-->

Πάρτι μέχρι πρωίας στο Μπάκιγχαμ για το γάμο Γουίλιαμ-Κέιτ


Η Κέιτ Μίντλτον αναχωρεί για το πάρτι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ   (Φωτογραφία:  Reuters )
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Με χορό και τραγούδι γιόρτασαν οι νεόνυμφοι, Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλέον, τον γάμο τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μαζί με περίπου 300 στενούς φίλους και συγγενείς.

Η δεξίωση διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και διοργανώθηκε από τον πατέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, πρίγκιπα Κάρολο.

Εκεί επρόκειτο να κάνει την πρόποσή του και ο κουμπάρος πρίγκιπας Χάρι, καθώς και ο πατέρας της νύφης, Μάικλ Μίντλετον.

Εκπρόσωπος του Παλατιού του Σεντ Τζέιμς δήλωσε ότι η Κέιτ Μίντλτον φόρεσε μια λευκή ζακέτα από ανκορά πάνω από το μεταξένιο φόρεμά της.


Επειδή η Κέιτ Μίντλτον δεν προέρχεται από βασιλική οικογένεια, δεν θα ονομαστεί επισήμως πριγκίπισσα Κάθριν -αν και πολλοί Βρετανοί μπορούν να επιλέξουν να τη φωνάζουν έτσι-, ή ακόμα και πριγκίπισσα Κέιτ, αγνοώντας το πρωτόκολλο.

Στη δεξίωση δεν παρέστησαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου, μιας και έφυγαν για το Σαββατοκύριακο.

Οι παμπ παρέμειναν την Παρασκευή ανοιχτές για δύο ώρες παραπάνω από το κανονικό, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον πριγκιπικό γάμο. Το ίδιο θα γίνει και το Σάββατο.

Χιλιάδες Βρετανοί πραγματοποίησαν υπαίθρια πάρτι, πικνίκ και εκδηλώσεις για να γιορτάσουν το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ.

Ωστόσο, ένα πάρτι σε πάρκο στη Γλασκόβη οδήγησε σε 21 συλλήψεις, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πάρτι, όπου είχαν παραστεί χιλιάδες «γλεντζέδες».

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και ζημιές προκλήθηκαν σε φορτηγάκια της αστυνομίας, στη διάρκεια συγκρούσεων που ο διευθυντής της αστυνομίας απέδωσε σε «εντελώς απαράδεκτα» επίπεδα μέθης.

Το Διαδίκτυο ο μεγάλος νικητής

Εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τον γάμο live από τους υπολογιστές τους, ενώ σχολίαζαν το γεγονός σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα και η ίδια η βασιλική οικογένεια συμμετείχε στο διαδικτυακό «πάρτι», με την ιστοσελίδα της στο YouTube να δείχνει ζωντανά το γάμο, και την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κλάρενς Χάους, να ανεβάζει σχόλια στο Tweeter.

Η κίνηση στο Ίντερνετ, διεθνώς, έφτασε τις 5,4 εκατομμύρια αναγνώσεις σελίδων ανά λεπτό την ώρα του μυστηρίου, σύμφωνα με την εταιρεία Akamai, ωστόσο, πολύ καλύτερες ήταν οι… επιδόσεις των γαλαζοαίματων σε ότι αφορά τα live video.

Η εταιρεία Livestream ανακοίνωσε ότι ο γάμος έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών στις ταυτόχρονες live αναμεταδόσεις.

http://www.in.gr/

Πώς θα συμπληρώσετε βήμα-βήμα τη φορολογική σας δήλωση

Οδηγός για μισθωτούς και συνταξιούχους

Αποδείξεις-παγίδα που οδηγούν σε απώλεια του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, αυστηρά τεκμήρια που διευρύνονται και αυξάνονται, πιάνοντας όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και αλλαγές στις εκπιπτόμενες δαπάνες που περιορίζουν το φόρο είναι οι καινοτομίες της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν ενώπιον του εφόρου μέσα στον Μάιο -αν και εξετάζεται ήδη η παράταση των προθεσμιών υποβολής, που λήγουν από 3 έως 31 του μήνα, λόγω της εμπλοκής στο taxis.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία παρουσιάζει βήμα βήμα στη συμπλήρωση της δήλωσης, που βρίθει από παγίδες, οι οποίες μπορεί να σας στοιχίσουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ φόρου. Πρέπει να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή, από τη συμπλήρωση των πληροφοριακών στοιχείων, που στις περισσότερες περιπτώσεις κρύβουν απαλλασσόμενα εισοδήματα, και τη συμπλήρωση των μισθών ή άλλων εισοδημάτων, μέχρι την αναγραφή των τεκμηρίων, που μπορεί να σας οδηγήσουν σε παραπάνω φόρο αν η αντικειμενική δαπάνη είναι χαμηλότερη από το δηλωθέν εισόδημα, και κυρίως των δαπανών που εκπίπτουν και εντέλει οδηγούν σε μικρότερο φόρο.

Ακολουθήστε τα βήματα για τη συμπλήρωση της δήλωσης και μην ξεχάσετε πως είναι απαραίτητη η υπογραφή και των δύο συζύγων, ειδάλλως δεν γίνεται δεκτή, ενώ πρέπει να φέρει υπογραφή και στοιχεία λογιστή όταν συμπληρώνεται από αυτόν.

Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί είτε έντυπα με συστημένη επιστολή στην εφορία είτε αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ σας είτε ηλεκτρονικά μέσω του www.gsis.gr, εφόσον υπάρχουν κωδικοί πρόσβασης τους οποίους αποκτάτε το αργότερο εντός 5μέρου και μετά από αίτηση. Ηλεκτρονική δήλωση υποβάλλουν και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής δήλωσης είναι η έκπτωση 1,5% και μέχρι 118 ευρώ από το φόρο.

Το φετινό εκκαθαριστικό, εκτός του τελικού αποτελέσματος, πληρωμή επιπλέον φόρου (εφάπαξ ή μέχρι τρεις δόσεις για βεβαίωση μέχρι Ιούλιο) ή επιστροφή, περιλαμβάνει αναλυτικά πού πάει κάθε ευρώ φόρου που πληρώνετε στο κράτος, εκτός του ότι αποτελεί και αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

- Αν έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία του φορολογούμενου ή της συζύγου διορθώνονται πάνω στο έντυπο της δήλωσης και η εφορία σάς στέλνει μετά τη μεταβολή που έγινε στο τμήμα Μητρώου. Μόνο η αλλαγή του ονόματος ή του επωνύμου προαπαιτεί δήλωση μεταβολής στο Μητρώο.

- Οι σύζυγοι σημειώνουν «χ» στην ένδειξη έγγαμος. Διαζευγμένοι, εν διαστάσει ή χήροι δεν αναγράφουν τα στοιχεία του άλλου συζύγου και προαπαιτείται η δήλωση μεταβολής σχέσεων στο Μητρώο.

- Οι γυναίκες που υποβάλλουν ατομική δήλωση συμπληρώνουν τα στοιχεία «του υπόχρεου» και αναγράφουν το όνομα του πατέρα και όχι πρώην συζύγου.

- Δηλώσεις από εκπρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου σημειώνονται στις σχετικές ενδείξεις, γίνονται δεκτές μόνο αν έχει υποβληθεί δήλωση σχέσεων στο Μητρώο.

- Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις του πίνακα 2 και συμπληρώστε ό,τι σας αφορά αν δεν θέλετε να χάσετε τα αφορολόγητα ή να σας υπολογίσουν λάθος φόρο ή να σας ταλαιπωρήσει η εφορία.

- Διατηρούνται και «13» παλιές ερωτήσεις σχετικά με νέους φορολογούμενους, κηδεμόνες ανηλίκων, επιτρόπους, κληρονόμους, μισθωτούς που έλαβαν στεγαστικό επίδομα, διαμένοντες σε παραμεθόριο (επιπλέον μείωση αφορολογήτου παιδιών κατά 60 ευρώ το καθένα), κατοίκους νησιών μέχρι 3.100 κατοίκους (τυγχάνουν αφορολογήτου 18.000 ευρώ), οι έχοντες μεταβολή στο Ε9 (συνυποβάλλουν και το ειδικό έντυπο αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή), κάτοικοι Ε.Ε. που απέκτησαν άνω του 90% εισοδήματος στην Ελλάδα, ανάπηροι, πληρώματα πλοίων, καθώς και αν θέλετε να έχετε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική πληροφόρηση για την εκκαθάριση της δήλωσής σας.

- Οι «7» καινούργιες ερωτήσεις αφορούν αν εξαιρείστε από την προσκόμιση αποδείξεων (διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας, δημόσιοι υπάλληλοι εξωτερικού, φυλακισμένοι, κάτοικοι Ε.Ε. που αποκτούν εισόδημα πλέον 90% στην Ελλάδα), είστε δημόσιος υπάλληλος μόνιμος ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (για λόγους απογραφής, φορολογικών διασταυρώσεων κ.λπ.), συνταξιούχος γεννημένος μέχρι 31.12.1945 (λόγω τεκμηρίων, καθώς εξαιρούνται οι άνω των 65 ετών για νοσοκόμο ή μείωση 30% τεκμηρίου), νέος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας (έναρξη το 2010 και γεννημένοι από 1.1.1975 και μετά ώστε να απαλλαγούν του φόρου για κέρδη μέχρι 30.000 ευρώ), όσοι έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις (από 1.6.2010 και μετά, καθώς χάνουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ), επιχειρηματίες με μείωση κύκλου εργασιών για δύο χρήσεις και διατήρηση αριθμού εργαζομένων (ώστε να τύχουν της μείωσης 20% των καθαρών κερδών και εισοδημάτων) και οι έχοντες περιουσία στο εξωτερικό (για φορολογικούς ελέγχους και κάλυψη τεκμηρίων).

- Οι ανάπηροι συμπληρώνουν τον πίνακα 3 (κωδικοί 001-002) και τον αριθμό των προσώπων της οικογένειας με αναπηρία (κωδικοί 005-006) για να μη χάσουν το πρόσθετο αφορολόγητο 2.400 ευρώ.

- Οι γονείς αναγράφουν τον αριθμό των παιδιών (003-004) για να τύχουν του πρόσθετου αφορολογήτου 1.500 ευρώ για το πρώτο παιδί, 3.000 ευρώ για δύο, 11.500 ευρώ για τρία και 2.000 ευρώ για καθένα από το τέταρτο και πάνω.

- Αν το 2010 εισπράξατε εισόδημα προηγούμενου έτους, μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε συμπληρωματική δήλωση του έτους που αφορά το εισόδημα ή αν θέλετε να φορολογηθείτε φέτος. Στην πρώτη περίπτωση, το 20% απαλλάσσεται του φόρου.

- Αν ο εργοδότης δεν σας έδωσε βεβαίωση αποδοχών, λόγω οικονομικής αδυναμίας, επίσχεσης εργασίας, πτώχευσης ή για λόγους ανωτέρας βίας (κατάληψη) ή αν δεν σας πλήρωσε, δεν αναγράφετε αυτές τις αποδοχές και συνυποβάλλετε υπεύθυνη δήλωση εξηγώντας το λόγο.
- Οι αμοιβές αθλητών (επιμερισμός στα χρόνια διάρκειας του συμβολαίου) δηλώνονται στους κωδικούς 317-318.

- Τα καθαρά εισοδήματα (αυτό που απομένει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι φόροι), μόνο από μισθωτή εργασία, αθροίζονται και το συνολικό ποσό αναγράφεται στους κωδικούς 301-302. Εντάσσονται δωροεπιταγές, διατακτικές, επίδομα θέσης και ευθύνης, παροχή για οικιακό προσωπικό, δαπάνη ενοικίασης κατοικίας, τεκμαρτό ενοίκιο όταν διατίθεται κατοικία, ωφέλεια από άσκηση δικαιώματος μετοχών, παραχώρηση αυτοκινήτου για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία άνω των 15.000 ευρώ, επίδομα στολής προσωπικού, επίδομα διαχειριστικών λαθών ή ταμείου, έξοδα κίνησης, επίδομα ασθενείας, συντάξεις ΟΓΑ, αποζημιώσεις εκπαιδευτικών, επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, αμοιβές γιατρών σε απογευματινά εξωτερικά ιατρεία ΕΣΥ και επίδομα ΟΑΕΔ αν τα υπόλοιπα εισοδήματα ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.

- Η κύρια σύνταξη αναγράφεται στους κωδικούς 303-304 και ξεχωριστά στους κωδικούς 321-322 η επικουρική, τα μερίσματα και βοηθήματα από μετοχικά ταμεία, αρωγής ή αλληλοβοήθειας ή επικουρικά.

- Επίσης στους κωδικούς 317-318 αναγράφονται τα επιδόματα ανέργων από προβληματικές επιχειρήσεις του ν. 1892/1990.

- Αν έχετε αγροτικά εισοδήματα συμπληρώνετε τα σημεία 4-10 του πίνακα 4Β, με το είδος της παραγωγής, τα στρέμματα ή ζώα ή άλλη μονάδα, την περιοχή, αν είναι αρδευόμενο ή μη, το καθαρό εισόδημα βάσει αντικειμενικών κριτηρίων (οι πίνακες αναρτήθηκαν τον Απρίλιο στις νομαρχίες και στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr). Δηλώνετε τυχόν ζημιές, αποζημιώσεις και πάγιο εξοπλισμό. Στον ίδιο πίνακα αναγράφονται καθαρά κέρδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι 100 kw και αγροτουριστική μονάδα μέχρι 10 δωμάτια (αναγραφή και σε κωδικούς 401-402, αλλά και συνυποβολή ειδικού εντύπου Ε3). Οι καινούργιοι κωδικοί 921-922 αφορούν το εισόδημα των ψαράδων βάσει βιβλίων (καθαρά κέρδη δηλώνονται σε κωδικούς 461-462) και όταν προσδιορίζεται αντικειμενικά, οι κωδικοί 923-924 (το ίδιο ποσό αναγράφεται στους κωδικούς 915-916).

- Η επιχειρηματική αμοιβή δηλώνεται στους κωδικούς 403-404 και φορολογείται βάσει κλίμακας.

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τζίρο μέχρι 150.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα, μπορεί να ενταχθούν σε αυτοέλεγχο, που πλέον καθίσταται ακριβότερος, καθώς οδηγεί σε υψηλότερα καθαρά κέρδη ο νέος τρόπος υπολογισμού των εξωλογιστικών κερδών. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται μόνο από λογιστή, ο οποίος επισυνάπτει και κατάσταση δαπανών που δεν αναγνωρίζονται (κλήσεις Τροχαίας, προσαυξήσεις φόρων κ.λπ.). Με το έντυπο Ε1 συνυποβάλλεται και το ειδικό έντυπο Ε3.

- Και οι ζημιές από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος δηλώνονται στους κωδικούς 511-512, με δυνατότητα μεταφοράς στα επόμενα πέντε χρόνια, εκτός κι αν υπαχθείτε στην αυτορύθμιση, οπότε μηδενίζεται.

- Σε λογιστικό σύστημα βάσει βιβλίων και στοιχείων πέρασαν οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες.

- Από τα εισοδήματα του ελευθέριου επαγγέλματος εκπίπτει και ένα μέρος (70% αν είναι μέχρι 1.600 κυβικά και 35% για μεγαλύτερα) των δαπανών συντήρησης, λειτουργίας, επισκευής, κυκλοφορίας, αποσβέσεων και μισθωμάτων των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους.

- Τα εισοδήματα από ενοικιαζόμενα ακίνητα (διαμερίσματα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, γη κ.λπ.) δηλώνονται στον πίνακα 4Ε, ενώ συνυποβάλλεται και το έντυπο Ε2. Φορολογούνται όλα τα δεδουλευμένα ενοίκια, ακόμα κι αν δεν εισπράχθηκαν. Φορολογείται πλέον αυτός που έχει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου και όχι αυτός που έχει το ενοχικό δικαίωμα ενάσκησης επικαρπίας.

- Τα κενά ακίνητα για διάστημα έξι μηνών και άνω αποδεικνύονται με την προσκόμιση λογαριασμού κοινής ωφέλειας, όπως ΔΕΗ.

- Φορολογείται βάσει κλίμακας το εισόδημα που απομένει από τα ενοίκια μετά την αφαίρεση των εξόδων, όπως 5% (ή 15%-25% σε διατηρητέα ή 3% για οικοδομή σε οικόπεδο τρίτου και εισόδημα από γαίες) για αποσβέσεις χωρίς δικαιολογητικά, το 40% αν προσκομιστούν δικαιολογητικά (ασφάλιστρα, δικαστική δαπάνη για αμοιβή δικηγόρου προς απόδοση μισθίου και δίκες μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών).

- Δηλώνετε και το εισόδημα από υπεκμίσθωση ακινήτου, δηλαδή ενοικίαση σε τρίτο από τον ενοικιαστή.

- Τα εισοδήματα από διατηρητέα κτίσματα ή καταστήματα δηλώνονται στους ειδικούς κωδικούς 131-132 και 133-134, αντίστοιχα.

- Εισοδήματα από κινητές αξίες, όπως μέρισμα από μετοχές ανώνυμων εταιρειών, τόκοι ομολογιών και χρεογράφων, αμοιβές και ποσοστά διοικητικών συμβουλίων Α.Ε., κέρδη αμοιβαίων κεφαλαίων, μερίσματα και τόκοι τίτλων αλλοδαπής, τόκοι καταθέσεων, δανείων, καθώς και τόκοι έντοκου τίτλου κατάθεσης ή εγγύησης που έγιναν ληξιπρόθεσμοι και απαιτητοί το 2010, δηλώνονται στον πίνακα 4ΣΤ.

- Τα εισοδήματα από το εξωτερικό δηλώνονται στον πίνακα 4Ζ. Αν δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία για τις συντάξεις, τότε δηλώνονται και φορολογούνται στην Ελλάδα, με συμψηφισμό του φόρου που ήδη πληρώθηκε στην αλλοδαπή. Αν υπάρχει διακρατική συμφωνία, πρέπει να ελέγξετε αν η φορολόγηση αφορά μόνο την Ελλάδα ή την άλλη χώρα ή και τα δύο κράτη.

- Το εισόδημα από τόκους, μερίσματα, τίτλους και γενικά κινητές αξίες προερχόμενες από το εξωτερικό δηλώνεται στους κωδικούς 295-296.

- Ακαθάριστα εισοδήματα από ακίνητα του εξωτερικού δηλώνονται στους κωδικούς 171-172 και τα καθαρά εισοδήματα στους κωδικούς 173-174, ενώ για ακίνητα επιφάνειας άνω των 300 τ.μ. αναγράφονται στους κωδικούς 395-396.

- Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη, τα γνωστά τεκμήρια, διευρύνθηκαν και έγινα πιο αυστηρά, καθώς εντάσσονται πλέον ακόμα και η πρώτη κατοικία, το ενοικιαζόμενο ακίνητο, τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και η δαπάνη για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων και δασκάλους.

- Στον πίνακα 5 προστέθηκαν 6 νέοι κωδικοί, που αφορούν στοιχεία μονοκατοικίας (240, 241, 242) και φορολογήσιμους ίππους του οχήματος που αντικαταστάθηκαν από κυβικά και αναγράφεται πια το τεκμήριο (851 έως 858). Επίσης δημιουργήθηκε νέα σειρά για σκάφη αναψυχής (711-712), προστέθηκαν τα ανεμόπτερα (715-716), εντάχθηκαν τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία (769) και η δαπάνη για οικιακούς βοηθούς, δασκάλους και σοφέρ (770).

- Το τεκμήριο ξεκινάει από 30 ευρώ ανά τ.μ. για ακίνητα με επιφάνεια μέχρι 80 τ.μ., 50 ευρώ για 81-120 τ.μ., 80 ευρώ για 121-200 τ.μ., 150 ευρώ για 201-300 τ.μ., 300 ευρώ για 301 τ.μ. και πάνω, καθώς και 30 ευρώ για κάθε τ.μ. βοηθητικού χώρου.

- Το τεκμήριο προσαυξάνει 40% σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία, 2.800-4.999 ευρώ, και 70% για αξίας 5.000 ευρώ και άνω.

- Στα τεκμήρια εντάσσονται:
Η τεκμαρτή δαπάνη για την ιδιοκατοικούμενη κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα ή εξοχική) που προκύπτει βάσει αντικειμενικής αξίας ή τιμής εκκίνησης για τα εκτός συστήματος, επιφάνειας και κατηγορίας.
Η μισθωμένη κατοικία, κύρια ή δευτερεύουσα.
Η παραχωρούμενη δωρεάν επίσης κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία.
Το αυτοκίνητο, με βάση τεκμήρια που έχουν προσδιοριστεί από το υπουργείο, ξεκινάει από 3.000 ευρώ ετησίως για οχήματα μέχρι 1.200 κυβικά και προσαυξάνει κατά 300 ευρώ ανά 100 κυβικά για 1.201-2.000 κ.έ., 500 ευρώ ανά 100 κυβικά για 2.001-3.000 κ.έ. και 700 ευρώ ανά 100 κυβικά για άνω 3.000 κ.έ., με μείωση 30% για παλαιότητα 5-10 χρόνια, 20% για άνω 10 ετών, 30% για όσα κυκλοφόρησαν μεταξύ 2001 και 2005, 50% για παλαιότερα του 2001.
Τα ανοικτά σκάφη αναψυχής με τεκμήριο 3.000 ευρώ για μέχρι 5 μέτρα χωρίς χώρο ενδιαίτησης και 4.000 ευρώ για άνω των 5 μέτρων, με μείωση λόγω παλαιότητας. Για τα κλειστά σκάφη είναι 8.000 ευρώ για ολικό μήκος μέχρι 7 μέτρα.
Αμοιβές πληρωμάτων πλοίων.
Αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.
Πισίνες. Ξεκινούν από 100 ευρώ ανά τ.μ. για επιφάνεια μέχρι 60 τ.μ. και 200 ευρώ ανά τ.μ. για άνω των 60 τ.μ., με διπλασιασμό για εσωτερικές.
Τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, όπως αναγράφονται στην απόδειξη πληρωμής.
Βοηθητικό προσωπικό βάσει του κατώτερου ορίου αμοιβών (800 ευρώ για το 2010) της συλλογικής σύμβασης και όχι πληρωτέων αποδοχών.
Η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης 3.000 ευρώ για ένα άτομο και 5.000 ευρώ για ζευγάρι.

- Προσαύξηση έχουμε 20% για μονοκατοικίες.

- Το τεκμήριο της δευτερεύουσας κατοικίας μειώνεται 50%.

- Στα ακίνητα προσμετρώνται και οι βοηθητικοί χώροι.

- Τα τεκμήρια μειώνονται κατά 30% στην περίπτωση των συνταξιούχων άνω των 65 ετών (γεννηθέντες μέχρι 31.12.1945), αρκεί να έχουν συμπληρωθεί οι κωδικοί του πίνακα 2.

- Απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των στοιχείων στον πίνακα των ακινήτων. Από τη διεύθυνση και τους δρόμους που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο μέχρι την επιφάνεια και την τιμή ζώνης όταν είναι πάνω από 2.800 ευρώ.

- Οι μήνες ιδιοκατοίκησης είναι 12 και στην περίπτωση της δευτερεύουσας κατοικίας όπου έχουμε απλώς μείωση τεκμηρίου.

- Το σύνολο των επιβατικών αυτοκινήτων έχει πλέον τεκμήριο, ακόμα και όσα αγοράστηκαν από τον ΟΔΔΥ, συνταξιούχων ή εισοδηματιών ή άνω των 65 ετών, εισαγόμενα με μειωμένους δασμούς, φόρους ή τέλη.

- Εξαιρούνται των τεκμηρίων τα ειδικά διασκευασμένα επιβατικά αναπήρων, οι αντίκες με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, όσα είναι σε ακινησία με κατάθεση πινακίδων στην εφορία, εσπερινά σχολεία ή ειδικών αναγκών, οικιακοί βοηθοί για αναπήρους με αναπηρία 67% και άνω ή νοσοκόμοι για άνω των 65 ετών.

- Εκτός των τεκμηρίων διαβίωσης υπάρχουν και τα τεκμήρια απόκτησης, το πόθεν έσχες. Εντάσσονται ακίνητα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη, αεροσκάφη, κινητά αξίας άνω των 10.000 ευρώ, ανέγερση οικοδομών, πισίνες, δωρεές ή γονικές παροχές ή χορηγίες χρημάτων, καθώς και τοκοχρεολυτική δόση απόσβεσης δανείων (προς οποιονδήποτε) ή πιστώσεων. Δηλώνονται τα πραγματικά ποσά αγοράς και επισυνάπτονται αντίγραφα συμβολαίων, βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμα και τα έξοδα απόκτησής τους (όπως συμβολαιογραφικά, δασμοί, φόροι κ.λπ.).

- Στην πρώτη κατοικία έχουμε τρία καθεστώτα: απαλλαγή από τεκμήριο πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ. αν αποκτήθηκαν 1.1.-22.4.2010, τεκμήριο από το πρώτο τ.μ. επιφάνειας για αποκτηθέντα 23.4.-16.12.2010 και απαλλαγή μέχρι 120 τ.μ. και αξίας μέχρι 200.000 ευρώ για αποκτηθέντα από 17.12.-31.12.2010.

46 Η απαλλαγή από το τεκμήριο ισχύει όταν ο φορολογούμενος, η σύζυγος και τα προστατευόμενα μέλη δεν έχουν δικαίωμα σε ακίνητο άνω 70 τ.μ., άνω των 90 τ.μ. όταν υπάρχει ένα παιδί, άνω των 110 τ.μ. με 2 παιδιά και άνω των 135 τ.μ. με 3 παιδιά και προσαύξηση 25 τ.μ. για κάθε επιπλέον παιδί.

- Τα τεκμήρια είναι μαχητά, καθώς μπορεί να αμφισβητηθούν εφόσον υπάρχουν βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία ή περιστατικά. Ο φορολογούμενος μπορεί να αποδείξει ότι οι δαπάνες του είναι μικρότερες. Τα ποσά που μειώνουν το τεκμήριο δηλώνονται στους κωδικούς 781-782 από ανάλωση κεφαλαίων προηγούμενων ετών (ό,τι απομένει μετά την αφαίρεση τεκμηρίων) ή πώληση περιουσιακών στοιχείων ή εισαγωγή χρημάτων από αλλοδαπή ή δάνεια ή δωρεές κ.λπ. και στους 787-788 από ανάλωση κεφαλαίου που φορολογήθηκε ή απαλλασσόταν από φόρο.

- Το καθαρό εισόδημα που υπήρχε το 2010, αλλά έπαψε να υπάρχει στις 1.1.2011 αναγράφεται στους κωδικούς 655-656 και λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προκαταβολής φόρου του επόμενου έτους. Επί παραδείγματι, αν το 2010 είχατε εισόδημα από ενοίκια, το οποίο θα συνεχίσετε να έχετε το 2011, αναγράφετε το ποσό σε αυτούς τους κωδικούς, προκειμένου να υπολογιστεί η προκαταβολή φόρου.

- Το τεκμήριο που έπαψε να υπάρχει στις 1.1.2011 αναγράφεται στους κωδικούς 693-694, καθώς λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προκαταβολής φόρου του επόμενου έτους για όσους φορολογούνται βάσει τεκμηρίων.

- Δηλώνονται προαιρετικά στους κωδικούς 659-660 και εισοδήματα που απαλλάσσονται από φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο: τα μερίσματα Α.Ε. και ΕΠΕ ή αλλοδαπής, τα κέρδη από πώληση μετοχών ή repos, τόκοι καταθέσεων, τόκοι τίτλων Δημοσίου ή εντόκων ή ομολογιών, μισθοί ή συντάξεις ολικώς τυφλών και ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, εξωιδρυματικό επίδομα, συντάξεις αναπήρων πολέμου ή οικογενειών θυμάτων πολέμου ή αναπήρων στρατιωτικών ή θυμάτων ειρηνικής περιόδου, ισόβια σύνταξη και επίδομα πολύτεκνης μητέρας, συντάξεις από αλλοδαπή, υποτροφίες από Δημόσιο ή ιδρύματα και γενικώς κάθε είδους εισόδημα που δεν έχει δηλωθεί σε άλλο κωδικό. Η αναγραφή ορισμένων εισοδημάτων μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη μελλοντικά για την κάλυψη τεκμηρίων.

- Οι πλανόδιοι λιανοπωλητές και οι πωλητές λαϊκών αγορών δηλώνουν τα καθαρά εισοδήματα (μετά την αφαίρεση φόρου) στους κωδικούς 659-660, όπως και τα κέρδη από την ατομική επιχείρηση και τα εισοδήματα των παραγωγών ρεύματος που πωλείται στη ΔΕΗ ή άλλο προμηθευτή.

- Ο φόρος των εισοδημάτων των κωδικών 659-660 αναγράφεται στους κωδικούς 433-434.

- Τα κέρδη από συμμετοχή σε επιχειρήσεις δηλώνονται στους κωδικούς 431-432.

- Το ΕΚΑΣ δηλώνεται στους κωδικούς 305-306, οι αγροτικές επιδοτήσεις στους 477-478, το ενοίκιο που πλήρωσε ο επαγγελματίας στους κωδικούς 793-794 και 615-616 με σημείωση των στοιχείων του εκμισθωτή, τα ενοίκια που πληρώθηκαν για ακίνητο, όπως δευτερεύουσας κατοικίας, πλην κύριας κατοικίας ή οικίας παιδιών που σπουδάζουν, στους κωδικούς 419-420.

- Στον πίνακα 6 προστέθηκαν νέοι κωδικοί: 661-662 για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ (δεν φορολογείται αν τα υπόλοιπα εισοδήματα είναι μέχρι 30.000 ευρώ) και 783-784 για τα επαναπατριζόμενα κεφάλαια, τα οποία μπορεί να μειώσουν την τεκμαρτή δαπάνη.

- Το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ διατηρείται μόνο αν προσκομιστούν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών. Δεν απαιτούνται αποδείξεις για εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ, απαιτείται το 10% για 6.001-12.000 ευρώ και το 30% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 30.000 ευρώ. Ο φορολογούμενος που δεν προσκομίσει αποδείξεις επιβαρύνεται με φόρο 10% επί του ποσού των δαπανών που του λείπουν. Αν υποβάλει περισσότερες αποδείξεις, συνολικά μέχρι 15.000 ευρώ, θα έχει μπόνους φόρου 10% επί των πρόσθετων αποδείξεων που δεν χρειάζεται για να καλύψει το αφορολόγητο.
Στο φάκελο βάλτε μέσα κάθε είδους απόδειξη πλην τιμολογίων ΔΕΚΟ, καζίνου, τυχερών παιχνιδιών κ.λπ. και στο εξωτερικό φύλλο αναγράψτε ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, αριθμό αποδείξεων και αξία. Οι αποδείξεις στέλνονται με το φάκελο της δήλωσης όταν υποβάλλεται έντυπα ή διακρατούνται στην οικία για ηλεκτρονική.
Προσοχή στις άλλες δαπάνες που εκπίπτουν (ιατρικά, ασφάλιστρα, τόκοι, ιδιαίτερα κ.λπ.) που δηλώνονται ξεχωριστά, καθώς περιορίζουν περαιτέρω το φόρο.

Τα καινούργια στοιχεία αφορούν τη μη δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών από λιανοπωλητές ή εκμεταλλευτές ενοικιαζόμενων δωματίων, την ξεχωριστή αναγραφή (κωδικοί 033-034) των χορηγιών που έγιναν μέχρι 22.4.2010 και όσων έγιναν μετά (κωδικοί 035-036).

- Οι φόροι που παρακρατήθηκαν ή αναλογούν στο εισόδημα αναγράφονται στον πίνακα 8. Ο νέος κωδικός του πίνακα είναι 653 -654 για το φόρο λιανοπωλητών.

- Τα στοιχεία (ονόματα, έτος γέννησης, σχολείο, ΑΦΜ συγγενή) δηλώνονται στον πίνακα 9 υποχρεωτικά αν δεν θέλετε να χάσετε τα πρόσθετα αφορολόγητα ή απαλλασσόμενα ποσά. Για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010 επισυνάπτεται ληξιαρχική πράξη γέννησης.

- Ο πίνακας 10 αφορά στοιχεία, όπως εισόδημα από επίταξη κατοικιών (κωδικοί 745 -746), ένταξη σε αυτοέλεγχο (985 -986) και η αναγραφή από τον εφοριακό των τόκων υπερημερίας που δεν συμπεριλήφθηκαν στο στεγαστικό δάνειο του πίνακα 7 (κωδικοί 323 -324), καθώς και τυχόν προκαταβολή λόγω εισοδημάτων από ενοίκια.

- Αν από την εκκαθάριση της δήλωσης προκύψει επιστροφή φόρου και θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία στο γκισέ, τότε αναγράψτε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού για να τα καταθέσουν αυτόματα. Επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ πληρώνονται μόνο έπειτα από έλεγχο για τυχόν οφειλές.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 7χρονος που χτυπήθηκε από κροτίδα


Τραγικές στιγμές για την οικογένειά του

Κατέληξε τελικά ο 7χρονος από τη Δροσιά της Χαλκίδας όταν το βράδυ της Ανάστασης χτυπήθηκε από κροτίδα ναυτικού τύπου που είχε πετάξει ένας 25χρονος.

Ο 7χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε το αριστερό του μάτι. Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγων των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και τελικά σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη, βυθίζοντας στο πένθος την οικόγενειά του.

Ανάκληση Renault Fluence


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Renault μοντέλο Fluence εκτελεί η επίσημη αντιπρόσωπος της Renault στην Ελλάδα PGA ΕΠΕ.

Η ανάκληση αφορά 243 οχήματα στα οποία η απουσία ηλεκτρικής αντίστασης ενός ηλεκτρονικού στοιχείου, που βρίσκεται στο εσωτερικό του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων, σε μια επιστροφή ρεύματος στις επαφές του προκαλεί την μερική καταστροφή του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού στοιχείου, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων (αερόσακων και προεντατήρων ζωνών ασφαλείας).

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μία περίπτωση ατυχήματος παγκοσμίως που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου Renault ώστε να γίνει επαναπρογραμματισμός του λογισμικού του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων του αυτοκινήτου (εάν κριθεί απαραίτητο κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ στους αριθμούς 211 1070 700 και 800 11 11011.

newsbomb.gr

Παραλίγο σοκ με Σισέ!

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις του Παναθηναικού ο μυϊκός σπασμός που υπέστη ο Τζιμπρίλ Σισέ με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί στην προπόνηση της Παρασκευής.
Αμέσως ο Γάλλος σταρ έκανε ιατρικές εξετάσεις που, ευτυχώς για τον Φερέιρα και τους «πράσινους», δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. Ο Γάλλος αναμένεται να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης το Σάββατο (30/04), ενώ η επιστροφή του στο κανονικό πρόγραμμα θα γίνει από την Τρίτη (03/05).
Από εκεί και πέρα, στα θετικά για τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός ότι οι Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Ιωαννίδης πήραν κανονικά μέρος στην προπόνηση της ομάδας, την ώρα που ο Νίκος Σπυρόπουλος έκανε θεραπεία και οι Πετρόπουλος και Σεϊταρίδης συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα.
Επίσης, ο Γιώργος Μαχλελής από την ομάδα Νέων προπονήθηκε για μια ακόμα μέρα υπό τις οδηγίες του Φερέιρα, δείχνοντας ότι ο Πορτογάλος τεχνικός τον «πιστεύει» και σκοπεύει να τον αξιοποιήσει αν του δοθεί η ευκαιρία στα play off.

newsbomb.gr

«Με βίασαν 200-300 Αιγύπτιοι»


Θύμα ομαδικού βιασμού είχε πέσει στις 11 Φεβρουαρίου η δημοσιογράφος Λάρα Λόγκαν του τηλεοπτικού σταθμού CBS κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο, μια είδηση που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Με απαράμιλλο θάρρος η Λόγκαν μίλησε για την τρομακτική εμπειρία της στην εκπομπή «60 Minutes» και στους New York Times, δίνοντας λεπτομέρειες από τη φρίκη που έζησε.

«Η μπαταρία της κάμερας τελείωσε και έπρεπε να σταματήσουμε τη δουλειά για λίγο. Ξαφνικά ο Bahar (ο αιγύπτιος εικονολήπτης) με κοιτάζει και μου λέει: Πρέπει να φύγουμε από εδώ τώρα. Σκέφτηκα ότι όχι μόνο θα πεθάνω εδώ, αλλά θα είναι ο πιο φριχτός και βασανιστικός θάνατος που θα μπορούσα να έχω!».

Η Λόγκαν είπε στους Times ότι η επίθεση διήρκεσε 40 λεπτά και οι θύτες ήταν περίπου 200 με 300 άντρες.

«Επί πολλά λεπτά με βίαζαν με τα χέρια τους. Τα ρούχα μου είχαν γίνει μικρά, μικρά κομματάκια. Το πιο σοκαριστικό ήταν το πόσο αδυσώπητοι ήταν. Χαίρονταν με τον πόνο μου. Όσο ούρλιαζα, τόσο πιο πολύ με κακοποιούσαν».

Η δημοσιογράφος τόνισε ότι δεν ήθελε να να κουβαλάει μόνη της το βάρος « σαν να έχω ένα βρώμικο μυστικό, κάτι για το οποίο θα ντρεπόμουν μια ζωή».

H Λόγκαν, που είναι η επικεφαλής των ανταποκριτών του CBS, επέστρεψε στη δουλειά την Τετάρτη.  «Νιώθω πολύ πιο δυνατή πλέον και εύχομαι η δική μου ιστορία να βοηθήσει και άλλα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων» είπε στη συνέντευξή της.

Η δημοσιογράφος είναι νοτιοαφρικανή, παντρεμένη με δύο παιδιά και εργάζεται εδώ και 18 χρόνια ως πολεμική ανταποκρίτρια.

newsbomb.gr

Λύθηκε το μυστήριο του σχεδιαστή του νυφικού!


Στη Σάρα Μπάρτον, επί χρόνια συνεργάτιδα και θεωρούμενη «διάδοχο» του Αλεξάντερ Μακουίν, ανήκει το σχέδιο του νυφικού της Κέιτ Μίντλετον. Η αποκάλυψη του ονόματός της έβαλε τέλος σε εικασίες μηνών καθώς ο κόσμος της μόδας- και όχι μόνο- ήθελε να μάθει ποιος θα κρύβεται πίσω από την εμφάνιση της Κέιτ στη σημαντικότερη στιγμή της.

Η νύφη Κέιτ, λοιπόν, φορά ένα πέλπλο ραμμένο στο χέρι που καλύπτει το πρόσωπό της και το σε ιβουάρ χρώμα φόρεμά της από μετάξι και σατέν.









  newsbomb.gr

Σαρωτικό το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ



Πρόκειται για μία από τις χειρότερες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στο σκοτάδι η αυτοκτονία 16χρονου

Τέλος έδωσε στη ζωή του τα ξημερώματα ένας 16χρονος μαθητής από την Κρήτη.
Ο νεαρός από τα Απλαδιανά Μυλοποτάμου, βρισκόταν σε αγροτική κατοικία στα Χελιανά, όταν προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα, χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο.
Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, ο οποίος τον βρήκε νεκρό.
Ο ανήλικος μαθητής άφησε στους γονείς του και ένα σημείωμα συγνώμης, το οποίο δεν ρίχνει φως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την τραγική απόφαση.

newsbomb.gr

Εντοπίστηκε αποθήκη με λαθραία τσιγάρα

Τον «καπνό» φαίνεται πως μυρίστηκαν οι άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι εντόπισαν μία αποθήκη στο Μεταξουργείο με λαθραία τσιγάρα.
Μετά από νέα έφοδο της αστυνομίας στην αποθήκη, η οποία βρίσκεται στην Θερμοπυλών 84, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κούτες με λαθραία τσιγάρα αλλά και συσκευές που προκαλούν ηλεκτροσόκ.
Νωρίτερα στην ίδια περιοχή πραγματοποιήθηκε έφοδος σε αποθήκη με ρούχα «μαϊμού».

newsbomb.gr

Τέσσερις συλλήψεις στη Βρετανία για τον πριγκιπικό γάμο


http://freshsnews.blogspot.com/2011/04/blog-post_7659.html


Σε τέσσερις, τουλάχιστον, συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι βρετανικές αστυνομικές αρχές εφαρμόζοντας με επιτυχία τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τον πριγκιπικό γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Αν και εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου ανέφερε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις στο κέντρο της πόλης, εντούτοις στα νοτιανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα με την κατηγορία της «συνωμοσίας» για διατάραξη της ειρήνης.

Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε έναν «γνωστό αναρχικό» από το Κέιμπριτζ.

Την τήρηση των μέτρων ασφαλείας έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν περίπου 5000 αστυνομικοί και να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, από αναρχικούς μέχρι ισλαμιστές. «Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το μέγεθος του πλήθους.




newsbomb.gr

Πώς η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ξεπουλά την Ελλάδα στο Ισραήλ


«Μπαράζ» σκοτεινών υποθέσεων, με κοινό παρονομαστή τη –με συνοπτικές διαδικασίες- παραχώρηση «φιλέτων» της ελληνικής οικονομίας σε συγκεκριμένα ισραηλινά ιδιωτικά συμφέροντα αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb. Υποθέσεις, με τουλάχιστον «περίεργες» και στα όρια της νομιμότητας μεθόδους, που θα προκαλέσουν σάλο. Και ρωτάμε ευθέως: αληθεύει ότι επιχειρείται να περάσουν σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που εδρεύουν στο Ισραήλ:
  1. το μονοπώλιο ουσιαστικά των φαρμακείων στην Ελλάδα;
  2. ο έλεγχος ουσιαστικά του ΟΠΑΠ, της πλέον «χρυσοφόρας» εταιρείας του ελληνικού Δημοσίου;
  3. το μονοπώλιο ουσιαστικά της προμήθειας φαρμάκων στα ελληνικά νοσοκομεία;
  4. έκταση φιλέτο, ιδιοκτησίας του ΕΟΤ σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά, όπου η γη αξίζει περισσότερο από χρυσάφι;
Αν επρόκειτο για μία ή δύο περιπτώσεις μπορεί και να δεχόμασταν, καλόπιστα, ότι πρόκειται περί σύμπτωσης. Οι τέσσερις, όμως, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι εντάσσονται σε κάποιο «σκοτεινό» και συνολικό σχέδιο για την άλωση της ελληνικής οικονομίας από συγκεκριμένα ισραηλινά ιδιωτικά συμφέροντα. Και ένα τέτοιο project δε μπορεί παρά να έχει καθοδηγητή σε υψηλότατο επίπεδο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Κι ας μη μας πει κανείς ότι όλα αυτά εντάσσονται στην περίφημη στρατηγική προσέγγιση με το Ισραήλ. Για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που εδρεύουν στο Ισραήλ πρόκειται, με διευθετήσεις που κινούνται εκτός των περιθωρίων του υγιούς ανταγωνισμού, ενώ προκαλούν εύλογα ερωτήματα κατά πόσον κινούνται ακόμη και εντός του νομικού πλαισίου. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούν άμεσες και σαφείς εξηγήσεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αποκάλυψη νο 1: Πίσω από τις διακηρύξεις και τα μεγάλα λόγια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, που προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις από τον κλάδο και πολυήμερες απεργίες στα φαρμακεία και φυσικά πολλές συζητήσεις, δεν κρύβεται μια συγκεκριμένη προτεραιότητα της τρόικας, ούτε φυσικά πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά. Πολύ περισσότερο, το περίφημο «άνοιγμα» αυτό δεν λειτουργεί προς όφελος του ασθενή ή του συνταξιούχου, όπως επικοινωνιακά προβλήθηκε. Το αντίθετο. Υπάρχει μια συμφωνία, που δεν συσχετίζεται με την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά -σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές- αποτελεί προϊόν ιδιωτικών διαβουλεύσεων από την περίοδο του 2009, ανάμεσα στον κύκλο Παπανδρέου και συγκεκριμένης εταιρείας, ισραηλινής προέλευσης, η οποία διεθνώς ειδικεύεται στις αλυσίδες φαρμακείων, που έχει στην ιδιοκτησία της. Ποιο ήταν το σχέδιο που υλοποιείται, μέσα από την τάχα απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού; Το απόλυτο μονοπώλιο στην ιδιοκτησία των φαρμακείων, με την εξαγορά θέσεων και φαρμακείων σε ολόκληρη την επικράτεια, που θα περάσουν στη διάθεση της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως σήμερα υπάρχουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παράδειγμα. Οι πληροφορίες μιλούν για 290-300 φαρμακεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. To Newsbomb γνωρίζει το όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας και θα το αποκαλύψει σύντομα.
Τι σημαίνει το μονοπώλιο αυτό στα φαρμακεία; Πρώτον, οι περισσότεροι φαρμακοποιοί στη χώρα μας θα μετατραπούν σε υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας ή θα μείνουν στην ανεργία. Δεύτερον, οι τιμές των φαρμάκων, οι οποίες σημειωτέον στην Ελλάδα είναι σαφώς πιο χαμηλές από τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, θα καθορίζονται από τη συγκεκριμένη εταιρεία, μονοπωλιακής θέσης. Τρίτον, τόσο οι πολίτες όσο και οι επερχόμενες κυβερνήσεις , αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες, θα τεθούν υπό την ομηρία των επιλογών και των οικονομικών συμφερόντων μιας και μόνον πολυεθνικής. Ούτε καν καρτέλ δεν θα υπάρχει. Τέταρτον, όπως πολλές φορές είχε καταγγελθεί και από τους συλλόγους των φαρμακοποιών, δεν θα υπάρχουν εγγυήσεις για τις καλές υπηρεσίες ή για την εξυπηρέτηση των ασθενών, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο εμπιστοσύνης, όπως μέχρι σήμερα. Τέλος, η αγορά ολόκληρη θα «κλείσει» σε απόλυτο βαθμό και ο ανταγωνισμός θα καταστεί απολύτως ανύπαρκτος.
Αποκάλυψη νο 2: Αφορά στην πώληση του 34% του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Στρατηγικής και των αποκρατικοποιήσεων που έχουν προαναγγελθεί. Έχει ήδη αναγγελθεί από το υπουργείο Οικονομικών η πρόθεση για την εκποίηση πακέτου μετοχών της «χρυσοφόρας» εισηγμένης του δημοσίου, του ΟΠΑΠ. Αυτό που δεν έχει εξηγηθεί είναι τι έκανε στο τελευταίο του ταξίδι του στο Ισραήλ, ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ποιο το παρασκήνιο της απόφασης απευθείας πώλησης της στρατηγικής μειοψηφίας του ΟΠΑΠ, στη λογική μάλιστα της διακηρυγμένης επέκτασης των δραστηριοτήτων του στο διαδίκτυο, γεγονός που απεδέχθη και με τον πλέον επίσημο τρόπο ο κ. Γερουλάνος στο Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με απόλυτη διαφάνεια με δύο εταιρείες στο Ισραήλ, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ώθηση στον ΟΠΑΠ σε δραστηριότητες που σήμερα δεν διαθέτει». Οι δύο εταιρείες στις οποίες αναφέρεται ο κ. Γερουλάνος είναι απολύτως συγκεκριμένες: οι «888 Holdings PLC» και «Playtech», υψηλόβαθμα στελέχη των οποίων βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, αφού το deal ουσιαστικά «κλείδωσε» με την επίσκεψη του διευθύνοντός συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Γ. Σπανουδάκη στο Ισραήλ και τις συνεννοήσεις που είχε εκεί με τις εταιρείες. Πάντως, και σε κάθε περίπτωση, προκύπτουν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, απευθείας πώλησης της στρατηγικής μειοψηφίας του ΟΠΑΠ και εν πάση περιπτώσει βάσιμη υποψία για μυστικά deals μεταξύ κυβερνητικών – μεσαζόντων και πολυεθνικών εταιρειών. Αλήθεια, ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει τι κάνει η «αυλή των εμπίστων» του και, αν ναι, μπορεί να πει και στους Έλληνες ποιοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού ;
Αποκάλυψη νο 3: Συμπληρώνει το πρώτο και καταλήγουμε σε έναν ολοκληρωτικό έλεγχο της αγοράς φαρμάκου. Αφορά στις προμήθειες των νοσοκομείων και τους τελευταίους μειοδοτικούς διαγωνισμούς σε αυτά. Παρατηρείται ως φαινόμενο επαναλαμβανόμενο, ότι η ισραηλινών συμφερόντων και από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στον κόσμο , με την επωνυμία TEVA, η οποία ειδικεύεται σε αντιγραφές φαρμάκων, κερδίζει αρκετούς –έως περιέργως πολλούς- από τους διαγωνισμούς στα νοσοκομεία της χώρας.
Κάθε φορά -και αυτό πλέον αποτελεί εξαιρετικά περίεργη διαδικασία- εμφανίζεται με τιμή κατά τι χαμηλότερη από την πλέον χαμηλή τιμή προσφοράς που προτείνει ελληνική εταιρεία. Αποτέλεσμα; Παίρνει αυτή τους διαγωνισμούς. Ευλόγως, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα κατά πόσον η εταιρεία TEVA έχει εσωτερική πληροφόρηση. Μήπως, δηλαδή, κάποιοι της διοχετεύουν τη χαμηλότερη τιμή των ανταγωνιστών, για να «χτυπήσει» τον διαγωνισμό με τη χαμηλότερη προσφορά. Με δεδομένη την διασπορά των νοσοκομείων και των διαφορετικών διοικήσεων που προκηρύσσουν τους διαγωνισμός, μοιάζει παράλογο να έχει πρόσωπα με εσωτερική πληροφόρηση σε κάθε νοσοκομείο. Αντίθετα είναι εμφανές ότι η τυχόν εσωτερική της πληροφόρηση πρέπει να προέρχεται είτε από κυβερνητικό στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου, είτε από κρατικούς λειτουργούς στα ανώτατα στάδια της γραφειοκρατίας. Αν αποκαλυφθεί ότι έτσι έχουν τα πράγματα, μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο πολιτικοοικονομικής διαφθοράς και για εμφανή και προϋπολογισμένη προσπάθεια απαξίωσης των ελληνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, προς όφελος μιας και μόνον πολυεθνικής, που αν συνεχίσει με τον τρόπο αυτό να αναλαμβάνει τις προμήθειες των νοσοκομείων στα φάρμακά, θα μείνει μόνη της στην αγορά, Προσοχή και εδώ, όπως και στο προηγούμενο ζήτημα. Ένας κλάδος, μία εταιρεία, ολόκληρη η ελληνική επικράτεια. Ποιος ή ποιοί θα είχαν τη δυνατότητα να «στήσουν» ένα τέτοιο έργο, κ. Παπανδρέου; Μήπως κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι έχουν μπει σε ένα νέο κύκλο από μίζες και «μαύρα ταμεία», την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο όριο της χρεοκοπίας και ζητούνται συνεχώς θυσίες από τους εργαζόμενους; Αναλάβετε τις ευθύνες σας ως Πρωθυπουργός και απαντήστε μας.

Αποκάλυψη νο 4: Πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά την τουριστική αγορά, αποκαλύπτουν στο newsbomb ότι προωθείται η πώληση τεράστιας έκτασης που σήμερα ανήκει στον ΕΟΤ και βρίσκεται σε ένα από τα ελληνικά νησιά που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Η συναλλαγή έχει στο μέρος του αγοραστή συγκεκριμένη ιδιωτική ισραηλινή εταιρεία, παγκόσμιας εμβέλειας στον ξενοδοχειακό κλάδο. Προωθείται, δε, με απευθείας πώληση, χωρίς την προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος είναι βέβαιον ότι θα προσέλκυε τεράστιο ενδιαφέρον και –νομοτελειακά- θα αύξανε το τίμημα και άρα το όφελος για το καταταλαιπωρημένο ελληνικό δημόσιο. Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθεί η –πολύ αξιόπιστη- πληροφορία ότι η συγκεκριμένη έκταση (εκατοντάδες στρέμματα, σε ένα τοπίο απίστευτου φυσικού κάλους) θα πωληθεί αντί πινακίου φακής, τότε μιλάμε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

newsbomb.gr

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό την Πρωτομαγιά

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού την προσεχή Κυριακή, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, στην περικοπή δρομολογίων και στην κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο ξεπούλημα, όπως αναφέρει, που ετοιμάζουν, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού πρώτα εντέχνως την έχουν πλήρως απαξιώσει.
Παράλληλα, ζητάει να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις βασικές αρχές στους Κανονισμούς Εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τα οργανογράμματα που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, τη λειτουργικότητα και πάνω από όλα την ασφάλεια του σιδηροδρόμου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φορτηγό παρέσυρε πεζό στο Ηράκλειο

Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε σήμερα το πρωί, στην παραλιακή οδό «Νεάρχου» στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας 45χρονος άνδρας.
Συγκεκριμένα, ένα φορτηγό με οδηγό έναν 37χρονο αλλοδαπό παρέσυρε και τραυμάτισε έναν πεζό, επίσης αλλοδαπό.
Ο άτυχος 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται.

newsbomb.gr

Οι ληστές των «επωνύμων» χτύπησαν στην Εκάλη

Η συμμορία των ληστών των «επωνύμων» ξαναχτύπησε… Θύμα αυτή τη φορά είναι γνωστός επιχειρηματίας στην Εκάλη.
Χθες στις 22.30 το βράδυ πέντε αδίστακτοι κακοποιοί, εισέβαλαν με καλάσνικοφ στην πολυτελή κατοικία και αφού έδεσαν τον 37χρονο επιχειρηματία, τη σύζυγο του, τα δύο ανήλικα παιδιά και το προσωπικό, άρπαξαν 3.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ.
Λίγο πριν εξαφανιστούν προειδοποίησαν τα θύματα ότι αν ενημέρωναν την αστυνομία αμέσως θα κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα τους πρότειναν να το κάνουν μετά από δύο ώρες.

newsbomb.gr

Έβαλε κάμερα στο μαντρί!

Τα απανωτά κρούσματα κλοπών είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση ενός βοσκού στην Αιγιάλεια, ο οποίος αποφάσισε να βάλει κλειστό σύστημα παρακολούθησης. Η κίνησή του αποδείχθηκε σωτήρια καθώς η κάμερα «συνέλαβε» τους ζωοκλέφτες.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Πελοπόννησος», η κάμερα κατέγραψε τους δύο ζωοκλέφτες που εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και την ώρα της Ανάστασης και μπήκαν στο μαντρί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το υλικό παραδόθηκε από τον βοσκό στην Αστυνομία, η οποία κατάφερε να εντοπίσει χθες βράδυ τον έναν δράστη.
Εκείνος ομολόγησε 25 ζωοκλοπές στην περιοχή της Αιγιάλειας, οι περισσότερες ήταν μάλιστα στη στάνη του «χάι τεκ» βοσκού.

Η Αστυνομία αναζητεί τώρα και τον συνεργό του δράστη.

newsbomb.gr

Μας παγίδεψαν με τις αποδείξεις!

Έφτασε η ώρα των αποδείξεων και οι περισσότεροι είμαστε ακόμα στο «σκοτάδι».  Για να μην την πατήσουμε λοιπόν πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Παρά τα όσα έλεγε το υπουργείο Οικονομικών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με αποδείξεις, κάτι τέτοιο δεν ισχύει  πάντοτε στο 100%. Σε αρκετές περιπτώσεις βασικό ρόλο παίζει η τεκμαρτή δαπάνη. Δεν λαμβάνετε δηλαδή υπόψη στο πόσα θα πληρώσουμε μόνο το πόσα «βάλαμε» στην τσέπη, αλλά και τα τεκμήρια για αυτά που έχουμε.

Παράδειγμα:

Φορολογούμενος που παίρνει από την εργασία του 13.000 ευρώ, αλλά έχει ένα σπίτι 70 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο άνω των 3.000 κυβικών, θα φορολογηθεί με 15.500 ευρώ.

Την ώρα που θα φτιάχνετε την φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι φορολογούνται εκτός από το εισόδημα τα εξής:

-σπίτια

-αυτοκίνητα

-φροντιστήρια παιδιών

-οικιακή βοηθός κ.λ.π.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καταμέτρηση και στο άθροισμα των ποσών που συγκέντρωσαν πέρυσι μέσω αποδείξεων, γιατί αν οι δηλώσεις κριθούν «ανακριβείς», τότε τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή.

Όπως σας είχαμε ξαναπεί στο star.gr, όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την δήλωσή τους, θα πρέπει να φυλάξουν τις αποδείξεις, γιατί ο έλεγχος θα γίνει αργότερα και δειγματοληπτικά.

star.gr

Ελένη: «Ζηλεύω την Φαίη Σκορδά»

Την αδυναμία της για τα νεογέννητα, η Ελένη την έχει εκφράσει πολλές φορές μέσα από την εκπομπή της. Το πρωί της Πέμπτης (28/04), όμως, πήρε βαθιά ανάσα για να σχολιάσει το θέμα του νεογέννητου μωρού, στο οποίο αναφέρθηκε με έκδηλη, όπως φάνηκε, νοσταλγία.

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα περιοδικού, το οποίο αναφέρεται στον γιο της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα. Τίτλος του άρθρου είναι «Ο μικρός μοιάζει και τους δύο. Ο πολύωρος τοκετός, τα δάκρυα χαράς και οι πρώτες ημέρες με το μωρό στο σπίτι». Αφού η Ελένη το διάβασε, έμεινε «καρφωμένη» στην φωτογραφία της Φαίης.

«Πραγματικά, δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο την σκέφτομαι και πόσο το ζηλεύω αυτό που ζει η Φαίη… δεν μπορώ να το περιγράψω με τίποτα. Οσες φορές και να το ζήσεις, είναι το ίδιο μαγικό όπως την πρώτη φορά», είπε η Ελένη συνεχίζοντας να κοιτάζει την εικόνα της Φαίης.

«Αυτάααα…»

Δεν μιλούσε κανείς από τους υπόλοιπους, αλλά η Ελένη ήταν φανερό πώς όλο και κάτι περίμενε να ακούσει. «Να τους ζήσει το μωράκι τους…» είπε ο Αρης Καβατζίκης και η Ελένη πήρε την καλύτερη αφορμή για να ευχηθεί στο ζευγάρι για μια ακόμη φορά. «Να τους ζήσει, βέβαια να τους ζήσει…», τόνισε με νόημα, ενώ τα αχ και τα βαχ «πήγαιναν κι ερχόντουσαν».

Η Ελένη αναστέναξε και πήγε με βαριά καρδιά στα υπόλοιπα θέματα του περιοδικού.

Ότι την ζηλεύει την Φαίη για αυτό το λόγο και με κάθε καλή πρόθεση που η σύζυγος του Γιώργου Λιάγκα έγινε μαμά είναι γεγονός. Τώρα, τι κρύβουν αυτές οι δηλώσεις… τύπου «τι ωραία που έχει στην αγκαλιά της νεογέννητο», θα φανεί. Λέτε να μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη η Ελένη; Λέτε να θέλει να ξαναζήσει το θαύμα της μητρότητας; Αυτό κι αν είναι είδηση. 

star.gr

Η Kate βλέπει εφιάλτες ότι φθάνει γυμνή στην εκκλησία

«Κουρέλια» θέλουν οι πληροφορίες τα νεύρα της Kate Middleton, στην οποία έχουν στραφεί τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών του πριγκιπικού γάμου.

Η μέλλουσα πριγκίπισσα περνά τις τελευταίες της ώρες ως κοινή θνητή, λίγο πριν η καλή της πεθερά Ελισάβετ την ανακηρύξει επισήμως σύζυγο του William. Οσοι την ζουν από κοντά τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν ότι η ψυχολογική κατάσταση της Kate πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Να είναι η πεθερά; Να είναι η δίαιτα; Να είναι όλες οι προετοιμασίες; Να είναι ότι μια ολόκληρη χώρα κάνει πρόβες για την ίδια και τον μέλλοντα σύζυγο; Όσο να το κάνεις, κάτι απλό αυτό δεν είναι και ίσως και για όλα αυτά μαζί, η Kate «τα έχει βάλει» με όλους τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας της έντονης πίεσης που της ασκείται από κάθε πλευρά.

Όπως δημοσιεύουν ένα 24ωρο πριν από τον γάμο, οι Βρετανικές εφημερίδες, η Kate ξυπνά κάθε βράδυ στον ύπνο της από φοβερούς εφιάλτες, καθώς όπως αναφέρουν, βλέπει στον ύπνο της ότι φθάνει στο Αββαείο του Westminster γυμνή! Δίπλα της λέει είναι κανονικά ο William, ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, οι 1900 καλεσμένοι, ενώ την τελετή παρακολουθούν μέσω της τηλεόρασης εκατομμύρια θεατές. Όμως, κοιτάζοντας τον εαυτό της διαπιστώνει ότι δεν φορά απολύτως τίποτα.

Εδώ και δέκα μέρες, η οικογένεια της Kate, λένε οι Βρετανικές εφημερίδες κάνει τα πάντα ούτως ώστε να την ηρεμίσει, αλλά όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Τώρα, εδώ που τα λέμε, μπορεί το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα, αλλά θα έχει και το τίμημά του. Λίγο είναι να περιμένουν να σε δούν και να σε σχολιάσουν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι; Εδώ οι συνηθισμένες νύφες τα βάζουν με όλους λίγο πριν το γάμο, δεν θα το κάνει κοντζάμ Middleton;   


star.gr

H Sony επιβεβαιώνει ότι εκτέθηκαν λογαριασμοί χρηστών του PSN

Δυστυχώς, αυτό που όλοι φοβόμασταν από τη στιγμή που μάθαμε ότι χακάρανε το PSN, είναι γεγονός. Η Sony επιβεβαίωσε ότι έχουν εκτεθεί λογαριασμοί χρηστών του PlayStation Network και συγκεκριμένα στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, χώρες, διευθύνσεις email, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης στο PSN, PSN IDs, ιστορικό αγορών, διευθύνσεις πληρωμών και απαντήσεις ασφαλείας για είσοδο στο PSN.
PSN logo
Το χειρότερο απ’ όλα φυσικά είναι ότι παίζει να έχουν κλαπεί και αριθμοί πιστωτικών καρτών, αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που τα στοιχεία μας μπορεί να βρίσκονται στη διάθεση αγνώστων, η Sony συστήνει ιδιαίτερη προσοχή από εδώ και πέρα και προτείνει την άμεση αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο PSN μόλις επανέλθει η υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι διεξάγεται έρευνα από ανεξάρτητη μεγάλη εταιρία security για το τι έχει γίνει, της οποίας τα αποτελέσματα όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον.
Πάντως η ζημιά για τη Sony (και δυστυχώς για όλους τους gamers) είναι μεγάλη και αυτό το περιστατικό θα στιγματίζει την παρουσία του ιαπωνικού κολοσσού στη βιομηχανία για πολλά χρόνια.


Πηγή: Game20.gr

Ο καιρός σήμερα (27/4)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη  27/4, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα πελάγη, έντασης 5 με 7 Μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις. Τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


http://www.mediasoup.gr/ 

Χιλή: Σεισμός 5,3 βαθμών

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών της κεντρικής Χιλής, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 98 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Βαλπαραϊζο σε βάθος επτά χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Επίσης δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.


http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=12410 

Κρίσιμη συνάντηση της Τ.Μπιρμπίλη με τον Δήμο Λαυρεωτικής για την Κερατέα την Πέμπτη


Εικόνα από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων της Κερατέας
Κρας τεστ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική αποτελεί η συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής για το θέμα της Κερατέας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη.

Πρόκειται για το πρώτο κρίσιμο ραντεβού μετά την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και μπλόκων κατοίκων από την Κερατέα, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Η υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5 εμφανίστηκε ανοιχτή στο διάλογο για τις τεχνολογίες επεξεργασίας απορριμμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στα αντίστοιχα εργοστάσια, αλλά επιφυλακτική ως προς το ενδεχόμενο αναθεώρησης του υφιστάμενου περιφερειακού ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Λαυρεωτικής διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας και στη συνάντηση θα επιμείνει στην πρόταση για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων σε έκταση του ΒΙΟΠΑ Κερατέας.

Η κ.Μπιρμπίλη χαρακτήρισε «πολύ δύσκολο θέμα» την αλλαγή χωροθέτησης στην Κερατέα, για το οποίο, όπως είπε, «πρέπει να πειστούμε για την εφικτότητά του».

http://www.in.gr/ 

Ποια επιδόματα μπαίνουν στη μέγγενη του Μνημονίου

Της Ρούλας Σαλούρου

Την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων και την υποκατάστασή τους από ένα επίδομα που θα καλύπτει μόνον τις περιπτώσεις ακραίας φτώχειας, εξετάζει η κυβέρνηση, υπό το βάρος της πίεσης για περικοπή τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, από τα περίπου 6 δισ. που καταβάλλονται με τη μορφή επιδομάτων ή παροχών, σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Σε πρώτο επίπεδο, τα αρμόδια υπουργεία, πρωτίστως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα προωθήσουν την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στα ήδη καταβαλλόμενα επιδόματα, ενώ σε δεύτερη φάση, εξετάζεται η θέσπιση ενός επιδόματος στα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που εφαρμόζεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σύνολο των κοινωνικών ομάδων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά και περιουσιακά, θα λαμβάνουν τα επιδόματα από έναν ενιαίο Οργανισμό, ενώ η αρχή για την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,  θα γίνει με τη συρρίκνωση του αριθμού των κοινωνικών επιδομάτων, του ύψους τους, καθώς και του αριθμού των δικαιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει τρόπους ώστε να μειωθεί δραματικά το ποσό που δαπανά το κράτος προς τις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στο στόχαστρο έχει ήδη μπει και το ΕΚΑΣ. Η αρχή γίνεται με την εφαρμογή νέων, εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο. Δεν αποκλείονται  όμως δραματικές περικοπές του Επιδόματος, ακόμη και στους ήδη δικαιούχους. Άλλωστε, για τους νέους συνταξιούχους, μετά το 2015, η καταβολή του ΕΚΑΣ δεν θεωρείται δεδομένη.

Από το πρόγραμμα περικοπών – μαμούθ, δεν γλιτώνει ούτε το επίδομα ανεργίας, παρά το γεγονός ότι, στην οδό Σταδίου γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για ανταποδοτική παροχή, αφού οι εργαζόμενοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ για την κάλυψη του ενδεχόμενου ανεργίας... 

Στο σχέδιο περικοπών μπαίνουν επιδόματα όπως ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού, επίδομα για αγορά βιβλίων, εισιτηρίων κινηματογράφου και θεάτρου, επίδομα βρεφονηπιακών σταθμών κ.ά. που αφορούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους.

Αρχικώς, η αλλαγή του τρόπου απονομής επιδομάτων θα αφορά κυρίως στην  εισαγωγή αυστηρών εισοδηματικών και άλλων κοινωνικών κριτηρίων, όπως επίσης και η κατάργηση πολλών εξ αυτών που είτε θεωρούνται παρωχημένα και αναποτελεσματικά, είτε επικαλύπτονται.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στις πολιτικές αυτές, που θα παρέχονται από έναν Οργανισμό, θα επιδιωχθεί η πρόσβαση συγκεκριμένων ομάδων – στόχων όπως οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα ΑΜΕΑ και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Ο Οργανισμός αυτός θα  μπορούσε να προέλθει από τη συγχώνευση των Οργανισμών που σήμερα ασκούν κοινωνική πολιτική, όπως είναι ο ΟΑΕΔ, η Εργατική Εστία και ο ΟΕΚ, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από μήνες. Τώρα, επανέρχεται και μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό συνδέεται με την εφαρμογή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), πρόταση που την τελευταία 15ετία επανέρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο προσκήνιο. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα  της Ε.Ε. μαζί με την Ουγγαρία που δεν εφαρμόζει το θεσμό του ΕΕΕ, με τους βασικούς επικριτές του να υποστηρίζουν πως μπορεί να αποτελέσει πρόσκομμα, στην έτερη γιγαντιαία προσπάθεια εξοικονόμησης 3,5 δισ. ευρώ από την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Κατηγορίες επιδομάτων από ΟΑΕΔ




 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
2009

ΑΤΟΜΑ
ΠΟΣΟΝ
Βασικά Επιδόματα Τακτικής Ανεργίας*
675.500
1.467.480.089
Ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας (Ναυσί Α.Ε.,Ελλ. Ναυπηγεία, ΟΑ κλπ)**
1.500
17.105.583
Επίδομα μακρόχρονιας ανεργίας για τους ηλικιωμένους
2.400
3.404.295
Ειδικά εποχιακά βοηθήματα ανεργίας και ειδικές παροχές
158.686
134.085.461
Επιδόματα για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
1.200
448.867
Παροχές Αφερεγγυότητας
320
1.445.278
Επιδόματα Στράτευσης
1.300
198.140
Επιδόματα διαθεσιμότητας
1.280
171.264



Παροχές Ασθένειαςσε είδος σε ηλικιωμένους μακροχρονίως ανέργους
6.000
3.450.000
Παροχές ασθενείας σε είδος για ανέργους μεταξύ 29 και 55 ετών
Παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανέργους έως 29 ετών
Προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω ηλικίας (άρθρο 10 του Ν.2874/00)***
3.530
8.050.000
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
851.716
1.635.838.978



Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας (πλεον εισφορών)
22.329
117.871.860
Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας
16.037
46.324.334
Οικογενειακές παροχές
359.456
101.721.282
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
397.822
265.917.476
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΟΧΩΝ
1.249.538
1.901.756.454

http://www.capital.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3