-->

Ο Σβαρτζενέγκερ γίνεται Governator!

governator
Ένα νέο κόμικ με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ βρίσκεται... στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του. Το πρωτότυπο στοιχείο είναι ότι θα συνδυάζει τόσο τις ένδοξες μέρες του Άρνι ως ηθοποιού ταινιών δράσης όσο και την πρόσφατη πολιτική του καριέρα. Αυτό θα αποτυπώνεται και στο όνομα του κόμικ, το οποίο είναι «The Governator», ένας συνδυασμός του «Terminator» (Εξολοθρευτής) και του «Governor» (κυβερνήτης).
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Σβαρτσενέγκερ σε αμερικανικό περιοδικό. Ο χαρακτήρας του κόμικ θα εξελιχθεί παράλληλα σε τηλεοπτικό ήρωα, όπως και σε ήρωα βιβλίου.


gossip-tv

Ψηφίστε Google Search!

Μια νέα δυνατότητα στη μηχανή αναζητήσεων της Google αισιοδοξεί να βελτιώσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων της μέσω... ψήφων των χρηστών!

Αναγνωρίζοντας τα... όρια των αλγόριθμων της, και προφανώς αισιοδοξώντας να βελτιώσει την ποιότητα (ή καλύτερα "τη σχετικότητα") των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης της, η Google της χάρισε μια νέα δυνατότητα... ψήφων! Με λογική παραπλήσια των "Likes" του Facebook, το +1 της Google, όπως ονομάζεται (και παρουσιάζεται) η νέα δυνατότητα, επιτρέπει σε κάθε χρήστη να "ψηφίζει" τα αποτελέσματα που θεωρεί ως καλά από όσα του παρουσιάζει η Google Search.

Ακριβώς, όμως, επειδή και αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε να "μολυνθεί" από άτομα που θα τη χρησιμοποιούσαν για να προβάλλουν τα sites τους (ως ένα είδος SEO - δείτε παρακάτω), η Google προτίμησε να την εφαρμόσει σε social επίπεδο! Έτσι, ο χρήστης θα βλέπει μεν πόσοι έχουν ψηφίσει ένα αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε και σε αυτόν μέσω του Google Search, αλλά προτεραιότητα θα δίνεται σε όσα έχουν ψηφίσει οι επαφές του - οι φίλοι του, αυτοί με τους οποίους επικοινωνεί μέσω email ή social δικτύων κ.λπ.


Πηγή: Google Blog


Το πρόβλημα του SEO

SEO, κατά κόσμον Search Engine Optimization, ονομάζεται το σύνολο μεθόδων και τεχνικών με τις οποίες μπορεί να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο ενός site για να "παρουσιάζεται ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης". Έτσι, εμφανίζεται "πιο κοντά στην πρώτη θέση" και αυξάνονται οι πιθανότητες να το προτιμήσει ο χρήστης που το εντόπισε μέσω μιας αναζήτησης. Και ακριβώς αυτό είναι και η... κατάρα της Google, και όλων των παραπλήσιων μηχανών αναζήτησης.

Κάθε μηχανή αναζήτησης έχει το δικό της τρόπο ανίχνευσης και ταξινόμησης των sites στη βάση δεδομένων της. Θεωρητικά, αν κρίνει πως ένα site πρέπει να παρουσιάζεται στην 4η θέση, θα πρέπει να παρουσιάζεται στην 4η θέση. Να, όμως, που με "κόλπα" του SEO μπορεί να μεταφέρεται στη 2. Και ακριβώς για αυτό συχνά συναντούμε πλήθος... άσχετων αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις μας.

http://www.pcw.gr/ 

Τα καυτά σημεία του γυναικείου σώματος

kaytaa
Αν η ψυχή της είναι άβυσσος, τότε το σώμα της τι είναι; Πίεσε τα σωστά κουμπιά και βγάλε το συμπέρασμά σου...

Το σώμα της είναι χάρτης. Βάλε στην άκρη το άγχος του μεγέθους και το στρες των επιδόσεων και άνοιξε τα μάτια σου -και τα χέρια σου βεβαίως, βεβαίως- για να ανακαλύψεις και να εξερευνήσεις τις ερωτογενείς περιοχές του κορμιού της.


ΠΑΤΟΥΣΑ Υπάρχει ένας διάλογος στο Pulp Fiction μεταξύ του John Travolta και του Samuel Jackson σχετικά με το αν το μασάζ ποδιών θεωρείται σεξουαλική πράξη και το πόδι ερωτογενής περιοχή. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ναι. Κάνε μασάζ, πίεσε και γλείψε την πατούσα της. Βάλε τα δυνατά σου να ερεθίσεις το σημείο S (κι εσύ που νόμιζες ότι υπάρχει μόνο το G) το οποίο βρίσκεται κάτω από το τέταρτο δάχτυλο (δίπλα στο μικρό). Κάνε μασάζ στο πέλμα του ποδιού της ακολουθώντας τη διαδρομή αστράγαλος-μεγάλο δάχτυλο και τελείωσε (για το μασάζ λέω) με μικρά χτυπήματα στην καμάρα.

ΓΟΦΟΙ Τα «χερούλια του έρωτα», όπως είναι γνωστοί, είναι το ιδανικό σημείο για να παρκάρεις τα χέρια σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ. Ακουμπώντας την εκεί μπορείς να της δείξεις τον τρόπο να κουνηθεί, ενώ μπορείς και να ανασηκώσεις τη λεκάνη της για να έχεις καλύτερη διείσδυση. Για προκαταρκτικά, βάλ' τη να ξαπλώσει μπρούμυτα και κάν' της μασάζ ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα πέσεις σε καμιά που έχει κυτταρίτιδα, γιατί μπορεί να βουλιάξεις στους «κρατήρες» που θα σχηματιστούν στο δέρμα της.

ΑΦΑΛΟΣ Μπορείς να την κάνεις να ανατριχιάσει ολόκληρη και να γίνουν οι ρώγες της πιο σκληρές και από άγουρα κεράσια. Πώς; Τρίψε πάνω στον αφαλό της ένα παγάκι και μετά φύσηξε ελαφρώς πάνω στη βρεγμένη περιοχή της κοιλιάς της.

ΑΙΔΟΙΟ Αν τα πας καλά εκεί, τα πόδια της -συγγνώμη, η καρδιά της ήθελα να πω- θα είναι πάντα ανοιχτά για σένα. Για να κάνεις καταπληκτική εντύπωση, που θα της μείνει, έχε μαζί σου και μία λιπαντική κρέμα καθώς και λάδι για μασάζ. Ξεκίνα από την κοιλιά της για να φτάσεις αργά αργά στο επίμαχο σημείο. Με τα δάχτυλά σου, τα οποία πρώτα θα τα έχεις σαλιώσει, εξερεύνησε την περιοχή, παίξε με την κλειτορίδα της και προχώρα -αν σου το επιτρέψει η κυρία- προς την πίσω, την «απαγορευμένη πόρτα».

ΣΤΗΘΟΣ Οι γυναίκες λατρεύουν να τους αγγίζουν, να τους γλείφουν και να δαγκώνουν το στήθος τους κατά τη διάρκεια του σεξ. Μη φοβηθείς να κάνεις κάτι από τα παραπάνω. Ξέρουν ότι αυτό θέλεις κι αυτό θέλουν κι εκείνες.

ΣΤΟΜΑ Σύμφωνα με το Tantra, το πάνω χείλος συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με την κλειτορίδα. Αν κι αυτή η άποψη δεν έχει κατοχυρωθεί επιστημονικά, παρ' όλα αυτά δεν χάνεις τίποτα να «παίξεις» με το στόμα της. Δάγκωσέ τα, φίλησέ τα, πιπίλισέ τα (Θεέ μου, πόσο καιρό είχα να πω αυτήν τη λέξη), αλλά, προσοχή, μην τη γεμίσεις σάλια, γιατί το έχασες μετά το μωράκι.

ΚΕΦΑΛΙ Τα πάντα -και φυσικά και το σεξ- ξεκινάνε από το κεφάλι. Οχι από το μυαλό (αυτό θα το αναλύσουμε άλλη φορά, χρυσέ μου), αλλά από το κεφάλι - και συγκεκριμένα το τριχωτό της κεφαλής. Κάν' της μασάζ με απαλές πιέσεις των δαχτύλων σου και μέσα σε δύο λεπτά θα τη δεις να έχει ανατριχιάσει και να έχει χαλαρώσει ολόκληρη.


exothema.gr

Stan Shih, Ο ιδρυτής της Acer προαναγγέλλει αλλαγές

H Acer έχει δεχθεί μείωση 10% στις πωλήσεις της στην Αμερική το πρώτο τρίμηνο του έτους και ο ιδρυτής της Stan Shih το δικαιολογεί αναφέροντας ότι οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων συσκευών Tablet. Επίσης δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει αλλαγές στη στρατηγική της εταιρείας θέτοντας ως στόχο το κέρδος και όχι την πρωτιά στην αγορά των υπολογιστών.
update: Παραιτήθηκε ο Gianfranco Lanci από τη θέση του Acer CEO and President, και ανέλαβε ο Walter Deppeler στη θέση του νέου Acer EMEA President.
Stan Shih Acer
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Stan Shih χαρακτήριζε τα προϊόντα της Apple ως «Ένα μεταλλαγμένο ιό» και δήλωνε ότι «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αγορές που εξελίσσονται ομαλά πάντοτε είναι πιο ισχυρές». Φαίνεται όμως ότι εκτός από το να εξελίσσεται ομαλά μια εταιρεία πρέπει να εξελίσσεται και καινοτομικά Mr. Shih!
Πάντως η Acer φαίνεται να έχει πιάσει τον παλμό της αγοράς και θα κυκλοφορήσει δικά της μοντέλα Tablet, όπως το Acer Iconia.

http://techblog.gr/

Πασίγνωστη τραγουδίστρια,πρώτο όνομα της πίστας εμπλέκεται με τους νονούς



Σοκ στη νυχτερινή Αθήνα, αφού μπλέκουν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της πίστας στο αδίστακτο κύκλωμα των νονών. Μία από τις πιο δημοφιλείς λαϊκές τραγουδίστριες κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση επιχειρηματία και πρώην συντρόφου της (πάει κάπου το μυαλό σας;) . Η γνωστή κυρία του πενταγράμμου είχε ζητήσει τη βοήθεια του αρχηγού μιας από τις συμμορίες προκειμένου να πάρει πίσω τα 500.000 ευρώ που της όφειλε ο επιχειρηματίας. Μάλιστα είχε τάξει στον νονό ότι αν γινόταν η δουλειά θα του έδινε τα μισά χρήματα και δύο χρυσά ρολόγια.
Η γνωστή τραγουδίστρια, που το όνομα της φιγουράρει στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια σε βάρος των πιο σκληρών ομάδων του υποκόσμου, είχε πάρει τηλέφωνο έναν από τους αρχηγούς των τεσσάρων συμμοριών προκειμένου να βάλει ανθρώπους του να «συνετίσουν» τον επιχειρηματία και να τον… πείσουν να της δώσει τα χρήματα που της χρωστούσε.
Ο αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για βαρύτατα κακουργήματα, έδωσε εντολή στους ανθρώπους του έξω από τη φυλακή να βοηθήσουν την κυρία. Μάλιστα -όπως αναφέρεται -στη δικογραφία σε μία από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ ακού­γεται ο αρχηγός να «βάζει χέρι» στον άνθρωπο του, γιατί είχε αργοπορήσει τη δουλειά, η οποία μάλιστα ήταν και ακριβοπληρωμένη.
Η τραγουδίστρια που ήρθε σε επαφή με τον φερόμενο ως αρχηγό, ο οποίος μάλιστα ήταν στη φυλακή, του υποσχέθηκε πως εάν πάρουν τα 500.000 ευρώ θα του δώσει τα μισά, δηλαδή 250.000 ευρώ και δύο χρυσά επώνυμα ρολόγια. Η πίεση λοιπόν του αρχηγού προς τον «στρατιώτη» του ήταν μεγάλη. Εκείνος από την πλευρά του δικαιολογείται ότι η δουλειά δεν έγινε λόγω κάποιου προβλήματος που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή.
Η εξέλιξη είναι άγνωστη καθώς στην Ασφάλεια δεν είχαν άλλες συνομιλίες. Ξαφνικά τα κινητά τόσο του νονού όσο και της γνωστής τραγουδίστριας σίγησαν, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να μη μάθουν την εξέλιξη της υπόθεσης. Κατά συνέπεια, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τη γνωστή τραγουδίστρια να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες που είχε με τον γνωστό κακοποιό.
Πηγή: Espresso

Παχαίνει ο καφές όσο η καρμπονάρα; Μάλλον ναι…

Στην αρχή ξεκίνησε ως κλασσική σκηνή αμερικάνικης ταινίας. Η λαμπερή πρωταγωνίστρια, αφού είχε ξυπνήσει τα χαράματα και είχε τρέξει 5 χλμ. γύρω από το Central Park, ξεκινά για τη δουλειά της και κάνει μια απαραίτητη στάση σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας, προκειμένου να παραγγείλει έναν καφέ «για το δρόμο».
Η παραγγελία ηχούσε περίεργα στα –ως τότε-ανεκπαίδευτα αυτιά μας, καθώς ως κλασσικοί Έλληνες, ο φραπέ το καλοκαίρι, άντε και ένας ελληνικός διπλός το χειμώνα, ήταν οι συνήθεις επιλογές μας. Τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα έγινε Ευρώπη και το Μανχάταν «μεταφέρθηκε» στις γειτονιές της πόλης με τα παραρτήματα πολυεθνικών αλυσίδων καφέ να ξεφυτρώνουν παντού.
Η ζυγαριά στενάζει λόγω… καφέ!
Και φτάσαμε στο σήμερα. Στη θέση της λαμπερής πρωταγωνίστριας του Hollywood, είμαστε πλέον εμείς-χωρίς βέβαια το τρέξιμο και το Central Park! O πολύπλοκος καφές που παραγγέλνουμε με άνεση και συνοδεύει τις πρώτες πρωινές ώρες μας στο γραφείο ή τα ψώνια μας το Σάββατο, ενδέχεται να μας επιβαρύνει μέχρι και με 600 θερμίδες, όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές!
Ιδού λοιπόν, ποιος κρύβεται πίσω από τα περιττά κιλάκια που σκάλωσαν στο σώμα σας και δεν λένε να το εγκαταλείψουν. Οι καφέδες-υπερπαραγωγή με τις περίεργες γεύσεις, τη σαντιγί και το σιρόπι καραμέλας/σοκολάτας/φουντούκι κ.λπ. αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» για τον οργανισμό μας.
Θερμιδικές βόμβες οι καφέδες-υπερπαραγωγή!
Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το «Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο» (WCRF), οι περισσότεροι καφέδες από αυτούς που πωλούνται σε καταστήματα για άμεση κατανάλωση, «στοιχίζουν» θερμιδικά από 250 έως 600 θερμίδες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, πλήρες γάλα και πρόσθετη κρέμα. Έτσι, συχνά ισοδυναμούν με 2 μεγάλα κομμάτια πίτσας με «απ’ όλα» ή με μια καρμπονάρα…
Πίνοντας επομένως, 2 τέτοιους καφέδες την ημέρα, προσλαμβάνουμε ακριβώς τις μισές θερμίδες της ημερήσιας ενδεδειγμένης ποσότητας προκειμένου να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρουν, πως η υπερκατανάλωση τέτοιων καφέδων, μόνο βλαβερή μπορεί να είναι για την υγεία μας. Η υπερβολική ποσότητα θερμίδων που προσλαμβάνουμε απλά και μόνο από ένα ρόφημα, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε παχυσαρκία καθώς ο καφές δεν ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας και έτσι τα γεύματά μας θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται κανονικά.
Ωστόσο, η παχυσαρκία, όπως αναφέρουν οι μελετητές, είναι «πηγή» πολλών δεινών για τον οργανισμό, καθώς έχει διαπιστωθεί, πως ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών, ανάμεσά τους και ο καρκίνος.

http://www.clickatlife.gr/

Μπλέκουν και πρώτο όνομα της πίστας με τους νονούς!


Μία από τις πιο δημοφιλείς λαϊκές τραγουδίστριες κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση γνωστού επιχειρηματία και πρώην συντρόφου της. Η γνωστή κυρία του πενταγράμμου είχε ζητήσει τη βοήθεια του αρχηγού μιας από τις συμμορίες προκειμένου να πάρει πίσω τις 500.000 ευρώ που της όφειλε ο τέως αγαπημένος της. Μάλιστα είχε τάξει στον νονό της νύχτας ότι αν γινόταν η δουλειά θα του έδινε τα μισά χρήματα και δύο χρυσά ρολόγια ROLEX.

Η γνωστή τραγουδίστρια, που το όνομα της φιγουράρει στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια σε βάρος των πιο σκληρών ομάδων του υποκόσμου, είχε πάρει τηλέφωνο έναν από τους αρχηγούς των τεσσάρων συμμοριών προκειμένου να βάλει ανθρώπους του να «συνετίσουν» τον επιχειρηματία και να τον… πείσουν να της δώσει τα χρήματα που της χρωστούσε.

Ο αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για βαρύτατα κακουργήματα, έδωσε εντολή στους ανθρώπους του έξω από τη φυλακή να βοηθήσουν την κυρία.

Μάλιστα -όπως αναφέρεται- στη δικογραφία σε μία από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ ακούγεται ο αρχηγός να «βάζει χέρι» στον άνθρωπό του, γιατί είχε αργοπορήσει τη δουλειά, η οποία μάλιστα ήταν και ακριβοπληρωμένη. Η τραγουδίστρια σε συνομιλία που είχε με τον φερόμενο ως αρχηγό, ο οποίος μάλιστα ήταν στη φυλακή, του υποσχέθηκε πως εάν πάρουν τις 500.000 ευρώ θα του δώσει τα μισά, δηλαδή 250.000 ευρώ και δύο χρυσά επώνυμα ρολόγια. Η πίεση λοιπόν του αρχηγού προς τον «στρατιώτη» του ήταν μεγάλη. Εκείνος δικαιολογείται ότι η δουλειά δεν έγινε λόγω της σύλληψης εκείνη την εποχή της γνωστής τραγουδίστριας για οικονομικό αδίκημα.

Η εξέλιξη είναι άγνωστη καθώς στην Ασφάλεια δεν είχαν άλλες συνομιλίες. Ξαφνικά τα κινητά τόσο του νονού όσο και της γνωστής τραγουδίστριας σίγησαν, με ααποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να μη μάθουν την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κατά συνέπεια, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τη γνωστή τραγουδίστρια να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες που είχε με τον γνωστό κακοποιό.


Ποιοι κρύβονται πίσω από τα έξι μεγάλα συμβόλαια θανάτου
Κοντά στην εξιχνίαση έξι συμβολαίων θανάτου που συντάραξαν τον κόσμο της νυχτερινής ζωής τα τελευταία χρόνια βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής. Ηδη στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η οποία αριθμεί 200.000 σελίδες, αναφέρονται εκείνοι που έδωσαν την εντολή για τις εκτελέσεις δύο κουμπάρων: του Γεράσιμου Μαυράκη και του Γιώργου Αυτιά. Αυτά τα δύο συμβόλαια θανάτου που είχαν να κάνουν με τις εξελισσόμενες εκείνη την εποχή ανακατατάξεις στη νύχτα κόστισαν σε αυτούς που έδωσαν την εντολή 50.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, εκείνη την εποχή μέσα από τη φυλακή συγκεκριμένοι άνθρωποι που κατηγορούνται και σε αυτή τη δικογραφία έψαχναν να βρουν εκτελεστές να αναλάβουν τη δύσκολη αποστολή. Αλλωστε, στους παροικούντες στη νύχτα της Αθήνας ήταν γνωστό εκείνη την εποχή πως τόσο ο Γεράσιμος Μαυράκης όσο και ο κουμπάρος του Γιώργος Αυτιάς κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Τη μοιραία όμως στιγμή και οι δύο ήταν άοπλοι και χωρίς το γιλέκο προστασίας.

Ο Γιώργος Αυτιάς έπεσε νεκρός στις 28 Ιουνίου 2007 έξω από καφέ που διατηρούσε στην Καλλίπολη του Πειραιά, γαζωμένος από τις σφαίρες δύο εκτελεστών. Λίγες μέρες πριν, ο ευτραφής Πειραιώτης είχε αποφυλακιστεί καθώς είχε συλληφθεί έναν χρόνο πριν κατηγορούμενος για εκβιασμούς. Οι δολοφόνοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν τον Αυτιά που εκείνη την εποχή έλεγε στους φίλους του πως είχε εχθρούς που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου έπεφτε νεκρός στο οδόστρωμα της οδού Πειραιώς ο Γεράσιμος Μαυράκης. Εκείνη τη νύχτα είχε βγει να κεράσει τους φίλους του για την ονομαστική του εορτή και δεν είχε πάρει μαζί του το όπλο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Οι εντολοδόχοι των δύο εκτελέσεων με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισαν παλιούς και ανοιχτούς λογαριασμούς που είχαν με τους δύο κουμπάρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έχουν ενδείξεις και για άλλες τέσσερις δολοφονίες που συντάραξαν την ελληνική νύχτα. Πρόκειται για τις εκτελέσεις του Μπάμπη Λαζαρίδη, του Αλέκου Κοσμόπουλου, του Γιώργου Αναγνωστόπουλου και της συζύγου του Γ. Αυτιά, Μαρίας Καφιέρη. Αυτή η τελευταία δολοφονία ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά καθώς αφορούσε εκτέλεση γυναίκας. Τότε, κάποιοι μέσα στη νύχτα «πάτησαν» άγραφους νόμους τους οποίους σέβονταν όλοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ασφάλεια έχουν ήδη συγκεντρώσει ισχυρές ενδείξεις ενοχής των ηθικών αυτουργών αυτών των συμβολαίων θανάτου και αναμένεται σε σύντομο διάστημα οι έρευνες να αποδώσουν καρπούς.


ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Το μοναστήρι, η τούρτα, ο μπακλαβάς, τα ρωσικά μπολ, το κρέας και τα φρούτα είναι μερικές από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί για να μιλούν στα κινητά τους και να κανονίζουν τις δουλειές τους, πιστεύοντας πως έτσι θα ξεγελάσουν τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους οι αρχηγοί των τεσσάρων συμμοριών.

Δικηγόροι: εννοούσαν τους εκτελεστές στα συμβόλαια θανάτου.

Δικαστήρια: εννοούσαν τα σημεία του ραντεβού για τις βομβιστικές επιθέσεις που θα εξαπέλυαν εναντίον των καταστημάτων.

Πάμε για προπόνηση: εννοούσαν την προπαρασκευή κάποιου χτυπήματος, κυρίως με βόμβες.

Ανοιξε μια κάρτα: ήταν η λέξη κλειδί για να ξεκινήσει πόλεμος με αντίπαλη συμμορία.

Αυτός πρέπει να φάει μια μακαρονάδα: όποιος έπρεπε να φάει μακαρονάδα δεν θα έβλεπε ξανά το φως του ήλιου, καθώς ήταν ο κωδικός για τη δολοφονία ή τη δηλητηρίαση κάποιου κρατουμένου στη φυλακή.

Πόσους καφέδες ήπιες: με αυτή την έκφραση ουσιαστικά ο αρχηγός ρωτούσε τον εισπράκτορα πόσα χρήματα πήρε από τα θύματα της συμμορίας.

Ο λαγός: ήταν το υποψήφιο θύμα της συμμορίας.

Το μέλι, η τούρτα, ο μπακλαβάς, η πίτα και η κουρτίνα: ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ανάλογα με την έκφραση που χρησιμοποιούσαν ήταν και η ισχύς του.

Ψυγείο: ήταν το κρησφύγετο με τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Τα ρώσικα μπολ: ήταν οι χειροβομβίδες.

Το κρέας ή τα φρούτα: εννοούσαν τις γυναίκες που έστελναν για δουλειά σε οίκους ανοχής και στριπτιζάδικα.

Μοναστήρι: το σημείο συνάντησης των αρχηγών.

Το οικόπεδο: ήταν το αντίπαλο κατάστημα που το «προστάτευαν» οι «εχθροί».

Παρά το γεγονός πως οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών είχαν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν τις λέξεις και να καταλάβουν τι ήθελαν να πουν οι αρχηγοί των συμμοριών. Μάλιστα, ολόκληρες σελίδες της δικογραφίας αφορούν την επαλήθευση αλλά και το «ξεκλείδωμα» αυτών των λέξεων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του νόμου να είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού θα χτυπούσαν οι συμμορίες. Με τον τρόπο αυτό οι αξιωματικοί και οι αστυφύλακες της Ασφάλειας κατάφεραν να αποτρέψουν δεκάδες βομβιστικές ενέργειες, ακόμα και συμβόλαια θανάτου που είχαν διατάξει οι «άρχοντες της νύχτας».


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ (ΠΡΩΤΩΝ) 18
Στα δικαστήρια του Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν χθες οι πρώτοι δεκαοκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε ποτέ στη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι, με χειροπέδες στα χέρια, έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι με ένα λευκό πούλμαν και συνοδευόμενοι από ισχυρή ομάδα αστυνομικών.

Αρχικά και οι δεκαοκτώ μεταφέρθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκκρεμούσαν για κάποιους από αυτούς καταδικαστικές αποφάσεις. Μισή ώρα αργότερα όλοι μαζί κατέβηκαν στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων, όπου βρίσκεται ο ανακριτής, από τον οποίο ζήτησαν να πάρουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ενα προειδοποιητικό τηλεφώνημα όμως για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια του Πειραιά ανέβαλε τη διαδικασία, καθώς οι άντρες της αστυνομίας ειδοποίησαν τους δικαστικούς λειτουργούς και το κοινό πως έπρεπε μέσα σε λίγα λεπτά να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι όροφοι του δικαστικού μεγάρου εκκενώθηκαν αμέσως, ενώ άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της αστυνομίας έκλεισαν τους δρόμους γύρω από το κτίριο. Λίγη ώρα αργότερα κι αφού πρώτα όλοι οι όροφοι ελέγχθηκαν από εκπαιδευμένο σκύλο και αστυνομικούς, συνεχίστηκε η διαδικασία, με τον ανακριτή να ανανεώνει το ραντεβού του με τους συλληφθέντες για το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα κληθούν να απολογηθούν.
«Ευρισκόμεθα για πολλοστή φορά ενώπιον μιας ογκωδέστατης δικογραφίας πολλών χιλιάδων σελίδων και η οποία κατά βάση αποτελείται από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Προκύπτει σωρεία ερωτημάτων για τη νομιμότητα και τη δικονομική εγκυρότητα αυτής της τακτικής των διωκτικών αρχών. Η ενδελεχής μελέτη της δικογραφίας είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει στην επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης» είπε στην «Espresso» ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε αναλάβει να τους οπλίσει!
Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε αναλάβει τον εξοπλισμό της συμμορίας των νονών της νύχτας κάνοντας εισαγωγή όπλων από την Αλβανία. Ηδη ο συνταξιούχος... στρατηγός έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών «άκουγαν» με το βαλιτσάκι της ΕΥΠ τον πρώην συνάδελφό τους να συνομιλεί με γνωστούς νονούς της νύχτας και να κλείνει δουλειές. Ο υποστράτηγος με τα ακριβά γούστα και τις περίεργες παρέες φαίνεται ότι είχε αναπτύξει... στενές σχέσεις με τις μεγάλες ομάδες των νονών από την εποχή που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Espresso», ο συνταξιούχος υποστράτηγος κανόνιζε έναντι αδρής αμοιβής την προμήθεια όπλων, πιστολιών, περιστρόφων και αυτόματων Καλάσνικοφ, για ανθρώπους της νύχτας που χρειάζονταν «καθαρά» όπλα για τις βρόμικες δουλειές τους. Ο ρόλος του πρώην αστυνομικού άρχισε να διαφαίνεται σταδιακά, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου το 2007 έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε σκοπό να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εναντίον επιχειρηματία. Το όπλο που είχε τότε στην κατοχή του άρχισε να δείχνει τον δρόμο των ερευνών που έπρεπε να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Σταδιακά λοιπόν άρχισαν να «κοιτούν» τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε κάνει τα χαρτιά για την αποστρατεία του. Απ’ ό,τι φαίνεται, η παχυλή σύνταξη δεν του έφτανε για την πολυτελή ζωή που ήθελε να κάνει, με αποτέλεσμα να... συσφίξει τις σχέσεις του με τους νονούς της νύχτας και να δραστηριοποιηθεί στο επικερδές εμπόριο όπλων.

Η σύλληψη του πρώην αστυνομικού πραγματοποιήθηκε από πάνοπλους άντρες της Ασφάλειας τα ξημερώματα της Τρίτης στο σπίτι του στα νότια προάστια. Την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας τη «δένουν» με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


«Δεμένη» και η υπόθεση ξυλοδαρμού του Βασσάρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, που πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso», στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των παρακολουθήσεων που πραγματοποίησε η ΕΥΠ στα κυκλώματα των νονών της νύχτας φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση ξυλοδαρμού του πρώην διαιτητή Κύρου Βασσάρα που έλαβε χώρα προ μηνών έξω από το σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Καμίνια. Συγκεκριμένα, στο συγκεντρωθέν υλικό από το «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» φέρεται να συμπεριλαμβάνονται καταγεγραμμένες συνομιλίες του ηθικού αυτουργού της επίθεσης με μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είναι γνωστός με το παρατσούκλι «θαμνάκιας» και ο οποίος έπαιρνε εντολές για το πώς θα πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του Βασσάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης της επίθεσης να είναι μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΖΙΡΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
Τέσσερις εγκληματικές ομάδες είχαν σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο σχεδόν σε όλη τη χώρα. Εκβίαζαν επιχειρηματίες, διακινούσαν ναρκωτικά και όπλα, προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων, εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου. Οι αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία για 217 άτομα εκ των οποίων τα 70 αποτελούσαν τα βασικά μέλη των τεσσάρων συμμοριών. Ανάμεσά τους βρίσκονται αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και τραπεζικοί. Ηδη οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν συλλάβει 22 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι είναι ήδη στη φυλακή, καθώς έχουν διαπράξει κατά το παρελθόν σοβαρότατα αδικήματα, τα οποία επίσης αφορούν σε εκβιασμούς, δολοφονίες, εμπόριο γυναικών, ναρκωτικών, καυσίμων, και όπλων. Οι τέσσερις αυτές ομάδες του υποκόσμου είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλες τις παράνομες αλλά επικερδείς δραστηριότητες. Η κύρια όμως ασχολία τους ήταν ο εκβιασμός ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Περισσότερα από 250 νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία είχαν στον έλεγχο τους οι νονοί, ενώ ο μηνιαίος τζίρος τους έφτανε το 1.000.000 ευρώ. Από 800 μέχρι 3.000 ευρώ κόστιζαν οι υπηρεσίες προστασίας που πρόσφεραν στους επιχειρηματίες.

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κράτησαν περίπου δύο χρόνια και πραγματικά οι αστυνομικοί χτύπησαν «φλέβα χρυσού». Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πως τα μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών έχουν εκτελέσει δύο συμβόλαια θανάτου και ετοίμαζαν άλλες τρεις δολοφονίες νονών της νύχτας, ενώ έχουν καταστρέψει με την τοποθέτηση ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών πέντε γνωστά νυχτερινά κέντρα των Αθηνών. Επίσης εξιχνιάστηκαν οι επιθέσεις και ο ξυλοδαρμός πέντε ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, οι οποίοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το «χαράτσι» που τους είχαν επιβάλει οι συμμορίες.

Μάλιστα η Ασφάλεια στη δικογραφία που έχει σχηματίσει αναφέρει τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιχειρηματιών που είχαν αναγκαστεί να πάρουν δάνειο από τράπεζα ώστε να πληρώνουν τον «κεφαλικό φόρο» στους νονούς της νύχτας.

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν οι τέσσερις πιο σκληρές συμμορίες του υποκόσμου ήταν στην Αττική η Γλυφάδα, το Περιστέρι, η παραλιακή λεωφόρος, η Πετρούπολη και η Ηλιούπολη και στην περιφέρεια το Λουτράκι, η Χαλκίδα, το Αγρίνιο, η Κρήτη και ο νομός Ηλείας.

Παράλληλα οι κακοποιοί έκαναν εκτεταμένη διακίνηση κοκαΐνης, ενώ κάποιοι φαίνεται να είχαν σχέση και με Ισπανούς μεγαλέμπορους, οι οποίοι έστελναν μεγάλες ποσότητες του σκληρού ναρκωτικού στη χώρα μας. Μάλιστα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει καταγράψει περιπτώσεις κακοποιών που είχαν επιβάλει τους δικούς τους ανθρώπους στην πόρτα του καταστήματος που εκβίαζαν, με σκοπό να προμηθεύει με κοκαΐνη τους πελάτες του νυχτερινού κέντρου.


ΟΜΑΔΑ Α
Οι σκληροί «προστάτες» που καθάριζαν με βόμβες
Τρεις κρατούμενοι φυλακών είναι οι αρχηγοί της πρώτης και πιο σκληρής εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε όσο και από τον αριθμό των μαγαζιών που «προστάτευε». Αποτελείτο από είκοσι άτομα που παρείχαν «προστασία» σε 48 καταστήματα και επιχειρήσεις της Αθήνας, του Κορυδαλλού, του Περιστερίου, του Χαϊδαρίου, του Ασπροπύργου και της Πετρούπολης καθώς και στις ευρύτερες περιοχές των επαρχιακών πόλεων Λουτρακίου, Κορίνθου και Αγρινίου. Η «ταρίφα» του εκβιασμού για κάθε επιχείρηση κυμαίνονταν από 800 μέχρι 3.000 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και προώθηση γυναικών στην πορνεία, ενώ προμηθεύονταν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφεραν από την Κρήτη. Βρίσκονταν σε συνεχή αντιπαράθεση με αρχηγικά μέλη της δεύτερης συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην Αττική και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ανέθεσαν σε «μισθοφόρο εκτελεστή» τη δολοφονία δύο αρχηγικών μελών της αντίπαλης οργάνωσης έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση, εννέα μέλη της ομάδας είχαν ξυλοκοπήσει ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης που αρνήθηκε να καταβάλει το τίμημα της «προστασίας». Σε διάστημα οκτώ μηνών προκάλεσαν πέντε εκρήξεις με τοποθέτηση αυτοσχέδιων μηχανισμών προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα, στις 27/04/2010 στο νυχτερινό κέντρο «Focus» επί της οδού Λιοσίων 325, στις 18/08/2010 στην καφετέρια «Terra Petra» επί της οδού Μελίνας Μερκούρη στην Πετρούπολη, στις 31/10/2010 στο νυχτερινό κέντρο «Polis Studio» επί της οδού Πέτρου Ράλλη 18-20, στις 02/12/2010 στο κέντρο διασκέδασης «Θέα» επί της λεωφόρου Ποσειδώνος 3-5 στον Αλιμο και στις 31/12/2010 στο κέντρο διασκέδασης «Fever» στην οδό Λαγουμιτζή 25, στον Νέο Κόσμο.

Το κουβάρι της εξάρθρωσής τους άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 13/12/2010 οι άντρες της Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβαν δύο βασικά μέλη της ομάδας αυτής, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας σε ύποπτο όχημα καθώς πάνω τους βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο είχαν σκοπό να τοποθετήσουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.


ΟΜΑΔΑ Β
Το μεγάλο κόλπο με τα πλαστά χαρτονομίσματα
Πλούσια δράση είχε και η δεύτερη εγκληματική ομάδα με είκοσι εννέα βασικά μέλη, τρία εκ των οποίων φαίνεται πως είχαν τον κεντρικό, ηγετικό ρόλο. Στις εντυπωσιακές τους ενέργειες συγκαταλέγεται το «μεγάλο κόλπο» που ετοίμαζαν με πλαστά χαρτονομίσματα, επιχείρηση την οποία οργάνωσε πρώην στρατηγός της αστυνομίας, ο οποίος θα τα έφερνε από τη Βουλγαρία.

Η προσπάθειά τους να διαπράξουν τη μεγάλη απάτη είχε στόχο την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς με τη βοήθεια υπαλλήλων της τράπεζας επιχείρησαν να ανταλλάξουν πλαστά χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ με γνήσια. Το σχέδιό τους έπεσε στο κενό, όταν στις 22/07/2010 συνελήφθη μέλος της οργάνωσης για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων, γεγονός που τους απέτρεψε.

Παράλληλα παρείχαν «προστασία» σε 130 καταστήματα (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες και Internet cafes) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων το Λαύριο, τα Μεσόγεια, η Γλυφάδα, η παραλιακή οδός, ο Πειραιάς, ο Κορυδαλλός, το Περιστέρι, η Νίκαια, το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και η Αρτέμιδα. Χρησιμοποιώντας τις κλασικές μεθόδους που υιοθετούν οι νονοί της νύχτας εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά, από 1.000 μέχρι 3.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την περιοχή και την εμπορική κίνηση του μαγαζιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχηγικό μέλος αυτής της οργάνωσης, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 26/08/2010 σε τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Στις παράλληλες δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνονται το εμπόριο ναρκωτικών, η προμήθεια όπλων και εκρηκτικών υλών, και η συνεχής αντιπαράθεσή τους με άλλα κυκλώματα της νύχτας. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να προμηθευτούν ακόμη και εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό -όπλο ελεύθερου σκοπευτή SVD- προκειμένου να εξολοθρεύσουν τρία μέλη-αρχηγούς αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης.


ΟΜΑΔΑ Β ΚΑΙ Γ
Διακίνηση ναρκωτικών, τοκογλυφίες, ξυλοδαρμοί
Αλλες δύο ομάδες μικρότερης εμβέλειας με εξίσου αξιόποινες πράξεις στο ενεργητικό τους και τεράστια παραβατική συμπεριφορά έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. Η μια ομάδα που αριθμούσε ένδεκα βασικά μέλη κινούνταν κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου (Μπουρνάζι) αλλά και στη Γλυφάδα ελέγχοντας συνολικά 41 μαγαζιά: εστιατόρια, καφετέριες, στριπτιζάδικα, χαρτοπαικτικές λέσχες, Ιντερνετ καφέ και λαϊκές αγορές, στα οποία πουλούσαν προστασία με «ταρίφες» που κυμαίνονταν από 500 έως 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μια δεύτερη ολιγομελής ομάδα εννέα ατόμων είχε αναλάβει την προστασία 14 μαγαζιών: σουβλατζίδικα, κρεπερί ακόμα και κυλικεία σε πανεπιστήμια, από τα οποία εξασφάλιζαν «μηνιάτικα» που ξεκινούσαν από 500 ευρώ και έφταναν μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με τον τζίρο των καταστημάτων.

Και οι δύο εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσω των μπράβων που είχαν τοποθετήσει ως φύλακες στις εισόδους των νυχτερινών κέντρων τα οποία ήλεγχαν, ενώ επιπλέον η δεύτερη ομάδα προέβαινε και σε τοκογλυφικές μεθόδους εκτελώντας παράλληλα συμβόλαια ξυλοδαρμών και σωματικών βλαβών για λογαριασμό τρίτων. Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση των δύο αυτών περιφερειακών ομάδων ξεκίνησε μετά τις εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας σε συμπλοκή-ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έγινε μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών στις 24/06/2010 στην πλατεία Ιωάννη Ριγανά στο Αγρίνιο.


Οργάνωση στα πρότυπα της Κόζα Νόστρα
Στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, της περίφημης Κόζα Νόστρα, είχαν οργανωθεί και δρούσαν τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων των νονών της νύχτας. Η κάθε συμμορία ήταν δομημένη ιεραρχικά και κάθε μέλος της είχε επιφορτιστεί με σαφείς αρμοδιότητες που τηρούσε ευλαβικά.

Ολες οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τους αρχηγούς που μετέφεραν τις εντολές τους στους εντολοδόχους και ακολούθως στους εκτελεστές, ενώ οι εισπράκτορες αναλάμβαναν να παίρνουν τα χρήματα από τους ιδιοκτήτες των 268 καταστημάτων και επιχειρήσεων τους οποίους εκβίαζαν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως κάθε εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της τόσο στην Αττική όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού διατηρούσε σχέσεις με άλλες ομάδες εκβιαστών.

Μάλιστα, προκειμένου να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα για τις κινήσεις και επιχειρήσεις της αστυνομίας, οι νονοί της νύχτας είχαν αναπτύξει διασυνδέσεις με αστυνομικούς αλλά και δημοσίους υπαλλήλους που άλλοτε τους παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες και άλλοτε συνεργούσαν μαζί με μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Εκτός από τα συμβόλαια θανάτου, τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και τις εκρήξεις, οι συμμορίες των εκβιαστών είχαν διαπράξει πλήθος αξιόποινων πράξεων, όπως πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια και διάθεση όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών και ναρκωτικών, απάτες σε βάρος τραπεζών, αλλά και τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε διάφορα καταστήματα. Οσο για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους, οι εγκληματικές οργανώσεις φρόντιζαν να τα επενδύουν τόσο σε εταιρείες και επιχειρήσεις όσο και σε αγορές ακινήτων.


Οπλοστάσιο και τρελές καταθέσεις
Πιστόλια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα και «κοριοί» είναι μερικά από τα ευρήματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν τόσο στην Αττική όσο και στις επαρχιακές πόλεις όπου δρούσαν τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν και κατέσχεσαν επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, 450 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικούς εκκενωτές, αστυνομικές ράβδους, αλλά και πλήθος φωτοβολίδων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν βιβλιάρια συναλλαγών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, το χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ, πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα στα οποία πουλούσαν προστασία. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, συστήματα παρακολούθησης («κοριούς») καθώς και δεκάδες κινητά τηλέφωνα, αλλά και κάρτες SIM.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΟΥΝΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Στο μικροσκόπιο και η φωτιά στην καφετέρια του Σόμμερ
Με πολύ προσεκτικά βήματα οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Αττικής εξετάζουν όλες τις πληροφορίες προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν αν πίσω από τη δράση της πρώτης εγκληματικής ομάδας κρύβεται και η ολοσχερής καταστροφή της καφετέριας που διατηρούσε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ στη Γλυφάδα, το ξημέρωμα της 15ης Δεκεμβρίου του 2009. Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες της αστυνομίας είχαν καταλήξει στο σενάριο του εμπρησμού αφού στο υπόγειο του καταστήματος εντοπίστηκαν τέσσερα μπιτόνια χωρητικότητας πέντε λίτρων γεμάτα βενζίνη, εύρημα που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η φωτιά ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.
Κ.Τ.

espressonews.gr

Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην Ευρυζωνικότητα; (Συνέδριο Economist)

Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην Ευρυζωνικότητα;
Τα Economist Conferences οργανώνουν συνέδριο με θέμα «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα;», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Την πραγματικότητα που διαμορφώνει η ευρυζωνικότητα στην Ευρώπη θα παραθέσει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Λεωνίδας Κανέλλος, ενώ για τις ΗΠΑ θα μιλήσει ο David McNeill, ανώτερος εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αμέσως μετά ο Henrik Hansson, πολιτικός σύμβουλος του υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Σουηδίας θα μιλήσει αναφορικά με την ψηφιακή ατζέντα της χώρας του, αναδεικνύοντας τη σημασία της πληροφορικής για τη Σουηδία.
Στο ερώτημα επίσης κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μέσω επενδύσεων στην ευρυζωνικότητα καλούνται να απαντήσουν ο Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και ο Χρήστος Ζώης, υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η διασυνδεδεμένη κοινωνία ως οδός για την ευημερία των πολιτών θα είναι το επίκεντρο της συζήτησης του κύκλου εργασιών, στον οποίο η Στοκχόλμη θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και ευρυζωνικής καινοτομίας, με κεντρικό εισηγητή τον Jorgen Kleist, διευθύνοντα σύμβουλο της Stokab Σουηδίας.
Στο συνέδιο θα μιλήσουν επίσης οι:
  • Jeffrey Cole: Ο διευθυντής της Σχολής Annenberg του Κέντρου για το Ψηφιακό Μέλλον του Πανεπιστημίου της Ν. Καλιφόρνιας θα εστιάσει στην επίδραση των τηλεπικοινωνιών και θα καταδείξει το ρόλο των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων.
  • Παντελής Τζωρτζάκης: Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα πραγματευτεί τον τρόπο με τον οποίο οι υποδομές ευρυζωνικότητας προωθούν την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το Σωκράτη Κάτσικα, γενικό γραμματέα Επικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Μιχάλη Αχιλλέως, γενικό διευθυντή της Cyta Ελλάς, τον Αντώνη Κεραστάρη, διευθύνοντα σύμβουλο της hellas online, το Ζαχαρία Πιπερίδη, εκτελεστικό γενικό διευθυντή του Ομίλου ΟΤΕ και το Δαμιανό Χαραλαμπίδη, chief operating officer της Vodafone.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε στο economistconferences.com.

www.xblog.gr 

Alcatel-Lucent και China Mobile αναπτύσσουν το μεγαλύτερο δίκτυο 4G TD-LTE

Alcatel-Lucent και China Mobile αναπτύσσουν το μεγαλύτερο δίκτυο 4G TD-LTE
Την Alcate-Lucent επέλεξε η China Mobile για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου πιλοτικού δικτύου τέταρτης γενιάς 4G TD-LTE στον κόσμο, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Κίνα.
Το πιλοτικό αυτό δίκτυο TD-LTE καλύπτει επτά μεγάλες πόλεις στην Κίνα: Σαγκάη, Χάνγκζου, Νάντζινγκ, Σέντσεν, Ζιαμέν, Πεκίνο.
Οι συνδρομητές της China Mobile θα μπορούν να απολαμβάνουν κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, όπως να αναπαράγουν βίντεο High Definition, να παίζουν 3D games ή να σερφάρουν στο ίντερνετ με υψηλές ταχύτητες.
Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε νέες βιομηχανίες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη εφαρμογών LTE, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και άλλοι κλάδοι από το οικοσύστημα του πρωτοποριακού προγράμματος ng Connect, το οποίο εγκαινίασε η Alcatel-Lucent πριν από δύο χρόνια.
Οι δοκιμές που έγιναν στις συχνοτικές περιοχές των 2.3GHz και 2.6GHz και αφορούσαν κάλυψη εντός και εκτός κτιρίων, βασίστηκαν στην εμπειρία της Alcatel-Lucent γύρω από την τεχνολογία LTE, ώστε να χρησιμοποιηθεί μια ολοκληρωμένη λύση στην οποία περιλαμβάνονταν σταθμοί βάσης LTE (eNodeBs) και δίκτυο μεταγωγής (Evolved Packet Core). Η λύση της Alcatel-Lucent πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές ΙΟΤ με τερματικά δύο μεγάλων κατασκευαστών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης 2010 που έγινε στην Σαγκάκη, η Alcatel-Lucent συνεργάστηκε με την China Mobile για τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού δικτύου TD-LTE μεγάλης κλίμακας, το οποίο προσέφερε μεταξύ άλλων ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και ψηφιακή τηλεόραση High Definition, ενώ στο πρόσφατο Mobile World Congress, οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν με την Audi και παρουσίασαν εφαρμογές σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα που λειτούργησαν απροβλημάτιστα μέσω ενός δικτύου που συνδύαζε τις τεχνολογίες TDD και FDD, ώστε να εξασφαλίζεται καθολική κάλυψη και να είναι εφικτή η δημιουργία ενός κοινού περιβάλλοντος LTE που καλύπτει και τα δύο modes.

www.xblog.gr

Dell Inspiron Duo, Για σένα που θέλεις Netbook και Tablet σε μία συσκευή

Dell Inspiron Duo, Για σένα που θέλεις Netbook και Tablet σε μία συσκευή
Το νέο Inspiron Duo παρουσίασε η Dell, το πρώτο netbook στην αγορά που μεταμορφώνεται σε ένα Tablet PC απλά και γρήγορα!
Το Inspiron Duo διαθέτει μια μοναδική σχεδιαστική καινοτομία που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται στιγμιαία από ένα ισχυρό netbook σε ένα πλήρες tablet PC. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζει την αμεσότητα ενός tablet PC με τη λειτουργικότητα ενός netbook.
Το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο διευκολύνει στο μέγιστο την πληκτρολόγηση ενώ η οθόνη αφής δίνει άμεσο έλεγχο σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής με ένα άγγιγμα. Η αλλαγή από netbook σε tablet PC γίνεται στιγμιαία περιστρέφοντας απλά την οθόνη και κλείνοντας το καπάκι του netbook.
Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ψυχαγωγία και την εργασία αλληλεπιδρώντας με μια συσκευή πλούσια σε χαρακτηριστικά και καινοτομίες. Ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, social networks αλλά και η πρόσβαση στα email και στα αρχεία σας είναι ένα κλικ μακριά.
Θα το βρείτε σε διάφορα καταστήματα με την τιμή του να παίζει στα 599 ευρώ.

Καινοτομίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Inspiron Duo βασίζεται στην πλατφόρμα Windows 7 Home Premium και διαθέτει ισχυρό διπύρηνο dual-core επεξεργαστή Intel Atom N550 (1.5GHz) με σκληρό δίσκο 320GB για να αποθηκεύετε αρχεία, φωτογραφίες και όλη σας τη μουσική. Η RAM 2GB DDR3 εξασφαλίζει ότι το Inspiron Duo θα ανταποκρίνεται εγκαίρως σε κάθε σας απαίτηση.
Η οθόνη αφής είναι 10.1 ιντσών HD (1366 x 768) με τεχνολογία multi-touch για να μπορείτε να ελέγχετε όλες τις λειτουργίες της συσκευής με τα δάχτυλά σας. Η τεχνολογία HD σας επιτρέπει να βλέπετε περιεχόμενο (ταινίες και βίντεο) σε υψηλή ανάλυση είτε βρίσκεστε στον καναπέ, το γραφείο ή το δρόμο.
Στο πάνω τμήμα της συσκευής υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα 1.3 MP και ψηφιακό μικρόφωνο που διευκολύνουν την επικοινωνία και το videochat με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή τους συνεργάτες σας. Στην αριστερή πλευρά του Inspiron Duo υπάρχουν δύο καπάκια που όταν ανοίξουν αποκαλύπτουν είσοδο για ακουστικά και δύο θύρες USB 2.0 για τη σύνδεση περιφερειακών συσκευών. Η σύνδεση με τρίτες συσκευές γίνεται και ασύρματα μέσω Bluetooth 3.0 ή Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Μεταμόρφωση από Netbook σε Tablet απλά και γρήγορα

Έχοντας το Inspiron Duo σε λειτουργία netbook μπορείτε να γράψετε άνετα κείμενα με το QWERTY πληκτρολόγιο, να σερφάρετε στα αγαπημένα σας social networks, να σερφάρετε στο ίντερνετ κλπ. Αν θελήσετε να μεταμορφώσετε το Inspiron Duo σε Tablet PC μπορείτε να το κάνετε απλά και γρήγορα, αναποδογυρίζοντας την οθόνη έτσι ώστε αυτή να “κοιτάει” από την εξωτερική πλευρά του netbook και κατεβάζοντας το καπάκι της οθόνης ώστε αυτό να ακουμπήσει στο πληκτρολόγιο.
Έτσι έχετε ένα Tablet PC που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε παντού, από τον καναπέ και το κρεβάτι του σπιτιού σας, μέχρι το λεωφορείο ή το μετρό. Χάρη μάλιστα στο πρόγραμμα duoStage που δημιούργησε η Dell και ενσωμάτωσε στο Inspiron Duo, μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας (βίντεο, φωτογραφίες μουσική, βιβλία) με ένα άγγιγμα!

Τα πάντα με ένα άγγιγμα χάρη στο duoStage

Το duoStage είναι το λογισμικό που κατασκεύασε η Dell και θα βρείτε ενσωματωμένο στο Inspiron Duo, το οποίο έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που μετατρέπετε τη συσκευή από netbook σε tablet pc, για να έχετε γρήγορη πρόσβαση στη μουσική, τα βίντεο, τις φωτογραφίες, τα παιχνίδια, τα βιβλία και τις εφαρμογές σας.
  • Αγγίζοντας το MusicStage έχετε μπροστά σας όλα τα μουσικά αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο Inspiron Duo, με τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες στη σειρά
  • Με ένα άγγιγμα στο VideoStage βλέπετε άμεσα τα βίντεο που έχετε αποθηκεύσει αλλά και τα TV show και τις ταινίες σας
  • Όλες οι φωτογραφίες σας είναι άμεσα προσβάσιμες με ένα άγγιγμα στο PhotoStage, τις οποίες μπορείτε να ανεβάσετε γρήγορα σε Facebook και Flickr
  • Η ψηφιακή βιβλιοθήκη σας βρίσκεται στο BookStage για να διαβάσετε τα e-books σας αλλά και να αγοράσετε νέα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Μοντέλο: Dell Inspiron Duo
  • Επεξεργαστής: Intel Atom N550 dual core processor (1.5GHz)
  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Home Premium 32 bit
  • Μνήμη: 2GB RAM DDR3 SDRAM 1333MHz
  • Δίσκος: 320GB, Serial ATA-300 – 7200 RPM
  • Οθόνη: TFT 10.1 ιντσών HD (1366 x 768)
  • Λοιπά χαρακτηριστικά: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, κάμερα 1.3MP, 2 θύρες USB 2.0, είσοδος ακουστικών

Μοναδική υποστήριξη Dell

Η Dell είναι από τις λίγες εταιρίες -ίσως η μοναδική αν δε κάνω λάθος- που έρχεται στο χώρο σας και παραλαμβάνει/επισκευάζει δωρεάν τη συσκευή σας σε περίπτωση που πάθει κάτι εντός εγγύησης. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα της Dell περιλαμβάνουν μία από τις δύο εγγυήσεις:
  1. Dell collect and return: 2 χρόνια εγγύηση επισκευής με δωρεάν παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας
  2. Dell Next Business Day: 2 χρόνια εγγύηση επισκευής με επίσκεψη την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο σας
www.xblog.gr 

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ALTER

Παρακολουθήσαμε τον Σ. Ξενάκη και θυμηθήκαμε αυτά που έρχονται στο κανάλι του. Με την ανασφάλεια και σήμερα δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στο Alter. Λύση ακούν και λύση δεν βλέπουν. Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα για το κανάλι του Μπουρναζίου με συνεχείς απεργίες και στάσεις εργασίας. Το χειρότερο δεν είναι η ανασφάλεια. Το... χειρότερο είναι είναι ότι απαξιώνεται καθημερινά. Και αυτό έχει την δική του σημασία για όποιον το αγοράσει τελικά. Εκτός και αν γίνεται επίτηδες...

livenea.gr

Το μασάζ είναι ευεργετικό για την υγεία;

Η άποψη ότι το μασάζ αποτελεί πολυτέλεια που απευθύνεται σε λίγους, είναι λανθασμένη. Αντίθετα, πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος, με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία...


Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, το μασάζ αποτελούσε για αρκετούς πολιτισμούς, μια πολύ σημαντική θεραπεία για την επίτευξη της ισορροπίας στο σώμα, προκειμένου να λειτουργούν σωστά τα εσωτερικά όργανα. Τελευταία όμως, η θετική του επίδραση, τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα, εκτιμάται από όλo και περισσότερα άτομα και η δημοτικότητά του αυξάνεται διαρκώς, ως μια ιδιαίτερα αποτελεσματική, εναλλακτική θεραπεία.
Το μασάζ χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς, για να καταπραΰνει σωματικούς πόνους, αλλά και παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και νευρικά προβλήματα. Η ιατρική κοινότητα δέχεται τις ευεργετικές επιπτώσεις του μασάζ και περιλαμβάνει αυτές τις μεθόδους, σαν αναπόσπαστο μέρος της περίθαλψης. Δείτε συγκεκριμένα ποια είναι τα οφέλη του μασάζ για την υγεία…
Μειώνει το σωματικό πόνο
Έχει παρατηρηθεί ότι το μασάζ σε μια πληγείσα περιοχή, μπορεί να μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο. Η ιδέα αυτή ονομάζεται «Θεωρία Ελέγχου της Πύλης». Η πορεία των σημάτων πόνου, ξεκινά από την πληγείσα περιοχή, προχωρά στο νωτιαίο μυελό και καταλήγει στον εγκέφαλο. Όταν η πληγείσα περιοχή τρίβεται, άλλα ερεθίσματα φτάνουν στον εγκέφαλο μέσω του ίδιου νεύρου, γεγονός που εμποδίζει τη μετάδοση του σήματος πόνου κι έτσι το αίσθημα πόνου μειώνεται. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2003 έδειξε ότι το μασάζ λειτούργησε καλύτερα από το βελονισμό ή παρεμβάσεις στο νωτιαίο μυελό, στη συνεχιζόμενη οσφυαλγία, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα κατά 36%.
Μειώνει το στρες
Με το μασάζ δίνεται η σωστή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, προκειμένου να επιτευχθεί χαλάρωση. Το σύστημα των νεύρων είναι διασυνδεδεμένο και έτσι όταν ένα σημείο πίεσης μπλοκάρει ένα νεύρο, επηρεάζονται και τα υπόλοιπα νεύρα. Το μασάζ βοηθά στην απελευθέρωση αυτών των σημείων πίεσης, με αποτέλεσμα να φεύγει το στρες. Επίσης, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ μειώνει τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης, κορτιζόλης, μέχρι και κατά 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Αυτό συντελεί στο να καταπραΰνονται τα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης.
Χαλαρώνει τους μυς
Ο σωματικός πόνος οφείλεται συχνά στην πίεση από τη δουλειά, τη λανθασμένη στάση του σώματος και την ένταση της καθημερινής ζωής. Η ένταση στους μυς και η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό πόνο. Η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος εμποδίζει την παροχή οξυγόνου στους μυς και αυτό δημιουργεί το αίσθημα του πόνου στο σώμα. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τους μυς διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψή τους. Αυτό οδηγεί σε μείωση του σωματικού πόνου.
Προσθέτει υγιή λάμψη στο δέρμα
Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των, ζωτικής σημασίας, θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα. Έτσι επιτυγχάνεται υγιής λάμψη στο δέρμα. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και η επιδερμίδα ανανεώνεται και γίνεται πιο λαμπερή.
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Το τακτικό μασάζ, ηρεμεί το μυαλό και αυτό βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το σώμα βρίσκεται σε χαλαρωτική θέση, κάτι που συντελεί σε μια γενικότερη ηρεμία. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ αυξάνει τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με βαθύ ύπνο. Γι’ αυτό και είναι εύκολο να αποκοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του μασάζ.
Ενισχύει το εύρος της κίνησης
Το μασάζ αυξάνει το εύρος των κινήσεών μας κι έτσι μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Οι συχνές συνεδρίες μασάζ δημιουργούν ελαστικότητα στους σφιχτούς μυϊκούς ιστούς, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.
Αυξάνει την ενέργεια
Τα συχνά μασάζ οδηγούν στην αναζωογόνηση της ενέργειας του σώματος. Το σώμα χαλαρώνει, σα να βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου, κατά τη διάρκεια του μασάζ. Αυτή η διαδικασία χαλάρωσης αυξάνει την δύναμη του σώματος, για ολόκληρη την ημέρα. Επίσης, η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.
Συστήνεται και στους καρκινοπαθείς
Μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ επιφέρει χαλάρωση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, του άγχους, της ναυτίας, της κόπωσης, ή ακόμη και των συμπτωμάτων κατάθλιψης. Μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός. Μια μελέτη που έγινε σε 86 γυναίκες με καρκίνο του μαστού, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες οι οποίες έκαναν δύο μισάωρα μασάζ, δύο φορές την εβδομάδα, ανέφεραν αξιοσημείωτη μείωση της κόπωσης, των διαταραχών της διάθεσης και της σωματικής δυσφορίας. Μια άλλη μελέτη που διενεργήθηκε σε 1290 ασθενείς με καρκίνο στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που έκαναν συχνά μασάζ, εκδήλωσαν 52% μείωση στα επίπεδα άγχους, 40% μείωση στα επίπεδα πόνου, 41% μείωση στα επίπεδα κόπωσης, 31% μείωση στα συμπτώματα κατάθλιψης και 21% μείωση στο αίσθημα ναυτίας.
Συστήνεται πάντως να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για το αν είναι καλό να κάνετε μασάζ, ανάλογα με το πρόβλημα υγείας που μπορεί να παρουσιάζετε.
Το μασάζ σώματος δεν έχει να κάνει με πολυτέλεια, όπως πολλοί νομίζουν λανθασμένα, αλλά αποτελεί μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενισχύσετε την αντοχή και την ενέργειά σας.


www.clickatlife.gr

Η Ελένη αποκαλύπτει: «Έτσι φτάσαμε στο τέλος με τον Γιάννη»

Ενάμιση χρόνο μετά την περιβόητη ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον Γιάννη Λάτσιο, η Ελένη Μενεγάκη αποφασίζει για πρώτη φορά να μιλήσει και να πει όσα τόσο καιρό αρνούταν να αποκαλύψει…


«Θέλω να είναι ευτυχισμένος με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξει εκείνος. Το ότι χωρίσαμε δεν σημαίνει πως έπαψα να τον αγαπώ» δηλώνει η παρουσιάστρια, αποδεικνύοντας το πόσο καλή σχέση συνεχίζει να έχει με τον πρώην σύζυγό της. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που οδήγησαν το ζευγάρι στο διαζύγιο; Η Ελένη Μενεγάκη λέει τη δική της αλήθεια: «Ζήσαμε μαζί 13 χρόνια, πολύ όμορφα χρόνια, επαναλαμβάνω με τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι που αποκτά σε σύντομο διάστημα τρία παιδιά, που εργάζονται και οι δύο σε πολύ απαιτητικές δουλειές, στις οποίες δίναμε πολύ χρόνο και ενέργεια. Φτάσαμε σε ένα σημείο που χάσαμε αυτά τα κομμάτια… Έτσι ήρθε το τέλος. Μη με ρωτήσετε να πω κάτι άλλο, γιατί αυτό αφορά μόνο εμένα και τον Γιάννη. Κανέναν άλλον».

topeiraxtiri.gr

Πόσο διαρκεί το σεξ;

Εσείς πόσο θεωρείτε ότι είναι ο ιδανικός χρόνος σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφό σας; Πάντως νέα έρευνα που πραγματοποίησαν 34 σεξολόγοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά υποστηρίζει πως...


η ιδανική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι 3-13 λεπτά.
Η διάρκεια από 3-7 λεπτά χαρακτηρίζεται «αποδεκτή» και 7-13 λεπτά «επιθυμητή». Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine, η έρευνά τους έρχεται ίσως να «διορθώσει» τη μη ρεαλιστική άποψη που έχει επικρατήσει σε ότι αφορά στην ιδανική χρονική διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, που ξεπερνάει κατά πολύ τα 13 λεπτά.
Περί ορέξεως…

livenea.gr

Ιδού οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο

Τα λεφτά πάνε στα... λεφτά. Για αυτό και φέτος, οι πλούσιοι είναι ακόμη περισσότεροι. Η πασίγνωστη, πια, λίστα του περιοδικού Forbes ήρθε στο φως και ιδού οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και κατά το μέγεθος του πλούτου τους, που ανέρχεται σε 4,5 τρισ. δολάρια. Αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των πλουσίων σημειώνεται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, που έρχεται δεύτερη, με 332 δισεκατομμυριούχους, μετά τις ΗΠΑ, όπου ζουν 413. Το γεγονός ώθησε το οικονομικό περιοδικό να αποκαλέσει την Ασία «εργοστάσιο που παράγει δισεκατομμυριούχους».

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία ήταν 234 το 2010. Στην Ευρώπη το περιοδικό καταγράφει 300 φέτος, στην περιφέρεια Μέσης Ανατολής/Αφρικής 89 και στην υπόλοιπη αμερικάνικη ήπειρο 76.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου είναι ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Κάρλος Σλιμ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη - ΦΩΤΟ REUTERS
Κάρλος Σλιμ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη - ΦΩΤΟ REUTERS
Μεταξύ των 10 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, ο Σλιμ έχει περιουσία που ανέρχεται σε 74 δισ. δολάρια. Το 2010, εκθρόνισε τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή του καταλόγου. Τον Σλιμ ακολουθούν σε απόσταση ο Γκέιτς, με περιουσία που εκτιμάται ότι φθάνει τα 56 δισ. δολάρια κι ο Γουόρεν Μπάφετ με 50 δισ. δολάρια, στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό (41 δισ. δολάρια), ο Αμερικανός Λάρι Έλισον, ιδρυτής της Oracle (39,5 δισ. δολάρια), ο Ινδός Λάξμι Μιτάλ (31,1 δισ. δολάρια), ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα (επικεφαλής του ομίλου Zara, 31 δισ. δολάρια), ο Βραζιλιάνος Έικε Μπατίστα (ορυχεία, πετρέλαιο, 30 δισ. δολάρια), ο Ινδός Μάκες Αμπάνι (πετροχημικά, αέριο, 27 δισ. δολάρια) και ο επικεφαλής του ομίλου Wal-Mart Αμερικανός Κρίστι Ουόλτον (λιανική, 26,5 δισ. δολάρια).
Γουόρεν Μπάφετ, Νο3 στη λίστα του Forbes - ΦΩΤΟ REUTERS
Γουόρεν Μπάφετ, Νο3 στη λίστα του Forbes - ΦΩΤΟ REUTERS
Κάθε χρόνο και περισσότεροι

Οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν σε 1.210 το 2011 από 1.011 το 2010. Οι πλουσιότεροι του κόσμου έχουν κατά μέσον όρο περιουσία 3,7 δισ. δολάρια, από 3,5 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά. Στην πλειοψηφία τους οι δισεκατομμυριούχοι αύξησαν την περιουσία τους. Εκ του συνόλου, 102 είναι γυναίκες, από 89 το 2010.

Οι νεότεροι ανερχόμενοι δισεκατομμυριούχοι --πιθανότατα και νεαρότεροι-- βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αύξησε την περιουσία του κατά 238%, φθάνοντας τα 13,5 δισ. δολάρια και κατατάσσεται 52ος στον κατάλογο (βρισκόταν στην 110η θέση). Δυο νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι ο Σον Πάρκερ, επίσης του Facebook, με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια και ο Μαρκ Πίνκους, επικεφαλής της Zunga, με 1 δισ. δολάρια.
Μπερνάρ Αρνό, πρωταθλητής... Ευρώπης στα πλούτη - ΦΩΤΟ REUTERS
Μπερνάρ Αρνό, πρωταθλητής... Ευρώπης στα πλούτη - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με το Forbes, οι νέοι δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από τους τομείς της ενέργειας, της μόδας και της λιανικής, της κατασκευαστικής βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, εκτός εκείνων που έχουν επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Στον κατάλογο του αμερικάνικου περιοδικού συμπεριλήφθηκαν 50 νέοι δισεκατομμυριούχοι, περιλαμβανομένων του Ράινολντ Γκάιγκερ της εταιρίας καλλυντικών L'Occitane (1,4 δισ. δολάρια), ενώ από τους μεγάλους χαμένους είναι ο ιδρυτής της Ikea Ίνγκβαρ Κάμπραντ που είδε την περιουσία να μειώνεται κατά 17 δισ. δολάρια στα δισ. δολάρια λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων.
Λάρι Έλλισον, περιουσία 39,5 δισ. δολάρια (ψίχουλα...) - ΦΩΤΟ REUTERS
Λάρι Έλλισον, περιουσία 39,5 δισ. δολάρια (ψίχουλα...) - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι 300 Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι έχουν συνολικά περιουσία 1,3 τρισ. δολάρια, με πρώτο το Γάλλο Αρνό, ενώ οι 413 δισεκατομμυριούχοι που ζουν στις ΗΠΑ έχουν συνολική περιουσία 1,5 τρισ. δολάρια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν επίσης οι περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι, 45, η Ευρώπη έχει 24 ενώ η περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού 17.

Η Κίνα, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ, έχει 115 δισεκατομμυριούχους, η Ινδία 55, το Χονγκ Κονγκ 36 κι η Ιαπωνία 26. Αν και η Κίνα έχει πολυπληθέστερους δισεκατομμυριούχους από την Ινδία, οι πλούσιοι στην Ινδία έχουν μεγαλύτερο πλούτο κατά μέσον όρο, με 4,5 δισ. δολάρια έναντι 2,5 δισ. στην Κίνα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Κίνα, ο Ρόμπιν Λι, ο άνθρωπος πίσω από την μηχανή αναζήτησης Baidu, έχει περιουσία 9,4 δισ. δολάρια. Ο Τζακ Μα --ιδρυτής του Alibaba.com, ενός ιστοτόπου παρόμοιου με το eBay, αλλά για διεπιχειρησιακές συναλλαγές-- έχει περιουσία 1,6 δισ. δολάρια.
Λάξμι Μιταλ ο... εκπρόσωπος της Ινδίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Λάξμι Μιταλ ο... εκπρόσωπος της Ινδίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι δισεκατομμυριούχοι στην Ινδονησία διπλασιάστηκαν φέτος φθάνοντας τους 14, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η Ρωσία επιστρέφει
Οι ολιγάρχες επέστρεψαν με πάταγο, καθώς η Μόσχα κατέστη η «πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη. Χάρη στις εκθετικές αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των αγαθών μαζικής κατανάλωσης, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Ρωσία --οι περισσότεροι εκ των οποίων απέκτησαν τις επιχειρηματικές τους «αυτοκρατορίες» στην διάρκεια της άναρχης οικονομίας της δεκαετίας του 1990-- αυξήθηκαν σε 101 από 62 το 2010.

Στη Μόσχα ζουν 79 δισεκατομμυριούχοι, περισσότεροι από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Η Ρωσία έχει περίπου το ένα τρίτο των δισεκατομμυριούχων της Ευρώπης και 15 από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, περισσότερους από κάθε άλλη από τις λεγόμενες χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) μαζί και περισσότερους και από τη Σαουδική Αραβία.
Στους 10 πιο πλούσιους του κόσμου και ο Βραζιλιάνος Έικε Μπατίστα - ΦΩΤΟ REUTERS
Στους 10 πιο πλούσιους του κόσμου και ο Βραζιλιάνος Έικε Μπατίστα - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πλουσιότερος ρώσος είναι ο Βλαντίμιρ Λίσιν, με εκτιμώμενη προσωπική περιουσία 24 δισ. δολάρια, την οποία έχει αυξήσει κατά 10 δισ. δολάρια από πέρυσι, ανεβαίνοντας 18 θέσεις, στην 14η. Τον μυστικοπαθή Λίσιν ακολουθεί άλλος ένας μεγιστάνας της βιομηχανίας του μετάλλου, ο Αλεξέι Μόρντασοφ, 29ος στον κατάλογο από 70ός πριν ένα χρόνο, αντικαθιστώντας το Μιχαήλ Προχόροφ, ο οποίος βρίσκεται στη θέση 32, με περιουσία 18 δισ. δολάρια--σχεδόν 5 δισ. παραπάνω από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 31.
newsit.gr

Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 05:40
Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας και δύο ελαφρά είναι, σύμφωνα με την τροχαία, ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα στον Κηφισό, στο ύψος της Ιεράς Οδού.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο σοβαρά τραυματισμένος συνεπιβάτης του ενός οχήματος που έχει μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομείο ενώ ελαφρά τραυματισμένοι είναι ο ο οδηγοί των δύο οχημάτων.

Σύμφωνα με την τροχαία το δυστύχημα σημειώθηκε στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Ιεράς Οδού, όταν συγκρούστηκαν δύο Ι.Χ που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση. Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τον συνεπιβάτη του ενός οχήματος.

Για τον απεγκλωβισμό ακόμα δύο ανθρώπων από τα οχήματα χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

H κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισού διεξάγεται κανονικά. 

livenea.gr

Ραδιενεργό γάλα στις ΗΠΑ - 4.385 φορές υψηλότερα τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου



Ανεξέλεγκτη ρέει συνεχώς ραδιενεργή ουσία στην θάλασσα. Παγκόσμια ανησυχία για την τροφική αλυσίδα.

Ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου-131, ανιχνεύθηκε σε δείγμα γάλακτος, προερχόμενο από την πολιτεία της Ουάσινγκτον,  όπως ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την Τετάρτη.
Το ποσοστό που ανιχνεύθηκε ήταν " πάρα πολύ πιο χαμηλά από τα όρια ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, τόσο αυτών για τους ενήλικες, όσο και εκείνων για τα παιδιά ", αναφέρεται στην κοινή δήλωση, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διοίκησης Φαγητών και Τροφίμων.
Σήμα κινδύνου από την ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας. Ραδιενεργή ουσία μπορεί να διαρρέει συνεχώς στη θάλασσα από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1.

Τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργής ουσίας που ανιχνεύονται στο νερό της θάλασσας έξω από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, μπορεί να σημαίνουν ότι διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.
"Αυτή είναι μία πιθανότητα", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν η μόλυνση της θάλασσας είναι συνεχής.
Πρόσθεσε άλλωστε ότι οι μηχανικοί δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η διαρροή.
Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 τα οποία βρέθηκαν στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από τον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ήταν 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο, την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.
Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργού ουσίας που καταμετρήθηκε από την ώρα της έναρξης της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα της επαρχίας Νταιίτσι, που προξενήθηκε από τον τεράστιο σε μέγεθος σεισμό και το γιγαντιαίων διαστάσεων τσουνάμι, που έπληξαν την περιοχή, στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, Χιντεχίτο Νισιγιάμα.
Προσέθεσε δε ότι το γεγονός αυτό δεν αντιπροσωπεύει ιδιαίτερο παράγοντα κινδύνου. καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την έχουν εκκενώσει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων πίσω από το εργοστάσιο, το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.
Πάντως η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου-131 την Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί από την ίδια κυβερνητική υπηρεσία, ήταν 3.355 φορές υψηλότερη από τα επιτρεπτά όρια. Παρουσιάζει δηλαδή αύξηση 1000 περίπου φορές μέσα στο τελευταίο 24ωρο, πράγμα που επιτείνει τις υποψίες για γενικευμένη πλέον διαρροή ραδιενέργειας από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες.
Δεν επεκτείνουν τη ζώνη εκκένωσης γύρω από την Φουκουσίμα
  
Οι ιαπωνικές αρχές δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν άμεσα την ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει επιβληθεί γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι αυξημένα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.
"Η ΙΑΕΑ μας ενημέρωσε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος ξεπερνούν τα προβλεπόμενα από την ίδια όρια και μας ζήτησε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με βάση αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Γιουκίο Εντάνο.
Οταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επέκτασης της ζώνης εκκένωσης ο Εντάνο απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι συντρέχει άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ομως το γεγονός ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος είναι αυξημένα μας οδηγεί αναπόφευκτα στην υπόθεση ότι μία μακροπρόθεσμη συγκέντρωση (ραδιενέργειας) μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία".
"Βάσει αυτού θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα επίπεδα ραδιενέργειας με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και θα πάρουμε μέτρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο", πρόσθεσε ο Εντάνο.
Η ΙΑΕΑ είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχθεύθηκαν σε ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Φουκουσίμα 1 ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.
"Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ένα από τα επιχειρησιακά κριτήρια της ΙΑΕΑ για την εκκένωση, έχει ξεπεραστεί στο Ιιτάτε", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ Ντένις Φλόρι.
Η ζώνη εκκένωσης γύρω από το Φουκουσίμα 1 παραμένει στα 20 χιλιόμετρα, όμως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει συνστήσει στους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο να φύγουν χωρίς όμως να το επιβάλλει, συμβουλεύοντάς τους πάντως να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους.
livenea.gr

Ζώδια και σεξ

couple_sex_zodiac
Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, έτσι και στον έρωτα η συμπεριφορά και το προφίλ του καθενός μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το γενέθλιό μας ζώδιο.
Φυσικά κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός, καθένας μας κουβαλάει προηγούμενες εμπειρίες στον έρωτα που είτε άφησαν πληγές είτε μας εξόπλισαν με εφόδια για να γίνουμε καλύτεροι σύντροφοι και ερωτικοί παρτενέρ. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε ερωτική σχέση είναι μοναδική αφού τα δύο μέρη της ερωτικής «συνάρτησης» είναι κι αυτά μοναδικά.
Όπως και να ‘χει πάντως, τα άστρα είναι μια καλή αρχή για να ξέρουμε τι να περιμένουμε από μια γνωριμία, πως αντιλαμβανόμαστε εμείς ή το αντικείμενο του πόθου μας τον έρωτα και, φυσικά, τι είναι εκείνο που ξετρελαίνει τον καθένα.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια σύντομη ματιά στην σεξουαλική συμπεριφορά των ζωδίων. Πως αντιλαμβάνονται το σεξ; Τι ζητούν από τον/την σύντροφό τους; Και φυσικά… ποιο είναι το μυστικό «κουμπί» του κάθε ζωδίου;

Κριός
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Κριός είναι μια σεξουαλική ωρολογιακή βόμβα. Θεωρούν το σεξ σαν φυσική ανάγκη και το ξεχωρίζουν από το συναίσθημα. Λατρεύουν το κυνήγι σε τέτοιο βαθμό που καμιά φορά το προτιμούν ακόμα και από την ίδια την πράξη. Αν ο ρομαντισμός είναι για εσάς απαραίτητη συνθήκη για καλό σεξ τότε καλύτερα να ξεχάσετε τον Κριό που το σεξ του είναι άγριο, παθιασμένο αλλά επ’ ουδενί ρομαντικό.
Σε γενικές γραμμές είναι πιστοί και δεν ψάχνουν για εφήμερες περιπέτειες εκτός αν έχουν βαρεθεί. Σε περίπτωση που κάνουν ένα one night stand, την επόμενη μέρα δεν θα θυμούνται ούτε το όνομα του εφήμερου εραστή τους.
Αχίλλειος πτέρνα του Κριού… το κεφάλι. Κάντε του ένα μασάζ στο πρόσωπο, περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα από τα μαλλιά του και τον έχετε κατακτήσει. Υποκύπτουν επίσης στις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης και στην εκκεντρικότητα παντώς είδους οπότε αν σκοπεύετε να κατακτήσετε έναν Κριό βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει δημιουργικά και γιατί όχι… ολίγον βιτσιόζικα.

Ταύρος
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Ταύρος σαν εραστής είναι αισθησιακός και τρυφερός που θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει το ταίρι του. Λατρεύει τα φιλιά και τα χάδια και απολαμβάνει οπτικά κάθε δευτερόλεπτο της ερωτικής πράξης. Η πρωτοτυπία δεν είναι το δυνατό του σημείο όμως ό,τι χάνει σε πρωτοτυπία το κερδίζει σε αντοχή.
Οι Ταύροι δεν ανέχονται την απιστία και αν διαπιστώσουν ότι  το ταίρι του δεν είναι πιστό, φεύγουν δια παντώς από τη σχέση. Δώστε προσοχή λοιπόν και μην του δίνετε δικαιώματα ή αφορμές να θυμώνει και να συγχίζεται γιατί δεν είναι τυχαίο το «ταύρος εν υαλοπωλείω»
Αδύνατό τους σημείο το φαγητό και οτιδήποτε εθεθίζει την αίσθηση της όσφρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταξοδευτείτε για να αγοράζετε πανάκριβα αρώματα. Η μυρωδιά του σώματός σας είναι αρκετή για να ξεσηκώσει έναν Ταύρο.

Δίδυμοι
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΚουβέντα, κουβέντα, κουβέντα. Αυτό είναι το ερωτικό προφίλ των Διδύμων. Θέλουν να συζητούν για το σεξ πριν από αυτό, κατά τη διάρκειά του και φυσικά μετά. Αν έχετε λοιπόν διάθεση για ανάλυση του σεξ ετοιμαστείτε να στείλετε τον Δίδυμο στα ουράνια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Διδύμων είναι το αδιάκοπο φλερτ παντού και πάντα. Λατρεύουν να γοητεύουν το αντίθετο φύλο ακόμα κι όταν δεν επιδιώκουν ερωτική επαφή. Η συνεχώς μεταβαλλόμενη διάθεσή τους, τους κάνει να αποζητούν την πρωτοτυπία στην πράξη οπότε μην απορήσετε αν ένας δίδυμος σας «επιτεθεί» μέσα στο ασανσέρ ή σε δημόσιο χώρο.
Η πίστη, ως γνωστόν, είναι άγνωστη λέξη για τους Διδύμους όμως σκεφτείτε σοβαρά να κάνετε τα «στραβά μάτια» γιατί είναι εφευρετικοί στο κρεβάτι και εφαρμόζουν με μεγάλη προθυμία όποια καινοτόμα ιδέα σκεφτούν αυτοί ή το ταίρι τους.
Για να κάνετε έναν δίδυμο να τρέχει από πίσω σας αρκεί να του εξιτάρετε το μυαλό, να παίξετε με την ευφυία του και να τον ερεθίσετε εγκεφαλικά. Αφήστε τα φώτα ανοιχτά, και μιλήστε τρυφερά ή βρώμικα την ώρα του σεξ.

Καρκίνος
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΓια τους Καρκίνους αγάπη και σεξ είναι ένα και το αυτό. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ερωτικά θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια ως προς τα αισθήματα του/της συντρόφου τους, ο χώρος να είναι άνετος και το κρεβάτι γεμάτο πουπουλένια μαξιλάρια. Οι εφήμερες σχέσεις δεν αρέσουν στον Καρκίνο που απολαμβάνει το σεξ όταν ξέρει ότι το ταίρι του μπορεί να γίνει ο γονιός των παιδιών του, γεγονός που καμιά φορά λειτουργεί και ανασταλτικά αφού μπορεί να αισθανθεί τύψεις για ό,τι κάνει στη «μάνα των παιδιών» του.
Πιστός και τρυφερός εραστής λατρεύει την αγκαλιά και μπορείτε να μείνετε αγκαλιασμένοι για ώρες. Θα κάνει το παν για να ικανοποιήσει το ταίρι του πριν σκεφτεί καν την δική του ικανοποίηση.
Αυτό που εξιτάρει τον Καρκίνο –εκτός φυσικά από το ρομάντζο- είναι το νερό. Λατρεύουν να κάνουν σεξ κοντά σε πισίνες, παραλίες, μέσα στη σάουνα ή στην μπανιέρα και γενικά οπουδήποτε το υγρό στοιχείο είναι κυρίαρχο.

Λέων
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Λέων θέλει να είναι βασιλιάς και στο κρεβάτι. Προκειμένου λοιπόν να αποσπάσει από το ταίρι του την παραδοχή ότι ήταν ο καλύτερος εραστής που είχε ποτέ μπορεί να γίνει πολύ «περιποιητικός» εραστής. Αγαπούν το σεξ και θέλουν να κάνουν ξανά και ξανά χωρίς ποτέ να αισθάνονται χορτασμένοι. Η αρχοντιά που αποπνέουν δημιουργεί γύρω τους μια ερωτική αύρα που τραβάει τα «θύματα» όπως το δυνατό φως τις πεταλούδες.
Απαιτητικοί και δημιουργικοί εραστές, αρέσκονται συχνά στο ωμό σεξ και οι αντοχές τους είναι παροιμιώδεις.
Για να ξετρελάνετε έναν Λέοντα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να του δώσετε την ικανοποίηση ότι σας κατέκτησε παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και να τον αφήσετε να πιστέψει ότι δεν του δοθήκατε αμέσως αλλά σας κέρδισε με την γοητεία του. Και φυσικά να μην ξεχνάτε να του επιβεβαιώνετε ότι είναι ο καλύτερος εραστής σας.

Παρθένος
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Παρθένος βρίσκεται σε μια αέναη αναζήτηση του τέλειου ερωτικού συντρόφου. Καθαροί και τελειομανείς σε όλα φαντάζονται το ταίρι τους σαν το ιδανικό και αναζητούν μόνιμη σταθερή σχέση. Βέβαια όταν την βρίσκουν είναι πολύ πιθανό να δείτε την λίμπιντό τους να πέφτει στα πατώματα, να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ και να το ρίχνουν στη δουλειά.
Η λέξη «κλειδί» για την ερωτική συμβίωση με έναν Παρθένο είναι «υπομονή». Έχουν απεριόριστες δυνατότητες στο κρεβάτι, μεγάλα αποθέματα τρυφερότητας αλλά και μεγάλες δόσεις «πονηριάς» ώστε να αποτελέσουν τον τέλειο εραστή για όποιον έχει το κουράγιο να αντέξει την τελειομανία τους και να περιμένει τον Παρθένο να αποφασίσει ότι το ταίρι του είτε είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού είτε  να το πάρει απόφαση ότι «τι να κάνουμε… δεν υπάρχουν πρίγκιπες».
Για να κερδίσετε έναν Παρθένο διασφαλίστε του ρόδινη καθημερινότητα, τακτοποιημένη και καθαρή φωλιά και θα τον δείτε να μεταβάλλεται από τη μια στιγμή στην άλλη από άσπιλο παρθένο σε προκλητικό εραστή.

Ζυγός
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Ζυγός είναι ένα από τα πιο σεξουαλικά ζώδια του κύκλου παρόλο που δεν φανερώνουν εύκολα τις κρυφές ερωτικές τους σκέψεις και φαντασιώσεις. Αντιλαμβάνονται το σεξ σαν μια απολαυστική εμπειρία και κάνουν τον παν για να δουν την ικανοποίηση στο πρόσωπο του ερωτικού τους συντρόφου.
Η ευγένειά του,ς τους οδηγεί ωστόσο πολλές φόρες στο να δημιουργούν παράλληλες σχέσεις όταν δεν είναι ικανοποιημένοι, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα προκειμένου να μην πληγώσουν ή προσβάλουν το ταίρι τους.
Το κλειδί για να ξεκλειδώσει η καρδιά ενός Ζυγού είναι η ευγένεια και η πρωτοβουλία καθώς κρυφή τους φαντασιώση είναι πολύ συχνά η υποταγή. Λατρεύουν τους ερωτικούς συντρόφους που παίρνουν πρωτοβουλίες και τους ακολουθούν με ενθουσιασμό σε οποιοδήποτε ερωτικό μονοπάτι.

Σκορπιός
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Σκορπιός θεωρείται ο ερωτικός «γκουρού» του ζωδιακού κύκλου και όχι άδικα. Το σεξ απασχολεί το μυαλό τους όλο το 24ωρο και έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν το σεξ σαν όργανο εξουσίας πάνω στο ταίρι τους.
Με έναν εραστή Σκορπιό θα δείτε τα πιο σκοτεινά σημεία του έρωτα να φαντάζουν σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα.
Η κτητικότητά του τον κάνει να φτάνει σε βιαιότητες αν διαπιστώσει ότι τον απατάτε ενώ η μεγαλύτερη τιμωρία που θα υποστείτε είναι να σας στερήσει το ονειρεμένο, παθιασμένο και αλησμόνητο σεξ μαζί του.
Για τους Σκορπιούς δεν υπάρχουν κρυφά κόλπα κατάκτησης. Το σεξ είναι σεξ και θα το έχετε μόλις το ζητήσετε, το υπονοήσετε ή το σκεφτείτε και μόνο.

Τοξότης
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Τοξότης συνδυάζει τα πάντα με το παιχνίδι και την περιπέτεια. Ακριβώς έτσι λειτουργεί και στο κρεβάτι. Ποιοτικοί και ποσοτικοί εραστές θα κάνουν να ξεχάσετε τα πιθανά ψεγάδια της εμφάνισής τους με τον ενθουσιασμό που θα επιδείξουν μόλις βρεθείτε  στο κρεβάτι. Ιδανικό σκηνικό για τους Τοξότες ένας χώρος λουσμένος στο φως του φεγγαριού ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε έρωτα στην ύπαιθρο.
Το ανοιχτό του μυαλό στο σεξ τρομάζει καμιά φορά τους συντρόφους του και θα πρέπει, για να γίνουν πραγματικότητα όλες αυτές οι extreme φαντασιώσεις, να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη.
Λάτρης της κίνησης, των ταξιδιών και των νέων εμπειριών η κατάκτηση ενός Τοξότη εξαρτάται από το πόσο διατεθειμένοι είστε να φύγετε μαζί του για μια εξπρές εκδρομή με άγνωστο προορισμό και από το πόσο γρήγορα μπορείτε να εναλλάξετε στο σεξ την τρυφερότητα με την ωμή επαφή.

Αιγόκερως
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Αιγόκερως ξέρει να κρύβει τα αισθήματά του πολύ καλά και θα δυσκολευτείτε πολύ μέχρι να διαπιστώσετε αν είναι ερωτευμένος μαζί σας. Η σεξουαλικότητά τους είναι πολύ έντονη και μπορούν να πάρουν φωτιά με το παραμικρό, μια κουβέντα, μια ερωτική σκηνή στην τηλεόραση ή ένα απλό υπονοούμενο. Δεν φημίζονται για την εφευρετικότητά τους στο κρεβάτι, οι αντοχές τους όμως είναι παροιμιώδεις.
Μπορείτε να είστε σίγουρες για την πίστη ενός Αιγόκερου και αν έχετε την υπομονή να χαλαρώσει θα δείτε ότι διαθέτει έναν πολύ γλυκό και συναισθηματικό κρυμμένο εαυτό.
Για να ξετρελάνετε έναν Αιγόκερω κάντε του μια ερωτική έφοδο εν ώρα εργασίας και παρασύρετέ τον σε ένα μικρό και σύντομο love break. Αποφύγετε το προκλητικό ντύσιμο καθώς το θεωρούν φτηνό και φροντίστε να αναλάβετε εσείς την πρωτοβουλία της πρωτοτυπίας. Αν καταφέρετε να ανάψετε ένα Αιγόκερο ετοιμαστείτε για σεξουαλικό μαραθώνιο.

Υδροχόος
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ Υδροχόος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο εφευρέτης του ζωδιακού κύκλου στον τομέα του σεξ. Δίνοντας πολύ λίγο σημασία στην εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου τους εξιτάρονται από τα δυνατά μυαλά, και το χιούμορ των ανθρώπων και τότε η σπίθα που ανάβει είναι ικανή να σας κάψει ζωντανούς. Ετοιμαστείτε λοιπόν με έναν Υδροχόο να τα κάνετε ΟΛΑ. Αντέχετε;
Το σεξ για τον Υδροχόο είναι περισσότερο διανοητική εμπειρία και λιγότερο σωματική γι’ αυτό δεν αισθάνονται τύψεις αν περάσουν μια ερωτική βραδιά με την καλύτερή τους φίλη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την άλλη μέρα δεν θα εξακολουθήσουν να είναι οι φίλοι και μόνο φίλοι.
Αναζητούν μονίμως το τέλειο εκκεντρικό και πρωτότυπο σεξουαλικό ταίρι και μέχρι να το βρουν μπορούν να κάνουν έρωτα με οποιονδήποτε.
Για να εξιτάρετε έναν Υδροχόο θα πρέπει να τον διεγείρετε εγκεφαλικά. Επιστρατεύστε το χιούμορ και την ευφυΐα σας και δείξτε του ότι είστε έτοιμες για όλα!

Ιχθύς
Ζώδια και σεξ sex erwtas zwdiaΟ εραστής Ιχθύς είναι έτοιμος να κάνει όλα τα χατίρια αρκεί να ικανοποιήσει το ταίρι του με μοναδική προϋπόθεση την απόλυτη πίστη. Η απιστία λειτουργεί για τους Ιχθύς σαν το ισχυρότερο αντιερωτικό φίλτρο σε τέτοιο βαθμό που φτάνουν και με την ιδέα της απιστίας και μόνο να χαλούν από μόνοι τους το ερωτικό σκηνικό.
Κατά τ’ άλλα έχουν τη φήμη των τρυφερών εραστών, που αντιλαμβάνονται το σεξ σαν μια ουράνια ένωση ψυχών και σωμάτων και συμμετέχουν σ’ αυτό με όλες τους τις αισθήσεις.  Λατρεύουν το σεξ που περιβάλλεται από ρομαντισμό, συναίσθημα, ακόμα και λίγο μελό.
Σαν γνήσια ζώδια του νερού λατρεύουν να κάνουν έρωτα κοντά στη θάλασσα ενώ πολλές φορές απολαμβάνουν το σεξ όταν γίνεται… στα κρυφά.
Η πιο ερωτογενής τους ζώνη είναι τα πόδια τους οπότε αν θέλετε να ξετρελάνετε έναν Ιχθύ ξεκινήστε από πολύ πολύ χαμηλά.
 
lovepoint.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3