-->

ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΥ !!!

Μια γυναίκα από το Μπαγκλαντές έκοψε το γεννητικό όργανο ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και το πήγε στο αστυνομικό τμήμα ως αποδεικτικό στοιχείο. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μιρζαπούρ της Τζαλακαθι, περίπου...
200χλμ νότια της πρωτεύουσας Ντάκα.

Η 40χρονη Monju Begum, μητέρα τριών παιδιών δήλωσε στην αστυνομία ότι ο γείτονάς της Mozammel Haq Mazi εισέβαλε στην οικία της και άρχισε να της επιτίθεται.

Ο Mazi, που αρνείται τις κατηγορίες εισήχθη στο νοσοκομείο.

'Θα τον συλλάβουμε μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγεία τους', δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Abul Khaer στο πρακτορείο BBC.

'Δήλωσε ότι αντιστάθηκε και έκοψε το πέος του και το έφερε στο αστυνομικό τμήμα σε σακούλα πολυαιθυλενίου για να αποδείξει ότι ο κ. Mazi προσπάθησε να τη βιάσει', δήλωσε ο Khaer.

'Είναι αρκετά ασυνήθιστο περιστατικό. Από όσο γνωρίζω αυτή είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα φέρνει ένα κομμένο πέος στο αστυνομικό τμήμα ως αποδεικτικό στοιχείο', επεσήμανε.

Η Monju Begum δήλωσε στην αστυνομία ότι ο Mazi, πατέρας πέντε παιδιών, την παρενοχλεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι οι δυο τους έχουν σχέση και ότι η γυναίκα του πρότεινε να φύγουν και να συζήσουν στην Ντάκα.

'Αρνήθηκα και της είπα ότι δεν μπορώ να αφήσω τη σύζυγο και τα παιδιά μου, για αυτό και πήρε εκδίκηση', δήλωσε.
 
tsekouratoi

Υπερυπολογιστής ασύλληπτων επιδόσεων από την Cray


Η εταιρεία Cray ανακοίνωσε έναν νέο υπερυπολογιστή, ο οποίος προκαλεί δέος με τις επιδόσεις του. Το νέο “θηρίο” της αμερικάνικης … εταιρείας αποδίδει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 50 petaflops, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην ειδική αυτή αγορά.
Ο νέος supercomputer της Cray ονομάζεται XK6 και συνδυάζει 16-πύρηνους επεξεργαστές Opteron 6200-series της AMD με Nvidia GPUs Tesla 20-series. Το σύστημα τρέχει σε περιβάλλον Linux και πιο συγκεκριμένα σε μια διανομή που έχει αναπτύξει η ίδια η Cray. Η εταιρεία, μάλιστα, έχει ήδη εξασφαλίσει τον πρώτο της πελάτη. Πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών της Ελβετίας, όπου γίνονται έρευνες σε διάφορους τομείς της επιστήμης.

Οι επιδόσεις των 50 petaflops μεταφράζονται σε 50 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο γρηγορότερος υπολογιστής αυτή τη στιγμή, ο Tianhe-1A, αποδίδει “μόλις” 2,5 petaflops. Η ισχύς του XK6 είναι τέτοια, που ξεπερνά ακόμα και τεράστια distributed computing δίκτυα, όπως το Folding@Home.
Οι σύγχρονοι υπερυπολογιστές εκμεταλλεύονται σε μεγάλο βαθμό το συνδυασμό CPU και GPU, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα τις επιδόσεις τους σε σχέση με τους προηγούμενους που βασίζονταν αποκλειστικά στην αρχιτεκτονική των “κλασικών” επεξεργαστών.
Αν θέλουμε να εντοπίσουμε οπωσδήποτε ένα αρνητικό στον νέο υπερυπολογιστή, θα αναφερθούμε στο όνομά του. Το XK6 έχει μείνει στην ιστορία ως κινητήρας της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar.

techit.gr

Χάκερς χτύπησαν τη μεγαλύτερη εταιρεία όπλων στις ΗΠΑ!

Η Lockheed Martin Corp, η μεγαλύτερη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και μεγαλύτερη προμηθεύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου βάσει πωλήσεων, υπέστη επίθεση από … χάκερς
που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στο δίκτυό της, όπως ανέφεραν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η εταιρία το Σάββατο.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν ότι προσέφεραν τη βοήθειά τους για να αποτιμηθεί η πρόθεση του «συμβάντος στον κυβερνοχώρο που έπληξε την LMCO». Η εταιρία κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη, πλοία και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρθηκε επίσης να βοηθήσει στην ανάλυση «των διαθέσιμων δεδομένων για να γίνουν προτάσεις ώστε να αποτραπούν περαιτέρω κίνδυνοι», ανέφερε ο Κρις Όρτμαν, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Δεν είναι σαφές εάν εκλάπησαν δεδομένα και τι είδους δεδομένα.
Στα εσωτερικά δίκτυα των εταιριών που αναλαμβάνουν συμβόλαια του Πενταγώνου ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες για όπλα υπό ανάπτυξη ή για τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού.
Μια πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη είπε στο Ρόιτερς την Παρασκευή ότι τα δίκτυα της Λόκχιντ Μάρτιν και άλλων εταιριών που έχουν αναλάβει συμβόλαια του Πενταγώνου υπέστησαν επιθέσεις.
Οι χάκερς μπήκαν σε ασφαλή συστήματα σχεδιασμένα ώστε να εμποδίζουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλών κλειδιών πρόσβασης (SecurID) της RSA, μιας θυγατρικής της εταιρίας EMC Corp η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής, είπε η πηγή, που πρόσθεσε ότι δεν έχει την εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα δημόσια.
Σε ανακοίνωσή της η Λόκχιντ Μάρτιν ανέφερε ότι εντόπισε και απέκρουσε «μια σημαντική και πεισματική επίθεση» στο δίκτυό της πριν από μία εβδομάδα.
«Ως αποτέλεσμα των άμεσων και προσεκτικών ενεργειών που έγιναν για να προστατευθεί το δίκτυο και να αυξηθεί η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής μας τα συστήματά μας παραμένουν ασφαλή», ανέφερε η Τζένιφερ Γουίτλοου, μια εκπρόσωπος της Λόκχιντ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δεν εκτέθηκαν τα δεδομένα ουδενός πελάτη, ουδενός προγράμματος και ουδενός εργαζομένου», πρόσθεσε.

techit.gr

“Παιδί προς πώληση” αγγελία στο eBay!

Θέλοντας να κάνει πλάκα, μία baby-sitter έβαλε το παιδί σε αγγελία στο eBay και βρήκε τον μπελά της.
Στο δημοφιλές … site δημοπρασιών, eBay μία baby-sitter, έβαλε σε αγγελία την δίχρωνη που κρατούσε.

Η baby-sitter από την πλευρά της δήλωσε στην αστυνομία οτι ήθελε να δοκιμάσει κάποιες λειτουργίες του ebay και στην ουσία έβαλε την αγγελία για να τις δοκιμάσει αλλά και για πλάκα και οτι δεν πίστευε οτι θα το πάρει κάποιος τόσο σοβαρά. σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, απλά «ήθελε να δοκιμάσει κάποιες από τις λειτουργίες του eBay».
Η αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις φαίνεται να πιστεύει τα λεγόμενα της μπέιμπι-σίτερ και γι’ αυτό το λόγο δεν την συνέλαβε.
Για την ιστορία πάντως, μέχρι να επέμβει η αστυνομία και να αποσυρθεί η αγγελία, υπήρχε ήδη μία προσφορά $1000 για το παιδί.


techit.gr

Η Mozilla απορρίπτει το πρότυπο αποθήκευσης εικόνων της Google


Τον περασμένο Οκτώβριο η Google είχε ανακοινώσει το WebP, τη δική της πρόταση για την αποθήκευση φωτογραφιών που προορίζεται για … αντικαταστάτης του γνωστού JPEG και υπόσχεται έως και 40% μικρότερες εικόνες. Παρά τις υψηλές προσδοκίες, ωστόσο, η Mozilla φαίνεται επιφυλακτική και αρνείται να ενσωματώσει το νέο πρότυπο στον Firefox, θεωρώντας πως δεν προσφέρει, τελικά, τόσο σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του JPEG ώστε να δικαιολογείται η υιοθέτησή του.
Η απόφαση της Mozilla προέκυψε μετά από μελέτη των χαρακτηριστικών του WebP και σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε υπάλληλός της, οι βασικές ενστάσεις αφορούν τρία κυρίως σημεία:
Η μεθοδολογία που ακολούθησε η Google για τις δοκιμές που δημοσίευσε, κρίθηκε προβληματική ως προς το τεχνικό της μέρος. Σε απάντηση αυτού, πάντως, η Google πραγματοποίησε νέα μελέτη με παρόμοια αποτελέσματα.Από το WebP απουσιάζουν μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το JPEG όπως διαχείριση μεταδεδομένων και χρωματικά προφίλ ICC, ενώ δεν προστίθεται κάποιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, όπως θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι η υποστήριξη alpha channel.Η γενικότερη φιλοσοφία της Mozilla είναι, σύμφωνα με το άρθρο, αντίθετη στο να υιοθετεί αδιακρίτως νέα πρότυπα αποθήκευσης εικόνων στον browser της.
Προς το παρόν, εκτός από την ίδια τη Google που υποστηρίζει επίσημα το WebP από τον Chrome 12, ο μοναδικός άλλος browser που παρέχει υποστήριξη για το νέο format είναι ο Opera.
Site: ars technica

Αρχίζουν από Τετάρτη οι εγγραφές στα σχολεία για το έτος 2011-2012


Ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη, οι εγγραφές μαθητών και νηπίων για το σχολικό έτος 2011-12. Μέχρι τις 21 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία, οι γονείς θα πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα σχολεία.

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται κατά απόλυτη προτεραιότητα τα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των πέντε ετών (που γεννήθηκαν, δηλαδή, το έτος 2006), για τα οποία η φοίτηση είναι υποχρεωτική.

Σε περίπτωση που παραμένουν κενές θέσεις μπορούν να εγγραφούν προνήπια (που γεννήθηκαν το έτος 2007), για τα οποία η φοίτηση είναι προαιρετική, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Στην Α΄τάξη Δημοτικού εγγράφονται υποχρεωτικά τα παιδιά που συμπληρώνουν την ηλικία των έξι ετών (έτος γέννησης 2005).

Η εγγραφή νηπίου στην Α΄ Δημοτικού, που δεν φοίτησε σε νηπιαγωγείο, εγκρίνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική αίτηση των γονέων, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι της μη φοίτησης, άλλως εγγράφεται και πάλι στο νηπιαγωγείο.

in.gr

Σε επίσχεση εργασίας γιατροί και νοσηλευτές του Ευαγγελισμού


Φωτογραφία αρχείου
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και για τις απλήρωτες εφημερίες.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του Ευαγγελισμού, Ηλίας Σιώρας, τόνισε ότι έχει εντατικοποιηθεί η δουλειά και στα επείγοντα και στα τακτικά ιατρεία, ενώ κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι χρηματοδοτεί ασύδοτα τον ιδιωτικό τομέα.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας, Μ.Τιμοσίδης, τόνισε ότι «δεν έχουμε εμπορευματοποιήσει την Υγεία» και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού της κατάστασης στα νοσοκομεία. Ο ίδιος έκανε λόγο για εστίες εντός των νοσοκομείων που έκαναν υπέρβαση στα κόστη και όπως είπε «τσέπωναν χρήματα».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι από αύριο, 1η Ιουνίου, εντάσσονται στο ΕΣΥ πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ.
Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Σε τριπλή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου σε «Α-» προχώρησε ο οίκος Fitch


Σε τριπλή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου για μακροπρόθεσμα δάνεια σε εγχώριο και ξένο νόμισμα προχώρησε σήμερα Τρίτη ο οίκος Fitch, εκτιμώντας ότι σε περίπτωση «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, η κεφαλαιακή επίδραση στις τράπεζες θα κυμανθεί μεταξύ 2 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ.
 
Η αξιολόγηση της Κύπρου για μακροπρόθεσμο δανεισμό μειώθηκε από «ΑΑ-» σε «Α-» με τις προοπτικές να διατηρούνται αρνητικές. Για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό σε συνάλλαγμα η αξιολόγηση μειώθηκε κατά μία βαθμίδα, από «F1+» σε «F1».
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το μέγεθος της κρίσης στην Ελλάδα δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση για τα δημόσια οικονομικά.
Σημειώνεται πως η Fitch είχε θέσει την Κύπρο υπό αρνητική παρακολούθηση στις 17 Ιανουαρίου επικαλούμενη τα διαρθρωτικά προβλήματα του δημοσιονομικού ισοζυγίου, περιλαμβανομένων και των κρατικών συντάξεων, και τη διασύνδεση του κυπριακού χρηματοοικονομικού συστήματος με την Ελλάδα.
«Η υποβάθμιση αυτή αντανακλά τη σοβαρότητα της κρίσης στη γειτονική Ελλάδα και τον κίνδυνο που αυτή η κατάσταση αντιπροσωπεύει για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και, κατά συνέπεια, για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», εξηγεί ο Κρις Πράις, υπεύθυνος αξιολόγησης του Fitch σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το εν τρίτον περίπου των κυπριακών τραπεζών κινδυνεύουν να επηρεασθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την ελληνική κρίση. Οι κυπριακές τράπεζες κατέχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 14 δισ. ευρώ και τραπεζικά ομόλογα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Fitch, τρεις κυπριακές τράπεζες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην ελληνική οικονομική κρίση: η Τράπεζα Κύπρου, η Marfin Popular Bank και η Ελληνική Τράπεζας (Hellenic Bank).

Όμως, για τον οίκο αξιολόγησης, ένα σενάριο όπου το κόστος διάσωσης του τραπεζικού συστήματος φθάνει το 25% του ΑΕΠ είναι πιθανό. Ωστόσο, το κυπριακό κράτος θα μπορούσε να επωμισθεί το κόστος της διάσωσης του τραπεζικού τομέα, καθώς το δημόσιο χρέος του δεν αντιπροσωπεύει παρά το 61% του ΑΕΠ, και κατά συνέπεια ανήκει στις λιγότερο χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

in.gr

Σκότωσαν 34χρονο κοσμηματοπώλη μέσα στο κατάστημά του

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

- Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ όταν προσπάθησε να αντιδράσει
- Πατέρας ενός παιδιού δύο ετών το θύμα
- Μάρτυρες μιλούν για δύο άτομα που έφυγαν τρέχοντας
- Άφαντοι οι δράστες μέχρι αυτή την ώρα

Εικόνες πραγματικής μάχης μέσα στο κοσμηματοπωλείο περιγράφουν οι μάρτυρες. Όλα δείχνουν ότι ο 34χρονος κοσμηματοπώλης πάλεψε με τους δράστες,αλλά δεν είχε καμία ελπίδα να τους αντιμετωπίσει καθώς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα.

Οι μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο άτομα που είδαν να φεύγουν τρέχοντας. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό στην οδό
Πλαστήρα στη Λυκόβρυση μέχρι που ακούστηκε ένας πυροβολισμός.

Οι περίοικοι πήγαν στο κοσμηματοπωλείο και είδαν τον άτυχο 35χρονο πεσμένο στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβει το θύμα. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση, οι γιατροί όμως δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Παρά τις έρευνες οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τους δράστες.

Οι γείτονες λένε στο newsit ότι ο άτυχος 34χρονος αφήνει πίσω του ένα παιδί μόλις δυο ετών.

newsit.gr

Η διαφήμιση του Σεφερλή που απαγόρευσε ο Πάγκαλος [video]

Δείτε την απαγορευμένη διαφήμιση του Σεφερλή που παριστάνει τον Πάγκαλο και εξόργισε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στέλνοντας εξώδικα.

Σάλος στην κυβέρνηση με τα εξώδικα του Θόδωρου Πάγκαλου στον Μάρκο Σεφερή για διαφήμιση στην οποία τον σατιρίζει. Δείτε την απαγορευμένη διαφήμιση,
Ο Θόδωρος Πάγκαλος απαγόρευσε διαφήμιση του Μάρκου Σεφερλή για τα πατατάκια, επειδή μέσα σε αυτή σατιρίζει το «Μαζί τα φάγαμε».
Πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν σταλθεί εξώδικα στα κανάλια για να μην την μεταδίδουν.
Δείτε την απαγορευμένη διαφήμιση του Σεφερλή που έκανε έξαλλο τον Πάγκαλο:

Μήπως με αυτή την κίνηση θέλει να μας πει ο κ.Πάγκαλος ότι τα πατατάκια δεν τα φάγαμε μαζί αλλά μόνος του;

http://www.fimes.gr

Χειρουργείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής


Μια ιδιότυπη χειρουργική επέμβαση έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Ένας 7χρονος από την Καρδίτσα, διεκομίσθη εκεί, όταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του, του σφήνωσε στο δάχτυλο ένα παξιμάδι βίδας.
Το παξιμάδι δεν έβγαινε, με αποτέλεσμα το πόδι να αρχίσει να πρήζεται και να υπάρχει κίνδυνος το παξιμάδι να φτάσει στο κόκκαλο του παιδιού.
Οι γιατροί, προκειμένου να το αφαιρέσουν, ζήτησαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, άνδρες της οποίας έφεραν ένα ειδικό εργαλείο «το σπούτνικ», προκειμένου να κόψουν το παξιμάδι και στη συνέχεια να αφαιρεθεί από τους γιατρούς.
Μάλιστα, οι πυροσβέστες έλεγαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθούν σε μια επέμβαση, αφού έχει χρειαστεί ξανά στο παρελθόν η συνδρομή τους σε παρόμοια περιστατικά.

newsbomb.gr

Παραμένουν στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι», για έκτη ημέρα στο Σύνταγμα

Νέο ραντεβού για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας έχουν δώσει οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, μετά την πρωτοφανή σε όγκο συγκέντρωση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή. Στη διάρκεια της νύχτας, στην πλατεία Συντάγματος διανυκτέρευσαν περίπου 400 άτομα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες τα μέλη του κινήματος θα βρεθούν σε γειτονιές της Αθήνας για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν περισσότερους πολίτες.

«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι», «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», «Ουστ» και «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ» ήταν τα βασικά συνθήματα των διαδηλωτών. Συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Το απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκε και το πρώτο ψήφισμα των «Αγανακτισμένων», το οποίο αναφέρει:

«Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
» Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
» Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. Άμεση δημοκρατία τώρα. Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!».
Για τις πλέον ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, κάνουν λόγο τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.
 

Κλειστή η Πεσμαζόγλου από συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση
Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πεσμαζόγλου, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο ΤΤ ζητεί άμεσα συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με την πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει ο χορός των σαρωτικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι εάν το «φιλέτο» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα περάσει σε ελληνικά ή σε ξένα χέρια.

Οι απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα διίστανται, καθώς το άνοιγμα των 5,5 δισ. ευρώ που έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για να εκδηλώσει ενδιαφέρον ελληνική τράπεζα.

Με την άποψη αυτή φέρονται να συντάσσονται κύκλοι της διοίκησης του ΤΤ, που σημειώνουν ότι μόνο η Εθνική θα μπορούσε να «χτυπήσει» με επιτυχία σε έναν διαγωνισμό το 34% του ΤΤ και εκτιμούν ότι ο αγοραστής θα είναι τελικά ξένος τραπεζικός όμιλος.

Εθνική Τράπεζα και Eurobank κατέχουν μερίδιο 6% έκαστη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ μικρότερο ποσοστό, περί το 4%, ελέγχει η Marfin.

in.gr

Κλειστή η Γ' Σεπτεμβρίου από εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Συγκέντρωση στην Γ' Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, που διαμαρτύρεται στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
Περίπου 500 εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του ΟΤΕ και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν έως το μεσημέρι οπότε και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει αποφασίσει σειρά κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για την πώληση του 16% των μετοχών που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ, αποχωρώντας έτσι τελείως από τη μετοχική σύνθεση του Οργανισμού.

 Συγκεκριμένα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ προχωρά:
  • Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, σε παναττική τρίωρη στάση εργασίας στον όμιλο ΟΤΕ, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, και σε συγκέντρωση στις 8:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου), όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ.
  • Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
  • Την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον όμιλο ΟΤΕ και πανελλαδικό συλλαλητήριο.
  • Νέα 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.
in.gr

Μέχρι τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Εικόνα ΕλλάδαΑπό τη Δευτέρα 23 Μαΐου και μέχρι τις 3 Ιουνίου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης όσοι αποφοίτησαν από τα ΙΕΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2010. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: http://www.eopp.gov.gr/pistop και στη συνέχεια κατατίθεται σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Αγανακτισμένοι τηλεθεατές» επιτέθηκαν στο Mega

Ηλεκτρονική επίθεση δέχτηκε η σελίδα του Μεγάλου Καναλιού στο Facebook από «αγανακτισμένους τηλεθεατές» καθώς το Mega δεν προέβαλε τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος.
Τουλάχιστον 50.000 χρήστες έκαναν κλικ στην σελίδα καταθέτοντας τη διαμαρτυρία τους.
Οι διαχειριστές πάντως της ηλεκτρονικής σελίδας έσβησαν τα πάντα με αποτέλεσμα οι χρήστες να εξαγριωθούν περισσότερο.


newsbomb.gr

«Βούλιαξε» το Σύνταγμα: περίπου 100.000 οι «Αγανακτισμένοι»




Περίπου τους 100.000 φτάνουν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, στο ραντεβού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που διαμαρτύρονται στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους. 

«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» είναι το σύνθημα που μονοπωλεί την πλατεία Συντάγματος, ενώ υπάρχουν δεκάδες πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά, αλλά και μουσική από κρουστά. Συνθήματα ακούγονται και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου προσωπικά που σε συνέντευξη του καταφέρθηκε εναντίον των «Αγανακτισμένων», ενώ το... καινούργιο της ημέρας είναι το «και ου και α, πού είναι τα λεφτά».

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»: το πλήθος έχει ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού!

Από τις αποβάθρες του μετρό, το κλίμα είναι εορταστικό και οι φωνές κατά της λιτότητας και των πολιτικών δυνατές. Στην πλειοψηφία του το πλήθος αποτελείται από νέους, ενώ δεν λείπουν ούτε σήμερα οι οικογενειάρχες που έσπευσαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τα μικρά παιδιά τους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος η καθιερωμένη λαϊκή συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει τον λόγο και να μιλήσει, ενώ μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας και η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο.

Όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα έφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και στο χώρο υπάρχει ιατρείο, ενώ οι σκηνές όσων διανυκτερεύουν στην πλατεία είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά...

Την ίδια ώρα, «Αγανακτισμένοι» έχουν συγκεντρωθεί σε άλλα 60 σημεία της Ελλάδας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ακόμα 26 ευρωπαϊκές χώρες και 100 πόλεις!

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION» προσθέτοντας: «λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

star.gr

Χωρίς ΗΣΑΠ από Μοναστηράκι ως Άνω Πατήσια

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα και έως τις 6 Ιουνίου το επιβατικό κοινό του ΗΣΑΠ, καθώς κλείνει λόγω έργων το τμήμα από Μοναστηράκι μέχρι Άνω Πατήσια.


Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται ως εξής:

Μοναστηράκι - Αττική: με τις γραμμές του μετρό

Αττική - Άνω Πατήσια: με την λεωφορειακή γραμμή Χ8

Eυρωπαϊκό ραντεβού "αγανακτισμένων"

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες να γεμίζουν τις πλατείες της χώρας. Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή. Πρόταση στο Facebook για να τεθούν συγκεκριμένα αιτήματα




Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις πλατείες διοργανώνουν σήμερα οι "αγανακτισμένοι" πολίτες της Ευρώπης. Η ειρηνική διαμαρτυρία που άρχισε στην Ισπανία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στην Ελλάδα.
Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και άλλες πλατείες σε όλη τη χώρα.
Ήδη, στην Ελλάδα συμπληρώνουμε την Πέμπτη μέρα διαδηλώσεων και όπως φαίνεται στα μηνύματα στο Facebook, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει.

 Μάλιστα αναρτήθηκε από τους διαχειριστές και πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους:
"Πρόταση: Επειδή, κάνουν ότι δεν υπάρχουμε και ετσι θα συνεχίσουν....Παραθέτω μια βασική αρχή του επιχειρείν:Ο στόχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος για να έρθει αποτέλεσμα!Προτείνω λοιπόν τα αιτήματα να γίνουν συγκεκριμενα(και όχι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή).ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ,ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΤΛ.ι...πάμε Σύνταγμα και μένουμε, καλούμε όλο τον κόσμο που συμφωνεί με εμάς να έρθει,να κλείσουμε τα μαγαζιά μας όλοι να παραλύσει η χώρα...δεν θα έχουν επιλογή", ανέφερε το μήνυμα.

 Το Σάββατο οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα, έχοντας σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της σημερινής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Άλλοι είχαν μαζί τους κατσαρόλες οι οποίες λειτουργούσαν ως "κρουστά" και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".
Με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση, την ώρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος τους χλευάζει σε συνέντευξή του κάνοντας λόγο για "μόδα των τεχνολογιών".
"Αγανακτισμένοι" και στο Λευκό Πύργο συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους για την κρίση, τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Η προσέλευση των Θεσσαλονικέων διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας συμμετέχουν στη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους, αλλά και πρακτικά ζητήματα.

http://news247.gr/

Επιστολή Μ. Θεοδωράκη προς "αγανακτισμένους"





Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, προσωπική του ανοιχτή επιστολή προς το κίνημα των "αγανακτισμένων" πολιτών, που συγκεντρώνει στις πλατείες δεκάδων πόλεων σε όλη την χώρα κατά τις τελευταίες ημέρες.
Σε αυτήν ο κ. Θεοδωράκης χαιρετίζει "τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας" και καλεί τους πολίτες να αντισταθούν "στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο". 

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του κ. Θεοδωράκη, έχει ως εξής:

"Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.

Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.

Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.

Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ' υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας.

Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.

‘Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs... Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό."

http://www.newsplus.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ. Δεκτή η μήνυση για Έσχατη Προδοσία κατά της Κυβέρνησης


Απο το fititis.gr . Απο τη σελίδα της Νελλυ Ψαρού παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:
Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα …μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…
Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίουhttp://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου
στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο bloghttp://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.
Αφού ο κ. Αντωνίου έκανε κάποιες σύντομες δηλώσεις προς τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα προχώρησε μαζί με τους παρεβρισκόμενους προς το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου και άλλος κόσμος τον περίμενε για να ξεκινήσει η εκδήλωση συμπαράστασης. Το θέατρο βρίσκεται απένταντι από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Η εκδήλωση αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη απλών πολιτών αλλά και κινημάτων για την άμεση δημοκρατία.
Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου: παρόλο που η είδηση δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα, πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν εκεί (σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μέτρησα 150 καθήμενους). Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η διασπορά των συμμετεχόντων: κάποιοι παρεβρισκόμενοι ήρθαν επί τούτου, μόνοι τους, από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κόρινθο! Στο γεμάτο θέατρο, λοιπόν, και μέσα σε ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχτηκε, ο κ. Αντωνίου έκανε την ομιλία του.
Μιας και μπορεί να βρει κανείς όλη την επιχειρηματολογία του, ή να δει το βίντεο της ομιλίας του, δεν θα καλύψω εδώ με λεπτομέρεια τα λεγόμενά του, αλλά θα αρκεστώ σε μια μικρή αναφορά σε αυτά που μου έναναν ιδιαίτερη εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: όπως και το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραμέμππει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις. Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα. “Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν” και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!”, είπε χαρακτηριστικά. Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό – εξ’ ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας! “Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό;”, είπε, “γιατί δεν απάντησαν ποτέ γιατί δεν προχώρησε αυτή η σύμβαση; Αφού, το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του”. Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας.
Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών (που είναι θεμελιακή για την Κοινοβ. Δημοκρ.). “Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της”, είπε χαρακτηριστικά.
“Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή”, είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. “Το Μνημόνιο προβλέπει οι ρυθμίσεις να γίνονται με Π.Δ. και όχι με νόμους, για να μην περνάνε από τη Βουλή”. “Κανονικά, όλοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν πρέπει να παραιτηθούν, να μην παραμένουν εκεί δίνοντας νομιμοποίηση σε αυτή τη Βουλή. Πώς θα στεκόταν τότε μία μονοκομματική Βουλή;”, είπε ο κ. Αντωνίου και στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας “να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές (π.χ. 25η Μαρτίου), να μην πλησιάσει κανείς τους. [...] Σε αυτά τα χώματα χύθηκε αίμα για την ελευθερία, δεν μπορούν αυτοί να τα πουλάνε”. “Ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε για εθνική αναξιότητα επειδή έδωσε το 1940 ως λεία πολέμου στρατιωτική περιουσία στους κατακτητές. Σε αυτούς που πουλάνε όλη την ελληνική γη για μια δανειακή σύμβαση, τι πρέπει να γίνει;” αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνά πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!
Πολλά ακόμη θα μπορούσα να γράψω γι’ αυτή την εξαίρετη μέρα. Με ιδιαίτερη χαρά, πάντως, διαπίστωσα ότι ο κ. Αντωνίου, δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά “τα πήρε στο κρανίο”, αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του. Με πολύ διάβασμα και έρευνα, βρήκε μόνος του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες του αλλά και τον νομικό τρόπο να τις θέσει σε “τροχιά”, μιας και μέχρι στιγμής κινείται χωρίς δικηγόρο – “όταν προσπάθησα να κινηθώ με δικηγόρο, ζημιά μου έκανε παρά καλό”, όπως μου είπε.
Αναφορικά με τυχόν βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον κ. Δημήτρη Αντωνίου, θα ενημέρωσω σύντομα και αφού υπάρξει συνεννόηση μαζί του. Προς το παρόν, και σε νομικό επίπεδο, δεν είναι επιθυμητή η όποια εμπλοκή. Οπότε, κλείνω προς το παρόν, αυτό το ρεπορτάζ με τα ίδια του τα λόγια:
Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. “Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!”
Απο
http://www.fititis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3197%3Aδεκτή-η-μήνυση-για-έσχατη-προδοσία&Itemid=179
Με πληροφορίες απο
http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=272&Itemid=80
σσ. Το Apokaliptiko.com σε καμια περίπτωση δεν συμμερίζεται την αλήθεια των απόψεων κανενός μέχρι της αποδείξεως στην Ελληνική δικαιοσύνη αλλά και μετά από την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου. Ως τότε αναφέρουμε ειδησεογραφικά και μόνο τα γεγονότα.

http://apokaliptiko.com

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ





''Γιωργάκη, κάνε ένα καλό, πάρε το ποδήλατο και πέσε στο γκρεμό.''

"Παπακωνσταντίνου, κάνε ένα καλό, βγες στο μπαλκόνι και πέσε στο κενό.''

"Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δε τελείωσε η χούντα του '73.''

"Πάγκαλε, πεινάμε, κατέβα να σε φάμε.''

''Εμπρός, εμπρός, ξυπνάει ο λαός.''

"Γιωργάκη, άλλαξε καριέρα, στην Αμερική ψάχνουνε πουτάνα καμαριέρα.'' (!)


''Σφάξτε τον χοντρό να φάμε χοιρινό.''

«Δεν πουλάμε τα λιμάνια, δεν πουλάμε τη ΔΕΗ, πουλάμε το μπουρδέλο που λέγεται Βουλή.»

''Πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τζογλάνια.''

''Κουφάλες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες.''

''Και α και ου, γαμώ το ΔΝΤ.'' 

''Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα.''

''Και α και ου, μας κάνατε ζουλού''

''Δε θα πληρώ-, δε θα πληρώσουμε ποτέ.'' 

''Της Ελλάδος οι μαλάκες είναι γνωστοί, ξύλο και ξεβράκωμα σε κάθε βουλευτή.'' 

''Βάλτε το μνημόνιο στο κώλο, βάλτε το όλο, βάλτε το όλο.''

''Κάψτε τους μαζί με την πουτάνα τη Βουλή.''

 ''Κάντε τον Πάγκαλο, σαλάμι του αέρος, να κάνουμε εξαγωγές, να λύσουμε το χρέος.''

 ''Ελλάδα ντού γαμώ το ΔΝΤ'' 

''Γιωργάκη ρουφιάνε αμερικάνε'' 

''Πούστηδες πολιτικοί δεν τα φάγαμε μαζί'' 

''Διώξτε το γιωργάκη το αμερικανάκι'' 

''Ο λαός απαιτεί η Βουλή στη φυλακή'' 

''Μού είπε η Βουλή να γίνω ευρωπαίος
μού πήραν το ευρώ και μου έμεινε το πέος
''


"Γιωργάκη ζούμε καμαριέρα να σε δούμε"

"Μία νύχτα μαγική
σαν την Αργεντινή
να δούμε στο ελικόπτερο
ποιος θα πρωτομπεί"


 "Είμαστε χιλιάδες είμαστε πολλοί συνέλευση θα κάνουμε κάτω απ' τη βροχή"

"Το πασόκ είναι δω και ληστεύει το λαό


"Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και φέρτε για τον πάγκαλο φαλαινοθηρικό" (!)


"Συνθήματα προς τα ΜΑΤ:
Αν έχετε τιμή αν έχετε πατρίδα γυρίστε ανάποδα την ασπίδα"

Τρίτο και ογκωδέστερο ραντεβού στις πλατείες για τους «Αγανακτισμένους»


Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος  
Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πλατείες της χώρας.
Μεγάλη είναι η προσέλευση στην πλατεία Συντάγματος, όπου κυριαρχούν και πάλι τα πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά...

* Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, καθώς και η βασιλίσσης Σοφίας από Ξενοφώντος.

Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

«Εχτές έχασα την δουλειά μου 2η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Η απογοήτευση και η απελπισία πλέον είναι καθημερινότητα για μένα... αλλά εγώ είμαι κάθε μέρα εκεί κύριοι κλέφτες!!! Μέχρι να αρχίσετε να σκιάζεστε και να αρχίσετε να ιδρώνετε!!! Δεν έχω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος!!!» αναφέρει ο Α.Τ.

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας.
» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.

Παραμένουν στο Σύνταγμα οι «αγανακτισμένοι»

 

 

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή συγκέντρωση

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι το «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα».













«Βρέχει» αγανάκτηση και σήμερα

Άρχισαν να συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα και παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε μέχρι πριν από λίγη ώρα οι «αγανακτισμένοι» Αθηναίοι έχουν αρχίσει ήδη να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, πιστοί στο διαδικτυακό ραντεβού τους για διαμαρτυρία ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Εφοδιασμένοι με ομπρέλες και κατσαρόλες οι «αγανακτισμένοι» έχουν πάρει ήδη τη θέση τους μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Η κίνηση στο κέντρο διεξάγεται με δυσκολία καθώς κλούβα των ΜΑΤ έχει κλείσει το ρεύμα ανόδου στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας ενώ επί της λεωφόρου Αμαλίας τα οχήματα κινούνται από τη λεωφορειολωρίδα.

http://www.newsbeast.gr/

Ανοίγουν απο τις 2 Ιουλίου 136 επαγγέλματα - Δείτε όλο τον κατάλογο



-Δεν περιλαμβάνονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και οδικές μεταφορές

- Περιθώριο τριών μηνών σε όσους θέλουν να προσφύγουν κατά του νόμου
- Ποιοί περιορισμοί παύουν να ισχύουν


Την λίστα με όλα τα 'κλειστά επαγγέλματα' που 'ανοίγουν' αυτόματα, από τις 2 Ιουλίου έκανε γνωστή το υπουργείο Οικονομικών. Φυσικά, στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται όσα επαγγέλματα έχουν ρυθμιστεί με νόμο, όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών με τον νόμο ν.3919/2011 (άρθρο 2) καταργούνται όλοι οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί στη πρόσβαση και άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος. Ειδικότερα, μετά τη πάροδο τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από τις 2 Ιουλίου 2011, παύει να ισχύει κάθε περιορισμός που:

- περιορίζει τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα,

- εξαρτά την χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης,

- θέτει γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος,

- ορίζει ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ασκούντων το επάγγελμα,

- απαγορεύει τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο,

- επιβάλλει ή απαγορεύει την διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση,

- επιβάλλει ή απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή,

- περιορίζει την συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων,

- επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές,

- υποχρεώνει τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Όλοι οι πιο πάνω περιορισμοί αίρονται αυτόματα μετά τις 2 Ιουλίου, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη.

Αντίθετα, απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται αναγκαία η διατήρηση για κάποιο επάγγελμα ενός ή περισσότερων από τους πιο πάνω περιορισμούς και αυτό μόνο εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, με τις οποίες επίσης ζητήθηκε η ρητή κατάργηση κάθε αντίθετης απόφασης ή εγκύκλιου.

Πέραν της άρσης των παραπάνω περιορισμών, μετά τις 2 Ιουλίου καταργείται και η απαίτηση έκδοσης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος και αντικαθίσταται με την απλή αναγγελία έναρξης επαγγέλματος, συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αν μετά τη παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της αναγγελίας η αρμόδια αρχή δεν απαγορεύσει την άσκηση του επαγγέλματος, επειδή δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα. Και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας. Αλλιώς η κατάργησή της επέρχεται αυτοδίκαια.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός και μη εξαντλητικός κατάλογος επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του κεφαλαίου Α' του ν.3919/2011.

Στο κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνονται επαγγέλματα τα όποια:

· ρυθμίζονται στο Β΄ Κεφάλαιο του Νόμου (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Νόμιμοι Ελεγκτές),

· εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Νόμου (οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί και γεωτεχνικοί),

· έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.


Η λίστα των επαγγελμάτων

1. Αισθητικός

2. Αμπιγιέρ

3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης

4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού

5. Αργυραμοιβός

6. Αρτοποιός

7. Αρχαιοπώλης

8. Ασφαλιστικός Πράκτορας

9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος

10. Γομωτής-πυροδότης

11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας

12. Γραφείο Τελετών

13. Διαγνωστικά Κέντρα

14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

15. Διασώστης ασθενοφόρου

16. Διερμηνέας

17. Δύτης

18. Εικονολήπτης

19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών

21. Ενεχυροδανειστής

22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)

23. Επισκέπτης Υγείας

24. Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων

25. Επιχείρηση Ενοικίασης Λιμουζινών

26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας

27. Επιχείρηση Τουριστικών Λεωφορείων

28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού

29. Εργοθεραπευτής

30. Εφημεριδοπώλης

31. Ηλεκτρολόγος

32. Ηλεκτρονικός

33. Ηλεκτροσυγκολλητής

34. Ηχολήπτης

35. Θαλάσσιο ταξί

36. Θερμαστής

37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ

38. Κολλέγια

39. Ιδιωτικά Σχολεία

40. Καπνοπώλης

41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής

42. Καταδυτικό Συνεργείο

43. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή και Εμπορία Όπλων

44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ

45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων

46. Κλειθροποιός

47. Κοινωνικός Λειτουργός

48. Κομμωτής-κουρέας

49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας

50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)

51. Λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών

52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας

53. Λιανικό Εμπόριο

54. Λιμενεργάτης

55. Λογιστής Φοροτέχνης

56. Λογοθεραπευτής

57. Μαία

58. Μακιγιέρ

59. Μακινίστας

60. Μελισσοκόμος

61. Μεσιτικά Επαγγέλματα

62. Μεταφραστής

63. Ναυαγοσώστης

64. Ναυτικός Πράκτορας

65. Ξεναγός

66. Ξυλουργός

67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών

68. Οδοντοτεχνίτης

69. Οικονομολόγος

70. Οξυγονοκολλητής

71. Οπλοπώλης

72. Οπτικός

73. Ορκωτός Εκτιμητής

74. Πυροτεχνουργός

75. Ραδιοηλεκτρολόγος

76. Ραδιοτεχνίτης

77. Ρυμουλκά

78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος

79. Σκηνοθέτης

80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης

81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας

82. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων

83. Τεχνικός Ανελκυστήρων

84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων

86. Τεχνικός Αυτοματισμών

87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής

88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού

89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας

90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής

91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών

93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας

94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων

95. Τεχνικός Μίξης Ήχου

96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών

97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης

98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών

99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος

100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής

101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού

102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων

103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Μετάδοσης Πληροφορίας

104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων

106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας

107. Τεχνίτης Βαφής

108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)

110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων

111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών

112. Τεχνίτης Σκηνικών

113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου

114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων

115. Τεχνίτης Τροχών

116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων

117. Υδραυλικός

118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού

119. Υπηρεσίες Άθλησης

120. Υπηρεσίες Ασφαλείας

121. Υπηρεσίες Δασοκομίας

122. Υπηρεσίες Διαφήμισης

123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων

124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης

125. Υπηρεσίες Κατασκευών

126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων

127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης

128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων

129. Φορτοεκφορτωτής

130. Φροντιστής

131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου

132. Φυσικοθεραπευτής

133. Χημικός Ναυτιλίας

134. Ψυκτικός

135. Ψυχολόγος

136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές

newsit

Windows 8: έρχονται το 2012

Εντός του επόμενου χρόνου αναμένονται στην αγορά τα καινούργια windows της Microsoft. Το επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
Σε συνέδριο έγινε η ανακοίνωση και ουσιαστικά έρχεται να επιβεβαιώσει μία σειρά από φήμες, που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Πολλά και νέα θα είναι τα καινούργια χαρακτηριστικά του λειτουργικού.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις φήμες το νέο OS αναμένεται να έχει ανανεωμένο user interface και να υποστηρίζει την χρήση ARM chips, κάτι που θα αποτελεί την απάντηση της Microsoft στην αναδυόμενη αγορά των tablets.

Εξέταση αίματος “δείχνει” την κατάθλιψη

Μια καινούρια εξέταση αίματος που μετρά τα επίπεδα κατάθλιψης, μέσω της συγκέντρωσης του φωσφορικού οξέος στο αίμα, δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο του Κέιο στο Τόκιο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η νέα εξέταση θα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της πρώιμης ανίχνευσης των επιπέδων της κατάθλιψης του ασθενούς κατά τη διάρκεια των κανονικών τσεκ απ.

Η σύνδεση ανάμεσα στο φωσφορικό οξύ και και την κατάθλιψη έχει επιβεβαιωθεί από προηγούμενη μελέτη πάνω σε 66 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 31 είχαν διαγνωσθεί με κατάθλιψη.

Η μελέτη αυτή είχε δείξει ότι οι ασθενείς με κατάθλιψη είχαν χαμηλότερη συγκέντρωση φωσφορικού οξέος.

“Τα ευρήματα της έρευνας θα κάνουν ευκολότερη την πρόληψη όπου θα μπορεί να γίνεται αντικειμενική βιολογική διάγνωση για την κατάθλιψη. Πιστεύομε ότι η χρήση αυτών των τεστ θα προλάβει πολλές άσχημες επιπτώσεις που προέρχονται από την κατάθλιψη”
, είπε ο γιατρός Γιοσάκι Οχάσι, επικεφαλής των ερευνών του Πανεπιστημίου. 
 
on-news.gr

Απίστευτη πρόκληση – Ένα μεγάλο ελληνικό νησί ως εγγύηση για το νέο δάνειο θέλει η Τρόικα


«Δώστε μας ένα μεγάλο νησί για εγγύηση για να σας δώσουμε νέο δάνειο». Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτό ζήτησε η αντιπροσωπεία της
Τρόικας στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου
και τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις. ευρώ.


Οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα νησιά της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου για το δάνειο των 57 δις. ευρώ που επιδιώκει η χώρα προκειμένου να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες της επόμενης διετίας 2012 – 2013,οι ξένοι ζητούν ως εγγύηση ένα νησί!!!
Την καλύτερη περίπτωση διερευνούν να εκχωρηθούν ως εγγυήσεις τα μελλοντικά έσοδα από ακίνητα του Δημοσίου, που μπορεί να προέλθουν ακόμα και από τα ελληνικά νησιά.
Αυτό αποτελεί πρόκληση και μόνο….Ντροπή και μόνο ντροπή…..




Π.Λ.
www.bankingnews.gr


Y.Γ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ; ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΔΑΝΕΙΚΌ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΈΝΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ!
πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

http://katohika

ΙΔΟΥ Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

Ιδού τα ''αγγελικά'' πρόσωπα του στιγερού εγκλήματος. Ιδού οι άνθρωποι που δολοφόνησαν έναν αθώο άνθρωπο για μια κάμερα, την οποία πούλησαν...130 ευρώ...
Τόσο κοστολογείται τελικά μια ανθρώπινη ζωη? 130 ευρώ? Για 130 ευρώ αφήνουμε ορφανή μια οικογένεια, στερούμε από τον πατέρα τη χαρά να δει το 2ο παιδί του και διαλύουμε έτσι μια οικογένεια? Χωρίς προειδοποίηση, με πισώπλατες μαχαιριές αφαιρούμε μια ζωή?
Τα συμπεράσματα δικά σας... Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί, αντί να διώξει τους μετανάστες, όσους τουλάχιστον αυτή η χώρα δε μπορεί να αντέξει... Δεν εννοούμε όμως απλά να τουσ συλλάβει και να γεμίσουν τα κρατητήρια αλλα να τους απελάσει χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα... Όμως έχω την αίσθηση πως και πάλι τίποτα δε θα αλλάξει...

Να και ο Χάρτης Συγκεντρώσεων στην Ελλαδα!





Έσβησαν τα φώτα στο Σύνταγμα

Έσβησαν τα φώτα στο Σύνταγμα

O Δήμαρχος της Αθήνας δεν φωταγώγησε το Σύνταγμα σήμερα αφήνοντας μας στο σκοτάδι.

Ρε παιδιά βιαστήκαμε να αποδώσουμε ευθύνες στον δήμαρχο μας.. Επανήλθαν τα φώτα πριν λίγο. Απλά είχε πρόβλημα η Δεή από την ηλεκτροδότηση.. (οπως και με το σημα των κινητων εχθες)
 
 
 
 
http://aganaktismenoigr

EUROPEAN REVOLUTION 29th MAY--ALL CITIES OF EUROPE

Ώρα
Κυριακή, 29 Μάιος · 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.

Τοποθεσία
ALL CITIES OF EUROPE- CENTRAL SQUARE




Περισσότερες πληροφορίες
WE CALL FOR REAL DEMOCRACY NOW. We are not a commodity lying in the hands of politicians and bankers.
We blame the economic and political forces for our bad situation and demand the necessary change of course.
We call on all citizens, under the motto "Real Democracy NOW. We are not a commodity lying in the hands of politicians and bankers." to take to the street to protest. Join us, no matter what political views you have, to make all the people heard as a single voice.

PEOPLE IN EUROPE WAKE UP,
LETS MAKE A BETTER LIFE
LETS TALK , LETS MEET, LETS CHANGE EVERYTHING

Δεν αποχωρούν από το Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»

ΔΕΙΤΕ: Η ογκώδης διαδήλωση συνεχίζεται παρά τη δυνατή βροχή

Φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής και των μέτρων λιτότητας οι περισσότεροι από 12.000 «Αγανακτισμένοι» Αθηναίοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος.

Το «κλέφτες-κλέφτες» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στα στόματα των διαδηλωτών, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από τον «φθινοπωρινό» και βροχερό καιρό που επικρατεί σήμερα στην πρωτεύουσα και παραμένουν εδώ και αρκετές ώρες μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

http://www.newsbeast.gr/

Χιλιάδες Αγανακτισμένοι και σήμερα στο Σύνταγμα! Δείτε LIVE

Παρόλο την βροχή που κατά τόπους είναι δυνατή, χιλιάδες αγανακτισμένοι νέοι και οχι μόνο έχουν γεμίσει το Σύνταγμα και άλλες πλατείες σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε LIVE...

H βροχή μάλιστα έχει σταματήσει και ο κόσμος πλέον αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς!
 
tromaktiko

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3