-->

«Πρεμιέρα» στις 3 Οκτωβρίου για τη φοροκάρτα!



Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου κάνει «πρεμιέρα» η φοροκάρτα, με αρκετούς μήνες καθυστέρηση απ΄ότι είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Από φθινόπωρο, οι φορολογούμενοι απαλάσσονται από τη διαδικασία συλλογής αποδείξεων από αγορές αγαθών και υπηρεσιών, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο.

Η διάθεση της θα ξεκινήσει από τις Τράπεζες και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν στις αγορές τους ώστε να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους.

Εκτός από τους φορολογούμενους, χρήση της φοροκάρτας θα μπορούν να κάνουν και τα μέλη της οικογένειας τους που πραγματοποιούν αγορές αλλά δεν έχουν Α.Φ.Μ.

Η φοροκάρτα θα διατίθεται δωρεάν και έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Η χρήση της, είναι καθαρά προαιρετική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση είναι να δηλωθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ο αριθμός της κάρτας, μέσω του Διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας.

Στις φοροκάρτες, οι οποίες θα παιρνούν απο τα γνωστά μηχανήματα χρέωσης των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, θα καταχωρούνται ο αριθμός και η αξία των αποδείξεων και οι κάτοχοί τους θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν την αξία των αποδείξεων που έχουν, μέσω του Διαδικτύου.

*Να σημειώσουμε, ότι η υφιστάμενη διαδικασία έκδοσης και συλλογής χάρτινων αποδείξεων θα εξακολουθεί να ισχύει κανονικά.

star

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3