήθεια που θα σας είναι δύσκολο να την αρνηθείτε. Οι γεννημένοι του 1965 κοιτάξτε λιγάκι και τον εαυτό σας.
Καρκίνος 
Η σημερινή μέρα σας δίνει πλεονεκτήματα περισσότερο όσον αφορά στη διαχείριση και την απόκρυψη των συναισθημάτων σας. Πιθανόν να συνειδητοποιήσετε ότι οι δοκιμασίες του σήμερα είναι αντικατοπτρισμός του χθες. Στα εργασιακά, μην υπερβάλλετε τον εαυτό σας και κυρίως μην βιάζεστε. Οικονομικά, ίσως τελικά βρεθεί μια ανέλπιστη βοήθεια και μάλιστα από άτομα που δεν περιμένατε. Οι γεννημένοι το 1989 μην σκέπτεστε αρνητικά.
Λέων
Η σημερινή μέρα έχει στοιχεία τα οποία είναι εντελώς ασύμβατα με τις δικές σας πεποιθήσεις. Η Σελήνη μέσα από το Σκορπιό έρχεται να δοκιμάσει τις αντοχές σας ενώ η σύνοδος Αφροδίτης Κρόνου σας κάνει κάπως πιο κυνικούς. Αισθηματικά, διαπιστώνετε πως κάποια πράγματα χρειάζονται λεπτούς χειρισμούς και έτσι αυτόματα το μπαλάκι πέφτει στο ταίρι σας. Οι γεννημένοι του 1966 παρακολουθείτε τις ευκαιρίες χωρίς να μπορείτε να τις αρπάξετε.
Παρθένος
Η παρουσία τόσων πλανητών στο 2ο ηλιακό οίκο απαιτεί την υιοθέτηση ενός άλλου στυλ ζωής. Η σύνοδος Αφροδίτη – Κρόνου σας κάνει πιο υπεύθυνους και πιο μετρημένους στα οικονομικά. Στον επαγγελματικό τομέα δεν θα λείψουν κάποιες αντεγκλήσεις, ωστόσο όμως έχετε τη γνώση και την ικανότητα να τις προσπεράσετε. Αισθηματικά, κάποια γνωριμία δεν αποκλείεται να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Οι γεννημένοι του 1982 δράτε εν θερμώ.
Ζυγός
Η ανάγκη να μοιραστείτε κάποια μυστικά με κάποια δικά σας άτομα έρχεται σε σύγκρουση με τη λογική που σας επιβάλλει να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό. Στον αισθηματικό τομέα διαπιστώνετε πως η σχέση δεν ανανεώνεται και θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε το τέλμα. Η παρουσία της Σελήνης μέσα στο 2ο ηλιακό οίκο σας βοηθά να πετύχετε αυτό που θέλετε με τρόπους και μεθόδους που είναι στους άλλους αδύνατον να κατανοήσουν. Οι γεννημένοι του 1977 ίσως βρείτε μια πρόσκαιρη οικονομική ανακούφιση.
Σκορπιός 
Η Σελήνη μέσα στο δικό σας ζώδιο σας ξυπνάει πρωτόγνωρα συναισθήματα και σας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Η πολυαστρία πλανητών μέσα στον 12ο ηλιακό οίκο αποσκοπεί να σας αναμορφώσει αλλά και μέσα από την ενδοσκόπηση να μάθετε να πατάτε καλύτερα στα πόδια σας. Αισθηματικά, χρειάζεται να διαχωρίσετε τη θέση σας. Έτσι δείχνετε πως δεν είσαστε σαν τους άλλους και πως τα αισθήματα σας είναι ειλικρινή. Οι γεννημένοι του 1961 μην υπόσχεστε πράγματα.
Τοξότης
Με την παρουσία της Σελήνης στον 12ο ηλιακό οίκο καταφέρνετε και αναπτύσσετε τη διαίσθηση σας ενώ παράλληλα εσωτερικεύετε απόψεις και πρότυπα. Η σύνοδος Αφροδίτης – Κρόνου εντός του 11ου δείχνει πως θα χρειαστεί να τρέξετε για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Επαγγελματικά, η διατήρηση κάποιων αποστάσεων θα σας βοηθήσει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Οι γεννημένοι του 1992 μέσα από μια πρόταση ίσως διακρίνετε καλές ευκαιρίες.
Αιγόκερως
Η προσωπική φιλοδοξία σκοντάφτει στην ανάγκη για συμβιβασμό με κάποια δικά σας άτομα. Έτσι εκ των πραγμάτων συντάσσεσθε με το πλήθος, χωρίς όμως να έχετε αφήσει παροπλισμένο το όνειρο σας. Επικοινωνιακά, η αυξημένη πειθώ βοηθά να περάσουν οι θέσεις σας πιο εύκολα. Αισθηματικά, ο χώρος εργασίας σας εμπνέει περισσότερο γιατί νιώθετε πως παίζετε στην έδρα σας. Οι γεννημένοι του 1978 θα αναστατωθείτε από κάποια τηλεφωνήματα.
Υδροχόος
Οι αυξανόμενες ευθύνες και τα αυξανόμενα ποσοστά επιτυχίας σας εξιτάρουν και σας κάνουν να δουλεύετε με πάθος. Η παρουσία τόσο του Άρη όσο και της Σελήνης έρχονται και βάζουν προσωρινά εμπόδια στα σχέδια σας. Οικονομικά ζητήματα που σας απασχολούν λύονται με εύκολο τρόπο. Αισθηματικά, ίσως ώρες- ώρες το παρατραβάτε και γι’ αυτό δυσαρεστείται ο σύντροφός σας. Οι γεννημένοι του 1960 θα διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στην πορεία κάποιου ατόμου.
Ιχθύες
Ωφέλιμα συμπεράσματα τόσο για τις σχέσεις όσο και για την άποψη που έχουν οι άλλοι για εσάς θα αποκομίσετε σήμερα. Επαγγελματικά, ενώ νιώθετε πως η απόδοσή σας είναι καλή, τελικά δεν θα τύχει της αναγνώρισης που πρέπει. Αισθηματικά, κοιτάτε να βελτιώσετε πράγματα στο χώρο που στεγάζεται η σχέση όχι όμως και την ίδια. Μέσα από μια συνάντηση καταφέρνετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Οι γεννημένοι του 1982 ίσως πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιους ειδήμονες για την επίλυση ενός θέματος σας.
Πηγή: astrology

Τα μυστήρια της Google Earth



Όταν οι δορυφόροι καταγράφουν... οι άνθρωποι απορούν. Τι αλήθεια θα μπορούσε να δει κάποιος αν μπορούσε να.... πετάξει; Και δεν εννοώ με αεροπλάνο αλλά μόνος του. Εκπληκτικές εικόνες που κατέγραψε η Google Earth, τυχαία στην "επιχείρηση" χαρτογράφησης της υφηλίου. Μοναδικά αριστουργήματα της φύσης αλλά και εκπληκτικά...αστεία επιτεύγματα του ανθρώπου με μία ματιά....














tromaktiko
 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ: Ελπίδα της Ελλάδας ο "μαύρος χρυσός"!



Ένα ολόκληρο "θησαυρό"κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε την Πέμπτη, ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.


Ο κ. Φώσκολος ήταν μεταξύ των ομιλητών σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που ...
οργάνωσε στα Χανιά το Πολυτεχνείο.


Όπως ανέφερε ο καθηγητής, νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού, το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια.


Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, το κόστος είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα.


Ξεχρεώνουμε σε 12 χρόνια...


Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της.


Ο ομότιμος καθηγητής αναφέρθηκε και στα κομμάτια της νότιας Κρήτης που κρύβουν υδρογονάνθρακες.


"Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρομε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.


Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου", κατέληξε ο καθηγητής.


Oι εργασίες της ημερίδας έγιναν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.


Πηγή: News247.gr

Σωματική σύνθεση (ποσοστό λίπους) και όχι βάρος!




 Το βάρος αδέλφια είναι πολύ μέτριο κριτήριο για την εκτίμηση του επιπέδου fitness και προσωπικά το έχω σε πλήρη ανυποληψία.

Το τι κυβικά έχετε στη μηχανή σας κρίνεται από το ποσοστό του λίπους σας. Το αν θα είστε Yugo,Corsa ή Ferrari είναι κάτι που μόνο εσείς το αποφασίζετε.

Οι άντρες πρέπει να στοχεύουν σε ένα ποσοστό μικρότερο ή ίσο του14% ενώ για τις γυναίκες ισχύει αντίστοιχα το 20% (οιστρογόνων ένεκα).

Στα ποσοστά αυτά λίπους υπάρχει μια σέξυ γράμμωση πολύ ευχάριστη στο μάτι. Αισθητικά την προτιμώ από μια πιο έντονη γράμμωση αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.

Να φυλάτε τη μυϊκή σας μάζα σαν κόρη οφθαλμού. Ιδιαίτερα όταν περνάνε τα χρόνια.

Ήδη από τα 20 χάνουμε μυϊκή μάζα και κάπου στα 40 οι περισσότεροι είμαστε για το ανάθεμα. 

Κι αυτό γιατί οι μύες δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας αλλά κυρίως λειτουργικότητας.

Μας επιτρέπουν να εκτελούμε με ευκολία τα πολυποίκιλα καθημερινά μας καθήκοντα και βέβαια κρατάνε και το σώμα μας μεταβολικά πιο ενεργό.

Το να χάσεις κιλά είναι εύκολο. Μπορείς να αφυδατωθείς και να χάσεις πολύτιμη μυϊκή μάζα.

Είναι όμως αυτό το ζητούμενο;

Θα έχετε προσέξει λεπτές,αιθέριες υπάρξεις που μοιάζουν σαν όνειρο καλυμμένες από τα φορέματά τους. Όταν όμως τις βλέπετε στην παραλία το όνειρο κάνει φτερά.

Αυτό λοιπόν συμβαίνει γιατί τα σώμα ομορφαίνει με τους μύες και το χαμηλό ποσοστό λίπους και όχι με τα λίγα κιλά που οδηγούν σε έναν άριστο ΔΜΣ.

Πόσο χαμηλά να πάω;

Eγώ την άποψη μου την παρέθεσα. Δεν θα συμβούλευα ποσοστά πολύ χαμηλότερα από αυτά που ανέφερα. Αλλά αν θέλετε να κατεβείτε κι άλλο είναι καθαρά δική σας επιλογή (με μεγάλο όμως ψυχοσωματικό κόστος).

Xρειάζεται να μετράω το ποσοστό λίπους μου;

Kατά την άποψή μου δεν είναι απαραίτητο. Αν βλέπετε στο σώμα σας αξιοπρεπή γράμμωση δεν χρειάζεστε μετρήσεις.

Αντίθετα πρέπει να μετρηθείτε αν βρίσκεστε στο άλλο άκρο. Αν έχετε ποσοστά λίπους πάνω από 25% (30% για τις γυναίκες) θα πρέπει να αναλάβετε άμεση δράση).

Σας πληροφορώ ότι πολλοί υπερβαίνουν αυτά τα ποσοστά ενώ φαίνονται ΟΚ με το κριτήριο του Δείκτη Μάζας Σώματος.

Οι περισσότεροι θα επιθυμούσαμε περισσότερα κυβικά για το αυτοκίνητό μας.

Για το σώμα μας;



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 



http://totalfitness-christos.blogspot.com/ 

Γιατί πρέπει να τσεκάρεις τη θέση πριν αγοράσεις διαρκείας

Γιατί πάντα μπορεί να συμβεί κάτι απρόοπτο...















tsekouratoi

Σίσσυ Χρηστίδου: Ποια αποκάλεσε μ*λ*κω;

Ένα περιστατικό που είδε ιδίοις όμμασι, έκανε την Σίσσυ Χρηστίδου να βγει έξω από τα ρούχα της! Η παρουσιάστρια, είδε μια μητέρα να βαρά το παιδί της επειδή εκείνο χτυπούσε άλλα παιδάκια.

Έτσι, έγραψε έξαλλη στο Twitter της: «Eσύ μάνα, που σαπίζεις στο ξύλο το παιδί σου για να σταματήσει να χτυπάει τα άλλα παιδιά, κάτσε ένα λεπτό και σκέψου!»

Και συνέχισε: «Συμβαίνει τώρα, μπροστά μου! Τραγικό. Το παιδί ο,τι βλέπει κάνει».

Στα μηνύματα της έσπευσαν ν΄απαντήσουν και πολλοί Twitterόφιλοι της, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν την εν λόγω μάνα, με την Σίσσυ Χρηστίδου να την αποκαλεί «μ@λ@κω».

"Από δίπλα" και η Έλλη Κοκκίνου που συμφώνησε και πόσταρε το εξής μήνυμα: «Πες τα!!!!», με την Σίσσυ Χρηστίδου ν΄ανταπαντά: «Ε ναι ρε συ… Τραγικό!»

star

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Πελεκαπίνα Χανίων

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Παρηγορία της Πελεκαπίνας, στα Χανιά.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει τέσσερα οχήματα με δέκα άνδρες της πυροσβεστικής, που δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες.


Η φωτιά, που καιει καλάμια, εκδηλώθηκε το βράδυ και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πήρε διαστάσεις. Ευτυχώς η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ γίνονται έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά.  

Πρεμιέρα από 1/10 στην ηλεκτρονική υποβολή για ρύθμιση αυθαιρέτων


Ξεκινάει επίσημα από το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών του Νόμου 4014/2011. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαδικασία ρύθμισης των αυθαίρετων κατασκευών από τους πολίτες που θα ανταποκριθούν, παρέχοντας επίσης όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα καθοδηγήσουν και θα διευκολύνουν τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες.

Το υπουργείο, που υπογραμμίζει ότι η καταβολή τόσο του τέλους υπαγωγής όσο και του προστίμου θα γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες, περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία της ρύθμισης, η οποία περιλαμβάνει την απαραίτητη συνδρομή μηχανικού.

Σύμφωνα με την διαδικασία:

1. Ο πολίτης απευθύνεται σε μηχανικό για τον έλεγχο κατ' αρχάς της κατασκευής του, καθώς με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4014/2011 τα ακίνητα μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο με την βεβαίωση μηχανικού ότι δεν περιλαμβάνει κατασκευή με πολεοδομική παράβαση ή ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση. Εφόσον ο πολίτης αποφασίσει την ένταξη του ακινήτου του στη ρύθμιση ο μηχανικός αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της αίτησης καθώς ο αριθμός μητρώου μηχανικού του ΤΕΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα. Ο μηχανικός κάνει αυτοψία, αναλαμβάνει τη συλλογή των στοιχείων που απαιτούνται για την συμπλήρωση της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση και υπολογίζει το «προσωρινό πρόστιμο».

2. Συμπληρώνει και υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση και το σύστημα εκδίδει έναν «μοναδικό αριθμό» για το αυθαίρετο, εντολή για πληρωμή του κατάλληλου «τέλους υπαγωγής» στη ρύθμιση (παραβόλου), καθώς και το ύψος των πληρωμών σε σχέση με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί.

3. Το τέλος καταβάλλεται από τον πολίτη (και ηλεκτρονικά μέσω web banking) σε Τραπεζικό ίδρυμα της επιλογής του. Η πληρωμή πιστοποιείται αυτόματα στο σύστημα εντός 24 ωρών και ενεργοποιείται η διαδικασία ένταξης. Ακολουθούν οι πληρωμές των δόσεων για τις οποίες ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα, με την πρώτη από αυτές να καταβάλλεται εντός του έτους. Στον πολίτη δίνεται κωδικός που θα του επιτρέπει την ενημέρωσή του για την καταχώρηση των δόσεων και το οφειλόμενο υπόλοιπο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

4. Συγκεντρώνονται ή συντάσσονται τα απαιτούμενα σχέδια και άλλα στοιχεία (εντός τετραμήνου από την καταχώριση της αίτησης) και βάσει αυτών γίνεται ο υπολογισμός του «τελικού προστίμου» και ο επαναπροσδιορισμός του ποσού των δόσεων από το σύστημα.
5. Ο μηχανικός υποβάλλει στο σύστημα το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων και σχεδίων. Με τη διαπίστωση της πληρότητας αυτών, εκδίδεται αυτόματα «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ». Πρόκειται για τυποποιημένο έντυπο στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία του ενταγμένου στη ρύθμιση αυθαιρέτου. Η βεβαίωση είναι απαραίτητη για τη μεταβίβαση του αυθαιρέτου.

Αν ο πολίτης θελήσει την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας και έκδοση της βεβαίωσης για λόγους μεταβίβασης κλπ, τότε στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρις ότου το σύστημα ετοιμαστεί για την ηλεκτρονική υποβολή μελετών και λοιπών στοιχείων, η πληρότητα θα βεβαιώνεται με ηλεκτρονική δήλωση του μηχανικού «ότι έχει στη διάθεση του όλες τις μελέτες και λοιπά στοιχεία, με υποχρέωση να τα υποβάλλει ηλεκτρονικά μέχρις τις 31 Μαρτίου 2012 μετά την ειδοποίησή του ότι το σύστημα δέχεται πλέον ηλεκτρονικά αρχεία δικαιολογητικών και μελετών».

Υποχρεωτικά θα ακολουθήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες πολεοδομίες με επιλογή που θα προκύψει από ηλεκτρονική κλήρωση και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο.

Υπηρεσίες πληροφόρησης και εξυπηρέτησης πολιτών - μηχανικών

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των μηχανικών δημιουργείται και θα λειτουργεί από την Παρασκευή 30/09 και για το επόμενο δίμηνο Κέντρο Εξυπηρέτησης στο ΥΠΕΚΑ με τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα δέχεται ερωτήματα και επισκέψεις από τις 8:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.. Αντίστοιχα το ΤΕΕ δημιουργεί μετά από ανάθεση του υπουργείου ειδικό «Help Desk».

Ειδικότερα:
Οι πολίτες από την Παρασκευή 30/9 μπορούν να απευθύνονται στο ΥΠΕΚΑ στα τηλέφωνα: 213 15 15 729, 213 15 15 733, 213 15 15 737, 210 64 53 961, 1522.
Για την ενημέρωσή τους οι μηχανικοί μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του ΤΕΕ: 210 32 91 206 ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση n4014@central.tee.gr .

Τέλος, όπως αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με την έναρξη της ρύθμισης θα υπάρχει πλήρης πληροφόρηση για το ηλεκτρονικό σύστημα στις κεντρικές σελίδες του υπουργείου (www.ypeka.gr) και του ΤΕΕ (www.tee.gr).

Έκκληση από τον δήμαρχο του Λονδίνου

Ο Μπόρις Τζόνσον, δήμαρχος του Λονδίνου, σχεδόν… εκλιπαρεί την διοίκηση της Τότεναμ να δεχθεί την προσφορά του και να αφήσει την νομική διεκδίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου.
Όπως είναι γνωστό, η Τότεναμ θέλει να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο χτίστηκε με αφορμή τους Αγώνες του 2012. Επίσης, η Λέιτον Όριεντ έχει ενταχθεί στην συγκεκριμένη «μάχη». Πάντως, το στάδιο χωρητικότητας 80.000 θεατών έχει δοθεί πρωτόδικα στην Γουεστ Χαμ από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο Τζόνσον έχει παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση στους «σπερς» αναφορικά με την επέκταση του White Hart Lane. Αυτή έγινε αρχικά δεκτή, αλλά η διοίκηση της Τότεναμ δεν αποσύρθηκε από την διεκδίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, οπότε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασε ως εξής:
«Η ομάδα γνωρίζει πως δεν υπάρχει άλλο περιθώριο δημόσιων δαπανών και πρέπει να δεχθεί την προσφορά μας. Αυτό το θέμα δεν αφορά απλά την Τότεναμ και τους οπαδούς της, αλλά ολόκληρη την κοινωνία του βόρειου Λονδίνου».

onsports.gr

Bananas - THIS IS ALL WE NEED, APPARENTLY!!!‏


Bananas - THIS IS ALL WE NEED, APPARENTLY!!!

 A professor at CCNY for a physiological psych class told his class about bananas. He said the expression 'going bananas' is from the effects of bananas on the brain. Read on:
Never, put your banana in the refrigerator!!! 
This is interesting.
 
After reading this, you'll never look at a banana in the same way again.
Bananas contain three natural sugars - sucrose, fructose and glucose combined with fiber. A banana gives an instant, sustained and substantial boost of energy. 

Research has proven that just two bananas provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder the banana is the number one fruit with the world's leading athletes. 

But energy isn't the only way a banana can help us keep fit.
 It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet. 
Depression: According to a recent survey undertaken by MIND amongst people suffering from depression, many felt much better after eating a banana. This is because bananas contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier. 

PMS:
 Forget the pills - eat a banana. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood. 

Anemia :
 High in iron, bananas can stimulate the production of hemoglobin in the blood and so helps in cases of anemia. 

Blood Pressure:
 This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the banana industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power: 200 students at a Twickenham (Middlesex) school ( England ) were helped through their exams this year by eating bananas at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert. 

Constipation:
 High in fiber, including bananas in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives. 

Hangovers:
 One of the quickest ways of curing a hangover is to make a banana milkshake, sweetened with honey.. The banana calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system. 
Heartburn:
 Bananas have a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating a banana for soothing relief.

Morning Sickness: Snacking on bananas between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness. 

Mosquito bites:
 Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of a banana skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation. 

Nerves:
 Bananas are high in B vitamins that help calm the nervous system.

Overweight and at work? Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and chips. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady. 

Ulcers: 
The banana is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach. 

Temperature control:
 Many other cultures see bananas as a 'cooling' fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. InThailand , for example, pregnant women eat bananas to ensure their baby is born with a cool temperature.
Seasonal Affective Disorder (SAD): Bananas can help SAD sufferers because they contain the natural mood Enhancer tryptophan. 

Smoking &Tobacco Use:
 Bananas can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal. 

Stress:
 Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium banana snack. 

Strokes:
 According to research in The New England Journal of Medicine, eating bananas as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%! 

Warts:
 Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of banana skin and place it on the wart, with the yellow side out. Carefully hold the skin in place with a plaster or surgical tape!
So, a banana really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrate, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around So maybe it's time to change that well-known phrase so that we say, 'A banana a day keeps the doctor away!' 

PASS IT ON TO YOUR FRIENDS
 
PS: 
Bananas must be the reason monkeys are so happy all the time! I will add one here; want a quick shine on our shoes?? Take the INSIDE of the banana skin, and rub directly on the shoe...polish with dry cloth.  Amazing fruit !!!   



-- 
K.G.SKANDAMIS,MD

Αλήθεια παχαίνει η πατάτα; Η ντομάτα έχει ζάχαρη; 5 μύθοι γύρω από τη διατροφή σου...



    Συζητήσεις περί διατροφής... Είναι φορές που γίνονται κάτι σαν αστικοί μύθοι. Κι από στόμα σε στόμα δημιουργούνται "εντυπώσεις" που σε κάνουν να μην απολαμβάνεις το φαγητό, να νομίζεις πως οτιδήποτε κάνεις στο τραπέζι σου είναι λάθος και θα έχει επιπτώσεις στη διατροφή σου. 

    Παχαίνει η πατάτα; Είναι αλήθεια πως δεν πρέπει να τρώω υδατάνθρακες με πρωτεΐνες γιατί ο συνδυασμός παχαίνει; Να αποφύγω την ντομάτα επειδή έχει πολλή ζάχαρη; Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σπάει όλους τους μύθους για σένα. Με αποδείξεις...

    1. Δεν είναι σωστό να τρώω μαζί υδατάνθρακες και πρωτεϊνεςΚι αν πάντα σε μπερδεύει η διατροφική ορολογία, θα έχεις σίγουρα ακούσει πως δεν κάνει να τρως μακαρόνια με κρέας, ή ακόμη και ψωμί με κοτόπουλο κτλ. Υποτίθεται λοιπόν πως αν κάνεις αυτούς τους "κακούς" συνδυασμούς υδατανθράκων -όπως ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικα- με πρωτεΐνες (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γάλα, τυρί, γιαούρτι, αυγό- παχαίνεις. 
    ΛΑΘΟΣ. Αντίθετα όπως αναφέρει η διαιτολόγος οι δύο ομάδες τροφίμων έχουν την ιδιότητα να επιφέρουν καλύτερο αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. Με απλά λόγια, χορταίνεις πιο γρήγορα και δεν το... παρατραβάς!


    2. Πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό τη μέραΠαθαίνεις αμόκ και μετράς... Παίρνεις μπουκαλάκια, πιέζεσαι να πιεις νερό! Είναι καλό να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου, όμως δεν χρειάζεται να πίνεις με το ζόρι μόνο νερό. Πολλές φορές μπορείς να αναπληρώσεις τα υγρά που έχει ανάγκη ο οργανισμός από άλλες πηγές! Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται: χυμοί φρούτων και λαχανικών, καφέδες, τσάι, αφεψήματα βοτάνων, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Εξαίρεση αποτελούν τα οινοπνευματώδη που προκαλούν αφυδάτωση


    3. Καλό είναι να αποφύγεις τις ντομάτες. Οι ντομάτες έχουν ζάχαρηΚάποιος θα στο έχει αναφέρει! Όμως είναι κι αυτό ένας ακόμη μύθος. Η ντομάτα περιέχει υδατάνθρακες (φυτικές ίνες), λίγο περισσότερες θερμίδες (6-8) από τα λεγόμενα πράσινα λαχανικά (αγγούρι, μαρούλι κλπ.) και φυσικά δεν παχαίνει. 


    4. Απόφυγε τις πατάτες γιατί παχαίνουνΗ πατάτα είναι σίγουρα παρεξηγημένη τροφή και γενικότερα, μόλις την ακούς σκέφτεσαι εκατοντάδες θερμίδες. Και όμως η πατάτα αποτελεί μια πολύ χρήσιμη τροφή με χαμηλές θερμίδες, με την προϋπόθεση ότι τρώγεται βραστή ή ψητή. Αντίθετα όταν καταναλώνεται τηγανητή ή ακόμη χειρότερα σε μορφή τυποποιημένων τσιπς τότε έχουμε υψηλότατη πρόσληψη θερμίδων από το λάδι που περιέχει. 


    5. Το μαύρο ψωμί έχει λιγότερες θερμίδες από το λευκόΕίναι φορές που πιστεύεις πως αν καταναλώσεις κάποιο προϊόν ολικής άλεσης, τότε δεν πρόκειται να πάρεις ούτε μία θερμίδα. Και έτσι δεν διστάζεις να φας και μια φέτα παραπάνω ψωμί ή λίγο περισσότερα δημητριακά. Κι όμως από πλευράς θερμίδων η "μάχη" λευκού και μαύρου ψωμιού έρχεται ισοπαλία. "Το ψωμί έχει υπολογίσιμη ποσότητα ενέργειας είτε είναι άσπρο, είτε είναι μαύρο. Βέβαια, σε θρεπτική αξία υπερέχει το μαύρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδίδει λιγότερες θερμίδες" εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου

    http://www.tlife.gr

    Συνολικές προβολές σελίδας

     
    Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

    3