-->

Δεν νιώθεις καλά; Ήρθε η ώρα να περπατήσεις ξυπόλητη!

Λατρεύεις τα τακούνια σου. Ήρθε η ώρα όμως έστω και για λίγο να τα αποχωριστείς. Θα σου κάνει καλό. Βγάλε τα παπούτσια σου λοιπόν και περπάτησε ξυπόλητη. Θα νιώσεις υπέροχα!!!

Κάνε τον Κινέζο!
Όλα ξεκίνησαν από την μακρινή Κίνα, όπου πολλοί άνθρωποι συνήθιζαν να περπατούν χωρίς παπούτσια σε λιθόστρωτους δρόμους, παραλίες με βότσαλα ή άμμο ή ακόμη και σε ένα πάρκο με χώμα και κλαδιά.

"Κάθε πρωί, για μισή ώρα περίπου, πολλοί Κινέζοι συνηθίζουν να περπατούν δίχως παπούτσια πάνω στις ανομοιογενείς επιφάνειες των λιθόστρωτων δρόμων της περιοχής τους. Πατώντας με τα γυμνά πέλματά τους, πάνω στις ποικιλότροπες γωνίες και εξοχές της αδρής επιφάνειας του λιθόστρωτου, διεγείρουν με το βάδισμα όλα σχεδόν τα ρεφλεξολογικά σημεία που υπάρχουν στο πέλμα" εξηγεί ο βιολόγος ρεφλεξολόγος Νίκος Λαδικός. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα Ρεφλεξολογικά σημεία, είναι τα σημεία και οι περιοχές του πέλματος, τα οποία σύμφωνα με την Ρεφλεξολογία, συνδέονται αντανακλαστικά και μέσω νευρικών οδών, με όλα τα όργανα και τις περιοχές του ανθρωπίνου σώματος.


Πώς βοηθά το περπάτημα την υγεία σου
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society, μετά από μελέτη του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Όρεγκον (ORI) το βάδισμα βοηθάει:

- Στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης! Μετά από περπάτημα 1 ώρας, 3 φορές την εβδομάδα και για 16 εβδομάδες, η πίεσή των ανθρώπων που συμετείχαν στην έρευνα μειώθηκε σημαντικά.

- Στην ενδυνάμωση με ήπιο και φυσικό τρόπο σε όλους τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους των ποδιών. Έτσι, τα πόδια ασκούνται, δυναμώνουν και αποκτούν ωραιότερο σχήμα.

- Καθώς ο άνθρωπος βαδίζει απαλλαγμένος από τα σκληρά κλειστά παπούτσια, ‘’ξαναθυμάται’’ τον φυσικό τρόπο βάδισης. Σε κάθε πάτημά του, στέλνει και μοιράζει το βάρος του σώματός του σωστά και όχι όπως θα εξαναγκαζόταν να κάνει αν φορούσε ψηλά τακούνια για παράδειγμα.

- Ο φυσικός τρόπος βάδισης ανακουφίζει την σπονδυλική στήλη και της προσδίδει ευλυγισία.

- Βοηθά στην αποφυγή εκφυλισμού των μεσοσπονδύλιων δίσκων καθώς η θρέψη και η αιμάτωσή τους είναι συνυφασμένη με την κίνηση του σώματος

- Προλαμβάνει προβλήματα φλεβίτιδας καθώς βοηθά τους μύες των ποδιών στην διαδικασία άντλησης του αίματος προς την καρδιά

- Η εστίαση της προσοχής στο πού και πώς πατά ο άνθρωπος καθώς βαδίζει, δίχως το ‘’ασφαλές’’ κλειστό παπούτσι, όσο κι αν αρχικά φαίνεται μια απλή διεργασία, εν τέλει βοηθά σημαντικά την δυνατότητα νοητικής συγκέντρωσης και αντίληψης, καθώς και την βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού κατά την κίνηση

- Eπίσης έχει διαπιστωθεί βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου καθώς και η σημαντική μείωση του άγχους
 
Πάρκα ρεφλεξολογίας

Αυτή η καθημερινή συνήθεια των Κινέζων, έφερε την ιδέα της δημιουργίας ειδικών πάρκων, στα οποία είναι δυνατό κάποιος με μια απλή βόλτα να κάνει... "ρεφλεξολογία"! "Μέσα στα πάρκα ρεφλεξολογίας, μπορεί ο καθένας μας, ενώ απολαμβάνει ένα περίπατο στην φύση, να βελτιώνει αποτελεσματικά την φυσική του κατάσταση και την υγεία του γενικότερα" εξηγεί ο βιολόγος ρεφλεξολόγος Νίκος Λαδικός.
 
Έτσι πριν 10 χρόνια περίπου, οι υπεύθυνοι ενός εργοστασίου στην Κίνα, διαμόρφωσαν σε μία περιοχή του ένα ‘’ρεφλεξολογικό μονοπάτι’’. Μία διαδρομή δηλαδή, όπου το έδαφος αποτελείτο από διάφορα φυσικά υλικά, σε ποικίλες μορφές, τοποθετημένα με προσεκτικά μελετημένες τεχνητές εναλλαγές.

Το ρεφλεξολογικό μονοπάτι, φτιάχτηκε από πέτρες, λιθαράκια, λάσπη, ξύλα, κλαδιά, νερό μέσα σε τεχνητές μικρές εσοχές, άμμο κ.ά. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, έκπληκτοι οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι, οι εργαζόμενοι που καθημερινά βάδιζαν στο ρεφλεξολογικό μονοπάτι, αφ’ ενός μεν ήταν πολύ πιο αποδοτικοί στην εργασία τους, αφ’ ετέρου δε, απουσίαζαν για λόγους υγείας αισθητά λιγότερο από τους υπόλοιπους.


Πού έχουν κατασκευαστεί ρεφλεξολογικά πάρκα
 
Σε αρκετές χώρες σήμερα, μέσα σε υπάρχοντες χώρους αναψυχής, έχουν κατασκευαστεί, οργανωμένα πλέον και με πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, ρεφλεξολογικά μονοπάτια μήκους 2-3 χιλιομέτρων το καθένα.

Μετά την Κίνα λοιπόν τέτοια πάρκα δημιουργήθηκαν στην Ταιβάν, στην Μαλαισία, στην Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία. Το 2004 ακολούθησε το πρώτο ρεφλεξολογικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου Μπάστιρ, στο Σιάτλ.

Τα τελευταία χρόνια τα ιδιότυπα αυτά πάρκα ήρθαν και στην Ευρώπη, σε χώρες όπως η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία. Τα ρεφλεξολογικά πάρκα όχι μόνο κατασκευάζονται το ένα μετά το άλλο, αλλά αναφέρονται μαζί με τα άλλα αξιοθέατα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς των περιοχών όπου υπάρχουν.

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;

Μπορεί η Ελλάδα να μην διαθέτει ένα τέτοιο ειδικά κατασκευασμένο πάρκο, όμως εσύ μπορείς να επωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες με μια βόλτα στη θάλασσα ή στην εξοχή.

"Κι όταν δεν είναι εφικτή η προσέγγιση ενός τέτοιου πάρκου, ένα αυτοσχέδιο μικρό ρεφλεξολογικό μονοπάτι στον κήπο του σπιτιού, φτιαγμένο με μεράκι και φυσικά με προσοχή ώστε να είναι ασφαλές (δίχως πολύ αιχμηρές πέτρες κ.ά.), μπορεί κι αυτό να προσφέρει ανάλογη χαρά και όφελος στην υγεία"
 
tlife.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3