-->

Άντρες: Γιατί επιθυµούν περισσότερο το σεξ;


Το σεξ είναι για τους άντρες, ειδικά για τους Έλληνες, υπόθεση τιµής και χρέους. Τι άλλους λόγους έχουν όµως να το θέλουν περισσότερο απ’ ό,τι οι γυναίκες;
Τους κάνει ευτυχισµένους
Το σεξ για τον άντρα αποτελεί κυρίαρχο µέρος της ζωής του, αφού οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισµός τους είναι ταυτισµένος µε τη σεξουαλικότητά τους. Σύµφωνα µάλιστα µε έρευνες, υπάρχουν αντικειµενικοί λόγοι που το επιθυµεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα. ∆εν είναι τυχαίο που ένας άντρας λέει στη σύντροφό του «αν δεν κάνουµε σεξ, δεν σε αγαπώ», ενώ εκείνη προβάλλει κυρίως συναισθηµατικές απαιτήσεις: «Αν δεν µε αγαπάς, δεν έχει σεξ!» Ανάµεσα µάλιστα σε όλους τους Ευρωπαίους, περισσότερο για τον Έλληνα το σεξ φτάνει να αποτελεί δείκτη ευτυχίας καθώς το θεωρεί µέρος της ύπαρξής του, γι’ αυτό ακόµα και στα δύσκολα ποτέ δεν αφήνει τη σεξουαλική επιθυµία να χάνεται χωρίς να δώσει τις µάχες του.
Η οµορφιά αρκεί
Σύµφωνα µε έρευνες, οι περισσότεροι άντρες επιθυµούν το σεξ πολύ περισσότερο συγκριτικά µε τις γυναίκες κυρίως γιατί οι αισθήσεις τους είναι έτοιµες να αφυπνιστούν στο πρώτο τυχαίο γεγονός ενός οπτικού ερεθίσµατος. Ακόµα δηλαδή και µια άγνωστη όµορφη γυναίκα µπορεί να πυροδοτήσει τη σεξουαλική τους επιθυµία, καθώς τους προκαλεί και τους ερεθίζει αφυπνίζοντας τις αισθητηριακές αντιδράσεις των νευροενδοκρινών αδένων του εγκεφάλου τους. Η οµορφιά δηλαδή της γυναίκας γίνεται εισιτήριο ερωτισµού για τον άντρα σε σηµείο που να µην ενοχλείται ακόµα κι αν δεν γνωρίζει ούτε το όνοµά της. Την ίδια ώρα, η γυναίκα για να κάνει σεξ µε έναν άντρα θα πρέπει κατά κανόνα να έχει εµπλακεί µαζί του συναισθηµατικά, να τον βρίσκει δυναµικό, καταξιωµένο στην κοινωνία, γοητευτικό, ευφυή, κι ακόµα να νιώθει πως την στηρίζει, την φροντίζει την αγαπάει κ.λπ.
Με τη νοοτροπία του ηγέτη
H δυναµική πετυχηµένη γυναίκα που θα τολµήσει να πει σε έναν άντρα «είµαι καλύτερη από σένα, βγάζω περισσότερα χρήµατα, θα σε ισοπεδώσω αν µε ανταγωνιστείς» είναι σαν να τον σκοτώνει! Η σωστή τακτική εκ µέρους της αν θέλει εκείνος να την θεωρεί επιθυµητή είναι να του λέει µε τον τρόπο της: «Εσύ είσαι ο δυνατός στο δεσµό µας, εσύ είσαι ο κυνηγός και εγώ το θήραµα». Κι αυτό γιατί ο άντρας στο σεξ έχει τη νοοτροπία του ηγέτη.
Η κοινωνία, η παράδοση αλλά και η βιολογία του τού έχουν περάσει το µήνυµα πως αυτός καθορίζει τη σεξουαλική οµπρέλα στη σχέση του. Άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες, ακόµα και σήµερα, όσο κι αν έχουν απελευθερωθεί σεξουαλικά, εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ανδρική υπόθεση. Ακόµα και µια δυνατή καταξιωµένη επαγγελµατίας, µε προσωπικότητα και ισχυρή θέση, στο κρεβάτι συνήθως προτιµά να αφήνεται στα χέρια του άντρα.
Επιθυµία µε ηµεροµηνία λήξης
Η µεγαλύτερη επιθυµία που έχει ο άντρας για το σεξ σε σύγκριση µε τη γυναίκα δεν τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Κι αυτό γιατί από τα 45 περίπου χρόνια του και µετά αρχίζει να µπαίνει στο στάδιο της ανδρόπαυσης, καθώς σιγά-σιγά πέφτει η τεστοστερόνη του, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη µε αποτέλεσµα τα αγγεία, η καρδιά και η στύση του να βάλλονται, ειδικά αν πρόκειται για καπνιστή.
Γεννημένος κυνηγός
∆ύο ακόµα λόγοι κάνουν τον άντρα να θέλει το σεξ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα: το γονίδιο του κυνηγού, το οποίο κυριαρχεί στο DNA του, αλλά και η νευροχηµεία του, που τον οδηγεί πιο εύκολα στη σεξουαλική διέγερση.
Ανεξάρτητα από την ηλικία και τα τυχόν προβλήµατα υγείας, ο άντρας νιώθει πως πρέπει να είναι πάντα έτοιµος για σεξ. Αν δηλαδή η γυναίκα θέλει, εκείνος «πρέπει» να έχει στύση, αλλιώς φοβάται πως θα την ενοχλήσει και θα την κάνει να πιστέψει πως δεν του είναι πλέον ποθητή.
Της Κατερίνας Παπαγεωργίου
Με τη συνεργασία του Θάνου Ασκητή, πρόεδρου του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

http://www.myworld.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3