-->

Πρωτεύουσα των σκουπιδιών η Αθήνα


Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος
Οι κάτοικοι των Αθηνών, εκτός από την αποπνικτική ατμόσφαιρα των χημικών από τα πρόσφατα γεγονότα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη δυσοσμία των σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τόνοι σκουπιδιών, συγκεντρωμένοι σε όλες τις γωνιές της πρωτεύουσας με το δήμαρχο, κ. Γιώργο Καμίνη, απλό παρατηρητή των γεγονότων. Παρακολουθεί απαθής τα απορρίμματα να αυξάνονται, βάζοντας σε κίνδυνο άμεσα τη δημόσια υγεία. Eιδικά αυτές τις μέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει, δημιουργείται μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα και μια εικόνα αποκρουστική για τους χιλιάδες των ξένων τουριστών που συρρέουν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Από αυτή την ντροπιαστική εικόνα, δεν έχει ξεφύγει ούτε η «βιτρίνα» της πρωτεύουσας, η πλατεία Κολωνακίου. Στους κεντρικότερους δρόμους της ακριβότερης συνοικίας της Αθήνας, Πατριάρχου Ιωακείμ, Αναγνωστοπούλου, Τσακάλωφ, Σκουφά, Καψάλη, Ηρακλείτου, κυριαρχούν οι σακούλες των σκουπιδιών, που όχι μόνο ξεχειλίζουν από τους κάδους, αλλά έχουν βρει και θέση έξω από αυτούς, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων.



Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αλλά και της αδιαφορίας του δημάρχου των Αθηνών, είναι πως πλέον, μια μικρή «χωματερή» αρχίζει και δημιουργείται έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη στην οδό Αναγνωστοπούλου.!
Τραγική ειρωνεία… «Δικαίωμα στην πόλη» λεγόταν ο συνδυασμός όταν ήταν υποψήφιος, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης. «Δικαίωμα στην πόλη των… σκουπιδιών» λένε πλέον οι κάτοικοι.





newsbomb

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3