-->

Έριξαν χημικά πάλι στο Σύνταγμα;


Ενώ η Αθήνα προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και πάλι στις 2:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Σύνταγμα ανάμεσα σε ομάδα νεαρών και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ομάδα συγκεντρωμένων έριξε αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι Αγανακτισμένοι όμως για 37η συνεχόμενη μέρα μετά από όσα συνέβησαν την Τρίτη και την Τετάρτη, πιστοί στο ραντεβού τους έδωσαν και πάλι παρόν στο Σύνταγμα.

Τα λόγια τους τα λένε όλα: «ο,τι κι αν ρίξουνε, όσο κι αν μας πολεμάνε, θα παραμείνουμε στους δρόμους». Η εικόνα της Πλατείας παρά το ότι μυρίζει ακόμα χημικά και μπαρούτι, φέρνει λίγο από τις πρώτες της ειρηνικές μέρες.
Μάλιστα είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που την Τετάρτη τουςεπιτέθηκαν απρόκλητα, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών.


Τις έννομες διαδικασίες αναμένεται να αναλάβουν εθελοντές δικηγόροι, ενώ οι «Αγανακτισμένοι» κάνουν έκκληση σε όσους πολίτες έπεσαν θύματα βίας και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, να μην κινηθούν ατομικά αλλά συλλογικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.


Νοσοκομειακά έγγραφα και κάθε είδους σχετικό πιστοποιητικό, θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Μπορεί η Πλατεία να μην έχει συνέλθει ακόμα και ο φόβος των επεισοδίων να «παραμονεύει», όμως οι «Αγανακτισμένοι» έχουν βάλει μπροστά την «ανοικοδόμηση».

Ήδη στήνουν ξανά τις  σκηνές με τα ιατρεία, τις μονάδες φαγητού και όλα όσα, όλες αυτές τις ημέρες, με τόσο κόπο και μεράκι είχαν φτιάξει.

star.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3