-->

Bόλτα στα πιο σοκολατένια μουσεία του κόσμου...

Νομίζατε ότι η σοκολάτα αποτελεί απλά μια λαχταριστή επιλογή προς τέρψη… του στομαχιού μας και –κατά πολλούς- για τη βελτίωση της διάθεσής μας; Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια ακόμη ιδιότητά της, αυτή του εκθέματος!
Σε όσους αρέσει η σοκολάτα, το θέμα αυτό θα αποτελέσει πιθανόν μια πολύ καλή αφορμή για ένα ταξίδι. Οι υπόλοιποι μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και ίσως, τελικά να συνειδητοποιήσετε ότι είστε περισσότερο σοκολατόφιλοι απ’ όσο νομίζατε.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τα καλύτερα μουσεία σοκολάτας του κόσμου και σας ευχόμαστε να τα επισκεφθείτε σύντομα από κοντά!
The Cologne Chocolate Museum, Κολωνία, Γερμανία
Το The Cologne Chocolate Museum στην Κολωνία
Σε ένα φουτουριστικό κτήριο που μοιάζει με πλοίο, δίπλα στον ποταμό Ρήνο, το μουσείο αυτό έχει στόχο να μάθει στους επισκέπτες την -3.000 χρόνων- ιστορία της σοκολάτας, μέσα από τρεις ορόφους εκθεμάτων. Φυσικά, τη μεγαλύτερη προσοχή τραβάει το περίφημο συντριβάνι σοκολάτας. Οι υπάλληλοι του μουσείου κερνάνε τους επισκέπτες, βάφλες βουτηγμένες στη φρέσκια, ζεστή του σοκολάτα! Μάθετε περισσότερα στο: www.chocolatemuseum-cologne.com .
Choco-Story Chocolate Museum, Μπριζ, Βέλγιο
Το μουσείο αυτό περιλαμβάνει ένα τμήμα όπου παρέχει πληροφορίες για τα οφέλη της βελγικής σοκολάτας στην υγεία κι επίσης, στεγάζει μια ιδιόμορφη συλλογή κουτιών σοκολάτας, προς τιμήν της βασιλικής οικογένειας. Μάθετε περισσότερα στο: www.choco-story.be .
Museu de la Xocolata, Βαρκελώνη, Ισπανία
To Museu de la Xocolata στη Βαρκελώνη
Τα γλυπτά αυτού του μουσείου είναι τόσο εντυπωσιακά, που θα ξεχάσετε ότι είναι από σοκολάτα. Τα θέματά τους κυμαίνονται από αντίγραφα σημαντικών θρησκευτικών έργων, μέχρι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Μάθετε περισσότερα στο: www.pastisseria.com/en/PortadaMuseu .
The Chocolate Museum (Musee du Chocolat), St. Stephen, New Brunswick, Καναδάς
Αυτό το μουσείο τιμά τους Ganong Bros, οι οποίοι έφτιαχναν γλυκά στην περιοχή από τα 1800 και είναι γνωστοί για την καθιέρωση των κουτιών για σοκολατάκια, σε σχήμα καρδιάς, πολλά από τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Μάθετε περισσότερα στο: www.chocolatemuseum.ca .
Musee les Secrets du Chocolat, Geispolsheim, Γαλλία
To Musée du Chocolat στο Geispolsheim
Αυτό το γαλλικό μουσείο σοκολάτας διαθέτει επίσης θέατρο, αίθουσα για τσάι και κατάστημα με είδη δώρων που πουλάει ακόμη και ζυμαρικά, μπύρα και διακοσμητικά από σοκολάτα. Οι επισκέπτες ενημερώνονται για την ιστορία του κακάο, από τους Αζτέκους μέχρι την άφιξή τους στην ισπανική αυλή, για τη διαδικασία παρασκευής της σοκολάτας, αλλά και για τις αλλαγές κατά τη βιομηχανική εποχή. Μάθετε περισσότερα στο: www.musee-du-chocolat.com/musee-en.php .
Nestle Chocolate Museum, Μέξικο σίτι, Μεξικό
Περισσότερο γνωστό για το μοντέρνο ντιζάιν του και την ταχύτητα με την οποία κατασκευάστηκε (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε 75 ημέρες), αυτό το φουτουριστικό κτήριο είναι έκθεμα από μόνο του.
Candy Americana Museum, Wilbur Chocolate, Lititz, Πενσυλβάνια
Το μουσείο αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί όταν η σύζυγος του προέδρου της εταιρείας άρχισε μια συλλογή με αναμνηστικά σοκολάτας από υπαίθριες αγορές, πριν από περίπου 40 χρόνια και υποδέχεται ακόμη τους επισκέπτες του δωρεάν. Μάθετε περισσότερα στο: www.wilburbuds.com/docs/museum.html .
Σοκολατένιο γλυπτό από το Pannys Amazing World of Chocolate, Phillip Island Chocolate Factory, στον Καναδά
Pannys Amazing World of Chocolate, Phillip Island Chocolate Factory, Newhaven, Victoria, Καναδάς
Όταν φτάσετε στο εργοστάσιο σοκολάτας του Phillip Island, θα σας κεράσουν μια από τις λευκές τρούφες Pannys, με τη «μυστική συνταγή». Ο εκπληκτικός κόσμος της σοκολάτας Pannys περιλαμβάνει διαδραστικές μηχανές και δίνει στους επισκέπετες τη δυνατότητα να φτιάξουν τη δική τους σοκολάτα επί τόπου, αλλά και να αγοράσουν μοναδικά σοκολατένια αναμνηστικά. Μάθετε περισσότερα στο: http://www.phillipislandchocolatefactory.com.au .
Cadbury World – Birmingham, Αγγλία
Ανακαλύψτε πώς φτιάχνεται η σοκολάτα και μάθετε ποιά είναι τα συστατικά της σοκολάτας γάλακτος και πώς η εταιρεία Cadbury τα συνδυάζει για να παρασκευάσει τις μοναδικές της σοκολάτες. Μάθετε περισσότερα στο: http://www.cadburyworld.co.uk/CadburyWorld/Pages/CadburyWorld.aspx .
Hershey’s Chocolate World – Hershey, Πενσυλβάνια
Το Hershey’s Chocolate World είναι κάτι περισσότερο από ένα τυπικό μουσείο σοκολάτας. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο με τρισδιάστατες επιδείξεις, περιηγήσεις και μια βόλτα που ξεναγεί τους επισκέπτες, στη διαδικασία παρασκευής της σοκολάτας. Μάθετε περισσότερα στο: www.hersheys.com/chocolateworld/attractions.shtml .
Choco-Story Chocolate Museum, Πράγα, Τσεχία
Το Choco-Story Chocolate Museum στην Πράγα
Η σοκολάτα μπορεί να είναι μια απόλαυση για τον ουρανίσκο, αλλά το μουσείο αυτό είναι πραγματικά μια απόλαυση για τα μάτια. Με συλλογές από εκπληκτικά παλιά περιτυλίγματα σοκολάτας και επιδείξεις της διαδικασίας παρασκευής της σοκολάτας, είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι να πρωτοκοιτάξει. Μάθετε περισσότερα στο: www.choco-story-praha.cz/en/museum .
Museo del Chocolate – Villajoyosa, Ισπανία
Η Villajoyosa είναι γνωστή ως «η πόλη της σοκολάτας» και φιλοξενεί ένα μουσείο σοκολάτας που χρηματοδοτείται από πιο γνωστή εταιρεία σοκολάτας της Ισπανίας, τη Valor. Το μουσείο, που βρίσκεται μέσα σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, έχει εκθέματα σχετικά με την ιστορία παραγωγής της σοκολάτας, σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε κάτι, καθώς θα τρώτε τη σοκολάτα σας. Μάθετε περισσότερα στο: www.valor.es/museo/museodelchocolate.asp .

http://www.clickatlife.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3