-->

ΜΕ ΤΟ ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ'' ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με το «καλημέρα» άρχισαν τα δακρυγόνα και η ένταση στο κέντρο της Αθήνας, που είναι απροσπέλαστο. Κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας από την Βουλή μέχρι το Χίλτον στην άνοδο και στην κάθοδο, η άνοδος και η κάθοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος της Ριζάρη μέχρι το Hilton, η Βασ. Αμαλίας από τη Λεωφ. Συγγρού μέχρι το Σύνταγμα, η Ηρώδου Αττικού, η Αθ. Διάκου, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Φιλελλήνων.

Επίσης, έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό. 
Από νωρίς στις 9:00  στην Βασ. Σοφίας, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που εμπόδιζαν την διέλευση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Τα επεισόδια αυτά επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα στο Καλλιμάρμαρο, στο Χίλτον, στην οδό Ερατοσθένους, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους Αγανακτισμένους που έχουν στήσει από τις 08:00 μπλόκα σε μετρό «Ευαγγελισμός», Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα. Επιπλέον κάδοι καίγονται επί της Βασ. Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε οκτώ τραυματίες, επτά άνδρες και μία γυναίκα. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι δύο από αυτούς είχαν αναπνευστικά προβλήματα και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο ενώ οι άλλοι έξι που έχουν εκδορές και χτυπήματα από γκλοπ στο κεφάλι παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Και εντός της Βουλής όμως υπάρχουν κινητοποιήσεις όπου οι υπάλληλοι της Βουλής κάνουν στάση εργασίας.

Με συνθήματα, όπως «Χούντα, χούντα», «ο λαός δεν αντέχει άλλο», «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ», οι «Αγανακτισμένοι» επιχειρούν αποκλεισμό της Βουλής  σε τρία σημεία, προκειμένου να μην καταφέρουν οι βουλευτές να εισέλθουν στο κτίριο. Μαζί τους έχουν και τους Αγανακτισμένους από την Θεσσαλονίκη, την Μεσσηνία, την Λακωνία, την Αρκαδία, την Πρέβεζα, την Θήβα, την Πάτρα και το Άργος.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3