-->

SPECIAL OLYMPICS IN ATHNES 2011 - ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ?

Της Ιφιγενειας Διαμαντη - Με τους Αγώνες κέρδισαν την αυτοπεποίθησή τους
Προσπαθώντας να προφυλαχθούν από τον μεσημεριάτικο ήλιο που ήταν δυνατός, κουβέντιαζαν χθες, περιμένοντας το λεωφορείο τους, ξένοι και Ελληνες αθλητές, μέλη των αποστολών των Special Olympics, μετά την ολοκλήρωση της ειδικής εκδήλωσης της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή. Ανάμεσά τους, η Ελληνίδα αθλήτρια της κολύμβησης με σύνδρομο Ντάουν, Ολγα Δασουρά. Δίπλα της, μία συνοδός προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει στις ερωτήσεις, γρήγορα, όμως, η Ολγα πήρε αποφασιστικά τον λόγο. «Ρωτήστε με» είπε. Και στη συνέχεια εξήγησε ότι παίρνει για πρώτη φορά μέρος στους Special Olympics. Η 31χρονη Ολγα είναι παγκόσμιος κήρυκας του μηνύματος των Special Olympics. Tι σημαίνει αυτό στην πράξη; «Την περασμένη χρονιά πήγαινα σε σχολεία» λέει η ίδια όλο χαρά, «και τους κάναμε ενημέρωση». «Πόσα χρόνια κάνεις κολύμπι;». «Από παιδί». Πριν κάνουμε κάποια άλλη ερώτηση, προλαβαίνει και λέει: «Εχω κερδίσει την αυτοπεποίθησή μου, επειδή ασχολούμαι με την άσκηση». Και προσθέτει το σύνθημα των φετινών Special Olympics: «Είμαι μέσα». Στη διάρκεια της κουβέντας, πλησιάζει η μητέρα της. Είναι ντυμένη με τη στολή των εθελοντών των Special Olympics. Τόσο εκείνη, όσο και ο πατέρας και τα άλλα τρία αδέλφια της είναι εθελοντές. Αθλητές, εθελοντές συνοδοί (κάθε αθλητής συνοδεύεται από κάποιο άτομο) από το περασμένο Σάββατο έχουν γεμίσει την Αθήνα με τις πολύχρωμες στολές τους. Την ειδική εκδήλωση στη Βουλή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 ατόμων, χαιρέτισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, που μίλησε για την αγάπη και τον σεβασμό τα οποία διαπνέουν το πνεύμα των Special Olympics. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, η υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics 2011, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο πρόεδρος των Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ.
«Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία που βασίζεται στον σεβασμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας» είπε από το βήμα της Βουλής, με εμφανές τρακ, ο νεαρός συνοδός αθλητής, Στρατήγης Βουκίδης. Η αυτοπεποίθηση αποτέλεσε τη «ραχοκοκαλιά» του μηνύματος ενός ακόμα αθλητή, του Καναδού Μάθιου Ουίλιαμς. «Οι αγώνες μού έδωσαν αυτοπεποίθηση να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους και να δείξω πόση επιρροή μπορούν να έχουν οι Special Olympics». Οι δυο τους παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, τη Διακήρυξη των Εφήβων Ηγετών της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας: «Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε για κάθε νέο που επιθυμεί να κάνει τη διαφορά -στη γειτονιά, στο σχολείο, στην κοινότητά του- τη συμμετοχή του στα προγράμματα των Special Olympics, με σκοπό οι νέοι να αναδείξουν τις προσπάθειές τους να οικοδομήσουν κοινότητες οι οποίες θα αποδέχονται, θα σέβονται και θα υπερασπίζονται άτομα με διανοητικές αναπηρίες».
kathimerini.gr


ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΚΕΙ...ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ... ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ? ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΛΙΓΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ???

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3