-->

Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει την ΕΛΑΣ για υπέρμετρη βία


Τη χρήση «υπερβολικής βίας» από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας κατά τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία, παραθέτοντας μαρτυρίες για απαράδεκτες μεθόδους καταστολής στις ειρηνικές, σε μεγάλο βαθμό, διαδηλώσεις. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώνει σχετικά με τα επεισόδια ότι δεν είναι ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα, αλλά αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα, Πέμπτη, δημοσιεύεται στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή πόλη EUobserver σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τις μεθόδους καταστολής των ελληνικών διαδηλώσεων».
Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι «υλικό βίντεο και μαρτυρίες καταδεικνύουν την επαναλαμβανόμενη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης δυσανάλογης και αδιάκριτης χρήσης δακρυγόνων ουσιών και άλλων χημικών εναντίον ειρηνικών στην μεγάλη τους πλειονότητα διαδηλωτών».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας στην πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών όπου ειρηνικοί διαδηλωτές χτυπήθηκαν από αστυνομικούς».
Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας
«Ρίψη δακρυγόνων κατά τη σύγκρουση της ελληνικής αστυνομίας με τους διαδηλωτές στην Αθήνα.
Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολική βία, όταν διαχειρίζονται καταστάσεις βίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στην Αθήνα. Σύμφωνα με αναφορές, διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όταν η Αστυνομία έκανε μαζική χρήση δακρυγόνων.
Οι συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια διήμερης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος εναντίον ενός μη δημοφιλούς νομοσχεδίου για μέτρα λιτότητας, που εγκρίθηκε σήμερα (29/06) από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
‘Οι κατά κύριο λόγο ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων δυο ημερών αμαυρώθηκαν ξανά από μια μειονότητα ταραχοποιών που συγκρούστηκαν με την αστυνομία’ δήλωσε ο Τζον Ντάλουσεν, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
«Η αστυνομία έχει καθήκον να εμποδίσει τη βία και να συλλάβει τους υπευθύνους, αλλά πρέπει, επίσης, να διασφαλίσει ότι η χρήση βίας είναι αναλογική και ότι κατευθύνεται μόνο εναντίον των βίαιων διαδηλωτών. Δεν πρέπει να παρεμποδίζει το νόμιμο δικαίωμα της μεγάλης πλειονότητας των ειρηνικών διαδηλωτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος»  επισημαίνει.
Συνδικαλιστικοί φορείς κήρυξαν χθες (28/06) 48ωρη γενική απεργία αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να εισαγάγει νέα μέτρα λιτότητας. Η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, απέναντι από το Κοινοβούλιο, είναι το σημείο συγκέντρωσης χιλιάδων διαδηλωτών κατά την διάρκεια της απεργίας.
Το ελληνικό κίνημα των «Αγανακτισμένων» συγκεντρώνεται ειρηνικά στην πλατεία επί πολλές εβδομάδες.
Υλικό βίντεο και μαρτυρίες καταδεικνύουν την επαναλαμβανόμενη χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης δυσανάλογης και αδιάκριτης χρήσης δακρυγόνων ουσιών και άλλων χημικών εναντίον ειρηνικών στην μεγάλη τους πλειονότητα διαδηλωτών.
Εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας στην πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών όπου ειρηνικοί διαδηλωτές χτυπήθηκαν από αστυνομικούς.
Το νέφος των δακρυγόνων ουσιών στην πλατεία Συντάγματος ανάγκασε μεγάλο μέρος διαδηλωτών να υποχωρήσει στο εσωτερικό του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος και τους παρακείμενους δρόμους, από όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους.
Πολλοί διαδηλωτές φέρονται να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την εισπνοή δακρυγόνων ουσιών και αρκετοί διαδηλωτές και αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί».
Δήλωση της Κομισιόν
Είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε, για τα επεισόδια στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Πία Αρεκίλντε τόνισε ότι ρόλος της Επιτροπής δεν είναι να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα, αλλά αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.


«Κάθε πράξη βίας είναι λυπηρή και απαράδεκτη», επισήμανε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
http://troktiko.eu/

«Πετούσαν ασφυξιογόνα μέσα στο ιατρείο στο Σύνταγμα»

ΔΕΙΤΕ: Μαρτυρίες εθελοντών γιατρών για τα χτεσινά επεισόδια

Εθελοντές διασώστες και γιατροί που βρέθηκαν χτες στην πλατεία Συντάγματος και έστησαν το πρόχειρο, αυτοσχέδιο ιατρείο μέσα στο σταθμό του μετρό, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς από τα χημικά, τα δακρυγόνα και το ανθρωποκυνηγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις, καταθέτουν στο φακό όσα έζησαν:


Δείτε το βίντεο:



http://www.newsbeast.gr/

Mπορείτε να διορθώσετε τα Μηχανογραφικά σας έως τις 05/07


Τα λάθη που έγιναν στην συμπλήρωση των Μηχανογραφικών λόγω της νέας διαδικασίας συμπλήρωσής τους έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν υποψήφιοι συγκεκριμένων κατηγοριών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες.


Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία δίδεται η δυνατότητα να αλλάξουν στο μηχανογραφικό τους τυχόν λάθος στοιχεία που περιέλαβαν.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το νόμο, οι ποινές (αν διαπιστωθούν λανθασμένα στοιχεία), είναι ιδιαίτερα αυστηρές και περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμό επί δύο χρόνια από τις εξετάσεις.
Η διόρθωση των λαθών θα γίνεται με συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης

Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των υποψηφίων, για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ότι δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα έχουν σταλεί με φαξ, όπως επίσης και υπεύθυνες δηλώσεις για αλλαγή προτίμησης σχολών.

Η προθεσμία κατάθεσης των υπευθύνων δηλώσεων ορίζεται από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου. Άλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.


newsit

Αποκάλυψη: Αυτές τις φωτογραφίες ποιος θα τις διαψεύσει;


Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας… «New York Times». Αποκαλύπτουν όσα προσπαθούν να κρύψουν πολλά μέσα ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Ερωτάται ο κ. Παπουτσής, ο εικονιζόμενος αστυνομικός φαίνεται να πετάει πέτρα; Και ερωτάται η κυβέρνηση: Έγινε χρήση δακρυγόνων με στόχο την είσοδο της στάσης του μετρό στο Σύνταγμα. Το ίχνος που αφήνει πίσω του το δακρυγόνο, αποκαλύπτει και την τροχιά του: Στόχος ήταν η είσοδος της στάσης του Μετρό!

 prionokordela.gr

Η Samsung ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPad και iPhone στις Η.Π.Α.

Αυτή η διαμάχη μάλλον δεν έχει τέλος. Η Samsung ξαναχτυπά, με αίτηση στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των Η.Π.Α. για απαγόρευση της εισαγωγής iPad, iPhone και iPod Touch στη χώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συσκευές της Apple καταπατούν πέντε πατέντες της Samsung, που αφορούν standards τηλεπικοινωνιών καθώς και το περιβάλλον χρήστη.
Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι, όπως έχουν ξαναπεί και στο παρελθόν, ότι η Samsung προμηθεύει την Apple με εξαρτήματα για τις συσκευές της, όπως για παράδειγμα τη solid state μνήμη που υπάρχει σε αρκετές από αυτές. Βέβαια ακόμα κι αν η ITC θεωρήσει τις κατηγορίες βάσιμες, θα χρειαστεί να περάσουν 15 με 18 μήνες για το τελικό πόρισμα…

http://www.itech4u.gr/index.php

Εφαρμοστικός Νόμος


Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή pdf
http://www.aganaktismenoi.com/files/Efarmostikos_nomos_sxolia.pdf

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Π. ......

Πρόγραμμα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) ανακοινώνεται το Πρόγραμμα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. περιόδου 2010.
Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν από 7 έως 14 Ιουλίου 2011 καθώς και από 15 έως 26 Σεπτεμβρίου 2011.
Οι πίνακες με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ανά ειδικότητα που θα ισχύει για όλες τις Περιφέρειες, θα εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα είναι διαθέσιμοι στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού από αύριο, Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011.

 ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ......

Τα τρόφιμα «δυναμίτες» που βοηθούν στην απώλεια βάρους



Οι υπερτροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο διατροφικό σας πρόγραμμα.  
Τα λεγόμενα Superfoods, ή αλλιώς, Υπερτροφές, είναι τρόφιμα που σε μικρή ποσότητα, καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας έτσι έναν αξιόλογο σύμμαχο σχεδόν όλων των πτυχών της ανθρώπινης υγείας, βοηθώντας στην οικοδόμηση των οστών, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, τη βελτίωση της όρασης και ακόμη κρατώντας οξεία την υγεία του εγκεφάλου.
Ξέρετε όμως ότι νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα τρόφιμα αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας;
Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες Υπερτροφές για την απώλεια βάρους και πώς θα τις εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας!
Φασόλια
Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια, περιέχει 15 γρμ. πρωτεΐνης και κανένα από τα κορεσμένα λίπη που βρέθηκαν σε άλλες πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας.
Μισό φλιτζάνι λευκά φασόλια, περιέχει περίπου 4 γρμ. ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που αυξάνει το μεταβολισμό.
Τα κόκκινα φασόλια προσφέρουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες (πάνω από 5 γραμμάρια ανά μερίδα!). Είναι επίσης πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο. Μισό φλιτζάνι κόκκινα φασόλια, περιέχει περίπου 2 γρμ. Τέτοιων υδατανθράκων που βοηθούν στο αδυνάτισμα.
Βρώμη
Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μια μερίδα της μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πλήρεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μόλις μισό φλιτζάνι, περιέχει 4,6 γρμ. ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος.
Αβοκάντο
Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε την κατανάλωση λιπών, εφόσον πρόκειται για τα ωφέλιμα λίπη.
Το σημαντικό ελαϊκό οξύ, είναι ένα συστατικό στα υγιή μονοακόρεστα λίπη (MUFAs) του αβοκάντο. Καταναλώστε ένα τέταρτο ή μισό αβοκάντο και θα δείτε το λίπος της κοιλιάς σας να μειώνεται. Το κρεμώδες αυτό φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Σολομός
Οι άπαχες πηγές πρωτεΐνης μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις χωρίς να μας προσθέτουν λίπους. Ωστόσο, το 50% των γυναικών ηλικίας 18 έως 50 δε γνωρίζουν αν λαμβάνουν αρκετές ποσότητες αυτού του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού.
Ο σολομός είναι μια πιο άπαχη επιλογή από το κόκκινο κρέας και είναι γεμάτος από υγιή μονοακόρεστα λίπη. Μια μελέτη του 2001 διαπίστωσε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε υγιή μονοακόρεστα λίπη, έχασαν κατά μέσο όρο 4 κιλά.
Μπρόκολο
Μαγειρεμένο είτε ωμό, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό για τη συμβολή του στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, με μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών σε λιγότερο από 30 θερμίδες ανά μερίδα, είναι βέβαιο ότι βοηθά και σε προβλήματα βάρους.
Καφέ ρύζι
Το καφέ ρύζι είναι η ωφέλιμη εναλλακτική για το λιγότερο υγιεινό λευκό ρύζι. Μισό φλιτζάνι περιέχει 1,7 γρμ. ανθεκτικό άμυλο. Επίσης, το καφέ ρύζι είναι χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι βαρύ και δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενώ έχει λίγες θερμίδες.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες που ακολουθούσαν υψηλής ενεργειακής πυκνότητας διατροφή, κέρδισαν τρεις φορές περισσότερο βάρος σε διάστημα έξι ετών, από εκείνες που ακολουθούσαν μια χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας διατροφή.
Αχλάδια
Μόνο ένα αχλάδι περιέχει το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας φυτικών ινών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες που έτρωγαν τρία αχλάδια την ημέρα, κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες και έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που δεν έτρωγαν. Η φλούδα του αχλαδιού είναι εκείνη που περιέχει τις φυτικές ίνες.
Γκρέιπφρουτ
Ακόμη κι αν δεν αλλάξετε τίποτα άλλο σχετικά με τη διατροφή σας, το να τρώτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 22 γρμ. την εβδομάδα!
Μια ένωση στο φρούτο αυτό, μπορεί να μειώσει την ινσουλίνη, την ορμόνη που αποθηκεύει το λίπος και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και επειδή έχει τουλάχιστον 90% περιεκτικότητα σε νερό, δημιουργεί πληρότητα και μας κάνει να τρώμε λιγότερο.
Αμύγδαλα
Οι ξηροί καρποί είναι μια ακόμη υπερτροφή, πλούσια σε υγιή λιπαρά που βοηθούν στο αδυνάτισμα. Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν προς αυτό το στόχο. Σε μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά αμύγδαλα, σε μια χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνα που ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα, αλλά αντί για αμύγδαλα κατανάλωναν ένα σνακ με υδατάνθρακες, όπως κράκερς.
Φακές
Οι φακές είναι μια σημαντική πηγή χορταστικών πρωτεϊνών και ινών. Μισό φλιτζάνι περιέχει 3,4 γρμ. ανθεκτικό άμυλο.

http://www.clickatlife.gr/

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 29-6-2011

Αγανακτισμένοι: Σήμερα στις 18:00 όλοι στο Σύνταγμα!

Δεν μας τρομάζετε...Μας ξεσηκώνετε!
Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από την κυβέρνηση που έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Σήμερα το όργιο βίας και καταστολής κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες  επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές...
και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια.

Καθιστούμε την  κυβέρνηση υπόλογη για την σημερινή βάρβαρη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δείγμα της «ατσάλινης δημοκρατίας» του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της τρόϊκα. Την καθιστούμε την μοναδική υπεύθυνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και την καλούμε να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και τρομοκρατίας.

Για τη ζωή μας όμως είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Εμείς οι χιλιάδες κόσμου που ακόμα βρισκόμαστε στους δρόμους, που ακόμα αντιστεκόμαστε, που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς που δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την πραγματική δημοκρατία και ελευθερία όπως τις αναγεννάμε κάθε μέρα, εδώ και 36 μέρες σε όλες τις πλατείες της χώρας.

Όλοι σήμερα στις 6.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε.
Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.
Είναι 155 είμαστε εκατομμύρια.
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Αθήνα “κλαίει” ακόμα - Η επόμενη μέρα στο Σύνταγμα

Εργασίες αποκατάστασης στην ρημαγμένη από τη μανία των κουκουλοφόρων πρόσοψη του King George ΦΩΤΟ EUROKINISSI

- Κλειστό το υπουργείο Οικονομικών λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας
- Πολλά καταστήματα δεν θα καταφέρουν σήμερα να λειτουργήσουν
- Οι ξενοδόχοι μιλούν για μεγάλες καταστροφές
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ NEWSIT ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ

Ο “χημικός πόλεμος” δεν τέλειωσε, τα δάκρυα ρέουν ακόμη και τώρα. Οι περαστικοί “καίγονται” απ' τα χημικά. Δάκρυα και για υπαλλήλους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Ρημαγμένοι ολόκληροι δρόμοι, κατεστραμμένα καταστήματα και ποιος ξέρει αύριο ποιοι δεν θα έχουν δουλειά και δεν εννοούμε μόνο τα χαμένα μεροκάματα.

Η κατάσταση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας είναι στην κυριολεξία για κλάματα. Οι ζημιές δεν είναι μόνο όσα μπορεί κανείς να δει στο Σύνταγμα αλλά και σε μεγάλη ακτίνα μέσα και γύρω στο ιστορικό κέντρο της Αθηνας.

Οι έμποροι, οι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μαζεύουν ο καθένας τα δικά του κομμάτια. Οι μεν των καταστημάτων τους και οι δε όσα άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι.

Η ατμόσφαιρα λένε οι ειδικοί θα κάνει πολύ καιρό να καθαρίσει. Τα χημικά που έπεσαν επι 7-8 ώρες την Τετάρτη έχουν "ποτίσει" τα πάντα! 'Οσοι θέλησαν να μετατραπεί η καρδιά της Αθήνας σε Καμπούλ, τα κατάφεραν μια χαρά.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, συμπαραστέκεται τόσο στο ξενοδοχείο - μέλος της που αναγκάστηκε να πάρει έκτακτα μέτρα ευθύνης για την προστασία επισκεπτών και εργαζόμενων εκκενώνοντάς το, όσο και στα λοιπά ξενοδοχεία - μέλη της στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, τα οποία λόγω φύσης και θέσης (έναντι του Ελληνικού Κοινοβουλίου), πληρώνουν συνεχώς και επί σειρά ετών "τα σπασμένα" από "τα έργα και τις ημέρες των εκάστοτε κυβερνώντων".

"Τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, μιλάνε από μόνα τους. Οι συνέπειες τους δε, είναι προφανείς. Τόσο για τους επισκέπτες της πόλης που βρέθηκαν στο "μάτι" ενός ακόμα "κυκλώνα" βίας, εγκλωβισμένοι και φοβισμένοι, (στον αντίποδα του "ολυμπιακού ιδεώδους" και της "ολυμπιακής εκεχειρίας",  όσο και για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους σε αυτά".

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΘΗΝΑ




Μόνο με μάσκες μπορούν να ξεπλύνουν το χώρο οι υπάλληλοι του Δήμου
Μόνο με μάσκες μπορούν να ξεπλύνουν το χώρο οι υπάλληλοι του Δήμου


Η χώρα κρατάει την ανάσα της, στο Σύνταγμα η αιτία δεν είναι το Μεσοπρόθεσμο...
Η χώρα κρατάει την ανάσα της, στο Σύνταγμα η αιτία δεν είναι το Μεσοπρόθεσμο...


 “Χωρίς ανάσα” περνούν το δρόμο οι περαστικοί... μια ανάσα απ'την πλατεία Συντάγματος
“Χωρίς ανάσα” περνούν το δρόμο οι περαστικοί... μια ανάσα απ'την πλατεία Συντάγματος


 Ένα από τα δεκάδες ρημαγμένα καταστήματα στην αρχή της οδού Ερμού
Ένα από τα δεκάδες ρημαγμένα καταστήματα στην αρχή της οδού Ερμού

Οι σκαλωσιές στήθηκαν για την... ανακαίνιση που επέβαλαν οι κουκουλοφόροι
Οι σκαλωσιές στήθηκαν για την... ανακαίνιση που επέβαλαν οι κουκουλοφόροι


Και η συνέχεια δόθηκε με χτυπήματα στο κράτος και την... πλουτοκρατία. Που μάλλον είναι και οι μόνοι που δεν πόνεσαν...









Ακούστε τον απολογισμό των ζημιών που κάνει στο NewsIt o κος Μπουρνάζος:




 www.newsit.gr

'Αλλο ένα μωρό αρκουδάκι θύμα τροχαίου


Ένα αρκουδάκι, μόλις ενός έτους, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αθαμανίας-Γαρδικίου του νομού Τρικάλων.

Ειδοποιήθηκε η ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ οι οποίοι, μαζί με εκπρόσωπο του δασαρχείου και τον κτηνίατρο Πύλης, έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να γίνει νεκροψία. «Δυστυχώς όμως», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το αρκουδάκι βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου του, με πιθανότερο να θεωρείται ότι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος».

Τα τελευταία χρόνια πάντως, σύμφωνα με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της μεγάλης κινητικότητας των ζώων την εποχή αυτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επαναφέρει συνεχώς (με υπομνήματα και συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων) το ζήτημα τόσο της κατάλληλης περίφραξης των αυτοκινητοδρόμων (Εγνατία οδός) σε περιοχές παρουσίας αρκούδας, όσο και την ανάγκη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης στο παλιό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες, και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.
 
www.newsit.gr

Ο υπερήφανος τσολιάς κλαίει για την Ελλάδα


Σου γράφω εγώ ένας 20χρονος που στα 20 χρόνια που κλείνει σήμερα έχει δει την πατρίδα του να υποδουλώνεται και να καταστρέφεται.
Έχεις μεγάλο δίκιο γι' αυτά τα δύο μάτια του παλικαριού,κλαίει όλη η Ελλάδα μαζί τους.Χθες έγιναν πράγματα που θύμιζαν άλλες εποχές,πράγματα που αν είσαι Έλληνας σε κάνουν να πονάς.Χθες το Σύνταγμα μετατράπηκε σε χαρακώματα και θάλαμο αερίων γιατί ο κύριος και αξιότιμος πρωθυπουργός της χώρας προφανώς δεν άντεχε το βάρος της πλατείας.

Θέλω να πω με όλη μου την καρδιά πραγματικά ένα μεγάλο κουράγιο σε όλους μας.Σε όλους τους γονείς που από δω και πέρα θα δεινοπαθήσουν,σε όλους τους συνταξιούχους σε όλους τους μεροκαματιάρηδες,σε όλους τους Αγανακτισμένους.Όμως θέλω ακόμα να εκφράσω τη μεγάλη μου στεναχώρια και θλίψη για τα παιδιά των ΜΑΤ που δυστυχώς ακόμα κι αν κάποιοι τους δικαιολογούν με την πρόφαση ότι ακολουθούν εντολές, χθες έδειξαν το χειρότερο πρόσωπο της τρομοκρατίας.Έδειξαν ότι είναι μπάτσοι χωρίς σκέψη και χωρίς ψυχή,γιατί όταν βαράς ηλικιωμένους,όταν βαράς παιδιά και ειρηνικούς διαδηλωτές,όταν ρίχνεις δακρυγόνα σε ανθρώπους ημιλιπόθυμους και όταν εν τέλει βαράς συμπατριώτες σου που διαμαρτύρονται και για σένα που παίρνεις 700 ευρώ είσαι αν μη τι άλλο αξιολύπητος.
Αγαπημένο μου tromaktiko σε παρακαλώ να κάνεις αυτήν την ανάρτηση με αυτήν την φωτογραφία γιατί νομίζω ότι είναι αυτή που εκφράζει όλους μας.Σήμερα που είναι τα γενέθλιά μου κάνω την ευχή να ζήσουμε από δω και πέρα να ζούμε σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ όπως μας πρέπει και όπως μας αξίζει.Σε μια Ελλάδα που εικόνες σαν τις χθεσινές θα είναι απλά μια κακή ανάμνηση.Ας είναι αυτό το δώρο μου.
Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους!

Ένας Αγανακτισμένος Έλληνας.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ρεπορτάζ : Ελένη Βαρίνου
(από την Ελευθεροτυπία)
Κάτω από το πέπλο των χημικών και με αστυνομική εκτροπή χωρίς προηγούμενο, που έστειλε εκατοντάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση πέρασε χθες το μεσημέρι στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο χωρίς διαρροές. Οι αντιδρώντες της Κ.Ο. - με...
μοναδική απόκλιση το «όχι» Κουρουμπλή, που κόστισε τη διαγραφή του- επέδειξαν την κομματική πειθαρχία που απαίτησε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας, στο παρά πέντε της ψηφοφορίας, πως «στάση πληρωμών σημαίνει κλειστά νοσοκομεία και σχολεία». Με 155 ψήφους υπέρ -στους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προστίθεται η θετική ψήφος της Ελσας Παπαδημητρίου, που την οδήγησε εκτός Ν.Δ.- ο υπουργός Οικονομικών θα εμφανίσει στις 3 Ιουλίου στο Eurogroup την επικύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της κυβέρνησης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (138 «όχι»), εξαιρουμένων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που συντάχθηκαν στο «παρών» της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως η ίδια πρότεινε κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση. Απουσίασαν από τη διαδικασία ο Γ. Λιάνης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης. Την κρίσιμη διαδικασία χαρακτήρισαν: **Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Παπανδρέου-Σαμαρά στην αιχμή των επαπειλούμενων διαρροών. **Οι καταγγελίες της Αριστεράς για τη χρήση χημικών και οι αναφορές της σε επιλεκτική «προβοκάτσια» κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και γενικών απεργιών. **Η πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής από τον ίδιο τον πρόεδρό της, που, προφανώς μετέχοντας στη συντεταγμένη κυβερνητική πρακτική, έδωσε το λόγο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας σε δύο αντιδρώντες μέχρι πρότινος βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Αθανασιάδης, Γιουματζίδης), προκειμένου να δικαιολογήσουν την αναδίπλωσή τους από την πειθώ του πρωθυπουργού. Εμφανίζοντας την ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο ως «ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως οι υποσχέσεις του υπουργού Οικονομικών για διορθωτικές κινήσεις επί των σκληρών μέτρων διατυπώνονται στη βάση της προϋπόθεσης ότι «η Βουλή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανάβοντας το "πράσινο φώς" στο Μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό του νόμο». «Η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να κερδίσουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες προκύπτουν από το επείγον του παρόντος», εξήγησε. Προηγήθηκε ο Ευάγγ. Βενιζέλος: «Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο υπέρ της χώρας, υπέρ της κοινωνίας, για να μη μετατραπεί η χώρα σε απόλυτο προτεκτοράτο μακροπροθέσμως», είπε. Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε από βήματος ονομαστικά σε Κουρουμπλή και Αθανασιάδη. «Εμείς μείναμε εδώ και σηκώσαμε τα μανίκια και από την πρώτη στιγμή τραβάμε πραγματικό κουπί μαζί με το λαό, που σηκώνει πραγματικό σταυρό», συνέχισε. «Πρέπει όμως να εξηγήσουμε τι σημαίνει στάση πληρωμών, σημαίνει ότι θα κλείσουν νοσοκομεία και σχολεία, ότι θα μειωθούν οι συντάξεις». Καταλήγοντας επιτέθηκε στον Αντ. Σαμαρά καταλογίζοντάς του πως η αξιωματική αντιπολίτευση «ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης», επανέλαβε, ωστόσο, την πρόσκληση εθνικής συνεννόησης. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, και το κατανοώ», απάντησε ο Αντ. Σαμαράς, «αλλά αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται εάν θα καταρρεύσουμε ή όχι, κρίνεται το εάν θα κάνουμε ακόμη ένα μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας». Εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα χρεωθεί μόνον την κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά θα αντιμετωπίσει και τη δική της «πολιτική κατάρρευση», υποστήριξε πως ευθύνη για την παράταξή του σημαίνει «να λες στους εταίρους σου την αλήθεια». Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για «καθαρά εκβιαστικό τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για την ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο». Αναφέρθηκε στο δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «υπερβάλλει σε μια πραγματικότητα για να τιθασεύσει τον ελληνικό λαό και να τσακίσει τις κινητοποιήσεις. Σας ενδιαφέρει να έχετε το κίνημα ηττημένο, σε συνθήκες ανάκαμψης», τόνισε. Διαχώρισε εκ νέου τη θέση της από τους διαδηλωτές του Συντάγματος, «δεν μας ενοχλούν ούτε οι πλατείες ούτε οι αγανακτισμένοι, αλλά εικόνισμα δεν τους κάνουμε. Τους εκτιμούμε ως μορφή, που διαμορφώνονται διεργασίες, αλλά δεν μπορούν να βγαίνουν σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο κίνημα». Εξηγώντας πως δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο γιατί δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, καθώς «απέτυχε πέρσι με το απλό και καλείται τώρα να κάνει το σύνθετο», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιπρότεινε να ζητήσει η χώρα μας από την Ευρώπη «ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου, σε ένα άρθρο και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εκχωρείται ο δημόσιος πλούτος της χώρας». «Για τη σωτηρία της πατρίδας, πωλείται η ίδια η πατρίδα», είπε ο Αλ. Τσίπρας, που πρότεινε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αντί να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, «να πείσουν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ξανά για να πάρουμε την 5η δόση». «Οι μέρες σας είναι μετρημένες, δεν σας απειλεί ο Τσίπρας, οι ψηφοφόροι σάς απειλούν», είπε και ρώτησε το κυβερνητικό επιτελείο: «Τι θα συμβεί όταν έρθει η ώρα της 6ης δόσης; Τι πρέπει να γίνει σ' αυτήν τη χώρα, στα πόσα εκατομμύρια ανέργους το καίτε το ρεζερβουάρ; Μέχρι πού ορίζονται η δική σας αξιοπρέπεια και ηθική;».

http://fimotro.blogspot.com/

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας η Ελλάδα

Κυριαρχούν τα έκτροπα και το «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας βρέθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ελλάδα. Τα πλάνα από τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η είδηση της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ΜΜΕ.

Τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα και πρακτορεία υποδέχτηκαν με πλατιά χαμόγελα και με μεγάλη ανακούφιση το «ναι» του κοινοβουλίου στο σκληρό πρόγραμμα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας παράλληλα πώς το πακέτο λιτότητας που εγκρίθηκε δε θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα της χώρας μας.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ ενός δραστικού πακέτου μέτρων λιτότητας που έχουν στόχο να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία», αναφέρει στο BBC στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του.

Πρώτο θέμα η υπερψήφιση του προγράμματος και στο Sky News που αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικές ενέκριναν με την ψήφο τους ένα κρίσιμο πακέτο μέτρων για τη μείωση του χρέους, ενώ οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται στους δρόμους της Αθήνας».

Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου βρέθηκε σε πρώτο πλάνο και στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία δέχτηκαν με ευφορία την υπερψήφισή του.

«Οι Έλληνες περνούν κρίσιμες περικοπές παρά τις διαδηλώσεις» τιτλοφορείται το κύριο θέμα της ιστοσελίδας του CNN. «Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν την Τετάρτη ένα πακέτο λιτότητας που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρά τις διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο την ώρα της ψηφοφορίας, σε μία εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την καταβολή δανείου στην Αθήνα», επισημαίνεται.

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει την υπερψήφιση του πακέτου λιτότητας» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της Wall Street Journal. «Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν ένα κρίσιμο νομοσχέδιο λιτότητας, ανοίγοντας το δρόμο για να λάβει η χώρα το επόμενο ζωτικής σημασίας δάνειο που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τον ερχόμενο μήνα», αναφέρεται.

Εκτενή αναφορά στα γεγονότα έκανε και η ιστοσελίδα του Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό στο κύριο ρεπορτάζ του με τίτλο «η Ευρώπη χαίρεται, η Ελλάδα επαναστατεί», δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση του προγράμματος χαρακτηρίζοντας την απόφαση σημαντική για τη σωτηρία του ευρώ.

«Η ελληνική Βουλή ενέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης», αναφέρει η γερμανική Zeit. Και συνεχίζει: «η υπερψήφιση του αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας ύψους 120 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

«Ο Γ. Παπανδρέου εξασφάλισε μία τελευταία αναστολή» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής Handelsblatt.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε με 155 ψήφους το πρόγραμμα λιτότητας ενώ έξω μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με πολλούς τραυματίες» επισημαίνει η ιταλική Corriere della Sera τονίζοντας πως η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της «επιβίωσής της» στο παρα πέντε της χρεοκοπίας.

«Ενέκρινε η Ελλάδα τα μέτρα, δεν θα είχε έλθει η επόμενη δόση, συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος, άνοδος στις διεθνείς χρηματαγορές» γράφει η Repubblica.

Τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης εξέδωσαν έκτακτα δελτία πρώτα στις ιστοσελίδες τους ενημερώνοντας για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου με 155 ψήφους υπέρ και 138 κατά.

http://www.newsbeast.gr/

Δείτε το βίντεο από τα όσα είπε ο κος Κοκαλάκης στο δελτίο του ALTER

Ακούστε όλη την τηλεφωνική επέμβαση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στο βραδινό δελτίο του ALTER με τον Ν. Χατζηνικολάου. Ακούστε προσεκτικά τον κο Κοκαλάκη να λέει πως είχε ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, την στιγμή που μας έστελναν δελτία τύπου όπου έκαναν έκκληση να γράψουμε για την αδράνεια της αστυνομίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα ασθενοφόρα τους τραυματισμένους.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Μπράβο μάγκα Παναγιώτη Κουρουμπλη! Δείτε την συγκλονιστική ομιλία του!

Πήρε τον λόγο στην βουλή και τα είπε όλα με το όνομα τους....
O λόγος του χειμαρρώδης....
Χωρίς ωραιοποιήσεις και φούμαρα...
Είναι τα πιο περιεκτικά και ορθά 8 λεπτά που εχω ακούσει τον τελευταίο χρόνο από την αίθουσα της βουλής...και όχι μόνο.
Και το επίσης σημαντικό...(ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΓΑΠ...) δεν τα διάβαζε....

Μπράβο μάγκα Παναγιώτη Κουρουμπλη!!!




Ποιός είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής;

Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια.

Το 1961, θύμα της έντονης παιδικής του περιέργειας, χάνει το φως του, από έκρηξη χειροβομβίδας και πρώιμα και προχρονολογημένα καλείται να λάβει αποφάσεις που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι καλούνται να λάβουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θα επιλέξει στη ζωή του. Το δρόμο της υποταγής στο μοιραίο, στη μοιρολατρία και στην απραξία που γεννά η απαισιοδοξία μετά από ένα τέτοιο γεγονός ή θα επιλέξει το δρόμο των συγκρούσεων, των ρήξεων και των ανατροπών με τα τείχη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων.

Δεν παραιτήθηκε. Σταθερά, αντισυμβατικά κι αποφασιστικά, με πυξίδα τη δύναμη της αισιοδοξίας και όπλα την ακαταμάχητη θέληση του και την ακράδαντη εμμονή, επιμονή και το πυρακτωμένο πείσμα του, ανοίγει νέους ορίζοντες με στοχεύσεις και σκοπεύσεις μια κοινωνία ανθρωποκεντρική χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, μια κοινωνία αξιών και όχι των αξιωμάτων, μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Τελειώνει το Δημοτικό και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στις Σχολές Τυφλών Θεσσαλονίκης και Αθήνας και συνεχίζει τις σπουδές του στο εξατάξιο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Πολιτικοποιείται πρώιμα και από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη, συνειδητοποιεί τις αιτίες που περιθωριοποιούν τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες, ταυτίζοντάς τα με την ανικανότητα και την αντιπαραγωγικότητα. Είναι το γεγονός που τον επαναστατεί.

Στη συνέχεια εισάγεται με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία και τελειώνει με εξαιρετικές επιδόσεις στο Συνταγματικό και Διοικητικό Δίκαιο το 1979 (Βραβείο Αριστούχων Ιδρύματος Στασινόπουλου) και ξεκινά να εργάζεται ως Δικηγόρος.

Το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του Φοιτητικού και Λαϊκού κινήματος για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Το 1975 εκλέγεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων φοιτητών και αναπτύσσει έντονη δράση στο Νομό γύρω από τα κοινωνικά και αγροτικά προβλήματα της περιοχής.

Το 1976-1981 ηγείται της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών της Ελλάδας για μόρφωση, ψωμί, δουλειά και όχι ζητιανιά, για κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούεται με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώκεται ακόμη και με το Νόμο 4000.

Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνής φορείς μεταξύ των οποίων το ίδρυμα Μ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη Λέσχη Υγείας της Ευρώπης το 1995, ως ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη κοινωνική δράση εκείνης της χρονιάς. Το 1998 εγγράφεται στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Το 1995 ανακηρύσσεται, από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Έχει αρθρογραφήσει, δεκάδες φορές, στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου έχει εκδώσει το επιστημονικό σύγγραμμα του με θέμα: «Το Δικαίωμα στη Διαφορά».

Την 28-12-2006 η Ακαδημία Αθηνών στην πανηγυρική ετήσια συνεδρία απονομής των βραβείων της, τον συμπεριέλαβε στα δύο πολιτικά πρόσωπα που βράβευσε για το έτος 2006 (ο έτερος είναι ο Μανώλης Γλέζος), αναγνωρίζοντας την σημαντική πολιτική και κοινωνική του συμβολή μέσα από τους κοινωνικούς του αγώνες των τελευταίων 30 χρόνων, για την οικοδόμηση στην Ελλάδα ενός σύγχρονου αποφασιστικού και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο .

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι παντρεμένος με την Βιολόγο- Μικροβιολόγο, ερευνήτρια του κέντρου "Δημόκριτος", Ελένη Κωτσοπούλου και έχει αποκτήσει δύο παιδιά την Κατερίνα και το Λευτέρη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΓΑΖΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΦΟΡΕΙΑ, ΜΑΑLOX ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΕΠΙΓΟΝ.... ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ... ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ... ΕΠΕΙΓΟΝ....

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί ψάχνουν το δάχτυλο συναδέλφου τους

Ένα απίστευτο βίντεο στο οποίο τα ΜΑΤ, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη, ψάχνουν το δάχτυλο συναδέλφου τους, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ…

Υπενθυμίζεται ότι σημειώθηκαν 22 προσαγωγές 15 συλλήψεις και 38 τραυματίες ενώ καταστράφηκε όλο το κέντρο της Αθήνας….

Σπασμένες τζαμαρίες, καμένες ομπρέλες και βανάκια κινητής τηλεφωνίας, σπασμένα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος συνθέτουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο... αυτό του κέντρου της Αθήνας.


Δείτε τις φρικιαστικές εικόνες όπως τις μετέδωσε το 10 με 1 μαζί…

ΜΕ ΤΟ ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ'' ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με το «καλημέρα» άρχισαν τα δακρυγόνα και η ένταση στο κέντρο της Αθήνας, που είναι απροσπέλαστο. Κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας από την Βουλή μέχρι το Χίλτον στην άνοδο και στην κάθοδο, η άνοδος και η κάθοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος της Ριζάρη μέχρι το Hilton, η Βασ. Αμαλίας από τη Λεωφ. Συγγρού μέχρι το Σύνταγμα, η Ηρώδου Αττικού, η Αθ. Διάκου, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Φιλελλήνων.

Επίσης, έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό. 
Από νωρίς στις 9:00  στην Βασ. Σοφίας, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που εμπόδιζαν την διέλευση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Τα επεισόδια αυτά επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα στο Καλλιμάρμαρο, στο Χίλτον, στην οδό Ερατοσθένους, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους Αγανακτισμένους που έχουν στήσει από τις 08:00 μπλόκα σε μετρό «Ευαγγελισμός», Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα. Επιπλέον κάδοι καίγονται επί της Βασ. Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε οκτώ τραυματίες, επτά άνδρες και μία γυναίκα. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι δύο από αυτούς είχαν αναπνευστικά προβλήματα και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο ενώ οι άλλοι έξι που έχουν εκδορές και χτυπήματα από γκλοπ στο κεφάλι παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Και εντός της Βουλής όμως υπάρχουν κινητοποιήσεις όπου οι υπάλληλοι της Βουλής κάνουν στάση εργασίας.

Με συνθήματα, όπως «Χούντα, χούντα», «ο λαός δεν αντέχει άλλο», «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ», οι «Αγανακτισμένοι» επιχειρούν αποκλεισμό της Βουλής  σε τρία σημεία, προκειμένου να μην καταφέρουν οι βουλευτές να εισέλθουν στο κτίριο. Μαζί τους έχουν και τους Αγανακτισμένους από την Θεσσαλονίκη, την Μεσσηνία, την Λακωνία, την Αρκαδία, την Πρέβεζα, την Θήβα, την Πάτρα και το Άργος.

Φωτορεπορτάζ του star από τα σημερινά βίαια επεισόδια


Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, 
μίας ημέρας κρίσιμης για το μέλλον όλων μας, καθώς το Μεσοπρόθεσμο που τίθεται σήμερα υπό συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή θα αφορά τα τουλάχιστον τρία επόμενα χρόνια….
Και σήμερα λοιπόν στο Σύνταγμα που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα 12 άτομα να τραυματιστούν. 
Όλοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι 9 πήραν εξιτήριο ενώ οι άλλοι τρεις με εκδορές αλλά και χτυπήματα, σύμφωνα με καταγγελίες από γκλομπς στο κεφάλι.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε Καλλιμάρμαρο, Χίλτον.
στην οδό Ερατοσθένους, στο μετρό Ευαγγελισμός…

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3