-->

Πόλο Γυναικών | Χρυσό μετάλλειο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα



Σε μια εποχή που τα όνειρα δεν γίνονται εύκολα πραγματικότητα, δεκατρείς Ελληνίδες και ένας προπονητής έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα.
Η Σαγκάη, η πολυπληθέστερη πόλη στον κόσμο, έγινε η γούρικη πόλη της ελληνικής υδατοσφαίρισης μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική γυναικών.
Κατασυγκινημένος ο προπονητής Γιώργος Μορφέσης που έχει ζήσει όλες τις επιτυχίες στο γυναικείο πλευρό ως βοηθός στο πλευρό του Κούλη Ιωσηφίδη και εν συνεχεία ως επικεφαλής δεν είχε λόγια να περιγράψει αυτό που έζησε.

"Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Είναι η πρώτη φορά για μας που κατακτάμε το χρυσό μετάλλιο. Ένα όνειρο τριών ετών έγινε πραγματικότητα. Είμαστε τυχεροί και ευτυχισμένοι που το ζούμε, δεν γίνεται καλύτερα", υποστήριξε ο κ.Μορφέσης που βούτηξε μόνος του στο νερό για να... ξυπνήσει και να δει ότι αυτό που ζούσε δεν ήταν όνειρο.

"Το γουστάραμε και το κάναμε", σχολίασε η αρχηγός Κική Λιόση. Ακόμα κι αυτή που είναι συνήθως ετοιμόλογη δεν είχε λόγια να περιγράψει αυτό που συνέβη:  "Δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας και μάλλον θα αργήσουμε να το κάνουμε. Το πιστεύαμε και το κατακτήσαμε, γιατί το θέλαμε πιο πολύ απ' όλους τους άλλους".

Η πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά (κι ας μην προτιμήθηκε από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους) έφυγε από το τραπέζι της εθνικής ομάδας για να μιλήσει στην τηλεόραση: "Χαίρομαι που καταφέραμε να κάνουμε τους Έλληνες έστω και για λίγο να χαμογελάσουν. Το χρυσό μετάλλιο ήταν ο στόχος μας και πήγαμε αποφασισμένες στον τελικό. Είχαμε πάθος και ψυχή. Όλη η ομάδα είναι σαν μια οικογένεια: Από τις παίκτριες έως το τεχνικό επιτελείο. Το αφιερώνουμε σε όλους όσους είδαν τους αγώνες μας αυτές τις δύο εβδομάδες".

Η Έλενα Κούβδου έπρεπε να διαδεχθεί κάτω από τα δοκάρια τη Μαρία Τσουρή. Δύσκολη αποστολή! Τελικά τα κατάφερε και αναδείχθηκε και καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης και από πάνω. "Το βραβείο αυτό το μοιράζομαι με τις συμπαίκτριες μου, γιατί ο τερματοφύλακας δεν είναι μόνος του. Παίζει και η άμυνα. Τα είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες, όταν δεν ξέραμε ακόμη ότι θα φτάναμε στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία δεν είναι μόνο δική μου, είναι όλης της ομάδας. Το αφιερώνω στους γονείς μου και στους ανθρώπους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα", υποστήριξε η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης.

Τέλος, η Αλεξάνδρα Ασημάκη έδειξε το δρόμο προς τη νίκη στο πρώτο μισό του αγώνα. Έφαγε πολύ ξύλο το οποίο ξέχασε μόλις ανέβηκε στο βάθρο. Μόνο που δεν έλιωσε από τα φιλιά το χρυσό μετάλλιο.

"Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και πρόσθεσε
"η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στο γυναικείο πόλο. Είναι απίστευτο. Είμαστε περήφανες και ευτυχισμένες που τα καταφέραμε. Είναι σαν να ζούμε σε όνειρο. Αυτές είναι στιγμές χαράς. Μπήκαμε στο νερό και είπαμε ότι είναι ένα παιχνίδι-γιορτή και καλό θα ήταν να το ευχαριστηθούμε. Βάλαμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και δεν σκεφτόμασταν τίποτα άλλο".
Αρκετά κουρασμένοι όλοι παρακάθισαν στο τραπέζι που τους παρέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος έκανε και την απονομή. Το Σάββατο (30/7) θα έχουν λίγες ώρες στη διάθεση τους για να πάνε στην αγορά προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για το ταξίδι επιστροφής.
Η αποστολή θα επιστρέψει σήμερα το μεσημέρι (31/7) στο "Ελ.Βενιζέλος". Μπορεί να μην υπάρξει η κοσμοσυρροή που έγινε με τον ερχομό του Γκούντγιονσεν, ωστόσο 13 χρυσά μετάλλια μαζεμένα δεν έχει ξαναδεί ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός.




http://www.sport24.gr

Απορίες γύρω από το σεξ

Απορίες γύρω από το σεξ
Υπάρχουν κάποια πράγματα γύρω από το σεξ που αγνοούμε ή έχουμε λανθασμένη εντύπωση, αλλά
διαστάζουμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς.


1. Οι νέοι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ;


Η απάντηση είναι πως όχι. Τα επίπεδα της ερωτικής επιθυμίας βεβαίως και αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων. Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα και καλύτερα χρόνια, μπορούν άνετα να φτάσουν στα 70 ή στα 80 τους έχοντας μια δραστήρια και ικανοποιητική ερωτική ζωή.

2. Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική υγεία ενός άνδρα;


Ασφαλώς και μπορεί. Μάλιστα προκαλεί :


  • Μειωμένη ενεργητικότητα
  • Μειωμένη ερωτική επιθυμία
  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Κακή ψυχική διάθεση

Στην ηλικία των 40 ετών περίπου, το ανδρικό σώμα αρχίζει να παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, η οποία είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου. Η ορμόνη αυτή είναι απαραίτητη για την μυϊκή μάζα και δύναμη, την κατανομή του λίπους, την οστική μάζα, την παραγωγή σπερματοζωαρίων, την ερωτική επιθυμία και την στυτική λειτουργία. Στους περισσότερους άνδρες, παρά την μείωση, τα επίπεδα της τεστοστερόνης παραμένουν εντός φυσιολογικών ορίων καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, δίχως να προκαλούν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, σε δύο στους δέκα άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών, παρατηρείται ανεπάρκεια τεστοστερόνης, δηλαδή ελάττωση της ορμόνης σε επίπεδα κατώτερα των φυσιολογικών και αρκετοί κάνουν θεραπεία υποκατάστασής της. Εάν ανησυχείτε για την τεστοστερόνη σας, μιλήστε στον γιατρό σας.

3. Η σεξουαλική διέγερση του άνδρα αυξάνεται με τη μυρωδιά;


Μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός της μυρωδιάς της λεβάντας με τη μυρωδιά της κολοκυθόπιτας αποτελεί την μυρωδιά που διεγείρει περισσότερο ερωτικά τους άνδρες. Ακολουθεί η συνδυασμένη μυρωδιά των ντόνατς και της μαύρης γλυκόριζας, ενώ τρίτη είναι η μυρωδιά των ντόνατς με την κολοκυθόπιτα. Οι συνδυασμοί αυτοί προκαλούν την μεγαλύτερη αύξηση στην ροή του αίματος στο πέος. Γιατί; Διότι μυρωδιά και σεξουαλική διέγερση και δυσλειτουργία σχετίζονται στενά: το περίπου 20% των ανθρώπων με μειωμένη αίσθηση οσφρήσεως πάσχουν από κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

4. Μπορεί κανείς να μολυνθεί με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα εάν κάνει στοματικό σεξ;


Ασφαλώς και μπορεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρξει κολπικό σεξ, είναι πιθανό να μολυνθεί ένας άνδρας από το στοματικό σεξ δίχως προφυλάξεις. Η επαφή δέρμα με δέρμα και η ανταλλαγή σωματικών υγρών που σχετίζεται με το στοματικό σεξ καθιστά δυνατή τη μετάδοση ιών και βακτηρίων.

5. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο;


Η απάντηση είναι ναι, καθώς η σεξουαλική δραστηριότητα, ιδίως ο οργασμός, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Καθώς κορυφώνεται η ερωτική διέγερση, ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάσει πόνο στο κεφάλι και στον αυχένα του, ο οποίος πιστεύεται ότι οφείλεται στη συστολή των μυών της κεφαλής και του αυχένα που συμβαίνει στη διάρκεια του σεξ. Εάν ο πόνος εκδηλωθεί την ώρα του οργασμού μπορεί να είναι αιφνίδιος και πιο έντονος, καθώς η αύξηση της αρτηριακής πιέσεως που παρατηρείται κατά τον οργασμό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Αν και συνήθως οι πονοκέφαλοι του σεξ δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, καλό είναι να μιλήσετε γι' αυτούς στον γιατρό σας, ιδίως εάν αποτελούν νέο πρόβλημα για εσάς. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως ένα εγκεφαλικό.

6. Η διατροφή παίζει ρόλο στις ερωτικές επιδόσεις;


Η ποιότητα της διατροφής σχετίζεται στενά με την ποιότητα του σεξ. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά τρόφιμα πλούσια σε λίπος και χοληστερόλη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας. Αντιθέτως, όσοι προτιμούν τα άπαχα κρέατα, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν λιγότερες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι επίσης σημαντικό να πίνουν οι άνδρες αλκοόλ και καφέ με μέτρο, καθώς και να μην καπνίζουν, διότι αυτά αλκοόλ, καφεΐνη και τσιγάρο ελαττώνουν την ερωτική επιθυμία και στερούν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την σεξουαλική υγεία.

7. Η πολύ τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας;


Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη παραμονή μπροστά στην τηλεόραση συνήθως αποτελεί ένδειξη καθιστικού τρόπου ζωής ο οποίος, σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και την ελάττωση του σωματικού βάρους μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος: μελέτες έχουν δείξει ότι ο ένας στους τρεις παχύσαρκους άνδρες με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αποκτά ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα έπειτα από περίπου δύο χρόνια, με την βοήθεια του αδυνατίσματος και της γυμναστικής.

8. Δεν πρέπει να κάνει κανείς σεξ με τη γυναίκα του, όταν αυτή είναι έγκυος;


Συνήθως το ζευγάρι μπορεί να κάνει σεξ, ακόμα και μέχρι το τρίτο τρίμηνο της κυήσεως, αρκεί η εγκυμοσύνη να εξελίσσεται ομαλά, δίχως απρόοπτα. Το πέος δεν φτάνει έως το έμβρυο, το οποίο είναι καλά προστατευμένο από την κοιλιά της γυναίκας και το αμνιακό υγρό. Ωστόσο, το αν μπορείτε να κάνετε σεξ με τη σύντροφό σας ή όχι, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον μαιευτήρα.
newsbomb.gr

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Χρυσό Δελφών

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη περιοχή Χρυσό στους Δελφούς.
Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Έκαναν πάρτι με ναρκωτικά

Έφοδος της Αστυνομίας σε φεστιβάλ στον Πλακιά

«Πάρτι» με ναρκωτικά και όχι μετά μουσικής, επέλεξαν να κάνουν έξι άτομα, πέντε Έλληνες από το Ρέθυμνο και ένας βρετανός τουρίστας, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στο εισαγγελέα Ρεθύμνου με κατηγορίες που αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 29 έως και 41 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στον Πλακιά, όπου πραγματοποιείται φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.

Στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου είχαν φτάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπα που διέμεναν σε μισθωμένα εξοχικά δωμάτια του χωριού κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Με τη συμβολή ειδικού αστυνομικού σκύλου, στα διαμερίσματα των συλληφθέντων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.

Για όλους τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.Οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε άτομα που βρίσκονται στον Πλακιά για το φεστιβάλ.

newsbeast

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3